Dali by ste šancu vzťahu s mužom, ktorý bol vo väzení?

2. okt 2022

Spoznala som sa s mužom, s ktorým si rozumiem prvýkrát v živote najviac, ale po pár týždňoch stretávania sa mi priznal, že bol vo väzení. Zaľúbila som sa do neho, ale mám z toho obavy, že ako sa na toto pozerajú ľudia, zrejme od takých ľudí bočia. Sedel za marihuanu, príde mi ako najlepší muž na svete, teda randila som s rôznymi mužmi, tento mi vyšiel z nich najlepšie a nie je to pretvárka. Ale naozaj mám obavy z jeho minulosti, no vlastne teda skôr budúcnosti, že to môže byť problém, v práci, alebo keby mám s ním deti, tak pre ne. Zrejme by ste každá odišla, či?

natalienka12
2. okt 2022

Skus mu dat sancu. Odsudenie sa da po uplynuti premlcacej doby zahladit. Mozno ho uz aj zahladene ma. Ale over si, za co presne bol vo vykone trestu. Je ine, ak mal drogy pre seba a ine je dealovat. Bud opatrna vo vztahu s takym muzom. Ale zatracovat ho hned nemusis.

macekovam
2. okt 2022

Sedel za to ze bol díler? Ak áno tak to nebude najlepší muž na svete keďže vďaka nemu trpí niekoľko rodín.. Matiek.. Otcov...

viestta
2. okt 2022

Marisku užíval ci dealoval? V prvom prípade môže byť za vodou, v druhom prípade ťažko povedať. Predsa sú to ľahko zarobené peniaze, tie lákajú.

baluinka
2. okt 2022

a za co konkretne s tou mariskou sedel? je chvalihodne,ze sa ti s tym priznal. osobne nepovazujem fakt,ze bol vo vazeni za travu, za taky hrozny,ze by som toho chlapa hned zavrhla. ved zas nesedel za vrazdu..

ale tazko to takto hodnotit,treba poznat viac súvislostí,nie len to,ze "sedel".

deti95060810
2. okt 2022

bála by som sa...

liz_lemon
2. okt 2022

mam znameho, co bol vo vazeni za vykradacky, ale viem, ze je svojim sposobom obet, nakolko bol v citlivom veku, ked mu zomrel otec a matka sa prestala starat, a on sklzol na sikmu plochu, dostal sa do zlej partie, hlavne je, ze teraz je slusny clovek, a nikto by na neho nepovedal, ze ma taku minulost
a sprostredkovane poznam dalsi pripad, kedy bol muz vo vazeni za vrazdu (zabil otca, ktory tyral mamu), bolo to uz davno a viem, ze ma teraz rodinu, a zije normalny zivot
takze ono to nie je ciernobiele, kazdy ma nejaky pribeh, a v tvojom pripade ide o marihuanu, tak to by ma asi netrapilo

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
2. okt 2022

Pre mna by to bola vyrazna stopka,ale zalezi na okolnostiach. Kedy sedel,kolko mal rokov,sedel za drzanie marihuany alebo predavanie,ako dlhi sedel a kolko casu od vtedy ubehlo. Pokial sa to stalo v mladosti,je to odpustitelne mladost pochabost. Vsimni si,akych ma kamaratov,aku ma pracu,comu sa venuje ako travi cas.

melanta
2. okt 2022

Predával? Tak to nie. Neverila by som že sa hanbí a že sa k ničomu už nikdy nevráti. Verím, že sa hanbí priznať že bol vo väzení. Ale nie že sa hanbí za to, že to robil. Robil to snáď dobrovoľne. Predávať hoci len marišku by boli pre mňa úplne zatvorené dvere na vzťah.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
2. okt 2022

To je jedno že bol mladý, pestovať drogu a predávať ju, je proste NIE. Že bol mladý nie je absolútne ospravedlnenie za predaj.

