Dievčatá, nie je to síce psychologické fórum, ale zaujímali by ma Vaše názory.
Ak sa mi hnusia muži a celkovo sex, môže to byť následok sexuálneho zneužívania v detstve? Je to možné? Kedysi som snívala o rodine, o deťoch, svadbe.... Teraz už len pomyslenie na to mi naháňa hrôzu. Sex nemusím, keď to na mňa príde, radšej si to urobím sama, muža a ani deti nechcem. Akoby som nedokázala milovať. Trápi ma to, lebo šťastná nie som. Celý život som depresívna, ani neviem kedy som bola šťastná, ak vôbec..
Najdi si hobby,sportuj,vylety,kamosky....ak nechces muza tak sa tym nezaober a zi zivvot podla svojich predstav...kup si psa a o program mas postarane....
Vieš to "prebojovať" aj sama len treba si vyriešiť to čo si nesieš z minulosti. Sex je prirodzený keď je v manželstve tiež mám momentálne k nemu chladný vzťah a nechýba mi keďže nemám manžela. A nemám záujem o také jednorazovky. Ono vraj keď stretneš niekoho koho budeš milovať a kto ti dá toľko lásky koľko potrebuješ budeš sa vedieť tomu človeku otvoriť a vylieči ti staré rany. Len sa nezatváraj láske. Nemusíš mať sex keď si nájdeš priateľa je veľa ochotných mužov ktorí počkajú .. nemusíš si spájať jedno s druhým a trpieť.
Určite to bude chcieť preriesit aj iné oblasti života.
...sex nemusím, muža ani deti nechcem...
Ak to takto cítiš, nemala by si byť nešťastná preto, že to nemáš.
Klinická depresia sa musí liečiť, inak to nevyriešiš.
Ak si bola v detstve zneužívana, tak to podľa mna sama len tak "neprebojuješ".. Minimálne k psychológovi si mala. Ísť uz dávno, nie je to žiadna hanba.. A nie kvôli tomu, aby si mohla mat sex, ale kvôli sebe
ano je to mozne. s nejakym odbornikom sa porozpravat by bolo fajn, nie kvoli sexu, ci muzom ale spravovat tu skusenost, uzavriet, mozno ze casom sa zmeni aj postoj k sexualite, ale to nepusem preto, ze je to dolezite. dolezite je aby si bola spokojna, citila sa fajn, len treba pre to spravit krok vpred
možno ak nájdeš toho pravého príde aj sex na ktorý sa budeš tešiť a deti tak isto....😉
A potom nie každý nájde toho pravého resp. tú pravú v 20 tke...😉
urcite to ma uzku suvislost s minulostou, tu si sama nepomozes, tu je potrebna pomoc odbornika ak sa chces niekam dalej pohnut 😉
Tak depresiu budes mat asi dovtedy ked si nenajdes poriadneho hlapa
Áno, môže a takmer určite aj je to následkom traumy z detstva. Vtedy je potrebné aj vyhľadať odborníka, psychológa, hlavne ak sa cítiš zle, smutná, depresívne. Teraz to už vôbec nie je hanba, naopak, duševné zdravie je teraz už vnímané rovnako ako telesne. Určite vyhľadaj dobrého psychológa.