Dokázali by ste odpustiť neveru?

9. aug 2022

Dokázali by ste odpustiť neveru keď sú vo vzťahu deti? S mužom sme spolu 10 rokov a mame zle obdobie. Priznal sa mi že 3 mesiace to ťahá s inou. Dohodli sme sa že to je teda koniec ale vidim na ňom že odkedy mi to povedal a vidí ako moc mi tým ublížil že ma výčitky a že sa chce ešte porozprávať. Neviem ako sa k tomu postaviť, urcite mu to nechcem len tak odpustiť. Ale zaujima ma či poznate niekoho kto to dokázal. Ako potom dopadli vo vzťahu? Podľa mna to už nikdy nebude plne funkčný vzťah alebo sa mozem mýliť? Aky mate názor?

melanta
9. aug 2022

Nie nedokázala. A už vôbec nie niečo takéto. Nevera je, že si niekde jednorázovo vrzne. Ťahať niečo 3 mesiace a skončiť to len preto, že si na to došla, to je niečo iné ako jednorázové pošmyknutie.

sissy27
9. aug 2022

a si si istá, že ho mrzí rozpad vzťahu? nebolí ho náhodou delenie majetku a platenie výživného na deti?
Odpustiť sa dá, zabudnúť sa nedá... otázne je, či vás ešte drží pokope aj niečo iné ako deti a spoločný majetok. Ak by si nad odpustením rozmýšľala aj v prípade, že by ste deti nemali a byt by bol len tvoj, tak to skús... ak to má byť len kvôli deťom a bývaniu, tak nie.

miskamicha
9. aug 2022

Nie...

nikaeli
9. aug 2022

nie.. bodka..
(skúsenosť)

pribinak
9. aug 2022

Nie. Podvedie raz, povedie druhy krát či tretí, ….len si dá lepsi pozor

Toto čo urobil ani nie je jednorazová záležitosť, keďže to spolu ťahali 3 mesiace, ro je už vzťah

banderaska29
9. aug 2022

pozri, ak si ako Lela Ceterová, ktorá karlosovi odpustila x nevier a to iba preto, lebo nemá sebaúctu a nie je bez neho nikým, tak aánoo odpusti mu.

za inych okolnosti ti to rozhodne neodporúčam lebo akonahle mu odpustis on ti naslubuje, budeš v tom, že už je vzorný tak on s tým začne zasa ...

sissy27
9. aug 2022

a ešte jedna vec - keď tak nech sa ti vyjadria tie, ktoré si tým prešli. Lebo mudrovať "čo by som keby som" keď reálne v takej situácii nikdy neboli a nemajú ani poňatia aké to je, to ide veľmi ľahko. Ale pozrela by som sa na to, ktorá by dokázala len tak zo dňa na deň začať nový život bez akýchkoľvek emócií, nádejí a pochybností, ktorá by ani na sekundu nezaváhala v takom rozhodnutí a ani trošku by nebola v pokušení veriť, že predsa len to on úprimne ľutuje a uvedomí si, čo by mohol stratiť.

jakoma
9. aug 2022

Nevera sa da odpustit.

sagittka
9. aug 2022

Pozri. Kazdy kto to naozaj nezazil na vlastnej kozi ti poradi, aby si to neodpustila, aby si sa okamzite rozviedla a vsetky tieto rady, bez rozmyslu, bez rozvahy. Rychlo len potrestat, odist, znicit, odsudit...
Ti, co neveru zazili ( ci uz neverníci alebo podvedení) vedia, ze nic nie je cierno-biele. Nevera sa deje pre nieco. Ci uz sa rozidete alebo nie, je vzdy dobre poznat pricinu. Urcite neplati to, co sa hovori - raz nevernik, navzdy nevernik.
Pricina je vzdy chyba komunikacie. Nevera je velmi komplexny pripad, deje sa castejsie ako si ludia myslia. Ako sa hovori, nevera je tu odkedy su ludia ludmi.
Na tému nevera sa dá napísať elaborát - v krátkosti asi takto: nikto z nás nepozná tvojho partnera tak, ako ty. Ty jedina aj ked teraz si zmatena, zranena, nahnevana a podobne, ty jedina sa mozes s manzelom porozpravat preco, nechat ho vysvetlit veci, pytat sa. Je na nom ci ti odpovie, ci ti odpovie pravdivo a podobne.
Ked emocie opadnu, potom sa riesi to, ci ostat alebo ist od seba .. je to tazka bolestiva cesta. Je rovnako bolestiva pre zradeneho ako aj pre nevernika. Pokial to teda lutuje a uvedomuje si, ze to, co spravil, nie je spravne.
Ale vo vseobecnosti, ano, nevera sa da prekonat, da sa z nej poucit, vztah dokaze spevniet, partneri viac porozumiet jeden druhemu a byt k sebe uprimnejsi. Da sa to. Naozaj.

