Ahojte,
zaujima ma Vas nazor,
mam kamarata, velmi mileho, dobreho, vzdelaneho, relaticne mladeho (ma tesne pred 30) ja mam 34 rokov.
Je homosexual, ale velmi tuzi po dietati a netvrdim ze ja nie.
Nemam ziadneho partnera a myslim si, ze po poslednom zlomenom srdci, ani po ziadnom netuzim.
Obaja sme zabezpeceni (auto byt dobra praca….)
On by so mnou to dieta chcel, a ja nad tym zacinam tiez uvazovat.
Poprosim len o slusnu komunikaciu … nadavky a osocovanie tu nehladam (prijmem aj kriticke nazory, ale nie nadavky)
Tak v podstate by ste boli ako rozvedeni manzelia. To uz vy musite vediet ci vam to bude vyhovovat. Ak ano, tak do toho. A riesili by ste to umelym oplodnenim?
autorka.... vies kolko homosexualnych muzov zije v manzelstve a ma deti???
tu ide presne o to co pise
@vanilkovazmrzka - aky je vas vztah, ako sa poznate, ako mienite zit / vychovavat svoje dieta.... komu bude zverene,kto komu bude platit vyzivne.... ako ta bude podporovat v materstve.....
ono nie je to jednoduche, vychovavat dieta... pridu konflikty - ustojite ich? nebudete si robit napriek? 🤷🏼♀️
@brezza
@vanilkovazmrzka
myslela som skor spolocnost, bojim sa istej “sikany” ked bude to dieta starsie.
A co sa tyka oplodnenia, stale tvrdi, zeby to zvladol aj klasicky 😂😂😂 ale ano, pravdepodobne by slo o umele oplodnenie
Ja by som si to predstaviť tiež vedela. Ale teda bola by som pripravená aj na situáciu, že by nakoniec zdupkal a ostaneš na to dieťa sama. Ako by ste ho vyrobili? To by ma celkom zaujimalo, či prirodzene 😁
Ja v tom problém nevidím ale musíte si byť 100% istí obaja.
myslim si ze tieto veci mame z casti na 98% vyriesene, lebo medzi nami nie je ziadna laska (laska typu medzi muzom a zenou) ziadna ziarlivost, takze nevidim dovody na robenie si napriekov. Čo sa tyka podpory, viem zeby ma 100% financne podporoval, ale aj kebyze sa niexo stane, viem ze sa o to dieta viem postarat sama.
Ale poznam ho a viem, zeby dieta nikdy neopustil
Pozri, spolocnost je momentalne v najhorsom bode, totalne rozvratena a upadnuta na dno… naivne verim, ze to uz moze byt len lepsie. A na druhej strane nikto predsa detaily vasho vztahu vediet nemusi.
@vanilkovazmrzka ide o to, ze ja nechcem aby sme spolu zili ako partneri hoc “len naoko”.
Z jednej strany ano, z druhej strany si vravím, že čo ak máš stále možnosť mať dieťa s partnerom ktorého si nájdeš a pri všetkej úcte, mat dieťa potom je o niečo ťažšie, aj tehotenstvo prežívať, aj po pôrode človek potrebuje emocionálnu podporu.
Asi by som šla do toho keby mi utekal posledný vlak teda pred 40kou... Inak nemám nič proti tomu. 🙂
Ale dala by som si zmraziť vajíčka a dala tomu ešte čas...
Ja to chapem 🙂 budes vystupovat ako slobodna matka, nie si povinna nikomu vysvetlovat, kto je otec a preco nie ste vo vztahu. A rovnako aj naopak, ked bude mat u seba dieta on, tiez nemusi nikomu vesat na nos charakter vztahu s matkou dietata 🙂
A preco si nechces pockat na normalneho partnera s ktorym by si si zalozila rodinu a mala s nim dieta a dieta by malo normalne ocka a mamu ktori sa lubia ? Vsak to je to najviac co mozes dietatu dat.
Vela gayov zvladne klasicky sex, ono nemusi byt niekto iba tak, ze by toto nedokazal. Takze mozno to pojde prirodzene. Kolko je takych a maju deti. Aspon da neklamete, viete ako na tom ste. Dlho sa poznate. A budes mat dieta od niekoho, koho dlho poznas. Co je tiez vyhoda.
U nás asi nerobia umelé oplodnenie slobodnej žene.
A zabudla som...
Vieš budeš na to sama, na začiatku človek potrebuje niekedy si pospať aby niekto mal kto vstať k dieťaťu, aby niekto mohol ti ho nakŕmiť a tak. Tie denne reality, najmä ak bude to dieťa malé budeš to mat náročné, ak nebudete spolu bývať tak on príde w bude často s dieťaťom v tie super chvíľky, zatiaľ čo ty si odpracujes dni bez spanku, chvíľky na seba.🙈 Asi by som osobne potrebovala aby buď býval oproti v bytovom dome, alebo tak blízko, že keď budem potrebovať tak viem, že je u mňa do 5min.
Šla by si do toho vlastne ako slobodná mamička s tym, že máš niekde občasnu podporu vo forme kamoša...
on doslova byva par metrov odomna, mame spolocnych priatelov, ktori poznaju jeho orientaciu, pohname si navzajom kolegov, my sa verejne jeden k druhemu priznat chceme, skor ma zaujimali nazory ludi, lebo nechcem byt tehotna a nechcem aby ludia po mne pluli (chapete ako to myslim)
A co sa tyka
podoory, nepoznam muza (zial ani vlastna rodina) ktory by ma podporoval v mojom zivote viac ako on. A co sa tyka
opateri, je lekar, viem ze aj pocas tehotenstva budem v spičkovych rukach.
