Mám krásnu rodinu, dobrého muža s ktorým si rozumiem a máme veľa spoločného. Sme spolu už 17 rokov (z toho 10 manželia) vsetko nám doma klape, jediný taky problém vidim, ze nevie úplne prejavovať lásku. Má rád, keď mu ju ja prejavujem, no on v tom zdatny nie je. Na socialnych sietach nie je, nemôžem mu napr poslat foto, co robim, ked som s nim momentálne neni, alebo si len tak pocas dna napisat... Je o sedem rokov starší, je taký vážnejší, ale fakt dobry a starostlivý chlap.
Pre svadbou asi 3 roky som sa zoznamila s inym muzom.
Muzom vasnivym, ukecanym, usmievavym, bláznivym... Ten bol zas o 4 roky mladsi. No vzdy sme si mali co povedat. A ked sme sa stretli, vzdy tambola taka vzajomna nervozita, take tie motyle v bruchu.... Ale vtedy bol mladý, ja zadaná a nejak to nemalo perpektivu. Potom som sa vydala a pretrhli sme na 9 rokov akykolvek kontakt. Z času nacas sa mi o nom snivalo, no potlacala som to v sebe. Az na minuly rok, co sme sa opäť stretli. Opat ta nervozita, to chvenie. Vzdy mi povie, ako ma ma rad, aj ked si najde babu, mysli na mna... Ale sme si povedali, ze proste sme si neboli súdení - ze nebudem ja kvoli tomu nicit rodinu - jednoducho mame hranice, ktore neprekracujeme. No i napriek tomu na neho myslim. Napriek tomu mi srdce zviera, ze ho nemozem objat. Napriek tomu, ked sme na rodinnej oslave(pozna sa s celou mojom rodinou) a kde sa snazime ignorovat, pride moment, kedy sa zahladime vzajomne do očí, alebo ked prejdeme okolo seba a jemne sa dotkneme.... Preco? Je to možné?
Je to nevera voci mojmu muzovi??
A nemáš toho druhého náhodou zidealizovaného, lebo ho nepoznáš tak ako svojho muža? 😅 Proste si domýšľaš aký je lepší, ale v skutočnosti môže byť 100x nepoužiteľnejší ako manžel? Človek nevie milovať viac osôb naraz, len vie byť pobláznený na viac osôb a to je rozdiel. Nevera to bude až vtedy, keď manžela podvedieš. Inak je to len blúznenie o niečom lepšom, čo nakoniec vôbec nemusí tak byť. 😀
Jasne ze ano keby to tak nebolo po rozchodoch ludia by sa nezalubili do niekoho druheho 🙂. Aj ked to nie je naraz, ale aj to je mozne v pohode 🙂. Tolko uzasnych ludi je na svete. Vzdy clovek dokaze pre niekoho vzplanut 🙂. Neznamena, ze to co ma doma je to najlepsie, vzzdy moze byt niekto lepsi. Monogamia je spolocenska norma, aby to tu nevyzeralo ako na Divokom Zapade. Ale to neznamena ze je uplne prirodzena a ze sa clovek nezalubi aj do viacerych ludi aj vo vztahu. Keby to tak bolo nebolo by tolko rozchodov a opatovnych zalubeni 🙂
podla mna sa da milovat dvoch muzov.
ale - ak by ste mali byt spolu s mladsim, boli by ste. pre nieco SI so svojim muzom.
ak by ta mozno ten druhy mal viac rad, mozno by k tej svadbe ani nedoslo. ze by sa viac snazil o teba, darmo si bola zadana.
nie je to nevera. ale vyzeras byt rozumna, rodinu si nenic, ako aj sama pises. uchovaj si to ako tajomstvo.
Jasne ze sa to da. Idealne by bolo mat ich oboch aby to nikomu nevadilo ale to je bohuzial sci fi 😂
A musela by si starat o 2x trencle plus vsetko ostatne a vela varit.
Nevazis si čo máš doma, ak budeš stále myslieť na druhého aj keď len v mysli, zožerie ťa to zaživa a stačí jedna príležitosť keď budete sami a je možné, že podľahnes pokušeniu a potom ťa to bude mrzieť,...sustred sa na vzťah doma, nedovol svojej mysli myslieť na druhého, je to len poblaznenie, vyzeráš byť rozumná, neznič si manželstvo
že ti z neho vlhnú nohavičky neznamená že ho miluješ. Muž a vzťah ťa omrzel a niečo úžasné si nahováraš, ale nie je to nič zvláštne.
Nie nemozno. Laska a zamilovanost/zapalene lytka su dve rozlicne veci.
