Dámske jazdy bez partnera v partnerstve

zabludenadusa
23. aug 2022

Toleruje vám muž alebo partner diskotéky, koncerty alebo bary s kamarátkami bez neho? Takzvané to nočné trsanie a vypnutie - výlučne dámska jazda.
Riešim prípad jedného vzťahu, ktorý funguje vo všetkom veľmi pekne a tolerantne (tolerantne hlavne z mužovej strany) už skoro 2 roky. Žena ďalej občas chodieva prespávať ku kamarátkam domov alebo na chatu bez neho, on jej to toleruje a nemá nič proti. Nemieša sa ani do jej rodiny, nevnucuje sa a nežiada uprednostnenie pred členmi jej rodiny. Muž sa chcel troška posunúť v jej očiach a opýtal sa ženy (obaja vek viac ako 45 rokov), či jej na ňom niečo chýba. Ona mu povedala, že by mohol občas prejaviť svoj názor na ňu a byť muž, teda "buchnúť po stole" a povedať si, čo sa mu na nej nepáči. On jej po čase na margo toho povedal čo sa mu nepáči, a to že by bol rád, keby nechodila s kamarátkami na nočné miesta, ktoré sa jej v minulosti pri bývalom partnerovi stali osudnými (nevera) - išlo o tie miesta bary, diskotéky, koncerty. Povedal jej, že nemá problém ak pôjde s kamarátkami na nejaký koncert cez deň - chcel nájsť kompromis. Keďže ona rada tancuje, chcel aby na tie nočné miesta chodili spolu ako partneri - vyzretá žena a vyzretý muž. Odpovedala mu, že porozmýšľa, ale nesľubuje lebo má rada slobodu a že nechápe, prečo cez deň môže ísť a v noci nie. Následne išla s kamarátkami na nočný koncert a on sa paralelne na to vybral za svojimi kamarátmi. Ona nebola stotožnená s jeho názorom a takýmto konaním a začala si myslieť, že jej neverí a že začína na ňu žiarliť (jej bývalý na ňu žiarlil, neveril jej a robil jej smskami sabotáže pri takýchto výletoch či stretnutiami s kamarátkami, čo sa mu údajne stalo osudným, údajne žiarlivosť muža a jeho nezáujem o ňu ju prinútila chodiť na tie miesta). Tento nový partner jej potom ešte pár krát zopakoval, že by si prial aby nechodila na tie nočné miesta a ona začala v sebe dusiť pocity spojené s jej bývalým a nejaké zákazy. Začala teda pociťovať nešpecifické uväznenie u nového partnera ktoré ani neprebehlo (on jej nič reálne nezakazoval a žiadne iné stretnutia s kamarátkami jej nevytýkal a tie boli pravidelné od káv až cez tie prespávačky). Ona začala pociťovať v sebe strach, že tento jej nový partner bude skrytý žiarlivec a sabotér. Nič mu nepovedala a začala sa od neho citovo vzďaľovať a zároveň začínala mať strach že o neho príde, lebo jej je pri ňom výborne. Nabaľovalo sa to takto mesiace. Boli spolu v čase týchto jej pocitov na dovolenke a ona tam bola znechutená, neznesiteľná, chladná a odtiahnutá voči nemu. On to logicky vycítil, že začína byť iná. Porozprával sa s ňou a zistil o čo ide. Žena sa mlčaním a strachom dostala do štádia, kedy už nevedela ako ďalej. Muž sa jej ospravedlnil že to takto nemyslel a necháva plnú slobodu v jej činoch a stretnutiach, do ktorých sa viac nebude starať. Ona to následne zobrala tak, že sa o ňu prestáva zaujímať. Inak tá žena je sama údajne dosť žiarlivá a urážlivá (niečo typu ona môže a automaticky očakáva, ale on nemôže a v podstate nemal by v ničom v jej očakávaniach zlyhať, lebo bude urazená), ale ubezpečila ho, že jej môže stopercentne veriť lebo ona ho ľúbi.
Muž teraz nevie ako ďalej a čo má robiť aby pôsobil pre tú ženu dostatočne mužsky a zároveň ona už nedostávala pocit jeho nedôvery v ňu alebo nedajbože pocity žiarlivosti.
Predtým ako mu niečo ja poradím, rád by som si prečítal vaše príbehy či názory na podobnú problematiku. Podeľte sa prosím s nejakým, prípadne ako to máte alebo ste mali vy.
Ďakujem.

drake122
23. aug 2022

Aha, takže... "riešim prípad vzťahu, ktorý ale určite nie je môj, pravda?" 🤣 No v každom prípade, tento chlap nemá dostatočné sebavedomie, ani pevné postavenie vo vzťahu. Žena to už začína cítiť... "mohol by niekedy tresknúť na stôl a stáť si za svojim názorom" a podobne. Ženu netreba obmedzovať, nech chodí s kamarátkami von, ale aj on by ju mal zobrať na tie diskotéky občas, a hlavne nemať úzkosť z toho, že ho tam žena podvedie. Ak si rozumejú, a majú vyvážený vzťah, tak nebude mať dôvod podvádzať. Akonáhle vycíti, že tento chlap je zbabelec, a nejaký fešák na diskotéke ju zbalí, bude na vine aj ten jej chlap, čo doma sedí a nerváči namiesto toho, aby ju on zobral na tú diskotéku...