pralinka25
2. okt 2022

nic nie je ciernobiele. poznam dvoch chalanov co predavali marisku ale ani jednemu na to neprisli. robili to ked boli mladi a skratka chceli lahke prachy vtedy na radio, auto a take tie chalanske blbiny. dnes su to dospeli normalni muzi ani jeden neuziva drogy ani nefajci a ked si daju poharik tak len prilezitostne. zivia sa normalnym zamestnanim a ani jeden sa k tomu uz nevracia. spatne to hodnotia ako hlupost ale vtedy to nevideli v suvislostiach. pozadie bolo trochu zlozitejsie to tu opisovat nebudem.
ja neviem. nezvyknem mat predsudky. nevieme co ho k tomu motivovalo. a to ze kvoli nemu trpeli ine rodiny. ja ti neviem mne sa toto nepaci. rodiny trpia nie preto ze niekto predava marisu. ked nepreda tne preda iny. rodiny trpia preto lebo maju vo svojom vnutri nevyriesene problemy ktore ich deti dohnali k tomu ze to skratka hceli skusit aku pit si a spadli do toho a rodiny im nepomohli a bla bla bla. vsetci maju podiel viny a predavac nema najvacsiu. treba si pozametat pred vlastnym prahom.
ja si myslim zas ze kazdy clovek si zasluzi sancu. ako mozeme chciet aby sa niekto zmenil, aby sa zlepsil, ked pred nim vsetci zavrieme dvere. vsetci robime chyby, niekto mensie niekto vacsie a niekto ma stastie ze mu na tie chyby nikto nepride.
neschvalujem drogy ani trestnu cinnost ale schvalujem snahu zmenit svoj zivot, uznat svoje chyby a pre mna je taky clovek fakt silny ak sa z toho nakoniec vymota.
ja som mala v zivote velke stastie na rodinu, na priatelov, na prostredie. napriek tomu som par kravin porobila ktore ale nastastie nikdy nesklzli do vacsich problemov. nie kvoli tomu ze by som bola taka osvietena ale kvoli tomu ze ma vzdy niekto usmernil a ukazal mi spravny vzor a cestu ked ja sma som nevedela kde je sever. nie kazdy ma taketo stastie. bohuzial su ludia ktorim to v tych blbych rokoch nema kto povedat. mozno mu vtedy nemal kto dat lepsi vzor. nevieme ako to bolo. zaplesknut mu dvere pred nosom je podla mna smutne a pokrytecke.
apropo aj clvovek ktory prezil a urobil nieco taketo moze mat vacsiu hodnotu ako niekto kto zije svoj dokonaly zivot s dokonalymi rozhodnutiami pretoze mal stastie a mal tie spravne vzory a podmienky na to aby sa vyvijal ukazkovo.

no trochu som sa rozpisala.
autorka ja by som vztahu sancu dala. spoznaj ho a maj oci otvorene. za mna je predsudok vacsi preslap ako par predanych marisiek pred sto rokmi.

mimka1402
2. okt 2022

Poznám takého chalana z blízkeho okolia. V 18ke skončil v base na 3r za predaj drog. Super človek, ale padol do toho. Samozrejme nebol vôbec tou veľkou rybou, tie nikdy nechytili, nechali to nech to padne na neho.
A spätne po xy rokoch čo je chalan na slobode by som s nim nemala problém. Viem, že ho to zmenilo a žije si dobrým slušným životo. Ale ja marisku neberiem ako výsostne zlo ak to človek neužíva každý deň, ale rekreačne raz za xy mes atd. (To isté aj alkohol) Ale to aký je, je už druhá vec. Aby som zas nespomenula len jednu stránku. Poznám druhého chlapa, ktorý takisto bol vo väzení za marisku a po xy rokoch sa k tomu vrátil, užíval tvrdšie a baba s nim spadla do toho tiež. Už je xy krát vo väzení, vždy tvrdil ako to nikdy už neurobí a hľa.. Zničil ďalšie životy.
Ale vidíš, podobne začiatky a pritom úplne inak skončili. To ktoré z nich je ten tvoj, zistíš podľa mňa časom.

monuska112
2. okt 2022

to smrdi poruchou osobnosti...kazdý magor sa na začiatku prejavuje lovebombardingom...ak si počula niečo z nasledovného utekaj: moja chyba je v tom, že v luďoch vidím dobro a vzdy sa mi to vypomstí, hovorím ti to preto aby som ťa chránil, ty si prvá žena s ktorou som si kedy tak rozumel...alebo spriaznená duša alebo proste tá jedinečná najlepšia - je to manipulatívny odrb. kazdý narcis a psychopat či sociopat ti hovorí to čo chceš počuť (na začiatku) aj to si všimni...bola tam malá nezhoda? niečo v názore alebo v pláne to je jedno....ludia niesu rovnakí a vždy maju na niečo iny nazor alebo plan, ak tam nič takéto neni, utekaj, superludia neexistuju a je v tom vzdy odrb!