petricka22
9. aug 2022

Nevera sa da odpustit, da sa zas zit plnohodnotny zivot, jasne, ze to trva dlhsie. Dovera sa dlho buduje. Dolezite je si obojstranne uvedomit, co k tomu viedlo, lebo to moze byt vinou oboch, aj ked ma tu mozno niektore znesu pod ciernu zem za toto vyhlasenie 🙂
Dolezite je, ci to naozaj lutuje a stacila mu tato skusenost. Dolezite je, ako sa ty citis, ci si schopna mu to niekedy odpustit. Ci vam to inak doteraz fungovalo, ci je tam este laska a podobne…
Neporovanvala by som sa s Lelou vemola, ona skutocne nema ziadnu sebauctu a verejne svoje nevery prepieraju, to su pomyleni ludia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gertrudaosem
9. aug 2022

Nie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petricka22
9. aug 2022

@elizabet173 myslela som to kvoli tej vete, ze je to (vacsinou) chyba oboch.

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natalka81
9. aug 2022

ženy moje, su vo vztahu ovela horsie veci ako nevera, zazila som si, naozaj.
nevera ako jednorazovka je neprijemna, ale da sa prezit, odpustit. Dolezite je aby to chceli obaja rovnako napravit. Vztah je o dvoch. Bodka
Ak ma partner vztah, 3 mesiace sa stretava s inou, toto je na dlho, to uz je riadne svinstvo

banalu
9. aug 2022

Poznam take manzelstvo, vyhladali odbornu pomoc a su spolu nadalej. Uz je to 6 rokov.
Ale tam sa obaja museli viac zacat snazit a ona odpustala s vedomim, ze sa urobi hruba ciara a nebude to pri kazdej hadke nanho vytahovat - nebude to pouzivat ako zbran.

zafir01
9. aug 2022

Bola som svedkom matkinej dlhodobejšie nevery k môjmu otcovi. Odvtedy v sebe držím k tomuto neskutočný odpor...

Som s mužom 15 rokov. Odpustila by som mu určite. Nebudem ta, ktorá ho odsudi. No nikdy by som mu to nezabudla...A na 99% by sme šli 9d seba, pretože odpustiť a odísť od seba sú rozdielne veci.
Mame spolu tri deti, prežili sme si neskutočne veľa zlého, aj dobrého. Sú okolností, za ktorých by som vedela porozmýšľať o nejakej " druhej šanci". Napríklad, ak by som bola ja vo vzťahu dlhodobo chladná, nekorektna, bola by to jednorázová záležitosť... To su okolností, kedy si poviem, že sme ľudia, a hoci hrdosť mam, dávam aj druhé šance, a môj muž bol... Je prakticjy najúžasnejší chlap a otec, akého poznám. Tak určite by mi bolo ľúto zahodiť 15 rokov života, koli jeho chybe. Bolo by zo veľmi náročné, a tiež by som ho nevedela prestať ľúbiť zo dňa na deň.
Ťažko je radiť.

Ibaže píšeš o nevere, ktorá bola opakovaná. To sa v ňom za tie 3 mesiace ani raz neozvali svedomie? Ska by som na istú dobu preč od neho, aby si to aj on aj ty urovnal v hlave, či skutočne za to stojí bojovať za váš vzťah.

