Ahojte, bola by som veľmi vďačná za vaše skúsenosti, ako to dopadlo, ak ste sa s partnerom spoznali mladí, začali ste všetko spoločne budovať od nuly až ste si vybudovali krásny spoločný život a rodinu aj s deťmi. Vy ste ho ako partnerka/manželka podporovala, stála pri ňom, starala sa o domácnosť a deti, mali ste aj svoj život a svoju kariéru, ale váš partner sa počas rokov (15-20 pre príklad) vypracoval kariérne výrazne viac a stal sa z neho úspešný veľmi dobre situovaný muž, aj výzorovo príťažlivý. Často počúvam a vnímam, že sa títo muži rozhodnú opustiť svoju rodinu a nájsť si iné partnerky, začnú akoby nový život, lebo chcú zažiť toho v živote “viac”. Myslíte si, že to je pravidlo, alebo sú aj prípady, kedy to tak nie je, len sa o tom menej hovorí.
To nemusi byt pravidlo. Okolo uspesnych atraktivnych muzov sa tocia babenky. Je to pokusenie. To sa ti vsak moze stat aj u stareho, tucneho bula, ze ta necha. Resp., ze sa niekto na neho ulakomi. Po 15-20 rokoch nastava kriza stredneho veku, chcu dobehnut zameskane.
Poznám viac prípadov, kedy veru odišli.. A boli to všetko prípady, kde sa žena obetovala rodine, doslova nemusel nič a potom skončila ako domáca puťka, ktorá nič v živote nedosiahla a nič z toho nemala.
Ja by som povedala, ze je to tak pol na pol. Vela zalezi aj na tom, ako vie zena s laskou a pri tom pevne riadit svoju rodinu.
Je pravda, ze ak narastie ego muza az do vysin, niekedy ani to nestaci.
Ja mám zase zlú skúsenosť z rodiny,, ona popri kariére riešila rodinu, on ku*vy 🙁 ale sú spolu doteraz a hrajú to na happy family lebo rozvod by finančne bolel,
No ja mam toto doma a teda, chlap sice ostal, ale je z neho namyslene hovado :D doslova. Cize ja by som odporucala zene, pekne pana karieristu zapriahnut do domacnosit a venovat sa aj svojmu rastu. Lebo ono ak sa mu aj nevrhne nejaka mlada na krk, ktora je vesela a spokona, lebo ved starosti doteraz riesila len zena atd, tak sa moze stat ze ani ta zena uz nebude stat o takyto vztah ;) a nakoniec si nebudu mat co povedat vobec.. len si proste vycitaju jeden druhemu somariny.
Nikdy nevieme čo bude za niekoľko rokov, nedá sa to nijako zhodnotiť😊 možno 8z takýchto mužov s tou ženou nezostane a 2ano a nebude to vôbec tým že sú úspešní. Aj ten muž po rokoch keď už niečo nefunguje ako by chcel alebo jednoducho už nebude ženu lubit tak si moze povedat že teraz sa nemôžem v žiadnom prípade rozísť lebo by to vyzeralo ze je to preto ze som zostal úspešný?
Pýtala si sa ale na iné tak ti poviem za seba😊aj ja mám takeho a bola som jeho prvá. Chápem tvoje obavy hlavne ak ty nie si na tom ako on( ak si nedosiahla tiež nejaké úspechy alebo si sa nevypracovala a máš len obyc. Zamestnanie). Ja s tým často bojujem sama u seba lebo sa tiež niekedy bojim ze ja akoby stojím na mieste zatiaľ čo on napreduje a mení nám to všetko v živote, no skôr v tom lepšom zmysle.a keď som sa ho na to viackrát pýtala či mu to nevadí ze ja nie som ako on, povedal ze take niečo by vôbec neriešil on nepotrebuje nejakú ženu karieristku alebo tak celkovo. Každopádne ma to dosť motivuje tiež sa niečomu venovať alebo nejak na sebe pracovať ( v hocicom) aby som mu nezostala nejaká nudna nezaujímavá, pretože on sa pre mna stava zaujímavým čím ďalej tým viac 😊a chcem aby to bolo obojstranne. Dúfam za nás aj za vás ze nám to vydrží 😊
Moj sa tak vypracoval a je stale so mnou.hadam to tak zostane.
Autorka, ano stava sa to. A preto ZAKLAD je, aby si aj ty mala pracu, vlastny zivot, konicky a vlastne nasetrene peniaze.
Lebo tuto na MK casto citam, ze pre niektore zeny je nemyslitelne setrit si SAMA, lebo ved je to NASE a bla bla. A potom to pride, ze muz odide a zena zostane bez penazi, bez kariery, bez bytu, lebo sa roky starala o muzicka, deti a domacnost.