miadi
2. okt 2022

Vobec by som neriesila co na to iny ludia ale riadila by som sa podla seba. Ak ti to nevadi ok. Mne by to vadilo a takyto vztah co ho poznas len mesiac by som ukoncila. Najlepsi chlap na svete by Nebol v base. Je jedno ake okolnosti. U nas je legalne pestovat aj predavat marihuanu no na Svk nie . A ze on to robil vedome nieco co je ilegalne je mi jedno ze su to lahke drogi nie dake mega sracky .. stale to nieco hovori o jeho charaktere. A ja by som Proste neriskovala.. ale to ti hovorim Ja po xx skusenostiach Ja v 23r trebars by som mu sancu dala. Ty ho vlastne este vobec nepoznas toto moze byt len spicka ladovca. Ja by som si zivot nekomplikovala. Ale ty mas Asi horsie skusenosti z inych vztahov tak sa ti tento clovek zda super uzasny. Tak Hlavne Bud opatrna lebo nemusi byt vobec taky uzasny ako sa tie prve tyzdne tvari. Najprv ta namotal a priznal dolezity fakt az teraz ked uz si donho zalubena. Chapem ze to nevedel povedat na prvom rande ale mal to povedat ovela skor .

ropucha6
2. okt 2022

S marihuanou by som problem nemala, ale ak to predaval, tak nie. Bala by som sa, ze moze sklznut aj do inych “lahko” zarobenych penazi.

777januska777
2. okt 2022

Ja by som dala šancu, ved ludia v živote robia rozne chyby. Nekor uvidíš aký bude a ako sa bude správať, ved s nim ešte nejde predsa zakladať rodinu. Btw. Keby vyrábal a predával alkohol, tak by to ludia absolútne tak nebrali a pritom je alkohol ako marihuana.

natalienka12
2. okt 2022

Dealovat drogy? Je uplne jedno, ci bol mlady, nemlady…u mna by sancu taky clovek nemal. U mna by mal okamzity ban. Hlavne s nim neostan tehotna. Odist zo vztahu sa da vzdy, ak nemate spolocne zavazky. Tak ak nechces urobit razne rozhodnutie hned, nechaj si zadne dvierka na okamzity unikovy vychod. Vela stastia.

777januska777
2. okt 2022

@monuska112 no to u vety, ktoré hovorí často vacsina zaľúbených 😀 aj ja som to hovorila a teda nie som manipulátor.

mimka1402
2. okt 2022

@777januska777 Nechcem ti kaziť ilúziu, ale podľa mňa každý človek má v sebe časť manipulátora. Hoc si to nemusí vždy uvedomovať naplno. 🤫😁

kubkovamama
2. okt 2022

Nie

iva_ab
2. okt 2022

Ja by som mu dala šancu, ale ako píšu baby, iste si skús sama overiť, či to bolo len za drogy, resp. za trávu. Veď v iných štátoch je to legálne, kým nejaké tvrdé drogy doma “nevaril”, nevadilo by mi to. U nás na intraku študenti bežne predávali kadečo, ľudia z východu aj pašované cigarety, alkohol 😀 normálni ľudia, chceli si zarobiť, po škole to už isto nerobia. Ale viac by ma pri ňom zaujímalo, či to berie stále - to by mi viac vadilo ako tá basa. 🙂

petulda333
2. okt 2022

Tak moj spoluziak pocas strednej skoly fajcil marisku a posledny rocnik ju pestoval a predaval kamosom. Robil to do cca 23r, potom si nasiel priatelku a prestal. Teraz mame 34r a odvtedy sa jej ani nedotkol. Je mi jasne,ze to je skor vynimka,no pozri,ved sa hned brat nemusite. Spoznavaj ho a uvidis sama ci hovori pravdu

