Druhá puberta u 40-ročných žien

kiki19191919
25. okt 2022

Ahojte. Mam 32 a 2 deti z toho jedno autisticke takze mam vela prace. Moja kamaratka bude mat 40 a chyta ju druha buberta. Nechcem ju stratit ani ju odstrkovat no lezie mi to na nervy. Ona bola vzdy mila slusna pokorna a skromna a zrazu sa zmenila. Sama tvrdi ze ide na nu druha puberta. Neverila som tomu no vidim obrovske zmeny. Najviac ma trapi ze zacala pit a byt hadavicna. Drzi rozne diety aby schudla. Vzdy ked schudne sa dojde predvadzat aka je pekna a na druhy den uz pije a potom ma opicu a samozrejme pribere naspet a potom ma depku.

Nechcem ju odkopnut. Ako jej mam byt v takom pripade oporou? Ako dlho to potrva? Mam byt trpezliva? Je mi jej luto. No ak to caka aj mna no zbohom.

Mozete mi nieco poradit prosim?

haley7897
25. okt 2022

@kiki19191919 a prečo si myslíš, že to má niečo spoločné s vekom. Myslíš ze to je nejaký vývojový míľnik 40 ročných? 😂 Tvoja kamarátka má evidentne problém, ale nieje spôsobený vekom. Možno špecificky u nej ze okrem iného nezvláda starnutie, ale určite to nieje normálny, bežný stav 40 ročných žien 🙈

h2
25. okt 2022

Čiže na základe tohoto až jedného prípadu si usúdila, že ženy v 40-tke chytá druhá puberta? Lebo mňa v tom prípade nejako minula. Možno príde v 50-tke. Ale dúfam, že nie.

eeffka
25. okt 2022

Toto nie je problem 40r zien ale skor vnutorne nespokojnych zien. Mladi v prdeli a chcela by stara mladou byt. Co tam narobis? Nic. Mozes tak zboku pozorovat a dufat ze neprepne aj tebe.
Mala som take damy 2 moznost zazit, niekedy to bolo usmevne, niekedy trapne

andreakotesova
25. okt 2022

Možno to nie je puberta, ale menopauza 🙂

viestta
25. okt 2022

To nie je puberta. To je kríza stredného veku. To je čas, keď zistíš, že "Kamene prianí čas na jemný piesok rozomlel"
Niekto sa caz to prenesie s graciou, niekto je z toho len šokovaný a nejak to spracuje, niekto sa utapa v žiali a robí všetko pre to aby pravdu nevidel. Kamoška je asi tá tretia možnosť.

deti95060810
25. okt 2022

ja skôr poznám chlapov s touto diagn.
nájdu si mladé dámy a na tie svoje doma sa zvysoka vykašľú...

zmrzlinka2021
25. okt 2022

@kiki19191919
Maj ju rada taku aka je, neodkopni ju urcite.
To co pises, je skor syndrom nespokojnosti s vlastnym zivotom, urcitej vnutornej nevyrovnanosti.
Stoj pri nej, bud jej oporou, objijmi ju, ale zarove, ak sa ta spyta na nazor na nieco, bud k nej uprimna.

kofa77
25. okt 2022

presne ako pise
@viestta
to je kriza ako hrom, -mladi v prdeli, do duchodu daleko. chyta to muzov - nove, casto nakladne konicky na ukor rodinneho rozpoctu, nove zeny, nove deti.
a aj zeny- vek uteka, ale ako je dnes tlak na vyzor, tak tiez blbnu s roznymi zakrokmi, modou, vztahmi, lebo ten ich na gauci je nudny..
co s ytm neviem, dufam, ze mna to obide 😀

panelacikova
25. okt 2022

@kiki19191919 to nie je puberta. len jej začalo šibať. asi nezvláda postupný prechod do starnutia...

janickacrazy
25. okt 2022

@kiki19191919 kamoška je rozvedená? Asi má veľa voľného času. Mám v okolí tiež jednu, rozišla sa s dlhoročným frajerom a odvtedy jej nie je rady. Začala sa maľovať, chodiť na diskotéky, popíjať, atď. V mladosti si neužila, tak sa snaží teraz. Úprimne je to skôr smiešne, ale tak nech si robí každý ako vie.

oli18
25. okt 2022

Boze, baby. Ze 40ka a starnutie 🙉. Este v 50, aj 55ke budete mlade (povedala seniorka 65+🤣).

domak2
25. okt 2022

Mozno zistila ze byt pokorna, skromná a slušná jej neprinieslo nič, tak si chce aj trochu užiť. Ak nemá doma malolete deti a nikomu tým neublizuje tak ju nechaj tak. Ale musí aj ona chápať, že ty teraz nezdielas jej hodnoty a možno chvíľku kamosky nebudete. Ja tiez dúfam, že dôchodok strávim na plazi s pinacoladou v ruke a ci budem niekomu smiešna mi bude jedno 😅 v 40 mi to nevydá, syn bude ešte maly

viestta
25. okt 2022

@oli18 ja mam kamarátku, ktorá pred tridsiatkou pomaly o rozum prišla, lebo už bude stará. Odvtedy každé narodeniny histerci, vyplakava týždne vopred, týždne potom.. . A moja mama ešte stále hovorí Raz, keď budem stará...
Takže verím, že niektorým z toho čísla aj zahrabe

oli18
25. okt 2022

@viestta vek je to posledne, z coho by som mala traumu. Nik nevie, ako dlho tu bude. Ani mlady, ani stary. Preto si treba uzivat kazdy den a nebrat to cislo do uvahy 😉

zuzinka888
29. okt 2022

Tak mladsia uz nebude. Asi ma pocit, ze musi dobehnut čo zameskala/nestihla.

kiki19191919
autor
1. nov 2022

Dakujem vam za odpovede. Teraz sa moc nerozpravame aj ked mi chyba hadam sa nase cesty zase stretnu. Ona ma dve dievcatka jedno zacalo v skole a druhe v skolke a volny cas ju zrejme vyhodil z kolaji