Dlhodobá nevera

19. dec 2022

S manželom sme spolu 15 rokov, máme 2 deti. Jedno ešte v školke, staršia je už na druhom stupni. Na jar som sa dozvedela o dhodobej nevere môjho muža. Stretával sa s jednom našou známou 5 rokov. Keď som sa to dozvedela, zrútil sa mi svet. Vedela som, že naše manželstvo nie je ukážkove, ale nemali sme veľké problémy. Samozrejme manžel všetko oľutoval, s dotyčnou prerušil kontakt a snažíme sa žiť ďalej. Či som mu odpustila... neviem. Prešlo už niekoľko mesiacov a ja stále som sa s tým nevyrovnala, zmenila som sa... viac plačem, premýšlam nad tým, nedarí sa mi zohnať si prácu a mám pocit, že stále sa prepádavam hlbšie a hlbšie do priepasti. Kedysi som bola aktívna, rôznoroda plná života a energie a teraz mám pocit, že sa so mňa stáva troska. Navyše "ju" stále stretávam, máme spoločných známych a to mi na psychike nepridáva... Neviem ako z tohto bludného kruhu von.....

irusa
19. dec 2022

ako stretával sa s ňou 5 rokov a veru to je dlhá doba..neide o jednorázový prešľap... ja by som sa nedokázala nad to povzniesť, takže aj tak ťa obdivujem
a zvlášť ak si predstavím, že dieťa máš v škôlke...čiže aj s tebou aj s ňou

majusikk
19. dec 2022

No mne sa stalo podobne tiež ostal s nami no ja som sa vďaka tom postavila na nohy už sa nad ním nezamyslam a snažím sa byť silnejsia

melanta
19. dec 2022

Vôbec by ma nezaujímalo, že to ľutuje. Ľutuje prd makový, 5 rokov sa nestalo len tak náhodou, on mal 5 rokov vzťah popri manželstve. 5 ročný vzťah mal. To žiadna žena nemôže byť tak blbá, že uverí, že to nechcel spraviť a ľutuje to. Zľakol sa, že príde o full servis, ktorý mu ty dávaš, ale dotyčná mu ho dávať asi nebude, lebo toto jej vyhovovalo. Ku mne do postele by si taký muž už neľahol a ani manželom by viac nebol.

7miriam77
19. dec 2022

Chlapi su riadne zrudy. Nemohla by som viac milovat a zit s takym človekom. Moja dovera voci nemu by sa rovnalo nule. Prajem ti vela síl....

morgane1975
19. dec 2022

Povracala by som sa keby sa ma dotkol muz co sa predtym valal s druhou.

lavinis
19. dec 2022

5 ročná nevera, to už nie je jednorazové pošmyknutie, ten človek ti 5 rokov klamal
Ja sa ti nečudujem, že to takto prežívaš. Toto už nepostavíte nanovo...

lavinis
19. dec 2022

A to že to ľutuje? A čo mal povedať? Vieš čo, stálo to za to, užil som si? Hovorí to, čo chceš počuť a čo mu zaručí rodinný krb.

zuzubb007
19. dec 2022

Ako z toho kruhu von? Tak na to je snad len jedina odpoved nic ine rozvod a krasny zivot s detmi osamote, sa preberte zeny ze 5 rokov, leby raz, ze mu prepne, budes cely zivot ludovat ak s nim ostanes

princeznaaa12345
19. dec 2022

Toto sa podľa mňa zachrániť nedá. Nebolo to len nejaké posmyknutie,trvalo to 5 rokov. Som rozvedená, manžel má podvádzal. Neskutocne to bolelo,hlavne kvôli deťom. Najviac sa mi uľavilo, keď sme sa odsťahovali. Bolo mi dobre, bola som pokojná a spokojná. Teraz mam novy vzťah a som úplne šťastná.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
irusa
19. dec 2022

autorka máš môj veľký obdiv...

