Dlhoročný vzťah a krátkodobá zamilovanosť

fxt
17. apr 2024

Ahojte, chcel by som sa Vás spýtať z pohľadu chlapa na nasledujúci situáciu. S priateľkou sme spolu niečo viac ako 7 rokov.. posledný rok spolu aj bývame. Problém je taký, že nás hlavny problém bol v komunikácii a ukazovani si citov (teda tu sa priznám, hlavne z mojej strany ku priateľke), z ničím iným sme problém nemali, dokonca aj po presťahovaní sme vedeli fungovať ako tandem správne. Viackrát sme sa o tom rozprávali a viackrát som sa snažil z toho poučiť.

Nastali určite životne situácie a my sme sa museli znovu presťahovať a tu nastal bod zlomu, že som pochopil, že ak si chcem priateľku udržať, tak to musím naozaj zmeniť - čo sa aj darilo, odkedy sme sa presťahovali tak sa nám vzťah začal dávať doporiadku aj po komunikačnej, aj po romantickej stránke.

Problém však je, že medzičasom, ako som priateľke nedával úplne to čo potrebovala sa spoznala z jedným spolužiakom (ona chodí ešte na VŠ, ja pracujem), ktorý je ku nej pozorný apod. a v podstate jej dáva tu pozornosť, ktorú chcela.

Otvorene sme sa o tom porozprávali a povedala mi, že sa necíti na to byť vo vzťahu, keď cíti niečo podobné ku niekomu inému. Problém ale je aj to, že vzhľadom na to, že je študentka tak stále bývame spolu.

Čo si o tom myslite, je to len chvíľkové poblaznenie zo zamilovanosti a mám tomu dať čas, aby priateľka videla, že som sa naozaj zmenil a teda, že tá budúcnosť ju čaká so mnou alebo mám ist skôr tou cestou, aby sa naše cesty čím skôr rozišli úplne.

h2
17. apr 2024

@fxt Ste spolu 7 rokov, ona je ešte študentka, tak tipujem, že bola ešte veľmi mladá, keď ste spolu začali chodiť, možno si aj jej prvý? V takom prípade by som povedala, že je veľmi pravdepodobné, že sa rozídete. Bohužiaľ, takto to v živote chodí. Napriek tomu sa môžeš snažiť váš vzťah zachrániť, šanca je vždy. Držím palce.

fxt
autor
17. apr 2024

@h2 dá sa to tak povedať. S tým, že len pre upresnenie, počas tých 7 rokov sme mali aj časy, kedy sme boli odseba, či už sami alebo s inými partnermi. Ale vždy nás to nejak po čase zase dotiahlo ku sebe.. dokonca aj napriek tomu, že niekto z nás mal vtedy partnera..

dadka1997
17. apr 2024

@fxt hore to mas velmi pekne rizpísané, ale problem nastava až v komentari... čo je to za vztah, vraciať sa k sebe a meniť si partnerov ? To je tak, keď teraz mi nevyhovuješ, tak ťa vymením? Alebo, ak mi budeš chybať ozvem sa ?
To je take detinské.. a moja rada je, aby ste si išli každý svojim smerom

lindous
17. apr 2024

Ak ste už párkrát spravili to, že ste sa odlúčili a potom opäť k sebe vrátili, možno myslí, že to môže spraviť znovu.. že ak jej to nevyjde s kamošom, privítaš ju späť s otvorenou náručou… ono nasilu ju pri sebe držať nemôžeš, ale dala by som jasne najavo, že ak sa rozídete, tentokrát to bude naposledy lebo po 7 rokoch nie je čas strácať čas…tak nech si dobre rozmyslí, čo vlastne chce, ty jej môžeš iba otvorene povedať o svojich pocitoch

fxt
autor
17. apr 2024

@dadka1997 no, to bolo tak, že naozaj, možno tým ako sme obaja dospievali, sme mali určité obdobie(a) pocity, že asi teda by sme nemali byť spolu a každý sme išli svojou cestou. Netvrdím, že to nebolo detinské - vo svojej podstate sme deti aj boli.

