Dnešné vzťahy

13. apr 2023

Pri dynamike vzťahov, rozchodov, nevier, násilí, nebolo by ideálne, ak by mal za slobodna každý svoju nehnuteľnosť napríklad na hypo?
Koľko podľa vás žien by si to mohlo dovoliť? A po rozchode s deťmi dovoliť?
A čo vravíte na vzťah kde sa dvaja len navstevuju, prípadne u seba prespávajú, ale každý má svoje? Alebo týždeň žijú spolu a niekoľko dní aj sami?

osky
13. apr 2023

Co si predstavujes od pojmom vztah?
Lebo taky pevny,trvaly vztah,to by Malo byt manzelstvo.a tam je pravne opatreny i majetok a pod

Vztah aky spominas a konci,no...
Pre mna to je take kamaratstvo s vyhodami.
Zarucit ti nikto nic nevie,ani nemusi/jasne,ani v manzelstve,ale chapes co myslim?/
Ked jedneho dna jeden povie-dovi,dopo...v podstate Sa to dalo cakat ved vsetko bolo take,nijake..

Aby mal kazdy svoju nehnutelnost...no.
Aby som manzelstvo budovala s tym,ze ked Sa to pokasle,nieco mam.....to znamena,ze ten ztah uz ani pred manzelstvom nemal bohvieaky zaklad.....no.
Neviem teda....

autor
13. apr 2023

@osky ja si to nemyslím, že keď mám nehnuteľnosť, tak vzťah nemá základ. To by teraz všetci bohatí ľudia sa mali zbaviť svojho majetku?
Aj Jasmina Alagic obchoduje s nehnuteľnosťami a povedala, že nechce byť od Rytmusa závislá, že chce mať aj svoje a tak isto Rytmus povedal, že nechce ženu čo by bola závislá na ňom.
Tak isto všetky celebrity typu amerických hercov, spevákov...

marsmykkok
13. apr 2023

Pozri si, kedysi dostali ľudia byty za "facku" odkúpením. Potom prišla doba, išli na 2 roky do zahraničia makať a po návrate si postavili veľký dom. Potom prišlo euro, v zahraničí už človek veľa nezarobí, nastala éra dostupných hypoték. Ale teraz sú podmienky prísne, pozerala si hypotekárnu kalkulačku koľko by 1 osoba musela zarábať, aby jej dali pôžičku napríklad 150 000 eur čo je priemerná cena za starší dvojizbák? Mne to vychádza čistý príjem okolo 1900 eur, samozrejme žiadne iné úvery, žiadne deti. Koľko mladých žien zarába v čistom 1900 eur?

ivangeline
13. apr 2023

Nebolo. Bolo by viac podozrievani a rozchodov.

maxalla
13. apr 2023

To je idealny vztah pre mna.

autor
13. apr 2023

@marsmykkok tak keď by aj dali pozicku, tak aspoň 20-30tis musí mat zo svojho na tu hypo.

harrisson
13. apr 2023

Ja by som do manželstva bez vlastnej nehnuteľnosti dnes asi nešiel.

tosomja
13. apr 2023

Keby som na to mala, že si v 18tke kúpim nehnuteľnosť, mám dostatok financií, určite by som investovala do vlastnej nehnuteľnosti. A nikde nie je napísané, že nemôžeme mať aj niečo spoločné s partnerom kde by sme žili trvalo a vlastne nehnuteľnosti dala do prenajmu, ale zadné vrátka by som mala poistené, či už pre deti, alebo nebodaj odchod od partnera.
Vzťah nepovažujem za dosť pevný, ak každý si žije vo svojom a len sa navštevujú, alebo striedajú.
Tam ani deti radšej nemať.

marca12
13. apr 2023

Ja celkom nerozumiem otazke. Vypichla si take "extremy". Idealne je,ak sa dvaja stretnu a vedia spolu fungovat,ci uz vo svojom alebo spolocnom. Podla mna je idealne,ak si dvaja nieco buduju a je uz jedno,ci maju popritom aj ine nehnutelnosti,no mohli by mat aj nieco spolocne. Ved ak je clovek podnikavy,robi to aj pre rodinu,aby sa mali lepsie. Len doba je taka,ze nemas ziadne zaruky vztahu,preto su ludia opatrni a kalkuluju uz na zaciatku. Ale stale nas je este dost takych,ktori zacinali od nuly spolocne a spolocne buduju svoje hniezdo.

