Je myslenie na neveru neverou?

petus6
9. aug 2022

Ahojte, chcela by som sa tu vyspovedať, teda robím to aj kvôli tomu, že nemám žiadne kamarátky, ktoré by ma vypočuli.
So snúbencom máme pekný 4 ročný vzťah. Zamilovali sme sa skoro na prvý pohľad a po dvoch rokoch sa nám podarila dcérka. Máme trochu rozbehaný, ale inak pekný vzťah. Vôbec sa nehadame, ak tak kvôli maličkostiam okolo domácnosti. Dosť často nieje doma, hlavne v tomto letnom období.
Problém je však v tom, že som pred nedávnom, asi mesiac dotazu videla na jednej akcii chlapa, ktorého poznám cca 13 rokov. Bola to moja prvá láska v 13tich bez pusi a čohokoľvek. Dosť dlho sme sa ignorovali ale sem tam sme si napísali. Naše cesty sa spojili asi 5-6rokov dozadu, keď sme spolu začali riešiť, ale nejak to nevyšlo, ja som mala iného a celkovo to nefungovalo. Bol super kamarát ku ktorému som mala nejaké city ale nikdy ma extra nepritahoval, ani po tom co sme spolu raz spali. Ukončili sme to a ja som riešila svoj život ďalej. A on vraj od vtedy nikoho nemal pretože je dosť hanblivý a nedokáže komunikovať s cudzími ženami.
Ale teraz keď som ho videla, musela som ho hneď kontaktovať a povedať mu ako sa vo mne pohla nostalgia.
Píšeme si asi mesiac skoro nonstop o živote, o tom co robí dnes a co bude robiť zajtra, vraciame sa do minulosti.. Ja som sa asi zaľúbila, ale čo je zvláštne, je to ze viem ze ma nepriťahuje. Viem ze svoju rodinu milujem a určite ju nechcem rozbiť. On to akceptuje tiež. Nechce aby som spravila niečo, čo by som potom ľutovala.
Ale ja sa neviem ovládať, stále naňho myslím. V meste pozerám ci nevidím jeho auto, alebo postavu v obchode. Zaspávam s myšlienkou naňho a aj sa budím. Pred pár dňami som to ukončila ale vydržalo mi to iba dva dni. Celé tie dni bez neho boli utrpenie. Musela som mu to napísať a on povedal ze sa cítil ako po rozchode.
Uvedomila som si ze sa to deje asi iba kvôli tomu, že som na materskej, zatvorená doma a nudím sa. Teší ma, že mi niekto vypĺňa čas a má ma rád.
Pritom ja viem ze s nim nemôžem byť. Ale prečo ma tak strašne láka stretnúť sa s ním a pobozkať ho? Tráviť s ním nejaký čas a rozprávať sa naživo. Je to pre mňa peklo, a trápi ma že mám doma milujúceho muža a ja pri tom myslím na niečo iné. Prosím povedzte mi ze to je životná fáza a všetko bude fajn.

domka222
9. aug 2022

Keď budem myslieť na prácu, budem mať odrobené?

karhu
9. aug 2022

ked je koze dobre, ide na lad, alebo tak nejak sa to vravi...
zmaz si aspon foto, nech sa tvoj sucastny partner nedozvie od cudzich, ako sa budis s myslienkami na kamosa, asi by sa tomu nepotesil

dadis
9. aug 2022

@petus6 Podla mna si sa uz do nevery namotala. Mas teraz socialnu deprivaciu, ako mama si sa necitila asi dost ziadana, uz si sa dlho necitila ako partnerka, len ako mama. Je to pochopitelne, ale zle. Cele si si to vysnivala v hlave a bude to take iste nemastne neslane ako pred rokmi. Uplnd ho blokni a zabudni na neho. Radsej svojmu dietatu dopraj stastnu mamu a zivot s jeho otcom, skuste zapracovat na vztahu, skyste cas bez dietata, nejaky vikend, wellness, rande, kino, divadlo. Vztahy by nemali zapadat prachom, lebo potom sa stane toto :(

kacena4
9. aug 2022

nevhapem ako mozes mat dobry vztah so snubencom a myslis na bozkavanie z inym... a ano aj to je hriech len mysliet ved aj cez omsu sa vyznavad... myslienkami, slovami, skutkami... inak aj z toho sexovania sa spovedas?? aj to je tazky hriech

kikka95
9. aug 2022

Ja si myslím, že to máš len z toho, že sa veľmi nudíš a možno ti snúbenec nedáva toľko pozornosti/komplimentov, koľko by si chcela. Ale neurob nejakú hlúposť a neznič si vzťah. Radšej by som s tým chlapom z minulosti prerušila kontakt.

