Manzelia sme 5 rokov, mame rocnu dceru a druhe na ceste. Stve ma ale, ze vsetko ohladom nej, je na mojich pleciach. Dobre, vecer spolu kupeme, nas ritual od jej narodenia. Potom idem uspavat a on hned sada k playku a hra s kamosmi do noci. Tak raz za tyzden si spolu nieco kukneme. Ja som vecer KO po celom dni s malou, navyse tehotna. Ten hrozny stereotyp ma ubija.
Ja som sa odstahovala za nim na dedinu, stratila som vsetkych kamaratov, chybaju mi a chyba mi obcas mesto, lebo sa tu nic neda robit. On tu ma milion kamosov a furt je s nimi. Strasne mu to zavidim.
Dnes sme mali stavat vianocny stromcek. Cela natesena sa ho rano pytam, ze ci si ho teda dnes postavime. Na to mi odfrkol, ze on sa ale nebude starat o malu, mam si ho zdobit, ked bude spat. A on potrebuje si ist robit von. Proste uplne mi znicil chut a radost, a toto robi neustale. Najprv mi znici chut, potom, ze teda dobre, ale ja uz som bez nalady a hned to hodi na mna, ze co som furt ofucana. Toto stale dokola so vsetkym. Uz ma to nebavi. Velmi chcem ist na vianocne trhy, spolu ako rodina. Nic, vobec, on tam nechce ist. Tak nejdeme. Nic rodinne, uz som sa ho viac krat pytala, naco chcel rodinu, ked o nu nema zaujem. Ziadna odpoved.
Uz sa to vo mne nejako nazbieralo a nemam sa ani komu vyzalovat, preto pisem sem.
Ach jaj.. a s takým chlapom si išla aj do druhého dieťaťa 🙈
Boze moj, co su toto za chlapi…hroza, ale co s tym spravis? Nic… on sa zázračne nezmeni..iba žeby dospel, a to niektorí jedinci nikdy nedokážu…chúdence deti
@kondaska1 ja neviem, pred dietatom sme travili vela casu spolu, len samozrejme s kamaratmi. To bolo super. Ja som tiez spolocenska a rada sa bavim. Takto ja uz som z toho vypadla, on pokracuje. Preto mi je z toho smutno. A este mi povie, ze so mnou byvala vacsia sranda😞 sama si to uvedomujem, ale ked vsetka zodpovednost okolo malej a domacnosti je na mne. To mi dava zabrat
Nemôžeš ísť na par dni k rodičom do mesta ? Vezmi malú, zbalte sa a choďte. Prídeš na iné myslienky, odreagujes sa. Možno ti rodicia postrazia malú a vybehnes s kamoškami von, ak nie tak môžeš nájsť niečo, kde môžeš ísť s kamarátkami aj malou. Alebo aj napríklad tie vianocne trhy. Vezmi malú do košíka, dohodni sa s kamoškami a choďte. Odreagujes sa, vypnes. On možno pochopí, alebo pochopis ty...
A proc jsi souhlasila s druhym ditetem? Zkus lecbu sokem - zitra rano ho vzbud, dej mu malou do ruky a nekam bez. Vrat se vecer a zeptej se ho, jak by se mu to libilo kazdy den. Kdyz to nepochopi, tsk to zopakuj.
Mňa fascinuje ako sú vždy chlapi tie najväčšie svine. Bolo by zaujímavé si vypočuť aj druhú stranu. Lebo tu je kopec lenivých žien, ktoré nejak automaticky očakávajú, že chlap slušne zarobí a ešte aj bude makať v domácnosti a behať okolo decka. Milé dámy, čo sa takto prebudiť do reality?
Ja by som na par dni vypadla na tvojom mieste, aj ked s malou. Ak mas rodicov v meste, tak i nim. Uzila si trhy, kamaratky a vypla. Mohla si mu dat malu, ze si moze vonku robit ked ju uspi.
Na druhej strane vidime to iba z tvojho pohladu. Si frustrovana z toho ze si zavreta na dedine, v dome kde ta to nenaplna, si sama, bez kamaratov. Este k tomu s malym dietatom a tehotna, plna hormonov. Vyzitie nulove a cele tvoje rozptylenie pre teba znamena tvoj muz - ked pride domov. Ty hned na neho vyskocis ze toto a hento a podme sem a podme tam a robme toto. Pozri sa mozno nato aj jeho ocami. Kazdy totiz potrebuje svoj cas aj na seba. Neospravedlnujem jeho celodenne hranie na PS. Pozri sa na celu situaciu z inej perspektivy. Mozno naozaj ma doma unudenu, ofucanu, ufrflanu zenu. Tazko pomoct a sudit, aj ked hned v prvom prispevku som ho odsudila, treba to vidiet cele z nadhladu. Chyba moze byt na oboch stranach...
@top_manazerka milí páni, čo tak sa nespoliehat, že vaša úloha ako otca je zredukovana na oplodnenie a nosenie výplaty?
Ja nepisem, ze je najvacsia svina. Je to dobry clovek. Len proste si nejako neuvedomuje, ze aj ja som clovek a nie otrok.
Samozrejme, ze ma stve, ze som stale ufrflana a oduta. Moc ma to stve. Ale neviem s tym nic spravit. Mam pocit, ze vzdy, ked mam dobru naladu, musi do mna nejako hnusne rypnut a pokazit mi ju a nasledne ma obvinit, ze sa stale oduvam. Vzdy, ked mu poviem, ze musim tam a tam (k lekarovi alebo vyzdvihnut balik), tak nahodi taky vyraz, ze ho furt otravujem a zasa musi byt s malou. Ako k nej je uzasny, len ja mam z neho pocit, ze to je proste moja uloha a on mi vlastne robi sluzbu.