7lenka11
9. aug 2022

Ja by som nedokázala odpustiť, stále by mi v hlave blikala kontrolka. Chápem, že máte deti.. Poznám pár, ktorý ostal spolu aj napriek nevere, ale čisto len kvôli deťom, keďže boli vo veľmi zraniteľnom veku a potrebovali oboch rodičov. Myslím, že keď boli staršie, tak sa rodičia rozviedli. Mimochodom, tie deti aj tak medzitým vycítili, že atmosféra doma nie je ideálna... Ja by som pravdepodobne konala podobne. Rodinu by som udržala kvôli deťom, ale s mužom by som sa dohodla, že v nejakom čase pôjdeme od seba. Proste neviem sa preniesť cez veci ako klamstvo, nevera a pod. Môj muž si raz písal s kolegyňou, bol to len flirt na whatsappe a dodnes to mám v hlave, hoci prešli pomaly tri roky...

jerrz
9. aug 2022

Ojoooj a koľko je takých žien čo ani nevedia ze ich muz podvádza a myslia si aky maju krásny vzťah. Klobúk dole, že sa ti vôbec sám priznal, to chce gule!

deti95060810
9. aug 2022

moju kolegyňu manžel podvádzal všade. Odpustila mu raz - a potom ju podvádzal ešte ďalších 20 rokov. S každou čo išla okolo. A pritom kolegyňa bola veľmi pekná žena, šikovná, inteligentná... ona sa trápila a on si užíval...

vroni
9. aug 2022

Nie, neodpustila by som neveru. A nie, nevyzeralo by to tak, že by som vypla vzťah a chlapovi postavila kufre pred dvere. Ale v okamihu zistenia nevery by pre mňa vzťah skončil. Rozdelenie majetku, deti a život po by som organizovala postupne, trvalo by to určite dlhšie, ale muž, ktorý nie je schopný riešiť problémy inak ako vypustením vtáka nestojí za akúkoľvek námahu. V živote by som mu už nedokázala dôverovať a o vzťah bez dôvery nemám záujem.

sissy27
9. aug 2022

@elizabet173 ja som to zažila. A tiež nie som z tých, ktoré by z akéhokoľvek dôvodu muža potrebovali. Nepotrebujem - ani po finančnej stránke, ani po citovej (aj keď samozrejme milovať a byť milovaná je super), nie som závislá na nikom a nikdy som ani nebola. Ale do takéhoto rozhodnutia zasahuje veľmi veľa faktorov a anketa na mk by to rozhodne byť nemala. Ľahko sa riešia veci od klávesnice, ale realita je úplne niekde inde. Ani keby sme jej tu všetky napísali, že "jasné, dá sa odpustiť, úplne v pohode" tak ona sa s tým absolútne nemusí stotožniť lebo *milión osobných dôvodov. A rovnako to platí aj opačne - ak jej všetky napíšeme, že je to neodpustiteľné a treba sa okamžite rozviesť, tak ona to tak proste nemusí cítiť. Toto si musí rozmyslieť ona, ani jedna z nás im do vzťahu nevidí.

babulkomale
9. aug 2022

Som presvedcena, ze by som nedokazala. Pretoze ako prerusenie tehotenstva nie je prerusenie ale ukoncenie, tak pre mna nevera je koniec vztahu. Strkal to do inej, je mu s nou lepsie, tak pac a cau. Akurat by ma mrzelo, ze to so mnou neukoncil predtym nez si siel zasukat s inou a ohrozil tym moje zdravie.
Ale ak ty dokážeš odpustit, tato info ti je nanic 🤷

nikpa
9. aug 2022

To je normálne, že má výčitky a je mu to ľúto ale je podstatné, či stojí o to, aby dostal druhú šancu. Ak o to stojí, musí ti to jasne dať najavo a na rovinu aj povedať a potom až ty začni uvažovať, či by si mu to dokázala odpustiť. Máte spolu deti, každý človek si zaslúži druhú šancu. Neviem aký bol váš vzťah predtým, ak dobrý, ja by som šancu dala ale treba zapracovať na tom, prečo k nevere prišlo. Ja sama som neveru odpustila ale bol to vzťah bez detí, bola som blbá a mladá a neskôr som na to doplatila. Myslím, že teraz by som už neveru neodpustila ale zase človek už inak rozmýšľa, keď si vo vzťahu aj deti.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andrejka1974
9. aug 2022

Ono treba sa porozprávať že prečo to spravil či bol na to nejaký dôvod či si náhodou nepripadal odstrceny a potreboval útechu a doma ju nenašiel vtedy by sa to dalo ale museli by ste na tom obaja veľmi zapracovať

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slovenka753
9. aug 2022

Áno dokázala. Ale závisí od okolností. Nejaké posmyknutie áno, niečo čo by sa ťahalo dlho skôr nie. Ale tiež by veľa záležalo od partnera a ako sa k tomu postavy. Ale nezabúda sa nikdy.