nerozumiem len tomu, prečo sme sa vždy nakoniec aj tak ku sebe po čase vrátili. Veľmi som nad tým premýšľal, či to bolo zo samoty, alebo z čoho, ale nevychádza mi to ani z jednej strany že by sme sa niekedy dali naspäť dokopy len kvôli tomu, že sme sa jeden alebo druhý cítili sám. Vždy nás to po čase nejakým úplne zázračným spôsobom a pre mňa úprimne doteraz nepochopeným pritiahlo naspäť ku sebe.

cukorfalat
17. apr 2024

@fxt mozno teraz chces pocut, ze ti niekto povie, ze ste sa k sebe vracali, pretoze ste si sudeni. Ale to ti nemoze povedat nikto ini.
Mozno ste sa k sebe vracali, pretoze ste v tych inych vztahoch nenasli ani tolko, kolko vo vasom. Ale raz sa to moze zmenit. Niekto z vas si najde niekoho, s kym mu bude lepsie, a uz sa viac nevrati

alexis617
17. apr 2024

@fxt no podľa mňa ste spolu dlhšie dievčatá chcu v dnešnej dobe oveľa viac zažiť ,vyskúšať ,flirtovať, ako to bolo kedysi a viac si aj vyskúšať chlapcov aj v intimnej oblasti môj syn tiež chodí na VŠ a povedal ,že je to tam asi tak s jedným chodí s druhým spáva a s tretím si píše je mi to ľuto, ale mal by si podľa mňa nechať dievča ísť a nájsť si iné skromnejšie a také čo nechce loviť v iných vodách ale je vďačne zato čo najde u teba veľa šťastia

fxt
autor
17. apr 2024

@cukorfalat to je samozrejme možné. Netvrdím že nie, len presne sa to zatiaľ opakovala a situácia, ktorá ide nastať mi znovu pripomína to iste.. a chcem ja jej vyvarovať, preto som sa pýtal na to, čo robiť.

januska12323
17. apr 2024

Vždy ste sa k sebe vrátili lebo ste sa spoznali ako deti a ste jeden druhému nejaká istota v živote. Niečo ako brat a sestra, držíte spolu. Jeden alebo druhý sa zaľúbi, vzťah skončí, potom skončí poblaznenie a vráti sa. Je len na vás či chcete dospieť alebo takto prežijete aj ďalej.

fxt
autor
17. apr 2024

@alexis617 áno, tiež mi hovorila, koľko tam ma takýchto “vzťahov”. Ale nemyslím si úprimne, že toto bude jej prípad, poznám už nejaký čas a myslím, že tu je niečo iné..

fxt
autor
17. apr 2024

@januska12323 veľmi dobrý názor, ďakujem veľmi pekne. Len sa spýtam, nie je to práveže to dobré, že máme taký pocit istotu + tam medzi sebou máme aj to romantické?

Ja ako hlavny problém, čo súvisí s touto situáciou vnímam to, že som sa jej nevenoval dostatočne. Bol som bol stresom, kvôli tomu, že sme sa presťahovali a všetko som finančne ťahal sám a tak som jej asi nedával tu pozornosť, ktorú potrebovala.

Tým, že aktuálne stále spolu bývame sa o tom dosť často rozprávame a rozprávame sa o tom, že zo 100 veci, je táto jedna, ktorá nám nefunguje - ale je pre moju bývalú partnerku veľmi dôležitá.

Z toho dôvodu mám tu otázku, že keď som ja sám so sebou presvedčený, že jej viem dať to čo “pokulhávalo” v našom vzťahu, či to ma zmysel skúsiť alebo nie.

slovenka753
17. apr 2024

pride mi to cele take detske este s tymi rozchodmi a vrcnkm sa k sebe, toto dospely ludia nerobia. nevidim v tom perspektivu z toho co si napisal. vas vztah je podla mna uz skor o zvyku. zacali ste chodit spolu velmi mlady prave v obodbi ked sa este clovek dost meni ...

fxt
autor
17. apr 2024

@slovenka753 tiež hlavne tomu “vracaniu sa naspäť” úplne nerozumiem.. racionálne mi to nedáva zmysel, ale vždy keď ku tomu príde, tak si nevieme pomôcť.

domkakvet
17. apr 2024

@fxt nech sa vyjadri ona ku komu citi nieco viac, ak k nemu, uz sa k nej viac nevracaj.