Kde sa môžem zoznámiť, keď som introvert?

andy71097
18. júl 2022

Kde sa podľa Vás môžem zoznámiť (nejaké miesto) s niekým (s nejakou ženou) keď som introvert? A príliš tichý Lebo väčšinou už zoznamky nefungujú ako pre mňa konkrétne. Je nejaké miesto abo niečo také kde sa môžu dvaja introverti stretnúť? Kde chodia väčšinou introverti. Ako som dosť tichý, ale len preto lebo tú danú osobu ešte dobre nepoznám, až keď si zvyknem na tú osobu, tak už som len taký polovičný introvert ako polo extrovert a polo introvert.

bajka16
18. júl 2022

@andy71097 a prečo si myslíš že zoznamky nefungujú? Dnes sa ti ťažko len tak niekto prihovori. Jedine ak cez kamarátov, alebo niekde v bare skôr. 🤷🏻‍♀️

andy71097
autor
18. júl 2022

@bajka16 No čakám že ja sa prihovorím, ale tak na party a takto kde sú extroverstké miesta, tak to neni moja šálka kávy. A zoznámky preto nie, lebo je to také, že buď nikto neodpíše, alebo píšeme a pomalý to upadá v písaní alebo proste jednoslovné odpovede. Preto hoci keď som introvert, a tichý, tak by som chcel si trúfnuť sa s niekým zoznámiť takto ako za starých čias sa ľudia zoznamovali

syslik81
18. júl 2022

@andy71097 nemas neaky konicek? zacni neaky kruzok spojeny s nim .. a by si sa cudoval kolko zoznamiek este funguje .. ja som mojho nasla dokonca na pokeci 😝

janetinka27
18. júl 2022

@andy71097 chodila som par rokom vlakom do prace a z prace. tie iste vlaky, ti isti ludia. chodilo vo vlaku so mnou par mladych muzov v mojom veku, niektori introverti, podla mna vacsinou nezadani. ziadny z nich sa mi za ten cas neprihovoril. ku koncu zacal chodit jeden sympaticky muz,ale ja som prave vtedy zacala pracovat v inom meste a uz sme sa nestretli.
svojho muza som nasla o par mesiacov na zoznamke, na pokeci. bolo tam plno hulvatov, ale par dobrych slusnych chlapcov. urcite by som zoznamke dala sancu.

bajka16
18. júl 2022

@andy71097 a kamarátov máš? Pozri, už niesme ako "za starých čias". Musíš nato ísť inak. Ak máš problém s komunikáciou, tak naozaj ti ostáva len bar, alebo nejaká párty. Hrkneš si a hneď to pôjde, ak bude s kým. U teba bude asi veľké mínus tá komunikácia. Takže kdekoľvek budeš triezvy, to podľa mňa bude upadať. Ja som napríklad najviac nových ľudí (teraz už kamošov) stretla, ked som išla s kamoškami a kamošmi na drink. Naozaj, ty potrebuješ odviazať jazyk a to dokáže alkohol.

nikdenikto
18. júl 2022

Z takých kľudných miest mi napadlo: kaviareň kde sa maľujú obrazy, knižnica, nejaký kurz

mikadooo
18. júl 2022

@andy71097 🙂 to je zlaté. Možno ti tu niekto napíše, ak dáš viac info 🤭. Hrozne sa mi páči ako si sa opísal 😄. Mňa napadá práca a potom nejaké skupinové hobby v zmiešanej skupine, ale čo ja viem čo, volejbal? 🤔. Kam by šla introvertka...🤔. Ja som občas šla sama do kina, do takých tých filmových klubov. Do divadla sme chodili so segrou, keď sme ešte neboli zadané. A potom som veľa chodila sama von - na hrádzu, na bicykel a tak. Akurát som mala slúchatka v ušiach, tak to by chcelo potom jedine zraziť, aby si ťa všimla. Ale zas ako bolestné ju môžeš pozvať aspoň na kofolu 🤔. Ak teda nedostaneš zaucho hneď na mieste. Kurz je tiež fajn nápad, keď tam nikoho nestretneš, aspoň sa niečo zaujímavé naučíš. Ale napríklad maľovanie, nejaká kreatívna tvorba, tam by mohli byť celkom ženy-introvertky😉. Tak to len pár tipov, snáď pribudnú lepšie 🙂. Ale svojho muža som stretla tam kde by som to nikdy nečakala, na brigáde, celkom sme sa ostražito obchádzali, až alkohol nás spojil dokopy (normálna diskotéka a dvaja netancujúci introverti radšej posteli piť pri stole).

