Ahojte. Hľadám vášnivo zaľúbených ľudí, v dlhoročnom manželstve/partnerstve.
Sme spolu už celkom dlho a dostali sme sa do fázy, že okrem vyprchanej vášne vo vzťahu, je manželka presvedčená, že vášeň časom jednoducho odíde a nedá sa vrátiť, pre stagnáciu, "opoznanosť". Viem čo by sme potrebovali (alebo si myslím že viem 🙂 ) ale jej prístup ku vzťahu je prekážkou, pretože chýbajúcu vášeň chce hľadať iba niekde inde.
Chcel by som nájsť pár, kde spolu aj po dlhých rokoch cítia vzájomnú vášeň. Nielen lásku a úctu, ale vyslovene vášeň a vzrušenie. Veľmi rád by som sa s vami spojil, porozprával a manželke tak dokázal, že je možná aj vášeň v dlhodobom vzťahu. Verím že nám to pomôže nájsť ľahšie cestu k sebe späť.
Píšem anonymne, pretože to nie je téma, ktorú by som chcel rozoberať pod svojim menom. Ale prosím, stačí že zareagujete príspevkom a napíšem vám aj súkromne. Ďakujem.
Chcete žene dokázať že máš pravdu, ale skôr než dokazovať jej to iným párom by si jej to mal dokázať tým, že zmenia svoj postoj k nej. Začni sa k nej chovať ako na začiatku vzťahu. Skús o ňu bojovať. Dokázať jej, že ju miluješ a že je pre teba stále nádherná. Samozrejme treba sa starať aj o seba. Nech vidí v tebe chlapa ako na začiatku. Ak sa zmenili proporcie treba trošku na sebe popracovať.....
To že niečo funguje v inom vzťahu neznamená, že bude aj v tvojom vzťahu. Ak nerobíš čo potrebuje tvoja žena tak sa môžeš aj rozkrajat a fungovať to nebude.....
@luccija
@martina1201 on chce radu od žien. Ona túži po vášni po niečom čo nevie pomenovať ale chce to aj za cenu že to nájde u iného. Myslím že tento pán to tu píše veľmi slušným spôsobom. Použil nesprávne slovíčko dokázať. Lepšie by bolo ukázať svedectvo iných že to ide. Možno mu ona hovorí že to nemá význam a on jej chce ukázať že má.
Určite musíte najprv obaja chcieť. Ona je ako neveriaca a mysli si že keď to raz vyfučalo už to nepríde. Lebo to nepociťuje. Ale pozrie na iného možno lepšieho krajšieho ktorého ani nepozná a tam to funguje. To by tak mohla meniť chlapov každých päť rokov. Vášeň vždy ustúpi ale dá sa znovu privolať. Povedz jej že to síce teraz neciti rovnako ako k tebe nič necítila keď ťa nepoznala alebo keď do teba nebola zamilovaná. Ale pocity sa s časom a okolnosťami menia. Neviem čo jej bazéne vadí alebo chyba a aké to bolo medzi vami pred tým. V ženách sa je ťažko vyznať ale niekoľko základných veci na nich platí vždy.
- mal by si jej imponovať. Niečim čo si na tebe bude vážiť ako na človeku.
- netlač na ňu. Nepreberajú s ňou vás problém. Teraz máš silne nutkanie o tom rozprávať. Ale viac konaj ako hovor. Len ju popros nech ti dá šancu - nejaký čas. A potom nech si robí čo chce.
- Ukáž že nie si nábeh závislý. Miluješ ju ale si pripravený jej dať slobodu ak bude tak šťastnejšia. Miluješ ju a jej šťastie je pre teba dôležitejšie ako tvoje. Nehovor o tom veľa ale vyslov to raz a jasne. A podľa toho potom aj konaj.
- stan sa tajomnejším a nedostupnejsim. Znovu sa vráťdo doby keď si si ňou nebol istý a ani ona tebou. Možno si ona tebou bola vždy veľmi istá a nepozná ten pocit. O to viac ju prekvapí nový pocit.
- zneistí ju. Nech vie že ju miluješ ale nech si nie je istá tým že jej patríš. Môžeš ju milovať aj na opačnom konci republiky a nebudeš jej. Proste ju neprijmeš.
- prejavuj gestá lásky. Kvety darčeky starostlivosť. No nesmieš ju obmedzovať. Dáš jej darček alebo kvety ale nesmie to byt forma nátlaku. Ja tebe tak teraz ty ukáš dobrú vôľu pre mňa.
- Pusti ju. Nech si letí. Ale nie s hnevom s plačom s výčitkami - veď ty sa vrátiš.
- možno ťa ma rada len jej chyba vášeň. Skús zistiť čo jej chyba čo by rada čo sa jej páči na iných. Nech to skúsi presne pomenovať. Sex? Chce aby si bol tvrdší alebo naopak jemnejší. Chyba jej romantika?
- pokúste sa obaja aj ona akceptovať že nejaký čas jej alebo obom vam budú chýbať prijemne pocity. Robte si skutky lásky aj sex aj všetko čo sa robiť ma výlety darčeky pekne chvíle romantika večera atd. To čo robia milenci. Toto robte aj keď to necítite. Ubezpečujem vás že pocity sa pomaličky vrátia a bude aj vášeň aj laska.
