Išli by ste s kamarátom z internetu do zahraničia?

23. dec 2022

Mam už asi 3 roky kamarata z ineho kúta Slovenska, nikdy sme sa nevideli len sme si pisali a obcas volali. Nás “vzťah” bol čisto kamarátsky preto sme sa ani nikdy nestretli a ja som bola zadana. Od leta som single a teraz rozmyslam čo dalej so životom hha. Viackrát ma po mojom rozchode volal za nim že mi zaplatí ubytko, že pokecame a tak…ale vždy mi do toho nieco prišlo. Teraz sme sa tak obaja opustili a zrazu sa ma spytal že či nechcem ist byvat s nim do nájmu na polovicu keďže byva v BA u rodicov a vie že som vždy chcela byvat v BA tiež.. na to som mu povedala že ak mam ist prec od rodiny tak odrazu do zahraničia nech nieco zarobím. A tak nejak sme sa o tom začali baviť a padol taky navrh že by sme teda isli spolu do zahraničia… ja nad tým naozaj rozmyslam, samozrejme najskor by som sa s nim stretla tu niekde ale moja otazka je isli by ste do toho? Je to naozaj super človek, vždy ma podporoval, vedel rozosmiať, vypočuť atd.

lorin29
23. dec 2022

Kedze sa s ním plánuješ predtým stretnúť tak preco nie🙂

mamamasama
23. dec 2022

Tak v prvom rade by som sa stretla osobne. Na internete sa moze prezentovat inak ako v skutocnosti. Neskor by som sa podla toho zariadila.

kluska
23. dec 2022

urcite nie do zahranicia 🙂 najprv Bratislava. Spoznaj ho osobne a zacni s nim byvat a uvidis. Z Ba domov mas blziko keby daco, zo zahranicia nie, zalezi kde aj mas zaujem ist.

elenka74
23. dec 2022

Najprv by som lepšie spoznala, osobne, nielen cez internet

monuska112
23. dec 2022

ja ano ale ty nechod...pretoze neber to v zlom ale na svoj zivot sa pytas modreho kona...precitaj si akukolevek temu a zistis ze tu ani iq ani empatia nezvitazila, a moze sa stat ze ak sa tam dostanes do realneho problemu opytas sa znovu modreho kona a budes v totalnej prd...ely sory baby musela som....

bloger
23. dec 2022

Asi by si ho mala najskôr lepšie spoznať. Je to určite bezpečnejšie.Osobne by som asi mal strach.

olimuc
23. dec 2022

Ak chces ist do zahranicia, tak si najskor zozen pracu a ubytovanie (aku mas kvalifikaciu, jazyk etc) a potom rozmyslaj, ci chces niekoho tahat so sebou. Ak sa nevies zariadit sama, tak nikam nechod, pretoze ta najskor asi niekto obtiahne o peniaze a budes robit pre nejakeho novodobeho uzernika vo forme pofidernej agentury a odlozis tolko, kolko by si mala aj doma. Ja ak by som niekam isla, idem sama. Na pohovory doprovod nepotrebujem a nejaku izbu si najdem aj sama. Spoznam novych ludi a nepotrebujem sa starat o nikoho ineho (hlavne ak som ho nikdy nevidela) 3 roky su prilis dlha doba na to aby sa v takej mini krajine ako Slovensko 2 ludia neboli schopni stretnut. Velmi divne, napr KE do BA to mas vlakom. Za 4 h tam 4 naspat a da sa stretnut aj niekde v strede. Nie sme Brazilia alebo Rusko kde potrebujes ist lietadlom alebo xy hodin vlakom cez neviem ake klimaticke podmienky.

autor
23. dec 2022

@olimuc ja som bola zadana preto sme sa nestretli. A potom som nemala chut riesit stretká

miadi
24. dec 2022

@monuska112 Taketo komenty su naj 🤣Cize vsetky sme tu blbe a neenpaticke len ty nie . Sorry ked uz 😜

miadi
24. dec 2022

Nesla by som s niekym koho nepoznam len tak byvat . A uz urcite nie do zahranicia. Ale ked pojdes vzdy mozes odist . Musis sa tak zariadit aby si v pripade nudze mohla hnet odist byvat niekde sama.

mogaa
24. dec 2022

tiež si myslím že najskôr nezáväzné stretko, potom BA aspom na pár mesiacov....a potom aj zahraničie, ktovie?