autor
13. apr 2023

@marsmykkok mesačná splátka by bola cca 800e na 30r, plus energie 200e, nemusela by zarábať až 1900e či? Ale možno aj áno, banka väčšinou požičiava tak že polovica výplaty ti zostane a je jedno či ti zostane 700e alebo 2000e, vždy dáva polovicu, z toho čo som si všimla.

mk1111111111
13. apr 2023

Ved mozete byt manzelia a kazdy mat svoju nehnutelnost zakupenu pocas manzelstva, vyjmete s BSM a ste nezavisli ako za slobodna, len keby sa nieco stalo, tak lepsie dedite. Idealne je toto

abbey1
13. apr 2023

Možno by stačilo lepšie si vyberať partnera, vziať sa, až keď sa dvaja dobre poznajú, nespoliehať sa, že nejako bolo, nejako bude.Nehovoriac o tom, že ľuďom sa nechce na vzťahoch pracovať.

retatka
13. apr 2023

A čo vravíte na vzťah kde sa dvaja len navstevuju, prípadne u seba prespávajú, ale každý má svoje? Alebo týždeň žijú spolu a niekoľko dní aj sami?

Toto si viem predstaviť u starších párov kde už nie sú nezaopatrené deti ,sú napríklad po rozvode ,deti dospelé .Nechcú sa prispôsobovať už vo vyššom veku,potrebujú svoj kľud .Poznám také páry a veľmi si pochvaľujú .

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marsmykkok
13. apr 2023

@retatka Ja si to viem predstaviť, takto fungovať. Ale aj tak si myslím, že to nie je vzťah, ak s niekým nezdieľaš stále domácnosť. Je to len také silné priateľstvo, že si sama, ak máš voľno príde muž a porozprávaš sa s niekým, idete na turistiku, je niečo aj večer v posteli možno... Ale to je len kompromis fakt, že vzťah nechcem, tak si nájdem kamarátstvo s benefitmi.

eliska13
13. apr 2023

Bolo by, ale život nie je ideálny a len malo ľudí a hlavne žien s deťmi by bolo schopných to uplatiť.V dnešnej dobe sa rozviesť a budovať si bývanie je ťažké

deti95060810
13. apr 2023

každý by býval sám...no jasné chlapi by chodili na prietrtky... najmä starší páni.
a ako to je dnes? starší pán má doma manželku, ale vták mu piští po mladšej milenke... poznám takých odkundesov...
veľa manž. sa nerozvádza aj kvôli majetku a mienke ostatných - čo povedia ľudia...
takže asi by to bolo podobne ako dnes...

tosomja
13. apr 2023

Nemusela by, ale keby zarábala 1000€, 500€ na hypo, 200€ energie, nejaká tá 100vka na iné šeky, strava a môže si tak pískať. Zlá predstava. Keby som zarobila 1000€, muž 1000€, máme len jednu nehnuteľnosť, kde nám zostane 1300€ tak sa dá aj na výlet ísť aj si kúpiť niečo a aj odložiť. Jediné, ako som písala ja, nech mi niekto v podnájme platí hypotéku. Vtedy by som si vedela predstaviť nehnuteľnosť. Samozrejme by som na to musela mať príjem.

domkakvet
13. apr 2023

Ked sa dvaja maju radi tak chcu spolu aj zit ak spolu nechcu zit potom to nie je skutocna laska, okrem toho vela ludi sa rozide prave potom co zacnu spolu byvat tak o com to je keby spolu nebyvali, ak niekto byva spolu len v nejakom casovom intervale tiez to nie je podla mna v poriadku, ale to zalezi aj od dovodov ake na to maju a do rezervi vlastnu nehnutelnost je dobre mat ale to si nemoze dnes dovolit takmer nikto.

denden77
13. apr 2023

my mame kazdy svoj byt 🤷‍♀️😊