Laska ak medzi vami bola tak tam stále je. Laska nezanikne. Len pocity vyprchali. Treba láske pomôcť skutkami spočíta sa vrátia.
@slovakboy ja som mu radu dala. Nech sa k nej začne správať ako na začiatku vzťahu.... To isté radiš aj ty....
A čo to akože znamená? Že nemáte dosť sexu? A že ty chceš viac ale ona nechce? Alebo len nechce s tebou? Alebo čo?
Chceš ísť do 4ky, povedz rovno
aj po 35-tých😉
Akú vášeň si predstavuješ? Že sa jej pri pohľade na teba roztrasú kolená, ako keď mala dvadsať? Manželka má pravdu, neroztrasú sa, lebo hormóny. Nielen že už sa poznáte dlho, ale už ani nemá dvadsať. Cítiť oddanosť, užívať si sex, milovať sa navzájom sa môžete celý život, ale tá prvotná zamilovanosť sa už nemôže vrátiť.
Existuje, ja som s mojím manželom "len" 12 rokov, nie je to síce 15 ale môžem povedať,že stále keď sa na neho pozriem tak medzi nami je brutálna chémia.Držím palce so ženou.
@martina1201 Dakujem. Beriem si z toho ze to mam viac riesit zensky-srdcom nez muzsky-rozumom 🙂
@slovakboy Super rozsiahla odpoved. Je fajn si to pripominat. Vdaka.
@whistler Chceme obaja. Ja viac, ona menej. Pretoze ja mam tuzbu voci nej, ona nie a potrebuje sa viac "naladit". Kazdopadne sexu a intimnosti mame dost.
@annm81 Roztrasene kolena nie, ale tuzbu aspon tym myslim.
Ked mate dost sexu a intimnosti, aku tuzbu mas na mysli, taku fakt zalubenu, ze prilepeni na sebe?
@luccija Aby som to rozvil. Fungujeme dobre, nehadame sa, lasku, sex aj uctu mame. Rozviest sa nechce a nie je to riesenie ani pre mna. Co chce, je prave to vzrusenie. Vzrusenie z ineho, noveho muza, resp.sexu. Pricom ja som stale pre nu manzel ku ktoremu sa vrati, teda aby to bolo s mojim suhlasom. Ma blizko seba chlapa, z ktoreho tie motiliky citi a chcela by s nim ist do postele a zazit vzrusenie. Samozrejme mne na oplatku ponuka tu istu moznost, lenze ja nemam zaujem, pretoze - a to je presne pointa mojej otazky - ja citim vasen voci nej. A verim, ze vasen vo vztahu mozeme citit obaja vzajomne. Akurat ona sa tej svojej aktualnej vasne nevie/nechce vzdat. A teda si myslim ze tym padom si tazko obnovime vasen medzi nami. Preto som ju chcel "presvedcit", ci ukazat jej, ze vasen je mozna, aby mala snahu ju objavit (resp.zahodit tu aktualnu).
My sme spolu...hm...od roku 2002. Dobre rátam? 19 rokov? 🤦♀️😂panebože...znie to hrozne...😂
Prešli sme si všetkým možným...aj nemožným...ale môžem.ti povedať, že keď sme sa pred nejakým časom dohodli, že sa nerozvedieme, ze ideme so sebou niečo robiť...dalo nám to veľmi veľa. V poznaní seba samého aj toho druhého. Veľa sme sa naučili, veľa sme sa skolili, veľa sme sa rozprávali....
A dneska....no...stačí ze môj muž prejde okolo mňa holý z telocvične do sprchy...A mam motýle v bruchu 😂
A taky sex...ze no 😂
Takže....je to vždy o ľuďoch...no
Takže ona chce tzv. "otvorené manželstvo" (tuším sa to volá). Je to dosť bizarné, že do postele môžete s hocikým, ale budete spolu večerať akoby sa nič nestalo. Väčšina žien, aby si niekoho pustila k telu musí k nemu aj niečo cítiť a tam začínajú problémy. Váš problém sám nevyriešite, môžete sa aj rozkrájať, keď ona tú vášeň chce cítiť voči inému, neznámemu, tak neviem, či sa to bude dať vrátiť.
tak toto nedas presviedcanim o tom, ze take iste vzrusenie zazije s tebou ako s dotycnym, za ktorym jej hormony pistia. Toto nedas poukazanim na ine pary, kde to stale po rokoch iskri.
Ona chce toho dotycneho a bude to na nej. Jasne, ked ho silou mocou chce, ma zatemneny zdravy usudok a nebude ta pocuvat. Ona by musela ho nechciet a az potom mozete rozduchavat vase stratene vasne... vyzera to u nej skor ako kriza stredneho veku. Ste vo veku medzi 40-50?
@0silvia0 Vdaka, nadej mi to nezdvihlo 🙂, ale stale beriem toto ako jednu z moznosti ako prispiet k zmene jej nazoru. 30-35
Prečo máš potrebu žene niečo dokazovať a presviedčať ju, že nemá pravdu?a ešte názormi cudzích ľuďi??to čo píšeš, že žena chce hľadať inde znamená čo?chce sa rozviesť?