mk22
19. dec 2022

Nuž, si na ňom závislá.. Moc na výber nemáš.
Ú mňa by ako človek, muž partner kamarát.. Skončil.
Nájdi si prácu, vzchop sa.. Ries seba..
Keby mu na to neprídeš, dodnes ju súloží ďalej..
Píšeš ze máš skolkara, on s nou bol 5r takže v čase tehotenstva pôrodu už bol s ňou?
Aké oľutoval.. A čo ti mal povedať?
Tebe je ľúto deti?
Otca by si im nevzala.. Ale pochop aj to, že ty žiješ aj svoj život, máš právo byť šťastná.. Toto ta psych zabije zničí.. Možno nie teraz, ale časom neskôr.. Ja by som grcala vždy, keby sa zjavil.. U mňa by skončil.
Pokus sa najst prácu.. Budeš mimo domu, zapojí sa do povinnosti okolo deti.
Skus sa venovať aj sebe, prestaň plakať.. Plačom nič nezmeníš.. Stalo sa..
Vela síl.

mk22
19. dec 2022

Podľa toho čo si napísala.. 5r nevera, čo už je vzťah.. Popri tebe ďalší vzťah.. Nie je dôvodom na rozchod?
Ja ta fakt obdivujem.
A čo ešte iné by sa malo stať aby to podľa teba bol dôvod na rozchod.. Keď teda 5r nevera nie je😲

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nadazdi
19. dec 2022

PORADŇA, jednoznačne smer poradňa, robia aj online poradne, nemusíte sa nikam trepať, aj keď toto je taký dôvod, že aj 200km by som sa trepala ak je niekto kvalitný

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jan510
19. dec 2022

Vies moze naslubovat hory doly a po veceroch alebo v priebehu dna sa ozyvat aj inej, prip si najde uplne cudziu. Tazko povedat aka je pohava,ci vernost nie je jeho silna stranka. A zrejme si je isty ze neodijdes tak moc nestresuje, povie co chces pocut a nici to len teba . Pokial sa nedokazes citovo od neho odstrihnut budes trpiet a podozrievat( uplne opravnene). Tam nenaradime vela bud odist od neho nech vidi dosledky alebo sa citovo od neho odstrihnut a bude ti uplne jedno co robi ked nie si doma. Z toho novy zaciatok neurobis. Novy zaciatok sa da len s niekym kto neklame a realne chce na sebe pracovat. Nevoem ci tvoj manzwl to az tak preziva🤔

pralinka25
19. dec 2022

ak by som bola presne v tvojej situacii urobila by som toto.
neodpustila by som mu a ani by som sa nesnazila naucit sa s nim znovu zit. neplytvala by som svojou energiou tymto smerom.
uplne ti rozumiem ze ta to zlomilo. aj ze potrebujes cas.
popravde pre mna by to bol zlomovy od zacat byt sebecka.
v prvom rade by som sa dala dokopy psychicky cize asi by som skusila aj psychologa. vyrozpravat sa odbornikovi. ak nepomoze prvy hladala by som dalsieho. vyventilovat to. je ine kamoska ine odbornik. popritom by som si hladala pracu. absolutne akukolvek. ide o to vypadnut z domu, spoznat novych ludi, co to zarobit a vymanit sa z bludneho kruhu.
neusi to byt vysnivana praca a ani vystudovana profesia. je to len zaciatok. popritom by som hladala dalej nieco lepsie pripadne by som si popritom robila kurz niecoho co ma bavi alebo skolu.
omnoho viac povinnosti co sa tyka deti a domacnosti by som hodila na otca. on otcom byt neprestava takze nech sa stara ako plnohodnotny rodic. ten cas by som vyuzila na seba a zacala by som cvicit. (pisem to napriek tomu ze cvicenie nie je moja oblubena cinnost ale fyzicka aktivita ma hned niekolko pozitiv. jednak vyventilujes svoje nervy a druhak budes vyzerat lepsie co ti zdvihne sebavedomie. ani nevies koho kde stretnes spoznas. nemusi to byt zakonite novy partner, mzno spoznas novu kamosku, niekoho kto ta privedie k lepsej praci atd. musis zacat socialnejsie zit. ak mas kamosky oslov ich. chodte von. zacni sa o seba starat. nemusia to byt hned drahe kadernicky. zatial zacni doma. sprav zo seba znovu zenu. nie pre neho nie pre potencionalne ineho chlapa. ale pre seba.
najdi si alebo obnov svoje konicky kym sa otecko bude starat o deticky. nie ze nema cas. ked mal cas kurvit sa a teraz sa nekurvi tak ten cas bude vyuzivat pre svoje deti s jeho genetickym materialom.

