Je nevera dedičná?

22. sep 2024

Áno, viem. Asi hlúpa otázka. Dnes som sa zamyslela a chcela by som počuť aj Váš názor. Mam svokra, ktorý podvádza svoju ženu. Sem tam sa mu naskytne príležitosť napr. v kúpeľoch a pod. Nerozviedli sa kvôli peniazom. Ale. ID veľa ľudí som počula, že bol aj za mlada záletnik. Mňa len tak napadlo či taký môže byť aj môj muž.

pribinak
22. sep 2024

Nevera dedičná určite nie 🙈🙈🙈 to je vec charakteru, výchovy, postojov

anjelicek26
22. sep 2024

Ak ma muz doma takyto "vzor" a otcovi sa to prepieklo, tak kludne mu to prijde "normalne" a bohuzial si myslim, ze sanca je tam vyssia, ako u synov, kde otec bol mame vzdy verny... "dedicna" je genetika a s tym nemat vtacika na uzde nic nema...

martinmmartin
22. sep 2024

Suhlasim s recnickou nadomnou. Vzory spravania v rodinach sa opakuju do nekonecna.

dzulli1980
22. sep 2024

Dedičné to nie je ... no pokiaľ dieťa vyrastá v tom, že jeden z rodičov zahýba a ten druhý to toleruje, príde mu to normálne, nič zlé na tom nevidí, berie to ako štandard.

marianarem
22. sep 2024

Tak ty si muza poznas. Je povahovo podobny svokrovi? Ma ho ako vzor? Moj muz mal napriklad otca alkoholika, no ma dost inu povahu, ine zmyslanie, pohlady na veci, podal sa v tom skor na inych clenov rodiny. Otca mal skor ako antivzor. Tiez ked mu je zle, tak alkohol to nijako nezlepsuje, skor naopak, a nema preto vobec sklon si pri problemoch vypit ako svokor. Proste tam viem, ze toto u nas na 99% nehrozi. Ale napriklad svokrov dobry kamarat, tiez alkoholik, ma syna, ktory sa nanho podal a pije tiez. Svokor mu to dokonca akoby aj zavidel, ze jeho syn pije, zatial co moj muz sa proti jeho alkoholizmu snazi bojovat a neda mu pokoj.

cdt
22. sep 2024

Moj sa tiez po 10 rokoch v manzelstve zjavne vybral v slapajach otca zaletnika i ked jeho spravanie predtym odcudzoval... teraz uz zial verim, ze takyto rodinny model formuje postoje, a aj ked sa im moze najskor branit, neskor podlahne.

i_vu_li_cek
23. sep 2024

@martinmmartin U niektorých možno, ale neplatí to u všetkých. Sú ľudia, ktorí robia všetko pre to, aby neskončili ako ich rodičia a darí sa im to.

raztovsetkozmizne
23. sep 2024

Istým spôsobom dedičná môže byť, ale nie po stránke génov, ale skôr čo dieťa doma vidí od rodičov...

pininka1
23. sep 2024

My keď sme boli deti, tak moja mama a jej sestry stále vraveli ze naša rodina priťahuje nevernikov a alkoholikov. Veľakrát sa to u nás potvrdilo, väčšinou to teda boli ti neverni chlapi. Ale tiež sa u nás nerozvadzalo, lebo veď to je hanba aby žena ostala sama. Ale zas u nás panoval od babky brutálny matriarchat, ja sa tým chlapom ani nečudujem, že išli inam.pozrier ci ešte majú nohavice. Včera som si na to spomenula keď som pozerala český film Teórie tigra, tam je to krásne ukázané, kde to až vieme s našou akože dobrotou s chlapmi dopracovať.

robertoo1
23. sep 2024

Ahoj ,tak nevera určite neni dedičné, pri nevere človek hľadá to čo nemá doma tak to hľadá inde ,, preto je vo vzťahu dôležitá komunikácia vyrozprávať si veci.

dadis
23. sep 2024

@cdt U nas rovnako.

cdt
23. sep 2024

@dadis Ako si to ustala? A tej pretvarky okolo toho... velmi to boli.

dadis
23. sep 2024

@cdt Ustala 😊. Uz nie je mojim manzelom. Poziadala som o rozvod.

minenkak
23. sep 2024

Nevera asi taká asi nie ,ale model správania sa naučíš a ten chtic sa možno dedí,tie povahové vlastností alebo ako to povedať

muchotrafka298
23. sep 2024

Podla mna nevera nie je dedicna, ale samotne spravanie co vidi clovek doma ho moze ovplyvnit, ci su to rodicia, stari rodicia, surodenci. Ak vyrasta v takomto prostredi, tak to moze na nom zanechat urcity vplyv. Alebo aj nemusi, ze ked to vidi doma vie, ze on/ona takto zit nechce.

anketkarka
23. sep 2024

Vyrastal v nefunkčnom manželstve, takže určite si nesie niečo v sebe. Ako sa k sebe partneri správajú v takom manželstve videl denne.

lenka098123
23. sep 2024

Môj muž vyrastal od mala pri nevernom otcovi a práveže naopak, nevera (a aj jeho otec) sa mu úplne hnusí. Až po rokoch keď spoznal mňa som ho dokopala k tomu, aby ho aspoň začal normálne zdraviť. Takže to, že to vidí v rodine, nemusí hneď znamenať, že to bude považovať za normálne.