Ze muz nema socialne siete a nemozes mu cez den pisat su podla mna dost malicherne problemy. Skus si vsimat co robi, nie co nerobi. Aby sa nestalo ze vymenis 90% za 10%….
podľa mňa sa to nedá - nie súčasne
a to, že si s niekým rozumieš, je zábavný, /a presne vie, čo ti má povedať všakže/ plus cítiš motýle nie je láska
Riešim to isté, je to katastrofa :D veď ty nechceš myslieť na toho druhého vieš čo máš robiť a čo je správne ale bohužiaľ tak to nefunguje :D tiež som bola prekvapená keď sa mi to stalo a je to poviem ti, pekne na hovno. Zíde z očí zíde z mysle nefunguje a celé roky to vydržať až do konca života :D parada. Nemôže ti poradiť niekto kto to nezažíva lebo si to nevie ani len predstaviť. Ani sa nedá poradiť lebo tu neexistuje rada. Hlavne nesklamať samu seba a svoje zásady toho sa držím ja. Môžeš sa zamestnávať, snažiť sa pracovať na svojom manželstve na toto nič nefunguje a o to horšie keď to je u teba ako u mňa roky ... vieme čo je zamilovanosť a čo je laska ale načo sú nam tieto fakty keď sa ide človek zblázniť?
@marcellka32 keby si nevážila čo ma doma spraví hlúposť ako miliony iných žien, táto žena môže byť na seba pyšná bojuje ... nedovoľ si myslieť na toho druhého :D aké jednoduché keď sa človek uprostred noci zobudí a nemôže spať kvôli tomu ... keď budete Vy žiť roky v taktomto ,,poblaznení" tak pochopíte, je mi jej ľúto ale je to bojovníčka
a ešte som zabudla nie nie je to nevere za toto absolutne nemôžeš
@maggie844 keby bola šťastná v tomto vzťahu, tak by sa v noci nebudila a nepremýšľala nás druhým mužom, a ty tiež ;) takže šťastné v tomto vzťahu nie ste ani jedna, za bojovníčku ju nepokladám, zbytočne ju obhajujes, aj keď to trvá roky, je to len poblaznenie, keďže nevieš ako je to vôbec žiť s tým človekom, len pohľady a túžba je poblaznenie
@marcellka32 áno určite máš pravdu žiaľ niečo jej chýba a mne tiež, pre mňa je to bojovníčka v tom zmysle že nejde tou jednoduchou cestou ale hľadá riešenie na záchranu manželstva - pobláznenie sa nedá odstrániť ani ovládať ona si tiež určite uvedomuje že to láska nie je
Mala som obdobie že sa mi niekto popri mojom mužovi veľmi páčil, pristihla som sa pritom že na neho myslievam, že na neho ukradomky pozerám.. nepáčilo sa mi to, znervoznovalo ma to a hnevalo.. svojho muža milujem, ten druhý bol len platonicke nič, fyzicky a povahovo podľa môjho vkusu, to ale ani prinajmensom neznamenalo, že to bola láska.. nemyslím že sa dá milovať dvoch mužov naraz.. dá sa jeden milovať a do druhého zamilovať, ale to nie je to isté.. mať s niekým vzťah, milovať niekoho znamená brat ho so všetkým, s tým čo je na ňom negatívne aj pozitívne.. keď sme zamilovaní vidíme len to pozitívne, nevidíme tie negatívne veci čo má úplne každý.. riešila som to tak, že som s tým druhým prerušila akýkoľvek kontakt, prestala som sa s ním baviť, hoci ma to aj mrzelo, myslím že si omne preto myslí dodnes že som divná a že ho asi neznášam.. prešlo ma to, nemyslim na neho, keď ho náhodou vidím len ho pozdravim a nič viac.. opäť je tu len môj muž a dúfam že keď sa jemu stane rovnaká vec, zachová sa rovnako ako ja.. na spoločný život som si vybrala jeho, je otec mojich detí a nie je síce dokonalý ale je môj a patríme k sebe.. akékoľvek tretie osoby ktoré priťahujú, sú proste len prekážky a je na nás ako tie prekážky prekonáme..
tak ako dokazeme lubit viac deti naraz, tak mozeme milovat aj viacerych muzov naraz - kazdeho svojim sposobom. Treba vsak rozlisovat medzi zamilovanostou a laskou. To chvenie, motyle v bruchu, to nie je laska, ale len vzajomna naklonnost, chemia, ktora moze prerast v zamilovanost pokial sa budete stretavat alebo akymkolvek sposobom udrziavat vzajomny kontakt. To, co citis k manzelovi, uz je iny level lasky. Predpokladam, ze na zaciatku vasho vztahu bola tiez zamilovanost, ale ta casom vyprcha a prechadza do hlbsieho vztahu, ktory nam umoznuje mat druheho rad aj s jeho nedokonalostami (ktore na zaciatku vztahu vdaka zamilovanosti nevnimame) a spolunazivat s nim v dobrom aj v zlom zachovavajuc si pritom vzajomnu uctu. Aj v dlhodobom vztahu sa da pestovat vasen, len na tom treba pracovat. Zakladom je otvorena komunikacia - treba sa rozpravat aj o tom, co nam chyba alebo vadi. A tiez odputat sa od rusivych elementov, ako napr. myslienky na niekoho ineho.