ovaaa
24. aug 2022

A on doma, nič také ako ona? Veď ukázať zrkadlo..

jaskolka
24. aug 2022

A ako často to sú tie dámske jazdy s barmi, nočnými diskotékami a tancovanim? Raz za mesiac, raz za týždeň, raz za polrok? Čiže on jej aj ponúkol, aby šli spolu, ale ona "neslubuje nič"...
Nic v zlom, ale pre mňa celkovo znie až smiešne keď vyše 45 ročná zrelá žena potrebuje pravidelne skákať po diskotékach ako nejaká nebyburena pubertiacka. A plus po tých hlaskach, že "si mäkký, buchni po stole a nesľubujem to nič, lebo ja chcem voľnosť"
Toto nie je zrela žena do vzťahu. A mimochodom, to sa necítia zvláštne na diskotéke, kde sú mladé decka okolo18-20?
A navyše, ona ani nevie, čo chce. Keď on povie ze sa mu to nepáči, tak sa cíti" uväznena"Ked je ticho, tak "on už nejaví záujem a neľúbi ju"🙈
Za mňa takto uvažuje a správa sa nezrela, detinska osoba.

danica2711
24. aug 2022

koncept poviedky a došli nápady? Trošku vykonštruované, umelé

oli18
24. aug 2022

45 rocna ma oneskorenu pubertu? To maloktory chlap by jej toleroval nocne diskoteky a chaty s kamoskami. Je len otazkou casu, kedy to prestane bavit aj toho tvojho znameho.

retep00
24. aug 2022

Citujem z príspevku: ,,Ta žena je údajne sama dosť žiarivá a uražliva." A v zápäti: ,,nechce od neho pocity žiarlivosti."
Už len toto o nej niečo hovorí. Čo je to za ženu, preboha? Čo má teraz druhú pubertu? Tak buď chce chlapa a vzťah alebo chce žúrovať. Ako keď stará chcela mladou byť.... Chlapa má dobrého, možno trošku mäkší typ ale druhí by ju za toto možno už ztrieskal, tak nech bude rada a nech si ho váži. PS: pri celom príspevku som mala pocit, že autorka píše o sebe, nepoznám nikoho kto by vedel takéto detaily o cudzom vzťahu.

retep00
24. aug 2022

@jaskolka úplne súhlasím, skvelo zhrnuté.

sense
24. aug 2022

@jaskolka to bude typ zeny: Neviem co chcem ale neprestanem kým to nedostanem

viestta
24. aug 2022

Pan nech si nájde koníček, nech si nájde partiu s ktorou bude tráviť tas a prestane vymýšľať sprostosti a vpo nociach ypisovať traktaty na MK. Zrely muž by už mal mat v hlave poriadok a vedieť sa za avit aj bez partnerky. Tento tu sa stavia do role martyra, ktorý trpí lebo toleruje. V zrom vzťahu sa netoleruje konanie druheho, v zrelom vzťahu sa ten druhý akceptuje, zrelom vzťahu je rovnováha.

barborachors
24. aug 2022

@zabludenadusa nechapem temam pisanym v tretej osobe. K veci, je to ich vec, tak to neries. A ked je to o tebe, tak v rozumnej a zdravej miere to moze byt vo vztahu akceptovatelne, ze sa jeden chodi bavit a druhy mu to toleruje, a kto si chce zit ako dochodca, tak nech si tak zije.

hipuska
24. aug 2022

Jednoduché. Nech jej povie čo chce. Či kľudneho či búchajúceho po stole Či herca, či jeho. Pretože, keď mu raz nevadí, že niekde chodí (neznamena to, že mu na nej nezáleží) nebude predsa búchať po stole a tvrdiť že mu tak vadí. Tá žena nevie čo chce. A nebude to vediet ani v ďalších, vážnejších situáciách

retatka
25. aug 2022

Je to fajn muž ,dedukujem z opisu.Len tá hláška ,,,,že nebúcha po stole ,nie je chlap ,tak mu na mne nezáleží ,,to ako vážne ?Chcela by si takého zakomplexovaného trtka,čo ti neverí a bude ti scény robiť ?!Keďže ti toto všetko toleruje ,miluje ťa ,chce aby si bola šťastná ,nemá majetnicke sklony a nepotrebuje si dvíhať ego zákazmi .Toto si váž!Drž sa ho lebo tento typ chlapa veľmi -veľmi ťažko už nájdeš .Vidno ,že je to sebavedomý ,tolerantný a vyzretý muž .Nech ide v tom čase ,ako ty ideš s kamoškami aj on von, s kamošmi a problém bude vyriešený .V žiadnom vztahu sú neni prípustné výčitky keď jeden z páru ide von sa zabaviť .

vilma7
25. aug 2022

Ja byť chlapom, tak ju pošlem kade ľahšie. Sama nevie čo chce. Horšie ako pubertáčka.

essenceee
25. aug 2022

ja na damske jazdy chodím, spravam sa ale slušne, nespim s cudzími, iba so svojim . Ved aj on chodi s kamaratmi vonku a nevyčitam mu to

cukricek12
27. aug 2022

Pripomína mi to celkom mňa, len mám takmer 20 rokov menej😆a úplne rozumiem tej žene