Je možné milovať dvoch ľudí?

11. júl 2023

Cítim sa zmätená z tých pocitov. Mám partnera 2 roky, áno občas to škrípe ale kde nie, ľúbim ho, ľúbim to ako žijeme a všetko čo spolu robíme.. chyba mi keď ho nevidím 5 minút. ALE..
poznám jedného muža už vyše 4 rokov, vždy sme si rozumeli, dokázal ma rozosmiať ako nik iný, emócie ktoré vo mne vyvolal som ešte necítila žiaľ, pri nikom. Síce som kontakt s ním ukončila pred rokom - aj viac. Ale vždy keď si naňho spomeniem mi búši srdce a mám zimomriavky. Za starých čias som bola veľmi zamilovaná doňho, ale podmienky ktoré sme mali nám nedovolili byť spolu. Komplikovaný príbeh.

Myslela som si, že tie pocity ochladnú a prejdú, ale bojujem s tým všetkým denne. A neviem ako z toho celého von..

jan510
11. júl 2023

Skor iluzia nepoznaneho ako laska

zuza265
11. júl 2023

Pre mna je dolezita otazka tvoj sucasny partner: lubis ho? Chces byt s nim? Je vas vztah dobry? Akceptujes jeho chyby? Vies si s nim predstavit buducnost? Pointou je vzdy vyriesit svoj sucasny vztah a pracovat na nom alebo ho nechat ist. Ten chlap, na ktoreho neustale myslis ani netusis aky je v tychto veciach, aky je partner, ako a ci vobec by ste fungovali. Zbytocne davas energiu tam kde nic nie je. Ak mas pocit, ze toho muza milujes viac, tak tohto prveho nemilujes natolko, aby ste spolu boli… ja chapem, ze nerobis nic zle, ze su to len myslienky a pocity. Ale su realne? Mas take pocity voci realnemu muzovi? Alebo voci predstave o nom s ruzovymi okuliarmi?

simona20201309
11. júl 2023

Máš partnera 2r, ale s tým druhým si to ukončila pred rokom? Aj viac?
Skočila si zo vzťahu do vzťahu. Tým aktuálnym si si pravdepodobne chcela vyliečiť rany, ale takto sa to nerobí. Každý, komu nevyjde vzťah z iných dôvod ako je nevera to nazýva komplikovaný pribeh. On vôbec nie je komplikovaný. Vy ste sa rozhodli spolu nebyť. Ani jeden z vás nezabojoval natoľko, aby vás vzťah zachránil, takže zrejme za nič nestál. Žiješ z ilúzií. Myslím, že ani jeden vzťah nie je ten pravý. S ex si ex z dôvodov, kvôli ktorým ste EX, a s týmto ak by bolo všetko dobre, nemyslela by si na ex. Odporúčam ti už neskakat zo vzťahu do vzťahu. Prospelo by ti byť chvíľu sama a poriadne sa nad všetkým zamyslieť.

autor
11. júl 2023

@simona20201309 nikdy sme vo vzťahu neboli.

elmivelmi
11. júl 2023

Tak moze to byt,akurat ked si nezazil vztah s tym,kto ta viacej pritahuje,tazko hovorit.Mozno by vam to nevyslo a ako ta pritahuje,tak by si ho znenavidela.

autor
11. júl 2023

@zuza265 úprimne som pri ňom bola názoru, že by to nebolo ono z viacerych dôvodov. Tak nejak som vnímala aj napriek “pozlatku” rozdiely. s aktuálnym partnerom si rozumieme hádam vo všetkom. Sme kamaráti, parťáci, zaľúbenci aj milenci.. jediný problém ktorý mame je, že sme podobní a obaja reagujeme rovnako (zle😁) na situácie. Ale v závere sa vždy vieme porozprávať..

Ono sa len snažím tie pocity voči druhému nejak zvážiť s chladnou hlavou, a hovorím si rovnaké veci ako si písala ty. Nepoznám ho, neviem aký je vo vzťahu ale s predpokladom ktorý voči nemu mám na základe skúsenosti z jeho bývalých vzťahov by to bol ťažký oriešok. Nejak som nikdy na vzťahom s ním nerozmyslala; len by som rada zistila ako z toho emotívneho kruhu von.

stanulienkat
11. júl 2023

Prehodnot vztah so sucasnym partnerom. Ste spolu IBA 2 roky a uz vam to skripe?????