mikadooo
18. júl 2022

@mikadooo posteli=ostali

ninusa221
18. júl 2022

Z vlastnej skusenosti som si vzdy nasla partnera alebo aj kamošky na : diskoteke, na chate, len tak von, alebo na zoznamke. Ver mi aj ja som hambliva ticha ked niekoho nepoznam ale keď si trošku vypijem tak nemam problem komunikovať😂. Skus sa trošku uvoľniť a ono to pojde aj samo. Držim ti palce😇

andy71097
autor
18. júl 2022

@syslik81 No mám koniček a to bicykel, a poslednú dobu som začal hrať rekreačne futbal, ale podľa mňa tam horko ťažko niekoho stretnem jediné cez nejaké FB skupiny. A na nejakých zoznámkach som, ale tam ako píšem, aj keď napíšem niečo zaujímavé než "ahoj" a takéto veci, tak mi väčšina ani neodpíše, a aj keď hej tak proste jednoslovne, alebo keď vidím kam idú vety, tak mi je jasne že tam cesta nevedie. A aj napr. som sa s nejakou stretol, tak bola na rade ta komunikácia a ta z mojej strany bola strašne hrozna, aj keď som niečo povedal, tak som podľa mňa bol strašne ticho, a aj som sa snažil niečo vymýšľať, ale vôbec mi to nešlo, proste som mal úplné vypnutú hlavu, tak som vedel že nič z toho nebude proste. Ale napr. keď si s niekým píšem a vyzerá to ok že nádejne aspoň na písanie, tak normálne viem aj písať slohy a proste píšem a píšem a píšem, ale keď už som vonku s niekým tak je to strašná bida u mňa

marseillefan
18. júl 2022

Badoo si skúšal? Čo som počul, tak to ešte ako tak fungovalo...

andy71097
autor
18. júl 2022

@bajka16 No mám kamarátov, ale keďže bývam necelé 2 roky v BA, tak tu veľmi ťažko mám veľa kamarátov, a chodieval som aj niekedy na disko a aj popil, ale to bolo také isté u mňa že kamarát zavolal tancovať dve baby, a hovoril aby som sa pripojil, a ja namiesto toho som išiel v opitosti tancovať so zrkadlom :D proste som v sa bal ako introvert zapojiť a hlavne tej komunikácii, čiže podľa mňa ani alkohol mi nepomôže, a hlavne možno alkohol mi trochu pomôže sa prihovoriť a aj možno by som kecal, ale podľa mňa by sa to vratilo späť to ticho keď budem triezvy. A nie len napr. s babami som tichy, ale aj v robote kde robím som taký že aj niečo poviem, ale proste nejak mi to nejde kecať

bajka16
18. júl 2022

@andy71097 no tak potom nato netlač. Aj tým že chceš niekoho spoznať a tlačiš na seba, tak je to horšie. Ostaneš v strese, príde tréma a potom jasné, že to nejde. Skús najprv popracovať na sebe. Rozbehnúť to nejako s tou komunikáciou. Veľmi by ti pomohlo s niekým písať, ale tak prirodzene, že to pôjde samé. Lebo keď príde moment, že nemáš čo povedať, tak vtedy je to už koniec. Normálne prihlás sa na zoznamku, ale nie so zámerom niekoho spoznať, len si písať. Aby si sa naučil viesť tú konverzáciu. Lebo ani žena introvertka ťa nebude viesť. Ani ty ju. To si vôbec predstaviť neviem.. ty musíš začať od seba.