Samozrejme, že to nemusí byť pravidlom. Ale je to, bohužiaľ, časté. A keď aj neopustia rodinu, tak si často nájdu nejakú mladú milenku, lebo o úspešného, bohatého a ešte aj príťažlivého muža je záujem a keď on sa s manželkou spoznal veľmi mladý, nedajbože bola jeho prvá, tak ho to proste lákať bude, hlavne keď sa mu tie mladé sexi kočky ponúkajú sami. A manželka, nech by bola akákoľvek fantastická, proste nemá šancu byť im konkurenciou, už len preto, že ju už má, je s ňou roky...
Ale, ako som už napísala, nie vždy to musí skončiť takto. Určite sú aj charakterní muži. A aj žena v tom vie veľa spraviť, napríklad to, že neobetuje svoju kariéru tej mužovej a celý svoj život neprispôsobí jemu.
@chodec15 no pochybujem, ze zena co sa stara doma o chlapa a podporuje ho 20rokov je vypocitava a sedi doma. Vacsinou je tam nejaky konsenzus na ktory sa ale po rokoch zabudne, lebo predsa on nema cas toto a nema cas hento, a treba aby to spravila ona... Neviem ci si niekedy budoval napr. firmu.. :D to je taky vonkajsi pohlad ludi co o tom figu vedia (ako netrvrdim ze naozaj su zeny, ktore nic nerobia, a gro casu su nechtiky, kozmetika a nakupy, ale na take sa ten muz vacsinou vykasle o mnoho skor :D ).
Mam kolegynu, ktora je cerstvo na dochodku a jej muz je vo vedeni vyrobneho podniku (su rovesnici, on este pracuje). Len on jediny z managementu nevymenil zenu. Vsetci ostatni maju druhe mladsie zeny a dalsie deti.
Ale poviem ti, ani to nie je pre tych chlapov ziadna vyhra, musia makat pomaly do 70ky, aby zabezpecili prvu varku deti, druhu varku deti a mladsie zeny. Ale maju co chceli, tak nech sa snazia.
To nie je o úspechu, je to o jedincovi ako takom. Keď je chlap hovädo, je jedno, či je roboš, či manažér, či prezident.
Som toho názoru, že skôr opustí ženu, ktorá sedela doma a zabezpečovala "pohodlie domova". Veľa žien je tu takých a bijú sa do pŕs, že to bola dohoda a im to vyhovuje a manžel je veľmi zaneprázdnený, etc. Ja pri takej rétorike spozorniem a dvíham obočie.
Každý človek (zvlášť mama, čo má deti, a.k.a zodpovednosť za ďalšiu osobu/osoby) proste MUSÍ mať zadné dvierka, lebo nezodpovedá už len sama za seba. Nezávisle od muža, hoci je aj on rodič. ALE AJ ONA.
A najmä, ak aj žena pozná hodnotu driny v práci, makačky na sebe samej, verím, že muž si ju viac váži, lebo zažila to, čo aj on. Berie ju ako spoluhráča, ktorý vie, že pečené holúbätá nepadajú samé od seba do huby. Proste kruté, ale je to tak. Treba mať vlastnú prácu. Vlastné hobby. Treba vedieť žiť tak, aby som prípadný rozvod zvládla. TO nemá s láskou nič spoločné. To je o základnom princípe prežitia.
A po ďalšie, vrana k vrane sadá. Proste neverím, že dvojica, kde on je top úspešný a ona obyčajná gazdinka domáca vie dlhodobo prežiť. Chýbajú styčné body.
@0silvia0 takto nejak podobne to zhodnotil Jožo Ráž zo kupiny Elán...všetci kámoši zo skupiny sa porozvádzali a ponachádzali mladšie ženy a mali s nimi deti...a teraz zas chodia s deťmi do mš, píšu s nimi úlohy, musia zarábať väčšie prachy - lebo veď mladá žena má nároky... Ako povedal Ráž - ostal som pri mojej, deti odrastené a užívame si život...
Jano Baláž má cez 70 r, 15 r. syna a kopu starostí ...
Patejdl tak isto takmer 70 a 15 r. syna...
@simca06022011 páči sa mi tvoja úprimnosť.
@chodec15 to je hop, alebo trop.Nemusi sedieť doma a byť pohodlná kamarátka ma s mužom úspešný pneuservis povedala by som, že o firmu sa stará viac ako on, on v určitom veku 46 r.začal chodiť do fitka, bicyklove záťahy s kamarátmi ani pohľadný nie je🙂a našiel si partacku na šport a už je mimo rodiny.Firma je spoločná a boj začal.Ona má na krku deti teenegerov, firmu, starnúcich rodičov a on si plánuje cyklovýlet s partiou v robote viac nie je ako je
Kríza stredného veku je sviňa.Jeden odišiel od ženy v 64 rokoch dokonalý párik venovali sa vnúčatám, ona dama na úrovni ako z katalógu našiel si mladšiu a s tou chodí po horách.Dcera sa trápi, lebo robila s otcom vo firme mama nepracovala bola po onko liečbe dlhé roky doma a otec si ešte frajerku priniesol do firmy, takže kamoška zakopava o sokynu mamy.
