Dokáže mať 40-ročný muž mať ešte vzťah, keď predtým žiaden nemal?

17. nov 2022

Ahojte,v podstate som svoju otázku položila v nadpise,ale trošku to rozviniem.Mám takého lepšieho kamosa,ktorý ma 40 rokov a nikdy nemal vážny vzťah.Kvôli zdravotnému problému,ktorý doteraz neriešil,nemohol mať plnohodnotný sexuálny život a kvôli tomu partnerstva nevyhľadával a nejako sa zmieril s tým,že ho mať proste nebude.Vraj až dovtedy,dokym som mu do života neprišla ja..Ten zdravotný problém už aj rieši,vraj kvôli mne..Ide však o to,že sa nejako neviem stotožniť s jeho staromladeznickym spôsobom života.Robota,domov,slofik,najlepsi kamos a pohárik takmer každý večer.Bol tak zvyknutý žiť,čo chápem.Keď som sa ho opýtala,ako to somnou mysli,povedal,že ma lubi,že sa mu to nikdy nestalo,že ma chce,ale mám mu dať čas..Že je to preňho niečo nové a nevie v tom chodiť.Keď som sa ho opýtala,či si môže nájsť fyzicky čas aj na mňa,tak začal ku mne domov chodiť raz do týždňa na pár hodín,to je cele..Dokážeme spolu však pretelefonovat cele dni(ma takú prácu,ktorá mu to dovolí),potom sa cez víkend stretneme na pár hodín v práci,kde je milý,pozorný,objíma ma,hladká,bozkáva,cítim,že ma ma rad,ale je tam to ale…Jednoducho sa bojím,či si niekedy v živote dokáže upustiť z toho zivota,na ktorý bol dlhé roky zvyknutý a budem niekedy preňho priorita,alebo strácam čas a budem sa len utapat v myšlienkach? Keď som mu povedala,že či nebudeme radšej kamosi,ze chápem,ze je na niečo zvyknutý a nedokaze to zmeniť,povedal,ze ma lubi a vie,ze to zmení,ze nejde všetko hneď…Aký mate na to názor?Som z toho mierne na nervy 🤦🏻‍♀️

jjanulienka
17. nov 2022

Prečo už dopredu robíš uzávery? Veď to vyskúšaj a uvidis. Keď nemal vztah čo mal sedieť doma? Všetci sme mali nejaký život pred vzťahom a keď to prišlo priority sa zmenili 🤷🏽‍♀️
Veľa šťastia ti prajem 😉

liljana
17. nov 2022

Je to 50 na 50. Neda sa pausalizovat. Su ludia, co si povedia, ze skoncia s fajcenim a skoncia. A su ludia, co si to povedia a onedlho sklznu zase do starych kolaji.

bluka2
17. nov 2022

Ak nie si pre neho priorita teraz, podľa mňa nikdy ani nebudeš, sorry (aj keď by som ti to želala)

cicuca
17. nov 2022

Však tak ako ti povedal. Daj mu čas a priestor a uvidíš. Tlačiť ho do niečoho, čo ešte nechce je zbytočné. Ak budeš mať pocit, že sa vzťah posúva, aj keď iba malými krôčikmi a budeš mať dosť trpezlivosti, tak sa teš a možno časom to bude presne také, aké by si to chcela mať.

zooeynka
17. nov 2022

Kym spolu nebudete byvat dovtedy vela nezistis. Spolocne byvanie na skusku a po par mesiacoch budes mat jasno

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amiaja
17. nov 2022

Co ja viem.. cele je to divne, akoze naco potrebuje cas? Keby ta chcel tak si ide nohy dolamat.. a v 40ke by sa teda mal uz ponahlat a nie vymyslat preco este nie.

matkahelka
17. nov 2022

no neviem... ono to funguje presne naopak, ze na zaciatku vztahu sa chlapi najviac snazia, chcu byt so zenou co najviac/najcastejsie. nie ze daj mi cas. za mna je to cudak, ak ta bali a staci mu vidiet ta raz tyzdenne na par hodin. ja som mala v zivote viac chlapov/vztahov a v kazdom to bolo tak, ze tie prve mesiace to bolo praveze intenzivne a kazdy chlap so mnou chcel byt denne. takeho, co by ma chcel raz za tyzden by som poslala kdesi... to sa kedy spoznate pri takej intenzite stretavania? ked on oslavi 50?

retatka
17. nov 2022

Stareho mládenca už neprerobíš .Je zvyknuty na svoj život ,rituály .Nevie fungovať v partnerstve ,manželstve ,ťažko robi kompromisy .Určitú dobu sa môže pretvarovať a po čase väčšinou skĺzne opäť do svojho staromladeneckeho života .To už skôr rozvedeného ,ktorý má nejake návyky pre spoločný život vo dvojici ,ako stareho mládenca .Oni sú samostatná jednotka .

autor
17. nov 2022

Mne je s ním strašne dobre,mame veľmi veľa spoločného a dokážeme sa hodiny smiať na blbostiach.Ja som sa zaľúbila,ja viem,cítim,že aj on,ale drží si taký zvláštny odstup,ktorému ja nerozumiem…A neviem,či dokážem žiť s pocitom,že niesom priorita,ale rovnako sa mi bude ťažko pustat ho k vode…Som z toho vykoľajená , niečo takéto som ešte nezažila….Tak isto mi jeho kamos povedal,že vidí,že ma ma rad,že je zo mňa hotový,čo ešte nikdy predtým na ňom nezbadal,ale nemam mať veľké očakávania aby som nebola sklamaná.Rozmýšľala som aj nad tým,nebyť mu nonstop k dispozícii,nebyť s ním stále na telefóne,možno potom bude mať potrebu tráviť somnou čas fyzicky.Neviem….

