Dokáže po znásilnení o probléme hovoriť?

27. máj 2024

Dokážete po rokoch od znásilnenia o tom normalne rozprávať? Pretože ja áno a ľudia mi kvôli tomu neveria, že ma niekto znasilnil. Vraj keby sa mi také niečo stalo tak by som o tom tak nehovorila. Bolo to pred rokmi, mam za opúšťať celé roky nad tým?

ratka800
27. máj 2024

Netráp sa čo hovoria druhým. Každý sa s traumou vyrovnáva inak. Som hrdá na teba ze si dokázala o tom hovoriť.

janickacrazy
27. máj 2024

No tak určite to nie je úplne bežné o tom rozprávať a úplne si neviem predstaviť pri akej príležitosti by som niekomu niečo také intímne hovorila.

nika523
27. máj 2024

Mne sa to nestalo len pokus o znásilnenie a bola som v pohode, myslím že aj po znásilnení by som nemala traumu celý život ako niektoré ženy, ja sa tomu čudujem že majú roky takú traumu, ale každý sme iný takže záleží na povahe asi

mamamasama
27. máj 2024

Niekomu práve to vypovedanie pomáha s vyrovnaním. ♥️

vyrovnanaosoba
27. máj 2024

Určite by som to nepovedala každému, len "tak medzi rečou", ale ani nebola ticho. Pretože práve to, že sa zdoverim ja, pomôžem prekonať strach niekomu, kto to práve prežíva a bojí sa o tom hovoriť. Počúvala som pár podcastov, bolo mi až zle z toho, čo niektoré dievčatá prežívali a ako to v sebe dokázali toľko rokov v sebe dusiť.

birika
27. máj 2024

treba o tom hovorit, nikto si nevie predstavit co to v cloveku zanecha....a mozno sa niekto aj pouci a bude opatrnejsi

riesska123
27. máj 2024

Ako myslíš, že či sa máš opúšťať celé roky nad tým? Myslím, že keď dokážeš o tom rozprávať, prešla si si to aj v sebe a život ide ďalej. Nepochopila som tu tvoju poslednú vetu. Ja sama som s tým bojovala, ostatní (čo o tom vedeli) to brali tak, že ja som chcela. Aj keď to bolo dobrovoľne aj nasilu, bola som veľmi mladá a zmanipulovaná, ten človek vedel ako ma využívať a čo robiť aby som stále povedala ano. Uzatvorilo sa to konečne keď sa to dozvedeli ostatní a aj ma vtedy doma zbili,bol odo mňa o dosť starší a vtedy konečne sa to ukončilo. Ja som nevedela ako z toho von. A dlho po tom mi trvalo kým som bola v poriadku osobnostne. A komu o tom rozprávaš ? Lebo ja ako plynie čas, zmenila sa škola, okruh ľudí okolo mňa a tak nikto o tom nevie iba doma. A ani nebudú vedieť ti “nový” ľudia, nechcem aby to vedeli. Ak ty o tom niekomu rozprávaš, myslím, že je to super že vieš tak otvorene rozprávať. A asi preto ti neveria, lebo väčšina žien a aj ja o tom nerozpráva len tak, myslím ze ženy takmer vôbec. Zahod to za hlavu, ak ty si s tým už po rokoch vyrovnaná, tak už to nevytahuj a ži život. Všetko dobré ti prajem ❤️

janickacrazy
27. máj 2024

@riesska123 preboha to rodičia ťa doma zbili zato, že si bola znásilnená? To je strašné. Úplne chápem, že si z toho mala riadnu traumu. Namiesto toho, aby ťa podporili, poslali k psychológovi, je mi to ľúto, muselo to byť hrozne.

rorino
27. máj 2024

Ak ti to pomáha vysporiadať sa s tým,kašli na ľudí a vyrozprávajú sa z toho,koľko potrebuješ.✊💪

pe_mi
27. máj 2024

Ono záleží aj aký druh znásilnenia to možno je , také bez násilia možno až tak nezanechaju rany a možno aj áno.ťažko povedať.
Ja som bola znásilnená,nôž mal pri tom.ale urobil ,čo potreboval a nechal ma ísť.potom som ho v meste ešte stretávala.kedze som žila v meste,kde sa všetci poznajú.bol na drogách ,aj počas znásilnenia.
Človek si to potom vyčíta, čo som mala inak urobiť,veď som vedela ,že nie je čistý a tak podobne.ale teda ani vo sne by ma nenapadlo,že je takého schopný.
Našťastie traumu ako takú alebo problém so sexom som potom nemala.
A tiež o tom nehovorím s rozstrasenym hlasom, ani so slzami v očiach.obranny mechanizmus?povaha ?neviem

nicoletta98
27. máj 2024

@nika523 fuh , je hrozne , čo sa ti stalo , mrzí ma to, ale povedať , že možno by si ani po znásilnení nemala traumu na cely život a nechápeš ako iné ženy môžu mat je úplný hnus, prepáč… mlčať, je zlato

nika523
27. máj 2024

@nicoletta98 ja som to nemyslela zle, chápem že každý je iná povaha, niekto to zvládne lepšie a niekto horšie

slovenka753
29. máj 2024

ja o tom nehovorim. ani nie za to ze by som mala traumu, nemam problem so sexom ale prosto taketo intimne veci s nikym neriesim. rovnako nehovorim o tom ze ma mlatil otec. prosto je to moja vec a nikoho do toho nic. som taka povaha. kazdopadne respektujem ak ma niekto potrebu nieco riesit verejne ...