andy71097
autor
18. júl 2022

@mikadooo Ďakujem, nemám sa problém opísať všelijako 😃, ale žiaľ mám problém komunikovať no 😃. Hobby mám bicykel, futbal a takéto kde buď som sam alebo s partiou nejakých chalanov. A aj ako píšeš do kina a tak. Tiež som taký že keď už idem niekde tak idem sam, napr. sam do kiná do reštiky a tak alebo sa len tak niekde prejsť do mesta so sluchátkami na ušiach. To vôbec nemám s tým problém, horšie je to už niekoho osloviť a komunikovať. Keď to chcem napr. vyskúšať tak žiaľ mi začne rýchlo srdce biť a už vtedy viem že mám strach a to nedám. A kurz ani neviem, lebo podľa mňa aj keby som išiel všade čo napíšete že skús ísť tam a tam, tak by som možno aj išiel, len ja prosté nemám odvahu osloviť a komunikovať, keďže viem, že moja komunikácia je na bode mrazu. Hlavné viem že ja mám najväčší problém komunikovať s novými ľuďmi, že napr. keď si na daných ľudí zvyknem tak už je u mňa lepšia komunikácia hoci stále nie 100% proste som asi vadny človek. 🙁

andy71097
autor
18. júl 2022

A je tu taký problém, že napísal som na FB skupinu príspevok či sa nenájde nejaká partacka na nejaké športy a tak, a ozvali sa mi tam pár dievčat, a mám ísť niekedy von s jednou keď budeme mať obaja čas, lenže ja sa bojím tej komunikácii že prosté tam bude ticho hlavné z mojej strany, a že to bude úplne na nič potom, mám z toho najväčší strach

bajka16
18. júl 2022

@andy71097 počuj, a nie je to len nízkym sebavedomím? Podľa mňa vôbec niesi introvert, lebo ten ani s kamošmi nejde na ten bicykel. A keď téraz čítam, že o sebe povieš že si vadny 😥 ty naozaj musíš začať pracovať na sebe, sám so sebou. Asi si veľmi nedôveruješ. Bojíš sa, že niečo pokašleš.

bajka16
18. júl 2022

@andy71097 a keby si ten strach v sebe premenil na radosť? Že sa tá baba ozvala, a idete? Skús sa nato tešiť a zabudni na všetky pochybnosti, že niečo pokazíš.

andy71097
autor
18. júl 2022

@bajka16 No vieš ja si aj píšem s nejakými dievčatami, lenže vieš ja aj komunikujem na úrovni a tak, lenže vieš aj dokážem písať slohy a proste čo ma napadne spontánne a aj pýtať sa písať o sebe a takéto, lenže potom keď príde reálna komunikácia, tak je to celé v háji. Prosté to neni som taký ako pri písaní. A to má najviac štve.

andy71097
autor
18. júl 2022

@bajka16 No určite aj to nízke sebavedomie určite mám, ale tak mne robí žiaľ čo určite viem o sebe povedať tak tá komunikácia. A možno od tej komunikácii je určite aj časť nízkeho sebavedomia aspoň si myslím

bajka16
18. júl 2022

@andy71097 lebo máš trému, stres, to je normálne. A ty si musíš uvedomiť, že to je normálne a to dievča je tiež normalne. Že nemusíš mať strach. A s týmto pracovať dookola. Pozri, možno to nebude prvá s ktorou pôjdeš von, ani tá druhá, ani tá tretia. Ale aspoň sa pri nich môžeš naučiť pracovať so sebou, keď si v strese. Potrebuješ to trénovať, takže sa neboj chodiť von.

andy71097
autor
18. júl 2022

@bajka16 Podľa mňa je to aj tým, že keď som býval ešte u rodičoch a chodieval ešte do školy, tak som väčšinou času trávil pri pc a hrách a proste nebol nejaký aktívny vonku. A aj keď som sa vyučil ako kaderník/Holíč a mal samé spolužiačky v triede, tak mi to tiež nejako veľmi nepomohlo, že to už od narodenia som bol introvert a príliš tichy, a aj keď už som išiel s partiou nejakou vonku, tak skôr som tam len sedel, a proste pozeral ako sa ostatný medzi sebou rozprávali, je to možno aj tým že prosté kecali o tom o čom som vôbec nemal šajnu. A teraz keď som sa presťahoval do BA, tak možno sa to trochu zlepšilo aspoň tým že chodím na bike alebo len tak vonku sa prejsť. Ale asi dolieha namna to že ako malý som bol v izbe a maximálne som mal internetových kamarátov. A tým pádom neviem vôbec komunikovať a so ženami už vôbec keďže som ich mal maximálne v škole a aj z toho nič nebolo ako z komunikácii. A preto sa určite aj bojím osloviť ženu, lebo si myslím že nebudeme sa o čom baviť. A možno aj keby sme sa mali, tak podľa mňa by som bol strašne tichy ako sa poznám.