syslik81
17. nov 2022

moj je stary mladenec... 😀 xy x som ho uz chcela poslat kade tade ale nevzdavam sa .. pomalinky sa meni .. uci sa .. ak si trpezliva a milujes ho vydrzis a prerobis na normalneho muza.. ak to vzdas a zmieris sa s tym aky je nikdy nebudes stastna a on si to neuvedomi a rozidete s a..zalezi ako moc ti na nom zalezi a ci mas trpezlivost

ancovicka21a
17. nov 2022

Môj manžel mal 41,keď sme sa spoznali..typický starý mládenec,len krčma a kamaráti a býval u rodičov 🙈..začali sme sa stretávať,bol to fajn chlap..a keď sa mi priznal s citmi voči mne,že cíti niečo,čo ešte nikdy predtým,ze si chce so mnou zalozit rodinu povedala som mu,že ok, ale žiadna krčma,žiadny alkohol ani doma,lebo sa mi to hnusi..obmedziť kamarátov,chaty,zurky .a riesit vlastne bývanie.. zo dňa na deň uplne zmenil svoj štýl života,ani jeho vlastná mama neverila 😂 dnes je z neho najlepší manžel a otec našej dcérky..vypil si len dvakrát,aj to so mnou,za tie roky..takže ak ti na ňom záleží,tak to skus..

lady_hurts
17. nov 2022

@autorka celé mi to príde také zvláštne. Dopredu vie, že sa kvôli tebe zmení, tak prečo s tým nezačne hned? Prečo s tebou radšej volá hodiny ako keby sa s tebou mal rozprávať z očí do očí? A ten "pohárik" by mňa osobne dosť odradil.

adka176
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amiaja
17. nov 2022

@adka176 ale ved ona chce ale on jej povedal aby mu dala cas... akoze naco potrebuje 40 rocny chlap cas? A ze mu staci sa stretnut raz za tyzden? Panko je lemravy menit svoje zvyky, inak by uz davno autorku obhanal aktivne

bluka2
17. nov 2022

Potrebovať čas je výhovorka. Chce to mať tak ako to je čo najdlhšie - pokým ju to bude baviť.

autor
17. nov 2022

@adka176 Ja ho práveže ľúbim,myslím naňho,aj som sa viackrát snažila o rozhovor,ktorý ale skončil tým,že ma lubi ale mám mu dať čas,len celkovo nerozumiem naco .Dosť ma odrádza to,že sa vidíme malo,a jemu to očividne úplne stačí,no mne nie.Naco mu mám dať čas?Bud chce hneď,alebo nebude chcieť nikdy,či nie?preco mám čakať?ja som ochotná čakať,ale keby som vedela na čo…každý môj rozhovor s ním bol o tom,že ma lubi ale mám chvíľku čakať…je to najlepší muž akého som kedy stretla,myslím povahou,ale chcem muža,pre ktorého budem priorita.netrvá to cele dva týždne,ale už vyše 4 mesiacov a mňa to unavuje,na druhej strane si neviem predstaviť vzdať sa ho,keď sa v podstate nič vážne nestalo….

retatka
17. nov 2022

Keby mal záujem zmeniť svoje zabehané zvyky nestačilo by mu stretnúť sa s Tebou raz za týždeň,v začiatkoch vzťahu .Nieje z teba paf.Prednejšie sú mu jeho zvyky ktoré kvôli Tebe meniť nebude .Raz za týždeň sa stretne z povinnosti a daj mu pokoj ,si mysli .Už len na Tebe ,či ti to bude stačiť a budeš strácať s ním čas ….

bluka2
17. nov 2022

Veď sama vidíš, že to nemá logiku. Máš čakať na Godota iba

reanda
17. nov 2022

pises, ze ma zdravotny problem.. nesuvisi to cakanie s tym? kym to akoze vyriesi?

bluka2
17. nov 2022

Čo je presne ten zdravotný problém? To by ešte mohli niečo napovedať.

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. nov 2022

@bluka2 ma fimozu…Je to zrastená predkožka,ktorá mu nedovolí mať plnohodnotný sex.Pretože akonáhle sa mu postaví,predkožka sa zasekne a jemu okamžite klesne.Myslím však,že toto nieje nejaká vada,kvôli ktorej by somnou nechcel tráviť čas..Toto mame vysvetlené,nejde o sex…Takže neviem no😒

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
17. nov 2022

A obriezku nechce? Teda aspoň tak si predstavujem, že sa to dá pomerne rýchlo poriešiť. Samozrejme, musí sa zahojiť

autor
17. nov 2022

@bluka2 samozrejme,to už mame poriesene,myslela som,že toto bol dôvod,prečo somnou trávi tak malo času,keď sa mi pred asi mesiacom priznal aký ma problém,hneď sme to spoločne riešili s hľadali doktora,zajtra ma prvú konzultáciu a ide na obriezku…no to zjavne nebolo to,prečo somnou je tak malo …

janinah
17. nov 2022

Fimozu mal riešiť dávno,je to malá operácia a dosť bežná. Premarnil najlepšie roky pre takú banalitu? No,neviem,divný je to chlapík...ale ak sa prispôsobíš jeho podivinstvu,tak vám to môže vyjsť,.Ty máš koľko rokov?

autor
17. nov 2022

@janinah mal,ale kašľal na to…povedal,že mal na háku,dokym nestretol mňa….Ja neviem,je to zvláštne a mňa to dosť ubíja…Inak je všetko ok,až teda na ten jeho život a celkovo to stretávanie.Ja mám 30

bluka2
17. nov 2022

@janinah to tak snáď ma aspoň 10 rokov, ktoré si môže užiť ako mladý, predtým než začnú problémy prislúchajúce veku