Zidealizovala si si ho az moc. Tvoj muz ma chyby, ako my vsetci ostatni. Ale mam pocit, ze si zacala mysliet viac na tie chyby ako na pozitiva Tvojho muza. A tym, ze nepoznas tak dobre toho “kamosa”, tak si z neho “paf”. Je uplne normalne, ze sa ti paci aj iny muz. Si zena, rovnako ako Tvoj manzel je chlap, tak urcite si kukne aj ine zeny. A to, ze sa pacis aj inemu je uplne ok a normalne. Ale tam su hranice. Odstrihni sa od neho, kym sa da a kym neurobis chybu.
Podla mna nemozes.
Milovat znamena robit vsetko, aby ten druhy bol stastny. Ak otvaras svoje srdce, myslienky cudziemu chlapovi, nemilujes svojho manzela, pretoze ak by si ho lubila, nezranovala by si ho, aj ked len emocne, v myslienkach.
S tym kamosom by som na tvojom mieste prerusila uplne kontakt.
nie je to nevera, ale skus tvojmu muzovi viac hovorit, co sa ti paci a co by sa ti pacilo. lebo ked ti dlhodobo a velmi bude chybat to co vidis na tom druhom, tak zacnes mat tie zajacie umysli, ale tvoj vztah s tvojim muzom zavisi aj od teba a od toho, ci si vies presadit svoje potreby. trvaj na tom, je to dolezite! inac to nevydrzis.
Tvoj muz nema Whats app ze by si mu poslal fotku co robíš? Ig a FB nie su jedine media... Ale tam to vsetci vidia
Mne sa zdá že už si tu písala, ty si s tým kamarátom aj písala, tak sa mi zdá. Mala si dosť času na rozmyslenie pred svadbou. Tvoj manžel je druhá voľba, istota, nikde nepíšeš o láske k nemu. 17 rokov ste spolu, on je už okukany, už ste toho veľa prežili, už tam nie je tá iskra ako na začiatku, tebe chýba romantika, to vzrušujúce obdobie na začiatku. A ty by si chcela obnoviť vzťah s tým druhým vysnívaným chlapom? Jednu šancu si už mala pred 14rokmi. Tvoj život.
Prebudte sa z tej iluzie do reality. Realita je taka, ze ste nikdy nemohli milovat ani jedneho. Ak by ste skutocne milovali tohto pseudomilenca, nezobrali by ste si vasho manzela a ani si s nim nerobili deti. A ak by ste skutocne milovali vasho manzela, tak neriesite nikdy ineho chlapa a ani z nudy po rokoch vztahu nesnivate a neidealizujete si nejakeho pseudomilenca. Ozajstna laska totizto nie je o hlave, ale o citoch. Ak ju chcete zazit, budete sa musiet definitivne rozlucit s obama polovicnymi "vztahmi" a pokusit sa najst pravu lasku, kde to od zaciatku az dokonca budete spolu citit rovnako.
@maggie844 ahoj, dá sa ti nejako napísať? Lebo všetko čo sa tu píše sú krásne múdrosti. Ale človek keď to zažíva je to iné. A hlavne co píšu, ze si ho idealizuje, lebo s nim nežije a bla bla. Lenže čo ak ide o bývalého, ktorý presne viem aký je a po rokoch to tam stále je a vždy bolo... 😃 No a teraz čo?
@bazalka33 nič 😀 s niekým sa zviažeš s už nikdy to nebude inak, ja som na tom momentálne tak že po 3 rokoch už viem že nikdy nezabudnem a len dúfam že je šťastný, stále sa mi sníva a často si spomeniem, ale neublížila by som súčasnému partnerovi, už netrpím ale možno naozaj aj platonicky ľúbim, je krásne mať takúto tajnú lásku len pre seba nie ? Záleží aké máš priority
ja mam taky nazor na toto, ze je to nemozne. akonahle zacnes co i len mysliet na niekoho ineho, tak je asi viac ako jasne, ze sa uz laska k tomu druhemu zjavne vytraca. to si myslim a podla mna je to aj dost logicke. neda sa milovat dvoch naraz, taku kapacitu na to podla mna nemame🙂