bajka16
18. júl 2022

@andy71097 no tak určite je to tým, že väčšinou si bol za počítačom. Ale už to musíš prelomiť. Nepremýšľaj ani nad tým, čo to spôsobilo, lebo tým len prehlbuješ ten problém, venuješ mu zbytočnú pozornosť.
Úplne vypni a nastav sa inak. Ja ti to ťažko vysvetlím, ale musíš si pomôcť sám v hlave. A keďže si toľko času strávil virtuálne, tak to musíš dobehnúť v realite teraz. Predstav si, že ty sa na tých ľuďoch učíš. Ideš a komunikuješ. Nevyjde, nevadí ideš ďalej. Toto naozaj neurobí nič, iba presne to, čoho sa bojíš. Mne raz psychiater povedal "choď a rob to čoho sa bojíš" a tak aj bolo. A všetky moje problémy, bloky, ktoré existovali iba v mojej hlave, časom úplne zmizli. Podľa mňa kľudne navštív psychológa, ten ti tiež určite pomôže. A uvidíš že to pôjde. 😉

andy71097
autor
18. júl 2022

@bajka16 Ďakujem za rady, skúsim niečo si sebou robiť 🙂. A keď som sa trochu nad sebou zamyslel tak je pravda že asi niesom taký úplní introvert, keďže chodím hrávať futbal, bicyklovať a nemám problém chodiť vonku ale problém je len ta komunikácia, skôr by som povedal že som extrovert ale ak strašne zlou komunikáciou ak sa vôbec dá niečo také nazvať. Keďže extroverti skôr sú taký že vedia komunikovať, baviť sa a tak..

evaachesa
18. júl 2022

@andy71097 A čo tak na začiatok nejaký kurz alebo motivačná kniha? Najskôr musíš popracovať na svojom sebavedomí, až potom budeš schopný niečoho viac. Držím palce.🍀❤️
Kurzy v Ba a online:
https://online.akomyslietpozitivne.sk/
https://www.skolenia.sk/kurzy/395656/ako-si-zvy...
Táto kniha má skvelé hodnotenie:
https://www.martinus.sk/?uItem=47332

liljana
19. júl 2022

Tak snad mas nejake sesternice, kamosi maju frajerky,... komunikuj s nimi a na nich sa "rozhovor". Pri nich o nic nejde, odpada stresovy faktor. Uz len sa musis rozbehnut, najst si temy na rozhovor,...

andy71097
autor
19. júl 2022

@liljana žiaľ sesternice nemám, a aj keď ich náhodou mám, tak ich vôbec nepoznám, a kamarátov ako tak mám, ale doma, a ja už bývam skoro 2 roky mimo domova a tu je ich strašne málo.

retatka
19. júl 2022

A prečo chceš k sebe práve introvertku ?Mozno s extrovertku by ste sa dopĺňali ,viedla by komunikáciu,socializovali by ste sa viac …niekedy sa protiklady priťahujú .

andy71097
autor
19. júl 2022

@retatka Keď som sa nad tým zamyslel tak vlastné máš pravdu, hľadám hlavne niekoho s kým by nebola komunikácia taká žeby bolo ticho a tak, a hlavne aby som sa vedel naučiť komunikovať, a prečo má vtedy práve napadla introvertka ani netuším, asi zato že som introvert aspoň v tej komunikácii

girasol
19. júl 2022

@bajka16 to je naozaj hlúpa rada. Si introvert, tak sa ožer, aby sa ti rozviazal jazyk :( názor hodný stredoveku.

retatka
19. júl 2022

@andy71097 Práveže ja si myslím opak .Pri extrovertke určite nebude viaznuť komunikácia ,môžeš sa od nej veľa naučiť,zoznámi ťa skôr s ľudmi .Pri introvertke ktorá tiež malo rozpráva budete mať tichú domácnosť 🙂.Extrovert ťa skôr vytiahne von ,do spoločnosti a skôr sa naučíš komunikácii s ľudmi ,nielen vo vzťahu ale celkovo .To neznamená ,že s extrovertkou musíš zostarnúť ,možno to bude len prestupová stanica,no posunie ťa možno v živote ďalej a pri ďalším vzťahu si už budeš istejší ,komunikatívnejší a nie tak utiahnutý .