doriiis
2. okt 2022

Poznam muza,ktory sedel za marihuanu...dnes je z neho milujuci otec a manzel

autor
2. okt 2022

@pralinka25 súhlasím s Tebou a ďakujem ❤️
Ide o to, že minuly rok som dala šancu vzťahu s narcistom, čistý tyran a manipulátor. Je mi veľmi smutno, keď vidím jeho aktuálnu partnerku, ktorá si myslí, že má skvelého chlapa, bude skvelý len do svadby/dieťaťa. To že niekto nebol v base ešte neznamená, že to nie je horší človek ako ten, ktorý tam bol. Keď porovnám týchto dvoch, tak chalan z basy mi príde ako anjel. A žiaľ aj v porovnaní s väčšinou mužov čo v base nikdy neboli.

ivangeline
2. okt 2022

Raz zavislost. Stale zavislost. Pozrela by som sa na jeho rodinu. ;) Je tam alkohol? Gambling? Drogy? Prejedanie? S takym clovekom sa inac zije a zavislost sa prejavuje aj v inom spravani a nielen uzivani,kt moze abstinovat. Ty v rodine take nemas? Poznas taku zavislu mysel? Mozno preto ta pritahuje..Ak to skutovne bolo nieco pubertalne a jednorazove a v rodine to nema.. Tak by som skusila.

dilino
2. okt 2022

Len aby si nedopadla tak že ešte to oľutuješ a aby ťa do niečoho nevedome nenamočil. Sľubovať TI môže čo len chce zo sľubov sa nenaješ ani nič. Ked to robil predtým bude v tom pokračovať vyšiel von ked nemá prácu tak bude potrebovať peniaze tak čo bude ho to lákať. Taký nemajú v ničom STOP. Môj brat má švagra u toho švagra to začalo tak iba zo srandy podľa neho len zafajčil marišku že zo srandy, potom spoznal kamarátov s ktorými predával a výsledok jedného dňa vyrazili kukláči dvere jeho vzali je v base už síce príde domov ale zrejme si nedá pokoj. Takže za mňa nie. Určite sa to môže neskôr opakovať. Napíšem to tak ak by len bral za mlada zo špásu no ved vyskúšal raz dvakrát dajme tomu. Ale nie že v base bol lebo predával a kto vie či len marišku či to neboli aj iné tvrdé drogy a nepovedal TI o tom. Súhlasím s názorom macekovam čo píše že koľko ľudí matiek otcov tým trpí .Za mňa by to bola určite STOP. A nepraj si ked budete spolu aby ho neprišli pozrieť kukláči. švagriná zo šoku skončila v nemocnici ked začali hľadať všetko porozhadzovali porozbíjali v izbe čo sa dalo nábytok odsunuli a pri tom kričali jeden na druhého behal tam pes. Ze strašné. Vykašli sa na to podľa mňa ho sledujú aj na tajne policajti s kriminálky s kým sa stretáva na akom mieste. to nie je len tak že za krádež a dajú mu pokoj že odsedí. Na drogy ked bol v base tak tam ho budú sledovať na tajne už vždy samozrejme že ON o tom nevie to by nemalo vyznám. Kašli na to. Malý by ste spolu dieťa a bolo by peklo na zemi to mi ver. Odstup s kratšej cesty. To bude len do času strúhať dobrotu. Vyšiel von nevie ako sa veci ešte majú musí sa rozkukať a potom to nanovo príde uvidíš. U bratovho švagra našli okrem drog aj vysokú finančnú hotovosť. Koľko bol v base ako dlho čas. Nevieš ani či ho tam niekto nekontaktoval a či v tom nebude pokračovať dalej. Za mňa aj keby bol nádherný princ krasoň z rozprávky alebo ako tvoj najkrajší idol by som ho nechcela.

dilino
2. okt 2022

@macekovam úplne s tebou do bodky súhlasim.

autor
2. okt 2022

@monuska112 toto máš pravdu "prvá s ktorou som si tak rozumel" 😂 počula som to minulý rok a počujem to aj teraz, minulý rok klamstvo a tento rok to tak nevidím. Narcistov a psychopatov som naštudovala do hĺbky po vzťahu s narcistom, to bola moja terapia študovať akí sú.. psychopatiu rozpoznam hneď do týždňa.

michu_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz