Kamarátstvo alebo rande

24. dec 2022

Ahojte, čo si myslite keď muz vola von ženu, môže to byt aj z kamarátskych “úmyslov” ? Resp že sa niekde spoznajú, je jedno či vonku alebo na internete a vola ju von, na výlety atd môže to byt len z kamarátstva? Aké su vaše skúsenosti?

deti95060810
24. dec 2022

vždy je za tým niečo viac...

viestta
24. dec 2022

U normalnych ludi su rozne fazy vztahu. Spoznavanie, blizsie spoznavanie, zalubenie, laska, vztah, trvaly vztah... U niektorych sa vsetky fazy preskakuju a vhupne sa rovno do postele, potom sa spoznavaju ak sa vobec stihnu aj spoznat.

elam1234
24. dec 2022

Áno môže 🤷

autor
24. dec 2022

@deti95060810 myslíš že fakt vzdy?🙂

liljana
24. dec 2022

Nikdy nevies. Moze chciet rande, alebo iba dobru partacku na vylety. V prvom pripade Ty nastavis hranice, co z toho bude. V druhom si musis rozmysliet, ci sa ti chce s nim travit cas ako s kamaratom, alebo chces viac.
Vacsinou pri takychto situaciach je on ten, co chce viac a ty si este nad vecou. Postupom casu ty sa namotas a jeho to medzitym mozno prestane bavit, ked neuvidi odozvu.

lindous
24. dec 2022

Samozrejme, že za tým môže byť len kamarátstvo, ale v takomto prípade je to podľa mňa skôr výnimočné...kamarátstvo (obzvlášť medzi mužom a ženou) sa podľa mňa väčšinou buduje inak ako, že sa dvaja zoznámia a "randia"...ale treba o tom komunikovať, aby ani jeden nebol nakoniec sklamaný...

toskanka
24. dec 2022

Tak motívy môžu byť rôzne. A hlavne chlapi nad tým takto nerozmýšľajú ako my, ženy. U nich je väčšinou jediné kritérium: páči sa mi alebo sa mi nepáči. Ak sa mi páči, zavolám ju von a ďalej sa uvidí.

santiago_segura
24. dec 2022

Uhádla si. Ako muž potvrdzujem že je to tak. Aj ja to tak robím. Ale hovoriť globálne za všetkých mužov sa nedá. A ženy sú viac na kamarátstvo. Takisto neplatí pre všetky ale zažil som párkrát že chcela so mnou tráviť čas ale vzťah nechcela. Keby šlo len čisto o rande a nepáčim sa jej, tak by sa viac neozvala (logicky nemá prečo). Ale ak chcela naďalej byť parťáčka na voľný čas tak zrejme to berie ako kamarátstvo.

calmmeadow
24. dec 2022

Nikdy sa mi nestalo,aby ma nejaky chlap volal von len tak....vzdy za tym bolo nieco viac a ked nahodou zistili,ze viac nebude (ani vztah,ani sex) kontakt prerusili

autor
24. dec 2022

@santiago_segura čo som uhadla?😁 mna zaujima ako to muzi vnímajú, prečo volajú ženu von a či je teda za tým vzdy len zaujem ženu “zbaliť”😄

madeline1
24. dec 2022

je za tym zaujem.

santiago_segura
24. dec 2022

Že to môže byť aj z kamarátskych úmyslov len ja to mám naopak. Ženy ma volajú len tak von bez záujmu o to aby na balili. Ale princíp ostáva že volajú von len tak človeka opačného pohlavia na voľnočasové aktivity.

santiago_segura
24. dec 2022

Príroda má nastavenú takú vec že medzi cicavcami (kam patrí aj človek) obvykle samec ide po samici. Všimnite si psov či mačky že vždy kocúr ide po mačke a pes po sučke. Videli ste to niekedy naopak? Zažili ste že sučka naháňala psa aby mohli to? Takže ak muž sa chce baviť so ženou tak platí to čo písala calmeadow. Ak ale žena volá muža na volnočasové aktivity nemusí sa jej páčit ako frajer. Samice sa vedia kamarátiť. Či je to mačka, suka, kobyla, človek.

