Je možný život bez sexu?

19. feb 2024

Ahojte. Tak sa zamýšľam a nedá mi to. Je tu veľa diskusii ako z nejakeho dôvodu jeden partner odmieta druhého, nemajú sex napr. mesiac, dva, tri… resp. majú ho občas len pár krat do roka, tak skoro všetky odpovede smerujú k tomu, že to nie je normálne, čo v partnerskom zväzku úplne chapem, to nie je pointa môjho príspevku. Ale veľa krát sú tu názory, že to by chlap / žena nevydržali, že určite sexujú inde. Ako je to úplne nepredstaviteľné, fyzicky nemožné, ako sa to nedá. Ale veď si predstavte, čo takí ľudia, ktorí sú sami bez partnera dlhé roky, možno aj cely zivot, alebo takí, ktorí ostávajú v nefunkčných vzťahoch, ale popritom nemajú nikoho? Žijú normálne, len ten sex skratka nemajú. Je veľmi veľa takých ľudí. Ja sama som dlho single, chuť by aj bola, ale jednoducho nie je s kým. Chlapi v mojom veku a okolí sú buď zadaní, alebo divní. A len tak sa vyspať s niekým, to nie je pre mňa. Čiže ani neviem, možno otázka na tých, ktorí zastávajú názor, že bez sexu sa absolútne nedá žiť, naozaj to takto vidite? Alebo ide len o presadzovanie si nejakej idei o dokonalom živote, ktorý údajne žijete?

chodec15
19. feb 2024

Tuzba prezit (sebazachovy), jest a rozmnozovat sa su tri zakladne pudy. Prve dva maju priamy vplyv na priamu dalsiu existenciu, sex mat nemusis, ked clovek nema s kym utvorit par. Ked nemas jedlo, vydrzis niekolko tyzdnov, bez sexu zit mozes. Az si clovek zvykne a prisposobi hlavu, lebo nic ine mu nezostane.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Pud_(psychológia)

ivangeline
19. feb 2024

Zivot bez sexu je mozny.

miadi
19. feb 2024

Prehanas . Este som tu nikdy necitila nazor ze bez sexu sa absolutne neda žit. Zo sexu tu nikto nerobi kyslik.Je uplne ok zit v pare bez sexu v pripade ze to tak vyhovuje obom . A to su Proste ludia ktori su asexualne ladeni a sex im nic nehovori. To ze mà Niekto sex casto a nema sex ako tabu to este neznanena ze to je nejaka dokonalost alebo prezentovanie sa. To len ty tak vnimas. Lebo si nevies predstavit ze manzelia co na seba maju aj po xx rokoch stale chut ten sex nevnimaju ako nieco mega fantasticke neuveritelne dokonale ako to vnimas ty. Ale ako chlieb kazdodenny. Nieco fajn lahko dostupne co mà clovek doma kolko len chce . A mohla by si to mat aj ty stacilo by zit vo funkcnom partnerskom vztahu. Nie je to nic elitarske nic len pre par vyvolenych nic neuveritelne tazko dosiahnutelne. Vztahy su ale komplikovane. Partneri sa hnevaju urazaju potom nemaju chut jeden na druheho. Alebo beru ten spolocny sex ako formu odmeny ci jeho nedostatok ako trest. Potom pycha hrdost im nedovoli zblizit sa strach z odmietnutia .. a tak sa vzdaluju a intimny zivot u nich hasne. Teba by skor malo zaujimat preco nemas vztah ak ho mat chces. Nemozes vsetku vinu hadzat len na tu druhu stranu “ Chlapi v mojom veku su bud zadani alebo divni.” Mozno si divna aj ty . Ak si super baba tak existuje aj single chlap v tvojom veku co je super ako ty. Kto hlada ten najde .

olimuc
19. feb 2024

Samozrejme, ze sa da …reholne sestry, niektori knazi atd … nikto z nich nezomrel na nedostatok sexu. Takisto existuju ludia, co cely zivot nenajdu partnera .. z akychkolvek dovodov … tiez sa mozu dozit vysokeho veku bez psychickej ujmy 🤷🏻‍♀️

h2
19. feb 2024

Samozrejme, že sa dá žiť bez sexu, ešte nikto neumrel na jeho nedostatok. Ale je rozdiel, porovnávať ľudí, ktorí ten sex nemajú dobrovoľne, lebo nechcú a tých, ktorí sú vo vzťahu, kde sex bol normálnou súčasťou a zrazu nie je, lebo jeden z partnerov nechce. Samozrejme, že aj vtedy to ten druhý môže vydržať. Otázka ale znie, či chce.

hipuska
19. feb 2024

Masturbácia..ti co žijú vo vzťahu bez sexu..

ibrunova
19. feb 2024

Ako povedal Radim Uzel, bez jedla vydržíš niekoľko dní, brz vody pár hodín, bez sexu aj celý život.

beata_k
19. feb 2024

Obcas aj mne pridu niektore prispevky pritiahnute za vlasy. Ako tu zeny idu 100% presviedcat autorku, ze muz ma isto milenku lebo bez sexu nemoze existovat.