sasesoe
11. júl 2023

Laska nie su zimomriavky a busenie srdca. Laska je rozhodnutie byt s niekym aj v tom tazkom, narocnom. Dolezita je komunikacia a uprimnost

onnagakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuza265
11. júl 2023

@autorka jasne, chapem ta. To je potom skor len o tej nenaplnenej chemii, ktora by mozno po case aj presla. Len ta chemia nie je vsetko pokial tie ostatne veci nefunguju… ja viem, ze tvoje pocity nejdu len tak zmazat a ze si si vedoma teda vsetkych kladov, zaporov, preco to nie je ok atd. Asi to chce cas. Len kasli nanho, nekontaktuj (asi neplanujes len to pisem)… davaj pozornost svojmu partnerovi♥️

tanicka907
11. júl 2023

ano moze a je to beznejsie ako si myslis. Ak vies po anglicky, mozes skusit reddit kolko o tom je popisane a cim je clovek starsi tym viac... su rozne druhy lasky. Kratka, pragmaticka, vasniva,... JV zivote stretnes roznych ludi a kazdy Ti da nieco ine, nemusi to byt hned cuckholding a ani to neni, ze nemilujes svojho partnera dostatocne...

domkakvet
11. júl 2023

Nemilujes obidvoch podla mna milujes len toho prveho.

lilitela
11. júl 2023

nezazila som, ale verim, ze to je mozne, preco nie? tak ako mozme mat radi rodicov, starych rodicov, alebo viacero deti...

anketkarka
11. júl 2023

Ten prvý je zamilovanosť a ten druhý je istota a možno láska. To už si musíš ujasniť Ty v sebe. Veľa ľudí je s niekým, lebo im napĺňa všetky potreby a im spolu dobre. Môže to prerásť v lásku a byť na celý život. Alebo aj nie. Ak na tom nepopracujete obaja. Raz Ti možno nebude napĺňať všetky potreby a potom ak ho nebudeš ľúbiť, tak príde niekto ako ten prvý a bude koniec. Ale to je na tvojej zrelosti a citovej vyrovnanosti. Ty proste vieš, že ten prvý je komplikácia. Ale napriek tomu ho ľúbiš. Tomu sa povie bezpodmienečná láska. Je to najvyššia forma lásky, taká ako cíti aj matka k dieťaťu. Dieťa jej môže ublížiť, ale stále ho bude ľúbiť...tou najvyššou formou lásky...bezpodmienečnou...

patricia255
12. júl 2023

Milovať 2 ľudí asi nie je úplne výstižne v tvojom podaní...
Každopádne máš priateľa, s ktorým si rozumiete v dôležitých smeroch, jeho miluješ a máte vzťah

Ok, druhý je skôr platonická láska, poblúznenie... Pre niečo ste sa nikdy dokopy nedali a na 99% by ste sa pre tie isté dôvody časom rozišli, ak by ste to skusili... Chemia je dôležitá ale nezakladaj na tom vzťah... Tá vášeň a príťažlivosť vždy časom opadne a potom darmo mať vedľa seba sexy krasavca keď si nerozumiete... Ver mi potom ti príde aj zrazu menej príťažlivý... Samozrejme to nepoznané nás občas láka... Ale ver mi ak ma niekto 20% ktoré chýbajú tvojmu partnerovi tsk časom zistíš že 20 je menej ako 80...

Vo vzťahu môže byť tvoj vysnívaný idol zrazu nemožný... V hlave si ho idealizuješ a premýšľaš aké by to mohlo byť... Ale realita môže byť krutá...

Píšem z vlastnej skúsenosti, kde som spoznala neskutočne príťažliveho chlapa, chemia ako hrom, sex úžasný... Ale časom som si všimla že nič iné mi na ňom moc neimponuje... A zrazu už ani tá chémia nebola taká silná... Neostala som s ním aj keď vzdať sa niekoho z rozumu aj keď ho ľúbite je ťažké... Ale boli sme protiklady v dôležitých ohľadoch

Tiež keď si naňho občas spomeniem mám zimomriavky a fakt že mi aj chýba... Ale ujasni si co od chlapa čakáš a nechoď pod tú hranicu ani keby neviem čo bolo

akiana
12. júl 2023

Uz si tu raz pisala s tym, ze s tym “byvalym” si nemala nikdy realny vztah, primarme preto lebo on nechcel. Aky vysledok cakas teraz?

nika3136
12. júl 2023

Ahoj, ja tu mozno dostanem nalozene 😃 ale podla mna to je mozne a clovek dokaze pocitovat lasku k viacerym (muzom). Nemyslim si, ze sme prisli na svet ako jedini a dokonali partneri svojich poloviciek, vsetci mame chyby. Kazdeho vsak dokazeme lubit inak.

Co je pre teba LASKA?
Lebo nikdy nic nie je idealne. Aj to busenie srdca by pri tom druhom prestalo a nieco by vyskocilo. Prejdi si vela bodov, co je pre teba v zivote dolezite smiech a humor, dovera .... atd .... a potom sa rozhodni, ci ti za to aktualny partner stoji, alebo nie. Je to VEDOME a SLOBODNE rozhodnutie, ze k niekomu nieco pocitujes, vyhovujete si a chces byt s nim. Aj napriek tomu, ze podla mojho nazoru laska nie je nejako obmedzena, nie som za to, aby clovek viedol napr.2 vztahy sucastne. Niekto predsa musi vyhovovat viac.