suptdi
23. sep 2024

Niečo na tom bude... Môj starky, Boh mu odpusť, sa ku.vil, jeho dcéra, moja mama sa tiež ku.vila a ku.ví sa stále, aj keď tvrdila, že keď bola decko, tak sa jej to nepáčilo, a mala z toho traumu. Ku.ví sa aj jedna z maminych dvoch sestier.
Mama bola, pre starkého, najobľúbenejšia dcéra, videl sa v nej...

janickacrazy
23. sep 2024

Poznám tiež takú rodinu, dedo záletník, otec záletník, no ten mal len dcéry, tak tie boli ok a potom dospelý vnuk zatiaľ funguje v poriadku. Uvidíme dokedy mu to vydrží.

fairestofthemall
24. sep 2024

Niektoré veci dedičné sú a potom sa prejavujú ich atribúty, ako napríklad k rvenie. Ale sú ľudia, ktorí kopírujú vzor, ktorý majú doma, aj keď najprv na to nadávajú, aby sa ukázali v dobrom svetle. Keď je niekto sociopat, to považujem za dedičné, lebo to je to, čo som videla v niekoľkých prípadoch.

luciaaaaa
24. sep 2024

Modely spravania, ktore dieta vidi doma si nesie so sebou a neskor - aj podvedome - praktizuje vo svojej rodine.
Moj dedo bol za komunistov velky sef, spaval so vsetkymi uradnickami v okoli 50km. Babka o tom vedela, ale vtedy sa zeny nerozvadzali, ticho tolerovali. Moja mama bola rovnaka, mala som par mesiacov, nechavala ma samu doma po nociach ked bol otec na nocnych, chodievala za frajermi. Nevyrastala som v takom prostredi, otec sa s nou rozviedol, vyrastala som len s otcom.
Vcera som citala rozhovor s pani Magalovou, starsi rozhovor z obdobia, ked sa rozvadzala. Jej otec nechal mamu ked bola batola, odisiel za frajerkou. Mame z toho siblo, vyrastala teda u starych rodicov. Dedo babku podvadzal 25 rokov, 25 rokov mal milenku. Cela rodina o tom vedela, babka to tolerovala. Pani Magalova viac ako 2 roky vedela, ze jej manzel ma milenku, tiez to tolerovala. Sama uznala, ze to bolo sposobene prave tym, ako v detstve vyrastala- ze milenka je nieco normalne a toleruje sa.

betulinka1
24. sep 2024

Mozem ti garantovat, že dedicná nie je. Moj dedo bol mega záletník, mal vela služobných ciest a teda udajne, mal v kazdom meste nejakú. Babka to vedela, vydrzala s nim aj ked viac nebol doma ako bol, vsak ale iná doba ale ked moj otec dosiahol 18 rokov, tak sa s ním aj tak rozviedla. Moj otec totalne rodinne založený, s mojou mamou od gympla až do jej smrti a som si 100% istá, že jej bol verný. Boli spolu 38 rokov. Čiže to je podla mna v cloveku samom a hodnotách toho cloveka.

lenka2710
24. sep 2024

Môj bývalý bol tiež zaletnik, jeho otec podvádzal tiež ženu a jeho dedo tiež, takže mal asi vzor ze je to vlastne v pohode 🤷‍♀️

janickacrazy
24. sep 2024

@betulinka1 no istá si nemôžeš byť nikdy, ja som si tiež bola istá pri niektorých rodinných príslušníkoch a neskôr som zistila, že hups, aj tam bola nevera. Tiež to bol pár, ktorý bol spolu vyše 50 rokov, od mladosti, chodili spolu za ruky aj ako dôchodci, pomáhali si, atď. Ale bola aj tam nevera. Nikdy nevieš kto čo skrýva. Ani ich deti o Tom nevedeli, zistili až po smrti otca, našli listy od milenky.

betulinka1
24. sep 2024

@janickacrazy som si ista, ze otec bol verný a nie preto, ze je moj otec. To su take drobnosti, ktore som vnímala. Je to taka povaha chlapa. Aj po smrti matky si nasiel priateľku a s nou je uz 8 rokov. Hoci si mohol uzivat ako slobodný chlap s dobrým príjmom a velkym rodinným domom s bazenom, deti dospelé a zabezpečené. Nie on chcel jednu priatelku aby neostal sam. Nastastie nasiel taku, co tiez chcela jedneho. Tak si spolu nažívajú a uzivaju. Napriklad za mojho muza by som ruku do ohňa nedala.

mamutka
24. sep 2024

Dedičné to nie je, ale do kúpeľov ho radšej samého nepúšťaj

svokrinjazykmonika
24. sep 2024

Za mňa odpoveď nie, môj manžel svojho otca znenávidel keď podvádzal ich mamu, dokonca urobil ľavobočka. Takým správaním opovrhuje.

domkakvet
25. sep 2024

Dedicne to nie je, ale pravdepodobnost tam bude, ked ze dieta si berie vzor, ale aj nemusi. Ty sa musis pozriet ake ma spravanie a ci je to spravanie podobne.

peknyvladko
3. okt 2024

Dedicna nie je, ale synovia casto kopiruju chovanie svojich otcov.

ema234
25. okt 2024

Moze byt, citala som o tom uz vela, ze aj geny robia svoje