Kam ísť pri manželských problémoch?

30. mar 2024

Čo je najlepšie - manželská poradňa, psychológ, sexuológ, partnerská poradňa, ani neviem čo ešte existuje ani kto sa na čo zameriava, ako sa postupuje.no keďže komunikácia je problém, potrebujeme odbornú pomoc na záchranu manželstva

unicornlady
30. mar 2024

Dúfam, že nájdete dobrého odborníka.

Táto kniha od slovenského párového psychológa, je dobrá. Je písaná formou rozhovoru.
https://www.martinus.sk/2761635-umenie-blizkost...

autor
30. mar 2024

@unicornlady čítať knihu ho nedonutim :( žiadala som od neho aby si prečítal 5jazykov lásky že mu to pomôže pochopiť moj jazyk lásky ale žiaľ. Ani po prosbach, vyhrazkach nebol ochotný

unicornlady
30. mar 2024

Ale ty si ju môžeš prečítať a niečo aplikovať.
Mne sa páči, ako sa tam napr. má vyjadrovať hnev, teda slovne napr. "Som fakt naštvaná, že ...." ale nie v zmysle výčitiek. Ale, čo ako cítiš, čo by si bola rada, keby on robil atd..

A on má vôbec záujem vzťah riešiť, či nie?
K tým 5 jazykom lásky, to hádam nemusel čítať. To si mu mohla vysvetliť, čo, a ako potrebuješ. Ak nie je zvyknutý čítať, asi sa mu nechcelo.

deedol
30. mar 2024

hladala by som "parova terapia" a idealne nejakeho overeneho cloveka.

autor
30. mar 2024

@unicornlady ja môžem , aj aplikovať ale za 10 rokov čo sme spolu, on nereaguje na tieto reči. To je pre neho jedným uchom dnu a druhým von

autor
30. mar 2024

@deedol v čom je iná ľadová terapia oproti ostatným?

deedol
30. mar 2024

predpokladam, ze ked niekto ponuka parovu terapiu, tak ju vykonava studovany psycholog, ktory navyse presiel pomerne dlhym terapeutickym vycvikom. a teda pozrela by som si vzdelanie danej osoby, lebo teraz som to hodila do googlu a hned prvy sponzorovany vysledok je nejaky divny.

levkaa
30. mar 2024

Skusila by som parovu terapiu. Staci vraj ked na nu ide aj len jeden z partnerov, ked to druhy odmieta.

levkaa
30. mar 2024

hedepy.sk skusala kamoska. Neviem ako dopadla. Ci spokojna alebo nie.

emka530
30. mar 2024

Napíšte mi ss.

petamich
30. mar 2024

my sme s manzelom zacali chodit na parove terapie k psychologicke

ckocka
30. mar 2024

A bude chodiť na terapiu?

lavender94
31. mar 2024

Keď odmieta prečítať tenučkú knihu, som zvedavá ako ho donútiš ísť na terapiu. Inak skús to hedepy. Ja mám dobrú skúsenosť, maju tam aj ľudí zameriavajucich sa na párové terapie a hlavne s to dá robiť online, čo mne príde lepšie. Určite vyhľadávať človeka s riadnym psychoterapeutickým vzdelaním, nie žiadneho kouča ani podobne pcoviny lebo sa nikam nedostane a vysolíte za to rovnako nehorázne peniaze.

sinusoida
31. mar 2024

Nie vždy sa dá s niekým pohnúť, pokiaľ on nemá záujem, jednoducho sú aj takí ľudia, muži...

autor
31. mar 2024

@lavender94 tak to som aj ja zvedavá :/

lavender94
31. mar 2024

Moj je tiez ten typ, že “nebudem sa spovedať cudziemu človeku” dokonca sa desil aj toho, že na mojich osobných terapiach budem rozoberať nedajbože detaily nášho vzťahu… ale mame dohodu, že tu možnosť využijeme keď sa nám to zacne srať aby sme si boli istí, že sme pre záchranu vzťahu urobili všetko. Ale ako to bude ak to bude…. boh vie. To by som ti asi aj poradila, trošku ho vydierať tým, či nechce dať tomu šancu aby ste mali istotu, že ste pre záchranu vášho vzťahu urobili všetko a či mu to za to nestojí.