kinlly7
19. feb 2024

@beata_k niektorí chlapi sa tak prezentujú a chovajú ako keby to bola ich droga.

beata_k
19. feb 2024

@kinlly7 prezentovat sa mozu, ale casto ide iba o silacke reci

pininka1
19. feb 2024

Píšeš ze je veľmi veľa takých ľudí, odkiaľ to vieš? Ja si skôr myslím ze nie každý sa prizná k tomu ze aj keď doma nemá sex, alebo je aj single ze to hľadá inde. Ja poznám také ženy, ktoré sú rozvedené ale so svojím ex stále spia. Nevedia si nájsť iného partnera a takto im to obom vyhovuje. Za mňa, ja by som určite nevedela byt cely život bez sexu

egonsk
19. feb 2024

mozny zivot bez sexu samozrejme je, ale u zien je to jednoduchsie, tam vacsinou pride skor menopauza ako nasledok. U chlapov je to zlozitejsie, tam sa to tvori neustale a ked sa to nevypusta, zacnu problemy s prostatou a teoreticky tiez moze prist aj skorsia andropauza.

lili1313
19. feb 2024

Dá sa vydržať v pohode keď si single, vo vztahu to podľa mna oveľa viac lezie na mozog - keď vieš že teoreticky aj máš s kým ale druhá strana odmieta. Tam je podľa mna potom frustrácia a preto pocit že je to také ťažké.

autor
19. feb 2024

@miadi nemyslím si, že preháňam. Takto to tu je prezentované a na to presne reagujem. Tak ako vraví
@beata_k tiež mi tie tvrdenia pridu pritiahnuté za vlasy. Ja úplne rozumiem ako to funguje, len som chcela poukázať na to, že skrátka nie všetci majú k dispozícii partnera na sex, niektorí aj dlhé roky a žijú a fungujú (teraz bezohľadu na dôvody, následky, alebo ujmy…) Ja tu nechcem riešiť moju situáciu, to som dala len ako príklad. Jasné, že by som to mohla mať, len skrátka momentálne mám v živote iné priority ako hľadať partnera 40+ normálneho a slobodného - je to ťažké. Neviem, možno som aj divná svojim spôsobom aj keď sama sa za divnú nepovažujem 😆. Keď to príde tak to príde.

miadi
19. feb 2024

Tak ani ti Chlapi sa nepovažuju za divnych 😉skor je to o tom ze su rovnako zvyknuti byt sami a mat uz svoje zvyky. Niekedy ludia ostavaju sami Lebo su Strasne narocni na druhych. A seba ppvazuju za dokonalost. A uz sa nevedia tak zdielat otvorit druhym.boja sa sklamania Tak si povedia ako liska v ezopovej bajke ked nedociahla na hrozno - ze aj tak je kysele. Ked mas v 40+ ine priority ako hladat partnera tak v 60+ ten vyber lepsi nebude. Ak si ok stym ze budes mozno single do konca zivota . . Tak ta nemusi trapit ci iny by bez sexu neprežili . 😉

janickacrazy
19. feb 2024

Keď máš partnera a máte pravidelne sex čo ja viem 10-15 rokov a zrazu on sex začne odmietať, tak samozrejme, že je to podozrivé a hneď ťa napadne, že buď má milenku alebo nejaký zdravotný problém. Úplne iná situácia je, keď je niekto single dobrovoľne dlhé roky, tak si proste akosi odvykne od sexu a už mu ani nechýba časom.

autor
19. feb 2024

@miadi nepochopila si, nevadí 😉

chodec15
19. feb 2024

"Chlapi v mojom veku a okolí sú buď zadaní, alebo divní." Z toho mi jedine vyplyva, ze si prilis dlho cakala s hladanim partnera, ak je to uz take prebrate, ako hovoris.
Z muzskeho hladiska. Chlapi si idu polamat nohy za zenami 20-40r. Tie geneticky stastnejsie aj viac. Vtedy si niekoho najde aj taka, ktora ani vztah nechce. Ked sa presvihne ten vek, ze zena prilis vybera, alebo mala dovtedy ine priority, tak sa jej bude tazko hladat. Mam 45, bol som v poslednom case na par rande a co ma prekvapilo, ako 44-45 rocne baby vyzeraju staro (vrasky,...), ze kludne si im mohla prihodit 5 rokov navyse. Neviem si predstavit tie nad 50... Chlapovi nevadi, ze zena s nim zostarne, ked ju zazil mladu a peknu. Ale ked ju vidi uz len starsiu, tak sa otoci a povie, ze mu je vlastne dobre aj samemu. Tak rada, ak este niekoho chces, poprehadzuj si priority radsej skor, ako neskor.