vies ono je tazke zahodit spolocne roky zivota. opustit svoju predstavu, zbavit sa zvyku ..... to vsetko potrva roky. preplaces este vela slz a prejdes roznymi fazami. musis ist po malych krokoch ale daj na prve miesto seba.
ja viem ze zeny vzdy uprednostnuju deti ale svate pravidlo je take ze deti su prisposobive a budu v pohode vzdy ked budes v pohode aj ty. teraz v tomto bode si dolezita ty. ani rozvodom im otca nevezmes. vratis im ale matku.

nehovorim ze sa mas rozivest hned bez rozmyslu. ale nestracaj cas a energiu lepenim niecoho co sa podla mna zlepit neda.
5 rocne klamstvo nie je nieco co by stalo za to lepit to. je to 5 rokov klamstiev do oci ktore sice mozes odpustit ale darovat takemu cloveku znovu svoju doveru, lasku a dusu .... no neviem.
asi by som sa snazila udrzat dobre vztahy kvoli detom, nerobila by som vojnu lebo v nej musis zit aj ty. ale rozhodne by som svojimi citmi nelytvala na tomto mieste a uvolnila miesto buducnosti .... nie hned. ale casom.
tvoja buducnost kazdopadne zacina dnes.
chce to hlboky nadych a vydych. a urobit prvy krok hned dnes. a to je smer psychlog.
poceste odtial si daj vonku dobru kavu alebo si kup casopis alebo dobru knihu. zavoaj nejakej kamoske. ani nemusis hovorit o co ide. len opras vztahy. a na druhy den zacni s hladanim tej prace. ako pisem skus hocico. ani nevies kam ta co posunie. ja by som kludne robila aj chyznu aj ked mam VS a kludne aj dokladala tovar. je to fuk. chce to vypadnut.

je mi to luto. toto si nikto nezasluzi. je to pdle a nikd nepochopim ako sa niekomu toto moze chciet robit. (teraz myslim tvojho chlapa) je to hovado. chaem ze ti nie je lahostajny pre kopec spolocnych rokov ale .... uvidis sa 3 roky to cele uvidis inak.
drzim palce aby si to ustala. On si nezasluzi tvoj prepad na dno. na dne by mal byt ked tak on a nie ty.

teraz citam ze vam poradili v poradni zotrvat. to naozaj? ako? preco? fakt by ma zaujimalo co vam k tomu povedal.

h2
19. dec 2022

Pán manžel oľutoval akurát tak to, že si na to prišla a rozišiel sa s ňou tiež len preto. Keby si sa to nedozvedela, bol by stále s ňou. U mňa by toto bol koniec.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monuska112
19. dec 2022

toto znie ako silny preslap. ak mas zaujem to manzelstvo zachranit, mozno potrebujete pomoc z vonka nejakeho man. poradcu čo vám pomôže to spracovať...sama by som to asi tiez tazko spracovávala, zvlášť ked to manzelstvo celkovo nieje ideálne ako píšeš, s dotycnou by som urcite vsetky kontakty prerusila a znami to musia respektovat, jednoducho je to nieco co ta zranuje a ty niesi povinna sa jej obetovat a ublizovat si.

aurora33
19. dec 2022

Co ho k niečomu takému viedlo? Podľa odpovedi vyzeráš byt fajn dna, taká normálna žiadna hysterka. A ako sa to prevalilo? Ozvala sa ti ta známa, alebo sa on priznal? Ináč 5 rokov je podľa mňa už vzťah, neviem či by som toto zvladla

monuska112
19. dec 2022

@aurora33 zeby katka z ocele 😅 ? dufam ze nie

aurora33
19. dec 2022

@monuska112 no ak toto Katka nájde, zase bude doma plakať akí su ľudia hrozní a my sa môžeme tešiť na ďalšiu dávku moralizovania.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
irusa
19. dec 2022

och ťažko sa to číta

monuska112
19. dec 2022

ja by som tomu dala sancu...ale ako vravim asi s pomocou z vona, je to tak najlepšie hlavne pre teba (teda ak sa to oplati zachranit ty vieš) manzel sa snad zucastni, ved ti to je minimalne dlzny.....hentu psychopatku odstrihni zo zivota, znami to pochopia

rodinka
19. dec 2022

Autorka ak môžem poprosiť napísala by si mi ?Dakujem

aurora33
19. dec 2022

Si veľmi silná žena, obdivuhodne, ze si sa neznížila na jej úroveň. Ináč je to smutne ako vždy trpia ti najbližší. Prajem ti veľa síl, neboj, raz bude urcite lepšie. Drzim palce nech sa Vám už len darí.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz