Ahojte,
je normálne ak muž po 40, túži po dieťati a tlačí na partnerku, aby ešte mali dieťa? Žena tiež dávno po 40 , má strach z ďalšieho dieťaťa
47, žena 44
Ja túžim ale netlačím.
Budem mat 44 a už sa na to necítim. Do 42 sme sa pokúšali...
jasne, ze je to uplne normalne. otazne je vsak, ci sa do toho realne pustat. ale tak su aj pary, ktore maju dieta aj tesne pred 50. to uz mi pride take dost nerozumne, ale niekedy proste tym biologickym hodinam clovek odolat nevie🙂 asi by som to nechala tak. ked sa to ma stat, tak sa to stane🙂
To su kto, tvoji susedia? Ked pides v tretej osobe?
Ja by som nemala ani v 35...nie to este v 44....ale to som ja. Kto si ako chce, tak nech ma. Ale na muza by som nedala... On by nenosil, nerodil, nedojcil, nevstaval, nekocikal atd...
Naše posledn3 tretie dieťa sa narodilo keď sme boli 42 a 50....nelutovala som nikdy ani sekundu,že nam to tak vyšlo.
No ked to obaja chcu a citia sa na to... nech ho maju
Je normálne túžiť po deťoch a je aj normálne počúvať rozum a partnera.
Ja mám 23 a moj otec 70 - čiže ma mal v 47. Vôbec si nerozumieme, nemame nič spolocne, nikam spolu nemozme ist. Nevládze a ma pre mna “divne” nazory. Ked ľudia nevedia, myslia si že je to moj dedko. Pre to dieta bude narocne mat tak starych rodičov prepac.
Je normalne, ze hormony a psychika robi svoje. Zalezi od oboch, ci to dieta budu mat alebo nie. Treba si vsak uvedomit aj to, ze to dieta je nielen pocat a porodit, ale sa aj postarat. Pridu choroby, nespavost v noci,.... A teda v case, kedy uz otec bude v dochodku, bude dieta este len nastupovat na strednu skolu. A v tom case uz bude mat dieta pubertu a ine zmyslanie. No rozumiem, ze aj rodicom je smutno, ze uz su deti starsie a nemaju sa o koho starat doma, tak by chceli este dieta. Ja napriklad by som uz asi radsej uvazovala o domacich maznacikoch ako o detoch v takom veku....
Čiže vek mojich rodičov a môžem iba zopakovať, čo hovoria oni po pol dni s vnúčatami "chvála bohu, ich máme kam vrátiť. Pol dňa stačí, ideme oddýchnuť"🙈. Obaja sa zhodli v tom, že obdivujú spolužiakov, čo majú ešte len teraz malé deti. Oni si po poobedi s mojim starším 3 ročným idú oddýchnuť a pospat. A to sú obaja akčný, športovo založený, vyzerajú na 35 max.
@michaela567y a ty sa stazujes ze zijes ? Si rada na svete ? Moj otec bol mlady Neviem presne kolko mal 26? A bol najprv uzasny a potom hrozny alkoholik tyran a ked ho v 50+ zrazilo auto tak ok. Ved rodicov si nikto nevyberie. A nikto nema istotu ze sa doziju vysokeho veku. To ze si s otcom nerpzumiete nemate blizky vztah nie je vekom
Ale povahami. Moja stara mama sa dozila 94r a mala som snou krasny vztah. Aj ked bola ina generacia a mala ine nazory na zivot. Mala som ju velmi rada. Stary otec sa dozil 95 a nikdy ten vztah Nebol vrucny Proste s kazdym si nesadnes ci cudzi ci rodina. Nie je to o veku ale cloveku.
Dosť málo faktov.
Už nejaké dieťa spolu mate?
Ci on nemá vôbec, či s inou?
Je to normálne ze chce dieťa.
Nie je ale normalne/dobre ze na teba tlači.
@miadi nemas pravdu.
Ja jej verím, že sú si s takým starým rodičom názorovo veľmi odlišni a vzdialeni. Pre ženu 44 ročnú mať malé dieťa, je už naozaj tá žena stara. Netvárme sa, že nie. Proste je to veľký vekový rozdiel, dievča bude mať 20 rokov a bude musieť rovno opatrovať svojich srarych rodičov. Dieťa by som mala do 36, maximálne do 37 roku, neskor je tá žena stará a je vidieť rozdiely. My sme mali spolužiačku ktorú mala jej mama v 44 rokoch a stále sa sťažovala že nič s ňou nerobia, nechodia na výlety, nemá v mame oporu, nerozumejú si, sú tam generačné rozdiely. Mama už toľko nevládze, proste stará žena. Dievča malo 15 rokov a doma 60 ročnú mamu.
@panda21 wow tvoja mama mà len 44 a mà dost po pol dni s 3r? Moja mama mà 65r a zvlada s nami drzat tempo behat po vodnych parkoch atrakcia non stop v lete. A to mà x chorob a diagnoz . Ozaj sme Asi kazdy z ineho cesta vymiesani. Niekto je dochodca po 40 iny frci aj v 90 😃Moj svokor este v 84r soferoval z kanady na floridu ( bol lakomy dat poplatok za prevoz auta 😁) je to individualne Niekto mà energiu dlho iny nema. Autorka je normalne ze 47r muz chce este dieta Moj ho mal v 46 😄ale chceli sme ho obaja. To nie je o veku ale o tom ze by ste ho mali chciet obaja . A ak ty nie si ta manzelka tak sa vobec nemusis do toho starat. A ak si tak by mal respektovat ze sa na to necitis.
Ja som si s mojou babkou bohemkou vzdy rozumela mala ca 68-72 a ja 13 … podporovala nas (mna a kamaratov ked amè chodili na koncerty, vymachlili sa a pod) viac ako moja mama a Oco, kt boli podstatne konzervativnejsi… ale ona pedbehla svoje storocie 🤷🏻♀️ Ja som mala maleho relativne neskoro a ci vladZem alebo Nie … mozno sa bude stazovat, ale minimalne este juznu ameriku prelezieme a po EU sa tiez este postahujeme. Moja 75 rocna mama ma kondicku, ze schova do vrecka aj 60 rocnu … ale nazory ma zastarale od mladosti, nema ziadne lieky a lekarov ignoruje … takze ak sa na to citia a su zdravy preco nie
@stanulienkat to je o cloveku nie o veku opakujem . Mala som druhe v 38 a chodime na vylety venujem sa im rozumieme si beriem ich vsade aj do restiky do parku kina na opacny koniec sveta . A budem to robit aj o 20r 😃poznam takych co hnet po maturite na matersku a nikdy nesla do prace muz tiez su doma do 5pm ani deti nevypustia z domu na dvor a ich vylet je ze idu si tesca na nakup vecer o 8. Druhak prepada zo slovenciny.
U nas tiez vyslovil v tomto veku vetu, ci nedame tretie? Tak som mu vysvrtlila, ze donodit to musim ja a kedze obe predosle tejotenstva rixikove plus predcasniatka, tak pochopil. Ze je to na mne. Ja som chcela skor, nebol vhodny cas, teraz uz nie.
@miadi je to aj o veku. A tvrdit, co budes robit o 20 rokov je viac ako odvazne. A ty si mala druhe v 38. Ale 38 a 44 je rozdiel. Ak niekto deti nema a zacal neskoro-ok. Ale ak deti mam, nesla by som v tom veku do toho. Je tam nasobne vyssie riziko tazsich ochoreni, porazok, umrtnosti... Ano, moze to byt aj u mladsieho, ale vieme aka je pravdepodobnost. Teraz tu budu vypisovat zeny, ako ich babky v 80 liezli na Mount Everest.🙄 A ko srsali humorom a energiou. 🤔Len zabudnu dodat, ze ich vidia par krat do roka.
Tak dost 47r...a uvedomuje si, ze na maturite bude mat manzel skoro 67r? Za mna je to vysoky vek, ale zavisi aj od fyzickej kondicky.
@michaela567y a myslis, ze keby mal o 20 menej rozumeli by ste si?