svetlonos
24. dec 2022

Ahoj,
aky vies jazyk, na akej urovni, do akej krajiny chces ist robit a co?
Napriklad, ak by si nadla pracu niekde v Alpach alebo inom lyziarskom stredisku v AT ako casnicka, tak oni ti vedia poskytnut hned aj ubytovanie za min. poplatok a stravu mas vacsinou tiez zabezpecenu.
V takom pripade ides skoro na istotu - len trvaj na tom, ze chces podpisat pracovnu zmluvu este pred zacatim prace!
Ja skor mam pocit z toho tvojho kamosa, ze by rad prchol od rodicov, najmy v BA su dost vysoke a sam by to nezvladol. Tak si mu prisla vhod.
Na druhej strane - ja ked som sa rozhodovala odist do zahranicia, nebolo to zbrkle ale dlhodobo planovane a premyslene. Samozrejme som isla na istotu- teda mala som zarucenu pracu aj ubytovanie. Kedykolvek som sa mohla vratit, keby mi to nevyslo. Mala sim na SK dom.
Preto mi pride trochu zvlastne, ze ty mu navrhnes zahranicie a on takmer hned suhlasi.
Raz v zivote som pomohla znamemu ( stravili sme spolu tyzden na dovolenke s nasimi rodicmi, tam sme sa spoznali), v kontakte sme boli obcas, cez listy, neskor sme si tak 2 x do roka zavolali.
Chcela som mu pomoct lebo mal doma zly zivot. Väcsiu blbost som urobit nemohla, vsade robil len problemy, robotu si neudrzal z 3 ani jednu, este mi zahlasil, ze huli travu 🤯 Este aj jeho mama mi povedala ze je vychcanec a mam ho poslat domov, mala pravdu.
Inak tiez mily chlapec na dialku…
Takze sa ti rychlo moze stat, ze budes mat v zahranici biekoho na krku, kto sa nebude schopny o seba postarat.
Bola by som fakt opatrna na tvojom mieste. Avsak ak on doteraz zil s rodicmi, nema zrejme realne skusenosti s platenim najmu, stravy atd.
Ak s nim pojdes, tak fakt na istotu- aby ste mali obaja pracu, ubytovanie a vedeli si utiahnut nutne vydavky. A v hlave si to nastav tak, ze nie si za neho zodpovedna na svoj ukor!

maranco
24. dec 2022

Do BA idú nočné vlaky, môžete stráviť celý deň spolu a lepšie sa spoznať.
Nevieš ako funguje, či nehľadá len ďalší mama hotel, koľko má rokov?

Do zahraničia môže ísť aj sám, a ak sa tam udrží, zistí ako to tam funguje aké sú možnosti prídeš za ním.
Keď nikdy nebol z domu je to riziko či je samostatný a dokáže sa o seba postarať, alebo okrem práce by si mala na krku "decko" o ktoré sa ti treba starať.
Menšie riziko by bolo keby bol scestovaný, chodieval po svete a teraz ťa vezme ako parťáčku.

monuska112
24. dec 2022

@miadi nie vsetky nie, ale vacsina staci...proste cudzich ludi sa na zivotnu cestu pytat neoplati, a nikde som nespominala ze som naj, nemam to v povahe

autor
24. dec 2022

@svetlonos Ano sam by to neutiahol, ja tiež chcem zmenu a keďže sme dve takeho zblúdile duše nevidim na tom nic zle. Ja netvrdím že cely cas čakal na mna. Dohodli sme sa tak spolu

lavinis
24. dec 2022

Áno, Išla, sme manželia už 7 rokov.
Tiež sme boli len kamaráti pár rokov, na 2 rôznych kontinentoch, keď šiel študovať do EÚ, tak vzťah prerástol do partnerského

mimka1402
24. dec 2022

No ja som šla na týždňový pobyt takto s "kamošom", samozrejme dali sme sa tam dokopy a z internetu to bol zrazu reálny vzťah. 🙂 Môže to dopadnúť hocijako, ale prečo si nenájdeš čas a nepôjdeš na výlet za ním? Ak máte sa spoznať tak jedine takto, že príde on za tebou alebo ty za ním a až tak by som plánovala niečo viac. 🙂

svetlonos
25. dec 2022

Vies, ono to moze dopadnut aj dobre ale chlapi zvyknuty na mama hotel, nescestovami a hlavne nezvykly na samostatnost - to priste tavana pruserom. Co to mam uz odzite a v zahranici som od 19 stich. Zazila som toho dost a bolo by fajn, aby si ty nemala zle skusenosti.
Kolko mate rokov?

autor
25. dec 2022

@svetlonos obaja mame 23. Obaja bývame pri rodičoch teraz takze neni to že len on je neskúsený :D prave preto pojdeme spolu aby sme si pomáhali.

lentilka46
27. dec 2022

Ja som tak isla do zahranicia s kamaratom z internetu,ale na par dnovy vylet..predtym sme sa videli asi hm,co ja viem mozno 3-4x? Pisali sme si mozno 5mesiacov, bol to denno-denny kontakt niekolkohodinovy. Ja som mu dokonca aj peniaze za letenky poslala predtym,nez sme sa aj realne stretli, vtedy mi to vobec neprislo cudne /mala som 22/ 😅 keby toto urobi moja dcera, ach...🤦‍♀️ Kazdopadne, na tom vylete sme sa dali dokopy, sme manzelia uz 6,5r a mame spolu 2deti ☺️