petronellla87
9. aug 2022

@domka222 bodaj by😆😆😆

zdenkastanka
9. aug 2022

Ked mam vyrovnany, normalny vztah, muza ktoreho lubim, nemam potrebu sa hrabat v minulosti alebo celkovo si pisat s inymi... takze asi tolko k tomu.
Alebo sa ti len zapáčilo ze ma o teba este niekto iny zaujem okrem tvojho muza... k tomu ten stereotyp, muz co je malo doma a je to...

ziarifka
9. aug 2022

@petus6 Mária Kráľovičová, staručká herečka, raz v rozhovore pre nejaké rádio povedala myšlienku, ktorá je pre mňa inšpirujúca práve pre takéto situácie. Povedala, že vo svojej práci to mala ťažké a veľakrát sa zamilovala, keď sa mala s niekym bozkávať, keď mala hrať zaľúbenú. Vedela, že je to chvíľkový stav, hormóny. A že vtedy prišla za svojím mužom a povedala mu: "Teraz ma veľmi ľúb."

Ona chcela svojho muža, ale srdcu (=hormónom) nerozkážeš. Ale sme bytosti rozumové, a toto je presne situácia, ktorú treba riešiť rozumom. Toto je skúška, že láska je rozhodnutie a nie iba cit. Že sa rozhodneš ľúbiť toho svojho. A láska neflirtuje, nechodí po tenkom ľade.

Keď ma môj naštve, tiež si povzdychnem, že s bývalým mi v niektorej oblasti bolo ľahšie. Ale keby som nechala myšlienkam voľnosť, zamilujem sa do svojich spomienok. A veruže som už musela tvrdo stopnúť písanie s bývalými, aby som si ustrážila vnútorný pokoj. A tiež som musela poprosiť manžela: "A teraz ma veľmi ľúb."

ckocka
9. aug 2022

Veď tvrdíš že ťa nepriťahuje.

babulkomale
9. aug 2022

@petus6 neviem si predstavit, ze by som si predstavovala bozkavanie s niekym, kto ma nepritahuje 😂
Jeho postava v obchode, auto...si namotana ako patnastka, naozaj veris ze ta nepritahuje?
Fascinujuce.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alienkami
10. aug 2022

@uprimnazienka úplne s tebou súhlasím. Chce to úprimný, polopatistický rozhovor s partnerom. My ženy toho síce veľa narozprávame, ale častokrát tie podstatné veci len naznačujeme a čakáme, že chlapovi dôjde. No nedôjde! Nemému teľaťu ani krava nerozumie.

alienkami
10. aug 2022

@babulkomale ide o ten pocit iskrenia. Nemusí v tom byť fyzická príťažlivosť. Ale ten pocit vzrušenia, že pre niekoho si žiaduca. Tá chémia. To vie pomotať hlavu. Ale len na chvíľku. Funguje to len kým sa človek pohybuje na tej hrane. Pokiaľ prekročí hranicu, bublina praskne a sen sa rozplynie.
Rozbilo to nejeden vzťah. "A přitom taková blbost!"

petricka22
10. aug 2022

@petus6 podla mna si si ho velmi zidealizovala a ze to vobec nezodpoveda skutocnosti. Chces mat len nieco, co nemozes. Keby si s nim realne nieco mala, tak ti to nebude vyhovovat.
Z ucty k svojmu terajsiemu partnerovi ukonci tento kontakt a uvidis, ze za chvilu zabudnes.

kahh
10. aug 2022

Je mozne, ze si zamilovala do spomienok, do predstavy ake by to bolo a tak. Skus to proste stopnut. Skus venovat energiu vztahu s muzom, skus si najst nejake konicky a pisanie nechaj tak.

danyelia
11. aug 2022

Ahoj, ja na Tvojom mieste by som túto ,,myšlienkovú neveru,, ukončila okamžite. Neriskovala by som rozpad rodiny len tak z rozmaru, ešte sa do toho ,,zamotáš,, viac, príde stretko, potom niečo viac a už nebude cesty späť 🤔