@stanulienkat netusim kolko mas rokov, mne sa kedysi 40 zdalo byt tiez stary. Dnes mam po 40ke doma skoro 2 rocne dieta. vela cestujeme, chodime na vylety a podobne. Mozno som o kusok pomalsia ako v 20 ci 30ke, nepopieram. Ale vyzorovo mi kazdy hada o 10 menej. Sme v dobe, kde v 64 rokoch este budeme chodit do prace :( v dobe, kde sa ludia bezne dozivaju vyssieho veku a vo forme. Mat starsich rodicov ma svoje nevyhody urcite, ale aj vyhody. Uz maju zabehnutu karieru, nenahanaju sa za pracou, byvanim a podobne. Maju viac casu a skusenosti. ale je to aj o mentalite. Su ludia, co su v 25ke "stari" a ini co su aj v 50ke mladi. Samozrejme, keby mi to bolo vyslo, bola by som brala dieta kusok mladsia. Ale to neznamena, ze som starenka.
Podla mna je to dost vysoky vek, okrem dovodov uvedenych vyssie treba mysliet aj na financie. Podporovat stredo ci vysokoskolaka z dochodku asi nebude jednoduche.
Je normálne, že túži. Ale je absolútne nevhodné, ak na partnerku tlačí, pokiaľ sa ona na ďalšie tehotenstvo a výchovu ďalšieho malého dieťaťa necíti. Ak má syndróm prázdneho hniezda, tak si môžu kúpiť psa, prípadne adoptovať dieťa, ktoré je trochu odrastené - bude to bez tehotenstva a bez tých neprespatých nocí a ostatných podstatných detailov s dojčaťom / batoľaťom.
@stanulienkat viac ako odvazne ? To nemyslis vazne. Zijem cely zivot podla seba a robim si cely život plany. Žijem tak aby sa moje plany naplnali. Samozrejme ak mà zajtra zrazi auto alebo o 10r skosi rakovina tak to moze byt “ odvažne”. Ja som typ cloveka co si ide za svojim. Odvazne bolo Asi zit na troch kontinentoch v 20+ Odvazne je umyvat si zuby ciernou zubnou pastou v bielom outfite. 😄Ja som mama ktora Aj ked je chora urobi pizzu a palacinky.. nie je nic odvazne poznat Sam seba svoje moznosti a mat plany. Si ageista ,keby som mala deti v 20 tak mi nenapises ze som odvazna ked planujem s detmi dalej aktivne akcne zit aj o 20r . Stretla som takych ako Ty co mi v 20 vraveli ze nemam na to ist zit do zahranicia .. Alebo ze mam odvahu . Ze nie som Podla nich dost taka a onaka. To su len nazori na ktorych nezalezi.Ludia radi podcenuju druhych . No nikto nevie coho je clovek schopny lepsie ako on sam.
A akým spôsobom tlači.... Aj my sme 40+ a chlap túži po dieťati... Ale viem ze dôvodom je aj. To ze on dieťa ešte nemá, ja áno..
Dieťa treba nielen donosit a porodiť, ale aj vychovať. Matka 44 z otec 47 mi príde ozaj dosť. Iné je keď sa niekomu pritrafí, ale určite by som dieťa v takom veku naplánovala. Ja mám čoskoro 50 a dcéra ide mať 15. Má divokú pubertu, tak sem tam ľutujem, že som ju nemala skôr. Neviem si predstaviť riešiť toto v dôchodkovom veku. Druhá vec je dožitie. Môže zomrieť aj mladý rodič, ale pravdepodobnosť, že zomrie človek akolo 50, 60 rokov je vyššia ako že zomrie niekto okolo 30, 40. Aj poškodenie plodu je pravdepodobnejšie ako u mladých. Nie nadarmo mávajú ženy už aj v tomto veku menopauzu. Príroda vie čo robí.
Dávno po40 to je koľko? 42, 45,47? Záleží hlavne od ženy ci sa na to cíti. A aj keď sa cíti, nie je to už také ľahké splodiť v tomto veku.