Co sledujem tak vela rodin s malymi detmi to tak ma. Pred detmi spolu, aktivity, kamosi, vylety, akcie. Pride dieta a zena ostava doma, muz pokracuje v zivote ako predtym. A ak je problem tak "ved si na materskej, ja chodim do roboty, potrebujem si oddychnut".
Ono to casom prejde, ako deti podrastu tak aj zena ma viac moznosti sa utrhnut. Este byva kriza po nastupe zeny do prace...ocrky, prazdniny, muz nepomaha lebo ved "zenska praca"
Z tohto pohladu mi pridu pre rodinny zivot s malymi detmi vhodnejsi taki chlapi ktori sedia doma so zenou, nemaju partiu a na nejaku akciu ich treba doslova dotlacit.
Na tvojom mieste by som sa porozhliadla po inych mamickach v dedine, urob si program s nimi, my sme sa stretavali na ihrisku, raz u jednej raz u druhej, v lete vonku na zahrade, dali kavicku, pokecali.
Preco s nim cakas druhe dieta ked uz pri prvom bola vsetka starostlivost na tebe? :(
@viestta No neviem, jedine vyskusat, ze on bude doma s detmi. Ona pojde do prace, zarobi par tisic eur, po praci este postavi a prerobi dom, potom mu este pomoze s detmi, uvari, uprace, aby on nebol zo starosti o domacnost unaveny. A este bude on nastvany, ze ona mu doma dost nepomaha, lebo v tej praci a na stavbe oddychuje.
Co sa da vycitat je, ze sli nerozumne do dvoch deti naraz za sebou. A to playko by si mohol odpustit, nema 12. Plus nema autorka kamosky ani rodinu na obcasnu pomoc.
@liljana teraz cez zimu a skorej tme nic okolo domu nerobi. Vacsinou je v garazi a robi “poriadok”. Popripade sa zastavi nejaky kamos na pokec.
Bola si vytrhnuta zo svojho prostredia, komunity, na pokec nemas nikoho blizkeho, iba manzela. Nechapem, co sa on cuduje, ze nie si tak vesela, cloveku je velmi neprirodzene byt sam a zeny na MD v cudzom meste tym trpia…
Problem je skor ten, ze si tam sama a on ako za slobodna radsej ide za kamaratmi, nez ze nepomaha dost. Ale vybrala si si ho sama ...
Mam doma podobny model.10 rokov.hold je to tam. Po porode som zostala prakticky vydata osamela matka. Muz si zije svoj zivot obcas spolocna dovolenka ale stale sa od nas deli a zahrabe sa do svojej izby ,internet ,alebo spi na gauci. Vyhyba sa. Na vianocne trhy by s nami v zivote nesiel lebo tam "budu ludia". Uplne ta chapem ale takych muzov je vela. Ak sa da treba si najst okruh svojich...mamicky a aj deti sa prehraju spolu a mozes sa vyrozpravat...prebrat veci ktore riesis a vsetkobude lahsie
Skusila si mu to povedat co citis ako to beries chlapi su slepi obcas potrebuju na rovinu povedat
Objednaj sa ku kadernicke dohodni stretko s kamoskou v meste cez vikend a babo mu nechaj nech sa uci starat. Este mate len jedno a co budes robit o par mesiacov ked budu 2? Sak sa tam zblaznis ked on sa odmieta venovat dietatu a ty budes mat dve mrnata 24|7 na krku a on si bude chodit za kamosmi a hrat hry?? Jeden den aspon jeden si zober pre seba par hodin oni to doma preziju spolu .. a druhy den chodte spolu niekde ako rodina v nedelu .
Autorka, predpokladám, že rodičov máš stále v tom meste, kde si predtým žila. Keď chceš ísť na vianočné trhy a tvoj muž nie a chýbajú ti kamarátky, zober malú, choďte k tvojim rodičom, dohodni stretko s kamoškami na trhoch. Malú ti postrážia rodičia, ty sa zabavíš a ako bonus si s mužom od seba trochu oddýchnete.
@zoro9836 to mozem povedat aj o mojom manzelovi ;)
Za nasimi mozem ist, ale ti maju 70+, velmi mi s malou nepomozu. A bola som skor chlapcensky typ, mam kamosov. Ale ti su v praci a az vecer sa s nimi nemozem stretnut.
@elizabet173 vies, ja ho praveze do nicoho nenutim, a ani nechcem. Ale fakt Vianoce milujem a raz do roka ako rodina mozme spolu nieco zazit. Ja sa obetujem dost, on snad raz tiez moze
@elizabet173 ale tak vidis, aj ta nejdeme. Vsetko je podla neho. Ja sa musim este dozadovat, ci si mozem ist vlasy umyt, kedze to je na dlhsie
Predtym (manzelstvom, dietatom) bol aky? Zrejme to tiez nebolo nic extra, clovek sa nevydrzi dlho pretvarovat.a.ty si bud nevidela alebo nechcela vidiet. Zial realita je kruta, vzala si si "nedozrete dieta". Co s tym? Nic...bud sa spamata alebo od neho odides alebo budes trpiet. Evidentne na tom intelektualne nie je najlepsie ked vyhlasi ze on sa nebude starat o svoje dieta 🙈