janickacrazy
19. feb 2024

@chodec15 To sem ani nepíš, inak veľmi povrchný pohľad máš teda. Veď si nájdi daku mladicu. 🙈

mikadooo
19. feb 2024

Jednoznačne je to o "presadzovanie si nejakej idei o dokonalom živote, ktorý údajne žijete" - každá z tých, ktorých sa to týka, ti to určite potvrdí, fakt dobre položená otázka 🤣. Môj názor by bol čisto teoretický, lebo sexujem už hrozne dlho, takže sa nebudem vyjadrovať, či by som to dala alebo nie. Tak ako pri každom "všeobecnom" probléme, je xy faktorov, ktoré do toho vstupujú a ktoré my tu pri danom vzťahu nepoznáme. Napríklad úplne štandardné je, že poznáme príbeh vždy len z jednej strany. Podľa mňa, keby mi ten chlap za to stál, tak si nájdem nejaký neškodnú alternatívu (masturbácia) a nie milenca. Keby mi ten chlap za to nestál, tak sa s ním rozídem a hľadám sexuálne kompatibilnejšieho, ktorý mi bude vyhovovať samozrejme aj v iných oblastiach. Ale to som ja.

eternity24
19. feb 2024

Máš triezvy a reálny názor. Samozrejme sa dá žiť aj bez sexu. Tu na Mk sú väčšinou taký, ktorý majú sex 2x denne a zarábajú nad 3000 🤷🏻‍♀️ , ich deti sú nadpriemerne inteligentne atd…

chodec15
19. feb 2024

@janickacrazy Co je na tom povrchne? Je tu x diskusii, ako nie su muzi dost dobri, ako ma ona pockat,.. a naco ma cakat? Kym nebude moct mat po 40tke deti, kym bude vraskava, potom si ma najst normalneho muza, ktoremu musi stacit, ze zena presvihla vsetko, co mohla? Aj druha strana ma nejake ocakavania, nielen zena.

mmoni89
19. feb 2024

Jasne ze sa da

eternity24
19. feb 2024

@chodec15 tu si nejaký mimo. Keď chlap zostarne spolu so ženou, tak mu to nevadí, lebo ju videl mladú? 😂 A tvoje kandidátky, ktoré boli s tebou na rande vyzerali staro, mali vrásky a aj by si im pridal 5 rokov? Hod tu sem tvoju fotku. Zhodnotíme teba, ako máš kocky na bruchu a mladistvý vzhľad v tvojim veku. A tiež by bolo zaujímavé si vypočuť názor tých dám na teba. Tak hádam väčšinou si každý hľadá partnera plus mínus vo svojej vekovej kategórii. A jednoducho v každom veku človek určitým spôsobom vyzerá.

janickacrazy
19. feb 2024

@chodec15 Láska kvitne v každom veku. Mám dve známe, ktoré si našli muža po 60-tke a sú šťastné. A majú dokonca aj vrásky. 😁

mery333
19. feb 2024

Sex je pokrm tela a láska pokrm duše. Pokiaľ má človek tieto dve veci v rovnováhe, tak je blažený. ;)

chodec15
19. feb 2024

@janickacrazy Ved to je fajn. Nie je snad ale pravda, ze zenam po 40-50tke sa ovela tazsie hlada partner? Iba som vysvetlil preco. Ze si nemozu nikoho najst, sa zdovodnuje "nedostatkom" normalnych muzov.

stanulienkat
19. feb 2024

@janickacrazy
@eternity24 baby, ved ma pravdu. Ja ked vidim mnohe rovesnicky, tak im mam chut povedat teta. To nie je povrchnost. Len zhodnotil stav. Bohuzial chlap si moze vyberat aj po 50 (ak ma co ponuknut), zena uz vela preberat nemoze, ten vek vidiet. Cest vinimkam, ktore vyzeraju dobre na svoj vek a staraju sa o seba. Keby ste si vy mali vybrat, tiez si vyberiete mladsiu verziu. Nie stareho pupkateho 50-nika. (Ja viem....na MK vyzeraju vsetky zeny o 10 rokov mladsie...😁)

chodec15
19. feb 2024

@janickacrazy Skusim iny priklad. Predstav si, ze poznam z 20tky velmi peknu babu. Nema vtedy zaujem. Nepovazujem to za povrchne. Ma predsa pravo na vyber asi lepsieho, krajsieho, schopnejsieho ... partnera. Prejde 20 rokov. Stretneme sa. Zostarla, pribrala, uz nie je tak pekna... Prejavi o mna zaujem. Co je pre mna prekvapenim, ved som ta ista osobnost ako kedysi. Jediny rozdiel je, ze mladost a pekne casy stravila s inym(i). Ked poviem, ze dnes ju nechcem ja, lebo mala prist skor, je to zrazu povrchne?

kristiii
19. feb 2024

@chodec15 ale veď aj chlapi si vyberajú mladšie, krajšie..ak majú v danom čase takú možnosť.. zas sa netvárme, že vám ide vždy len o dobré srdiečko. A čo sa týka výzoru po 40, tiež za ženami nezaostavate. Pupkatí, plešatí..no nič moc výber, čo sa vzhľadu týka.