Ale aspon bol grand nechal jej dom do ktorého sa nasťahovali pred 4 r.
Nikto nevie ako tomu druhému prepne.A to nerobia iba lepšie situovani, pohladni ...starneme všetci a pocit zmeny, premarneneho života, stihnúť ešte niečo môže prepadnúť kohokoľvek
Minule som čítala článok od psychológa ženy sa v strednom veku väčšinou vrhnú na sebarozvoj, pomáhajú deťom, vnúčatám a muži si potrebujú dokázať, že sú ešte muži😝
Mame jedného v rodine a neopustil svoju manželku.
@simca06022011 Ja práveže vidím iné ženy, žiadne nechtíky a podobné, skôr upachtené ženy, večne neupravené...
autorka, samozrejme že nie každý opustí manželku a nájde si omnoho mladšiu partnerku...ale vééééľa mužov hľadá vzťah aj popri manželke. Bežne aj chlapi po 55tke. Nechápem čo tým chcú dosiahnuť - možno len zdvihnúť ego.
čo robí muža príťažlivého???? no predsa FUNKCIA....
Ja to ináč aj tu v diskusiách vidím. Žena sa sem príde vyplakať, že chlap si našiel inú a že ona nechápe, prečo, keď doma mal všetko tip top, o deti vzorne postarané, domácnosť, ako zo škatuľky, ani od neho nechcela žiadne domáce práce, všetko zvládala sama, aj sex bol, kedy on len chcel... Tak prečo?! No práve preto.
@h2 Vlastne ta zena robila vsetko, co si dnes clovek uz vie zaplatit
pekne to vidno na vŠ... tam starí docenti majú za manž. aj o 20 - 30 r. mladšie študentky... poniektorí sú rozvedení aj 2 3 krát.... raz darmo, pozerať na mladé kočky dá asi zabrať...
@sense veľa ich neopustí... ale majú pomimo kde aké kámošky a milenky...
@ibrunova no lebo nesedia vypocitavo na riti ako to niekto prezentuje :D
@deti95060810 Nemusi to byt az take kriticke. Poznam manzelsky par, velmi popularny, pani doteraz je pozyvana do vela podcastov. Su to odbornici, velky vekovy rozdiel a ona bola jeho ziackou. Nebol dovtedy zenaty, ani deti, ani dlhdooba partnerka a dali sa dokopy na skole. Dnes uz maju myslim 2 vnukov a maju velmi pekne manzelstvo.
@luccija to si presne vystihla...STIHNÚŤ je to pravé slovo...stihnúť ešte zbaliť nejakú kočku, kým som ako tak zdravý, kým troška vyzerám, kým nie som na dôchodku....
Odišli by aj mnohí iní, keby na to mali. Písala som si so zopár zenatymi mužmi na zoznamke a vyjadrovali sa ako by od ženy odišli, ale nemajú na to financie založiť si život znova, takže tí čo na to majú, idú. Ak teda vzťah nie je kvalitný. A rovnako tak ženy. Mnohé by išli, keby mali na to.
@zmrzlinka2021 To je ale úplne iný prípad. Práve preto, že on predtým nebol ženatý. Tu sa riešia chlapi, čo po rokoch opustili ženu kvôli mladšej. Nie to, že niekto sa prvýkrát ožení vo vyššom veku s mladšou ženou.
Muži po 45 + strácau pamäťovú stopu , nie všetci ale drvivá časť. Prestanú si pamätať čo s manželkou /partnerkou preskákali , čo pre neho urobila, že v podstate vychovala sama deti , oni jednoducho chcú žiť. ZRAZU sa mu zdá stará , nezaujímavá ,nemá tú spontánnosť, tú hravosť , FURT po ňom niečo chce a on má pociť že niečo v živote zmeškal , má postavenie, peniaze , môže si dovoliť podstatne mladšiu partnerku . Nič neobvyklé , v mojom okolí častá vec . Mám kamarátku ktorej manžel v 40 rokoch dostal hodkinov lymfóm , tú horšieu formu . Celú chorobu s ním preskákala , doma dve malé deti , zháňala lieky, do nemocnice za ním chodila, urobila pre neho všetko čo bolo v jej silách , vylízal sa z toho , po skončení liečby začal hrávať plážvý volejbal ,na biku chodiť , začal ako on povedal ŽIŤ , samozrejme sa pritrafila 30 ročná čajočka a zrazu manželka bola taká , onaká , nikdy mu nerozumela. Dnes kamarátka s partiou svojich chodí po horách , má priateľa , jej exmanžel má už v poradí xy priteľku a chová sa ako z reťaze utrhnutý .
V mojom okolí takúto skúsenosť nemám, muži ostali verní rodine