Išli by ste do vzťahu s tvrdohlavým človekom?

2. dec 2022

Išli by ste do vzťahu fakt s tvrdohlavym človekom a myslíte ,že sa mu dá s tým pomôcť?

ckocka
2. dec 2022

Prečo by sa mu s tým malo pomáhať, on ťa o to požiadal?

autor
2. dec 2022

@ckocka ano poziadal

thoughtfulweirdo
2. dec 2022

Nie. Do seriózneho vzťahu by som išla iba s človek, ktorý mi vyhovuje na spoločný život presne taký, aký je. Nie som spasiteľ, aby som sa snažila niekoho "zachraňovať" a teda ani mi neprináleží niekoho pretvárať na moje predstavy.

ckocka
2. dec 2022

A ty si psychológ, terapeut, alebo niečo podobné?

hilda08
2. dec 2022

Aj tvrdohlaví ludia maju vzťahy, rodiny…kvalita vzťahu však spočíva v schopnosti a ochote o tom komunikovať a v snahe na tom pracovat, nik nie je dokonaly a ked ta požiadal o pomoc, uvedomuje si, ze to nie je dobre.

marianarem
2. dec 2022

Isla, ale len ak by som s tym vedela existovat. Je to presne tak, ze do vztahu treba ist s clovekom s takym, aky je. Nieze najst si material a snazit sa z neho vystruhat vhodneho partnera.

loliki
2. dec 2022

Tvrdohlavý v pozitívnom preklade je zásadový. Dôležitejšia otázka je teda jeho morálka, na čom si trvá, v čom neodstúpi, čo by nezmenil a pod. Tvrdohlavosť pri zlej morálke môže byť aj neschopný kompromisov, panovačnosť. Ako mu chceš pomôcť? Nie si práve Ty ten človek, ktorý chce, aby bol každý podľa tvojich požiadaviek? Ak Ti niekto povie NIE, tak ho označíš za tvrdohlavého?

reanda
2. dec 2022

a jemu vadi, ze je tvrdohlavy? ked ano, tak nech si pomoze sam, preco ty by si mu mala pomahat.. inak tvrdohlavost nemusi byt zla vlastnost.. takze isla by som do takeho vztahu, keby mi to na tom cloveku nevadilo, ale naopak vyhovovalo.. tvrdohlavi ludia vedia byt huzevnati a stat si za svojim, to nie je na zahodenie.. ak ale on sam nie je s tym vyrovnany, tak to skor by mi vadilo.. skor by som nesla do vztahu s clovekom, ktory to nema v poriadku vo vztahu sam k sebe, lebo tam je potom vzdy problem aj vo vztahu k druhym

sissy27
2. dec 2022

Viac ako tvrdohlavosť by mi sirény vrieskali pri požiadavke, aby som mu pomohla od tvrdohlavosti (alebo akejkoľvek inej vlastnosti, ktorú na sebe vníma negatívne). Ja cítim manipulátora, ktorý ťa bude obviňovať aj z hladomoru v Afrike a nikdy mu nebudeš dosť dobrá 😬

petamich
2. dec 2022

ja som tvrdohlava celkom dost, este ze ten manzel do vztahu so mnou siel 🙂 neviem ale ak to nie je nejaky extrem, tak tvrdohlavost nevnimam ako vyslovene negativnu vlastnost a nevravim to preto, ze som tiez

simona20201309
2. dec 2022

Už nie. Genetika je sviňa. Teraz to mam doma x3 🤦‍♀️😆
(Tvrdohlavosť ma aj svoje pozitíva)

hilda08
2. dec 2022

@simona20201309 asi tak 😅 uz teraz lutujem moje budúce nevesty 😀 ale suhlasim aj s tymi pozitívami… su ovela horsie vlastnosti, ktorým by som sa vyhýbala….ale ved ani my zeny nie sme bez chyby

ninka297
2. dec 2022

Nie, nesla. Taky clovek sa uz neda nazvat tvrdohlavym, ale sebeckym a panovacnym. Dvaja vo vztahu musia byt ustretovi a tolerantni jeden k druhemu.

moonlight1210
3. dec 2022

Nie, nesla by som do takeho vztahu.
Po prvom peknom polroku, ked sa bude snazit, a ked bude tvrdohlavy, pride sa ti ospravedlnit, ze to prehnal, od tychto veci postupne upusti.
A ty sa z pocitu spasitelky, tej jedinej, vyvolenej, co ho jedina vie pochopit a skrotit, ocitnes v pozicii tej, ktorej on vycita, ze sa mu nevie prisposobit, je narocna, stale ho kritizuje, vycita mu, nechape ho, bude ti vycitat, ze to ty si ta tvrdohlava, a postupne to bude len horsie a horsie.

Podakovala by som, ze ma uprimne dopredu varoval, a mozeme byt kamarati. Ze nemam problem ho uzemnit, ked sa bude kvoli tvrdohlavosti k niekomu chovat hlupo. Takze ciastocne mu s tym problemom mozem pomahat. Ale vztah, investovat city a osobnu intimnu zonu, to nie.

karolinakr
3. dec 2022

Ja som tvrdohlava, ale silou argumentov viem zmenit nazor.Ked je niekto mudrejši odo mňa, toho počuvam.Odporucam aplikovat na partnerovi, ak to s nim chces skúsit

siska53
3. dec 2022

Definuj tvrdohlavost.

zuzi0911
3. dec 2022

Tvrdohlavý hmm ...môj muž si napr neprizná chybu a bude sa biť o svoju pravdu...čiže za tých 17r uz neriešim a iba sa mu zasmejem, no dobre no 😁 všetko závisí od toho co si ochotná akceptovať. Ako veľmi by ti to vadilo...ono pokiaľ je ten človek inak normálny...naor môj muž je výborný manžel,otec,zastane rolu matky v domacnosti,urobí všetko remeslo ktoré existuje ,Stará sa proste o všetko,pracuje...tak nejaká tvrdohlavosť mi nevadila...kazdi mame nejakú zlu vlastnosť....no to vo vzťahu treba vždy spolu riešiť, atď...

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
4. dec 2022

Nesla,nikdy. Mam rada pohodovych ludi,ktori respektuju nazor partnera a nejdu si len svoje. Poviem ti,mam tvrdohlaveho kolegu a to je peklo s nim.