Skor je to strach zo sikany, nakolko zijeme ma vychode….
@silvike pretoze cas ubieha a moje srdce je tak zlomene, ze viem ze tak skoro v zivote ineho muza nechcem, a ak nebudem mat muza, budem mat aspon dieta
Ja teda som otvorená tomu, že rodina nemusí byť iba muž-žena-dieťa a môže mať rôzne podoby…dokonca poznám aj takú rodinu, kde otec momentálne žije s mužom, ale teda je bisexuál, pred tým spolu s ex manželkou žili a partnera si našiel až po rozvode… no toto mi príde asi moc, ja si naivne predstavujem, že dieťa má byť plodom lásky (aj keď viem, že reálne v mnohých prípadoch to žiaľ tak nie je, tiež som vyrastala bez otca) a takýto “obchod” , dohoda, lebo ja chcem chcem chcem mi je proti strsti… tiež asi nebudete navždy sami, neviem si predstaviť ako by som sa ku tomu postavila byť tvojim budúcim partnerom napríklad…
Úprimne? Vždy si niečo ľudia nájdu. Ano, je to zvláštne a sama viem co znamená žiť na východe sk, takže chápem tvoje obavy. Ale ak si o tom presvedčená, je to na tebe. Ty musíš najlepšie vedieť, že aký je a či ťa ta idea láka.
Ja som ti dala svoje pocity, ale ja som v tomto asi padavka.😀 a bála by som sa byť v prvé chvíle s dieťaťom sama v zmysle, že nemám podporu partnera, ale ak ty máš tu potrebu k dieťaťu väčšiu. Tak kašli na reči, môžete byť lepší rodičia než ktokoľvek, len... Rátas s tým, že dieťa bude celý život na striedavke? Tiež je to záťaž pre to dieťa nemať jeden domov...
Spolu nebudete, on si ho akože bude chodiť požičiavať keď bude chcieť byť s ním?
Čo mu povieš prečo ocko s vami nebýva, prečo mamku neľúbi?
Ber ohľad aj na dieťa, vopred ho vedome pripraviť o milujúcu rodinu.
@mimka1402 ja som tiez padavka, keby som nebola iz som v skupine “tehotne si radia” 😂 skor hladam nazory pre a proti. Robim nejaky “prieskum” lebo mozno nemyslim na nejake veci, ktore myslia ine zeny.
@lindous dieta splodene z lasky bude, mozno este vacsej ako niektori heterosexualni partneri 🙂 Laska ma rozne podoby.
Ak sa na to citite, preco nie? 🥰 Hlavne teraz, ked ste v idealnom veku. Ked hovoris, ze byva par metrov iba, vie Ti aj pomoct. 🙂 Ak dietatu viete zabezpecit take prostredie, v ktorom bude milovane a zabezpecene vsetko na jeho vyvoj.
A co sa sikany tyka... To ries, ak to naozaj bude aktualne, dopredu sa stresovat kvoli tomu je zbytocne. Kamoskin otec je tiez homosexual, priznal sa ale roky po svadbe, ked sme uz chodili na zakladnu. Nikto to neriesil medzi nami, kamosmi, len sme ju lutovali, za sa jej rodicia rozvadzaju.
Ja by som tiez isla odvazne do toho, keby som v tvojej situacii. 🥰❤️
Vela mamiciek je slobodnych a vsetko robi sama, ty by si mala ale aj pomoc na blizku.
Drzim palce! ❤️❤️❤️
Madonna hrala v jednom takom filme a odhliadnuc od komedialneho zaciatku, v tom zavere je film zamerany na psychologicky aspekt takehoto "vztahu"
https://www.csfd.cz/film/8085-pristi-spravna-ve...
Toto môže priniesť do života problémy, je to chaotická rozprávka. Budeš mať podivnú minulosť. V 34 rokoch treba robiť rozumne rozhodnutia, lebo takto si "zarubes"cestu k svojmu pánovi pravému. Viem, že možno si zúfalá kvôli veku a máš zlomené srdce, ale práve pre tvoju nevyrovnanosť sa v takom čase nerobia rozhodnutia na celý život. Dieťa môže mať z toho v budúcnosti problémy ... nič sa neutají. Áno, šikana je dosť pravdepodobna. Môže to byť dobrý človek, ale je to veľmi komplikovane vzhľadom na atmosféru na Slovensku. Vieš si predstaviť pomer viackrát, lebo na prvý raz nemusí vyjsť?.
A ako by to reálne bolo? On by teda žil v partnerom? Nechápem či by ste chceli žiť ako rodina alebo ako rozvedení manželia. Ak by ste obaja mali časom partnerov tak tam bude treba tiež toleranciu a možno Ti jeho partner nebude sedieť. A možno bude mať počas výchovy vášho dieťaťa rôznych partnerov. Je to trošku riziko. Ale chápem tu túžbu po dieťati. Šikana - no tak rodinne prostredie ako zaklad do života nebude mať ideálne ale tak veľa deti je v rôznych typoch zlepencovych rodín. Asi Ta to bude časom trochu mrzieť pri rôznych otázkach dieťaťa ale dá sa na to pripraviť.
@canany Ďakujem urcite si pozriem
Ak ste dlhorocni kamarati a tento vztah medzi vami funguje, a si si ista, ze v buducnosti si dokazete zmenezovat spolocne fungovanie a starostlivost o dieta, nevidim problem ;) drzim palce