toskanka
24. dec 2022

@santiago_segura Môžem len potvrdiť, často hľadám len niekoho na voľnočasové aktivity, ale o toto muži moc záujem nemajú, resp. na to pristúpia, ale zároveň čakajú, že sa to časom posunie. Alebo by chceli aspoň kamarátstvo s výhodami.

santiago_segura
24. dec 2022

Viem lebo ja čo sem píšem sú skúsenosti zo života alebo vedecké fakty. Načo lamentovať keď to tak je.

toskanka
24. dec 2022

@santiago_segura Zároveň sedí aj to, čo píše @liljana. Že žena najskôr o muža záujem nemá, ale časom sa namotá, ale muž ju berie už len ako kamarátku, lebo na začiatku necítil odozvu.

santiago_segura
24. dec 2022

Lebo muž je netrpezlivý chce hneď výsledky a žene to trvá večnosť kým sa namotá. Mne súčasná (takmer dokonalá) frajerka tiež nepadla len tak z neba. 6 rokov kamarátstva + 2 roky dvorenia, kým sme sa dali dokopy.

santiago_segura
24. dec 2022

@toskanka
@calmmeadow
Ale som rád že ste prispeli do diskusie. Lebo ja nevidím do hlavy ženy a som zvedavý či to len hrajú alebo niektoré naozaj veria že sa snimi chcem len kamarátiť… Mal som raz prípad že som spoznal ženskú ale nepadlo ani to že sme len kamaráti, ani to že budeme spolu chodiť. Dával som jej lichôtky lebo sa mi páčila ale nikdy nie také čo by naznačovalo že od nej chcem viac a zaujímavé bolo že sa u nej nezapol ten ignorovací mechanizmus ktorým ženy dávajú najavo že “si len kamarát” a nebola proti aj keď tam boli dotyky avšak nie intimného charakteru, len nejaké pusy na líco, hranie sa s vlasmi, objatia. Tak bol by som zvedavý čo si vtedy žena myslí. Lebo keby si myslela že po nej idem tak by mi to dals najavo že ma odtlačí od seba atď. Ale ani neriešila že prečo jej to robím, čo od nej vlastne chcem. To mám ako chápať? Na čo vtedy žena myslí? Alebo ona to vie len si povie že mám ho rada ako kamaráta, a vlastne nič obťažujúce mi nerobí tak vydržím?

kinedrilka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
santiago_segura
24. dec 2022

A nakoniec sa pýta každý každého lebo nikomu niesu tie signály jasné. Práve možno preto sa deje to čo sa deje. Čuduje sa žena, čuduje sa muž a možno ona rovnako sa takto pýta na nejakom fóre alebo v bare od kamošiek na toto isté…

Za seba môžem povedať že ja sa ženy viem dotknúť aj kamarátsky bez bočných úmyslov. Mám ju rád ale nikdy by som neveril že s ňou skončím v posteli. Ako by sme to nazvali niečo ako bratská láska, ako láska ku zvieraťu, či dieťaťu že vieš to celý deň mojkať ale ani by ťa nenapadlo nejako sexuálne obťažovať.

toskanka
25. dec 2022

@santiago_segura Osobne si myslím, že táto žena mala malo skúseností s mužmi a pasívne prijímala tvoju pozornosť. Čakala, čo sa bude ďalej diať 🙂

santiago_segura
25. dec 2022

Môže byť, lebo každý človek je osobnosť. Na tieto veci neplatí univerzálne pravidlo. Čo je holý fakt čo sa určite aj tebe (aj ostatným) dokázalo že muži skôr sú takí že po žene “idú” kým ženy to vedia brať pasívnejšie, pomalšie, kamarátstkejšie. Ženy to skôr dokážu že sa kamarátiť s opačným pohlavím.

marseillefan
27. dec 2022

Ak ťa pozýva von, určite to znamená, že má o teba záujem. Ale kľudne sa tiež môže stať, že až ťa bližšie spozná, tak ten záujem stratí 🙂