Dá sa žiť z lásky?

maria123a
23. dec 2022

Ahojte, našla som si o 5 rokov mladšieho partnera , jeho povaha je skvelá, rozumieme si.. sme spolu zatiaľ 4 mesiace cítim sa pri ňom skvelo, ďalšia vec ale je že nemáme úplne všetko materiálne.. pri predošlých partneroch som mala všetko .. takmer na čo som si ukázala ( tým nechcem povedať že som zlatokopka ale mala som proste o všetko postarané , boli to chlapi s veľkým Ch proste) nemusela som dá starať či je zaplatený najom a vždy som sa na nich vedela spoľahnúť, tento partner nieje až tak materiálne zabezpečený, nemá auto … musíme si trikrát rozmyslieť čo kúpime aby nám to na celý mesiac vyšlo, proste som mala doteraz vždy šťastie na mužov , s ktorými som toto nemusela riešiť.. prosim, nesúďte ma, ja sa len zamýšľam , ako to máte vy? Čo by ste uprednostnili ?

lasoli
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maria123a
autor
23. dec 2022

@lasoli zarobím asi toľko čo on .. a do kým mu nepríde výplata živím celú domácnosť ja ..

lasoli
23. dec 2022

@maria123a tak je to take pojodlne ked ta muz vue zabezpecit.Zatial ale nemate deti,tak nic ti nebrani c tom urobit si rezervu na horsie casy,mozes kludne si najst 2 zamestnania alebo brigad aby si sa mala tak,ako doteraz,nemusis spoliehat na muza .Ked nemas dobre vzdelanie tak si ho urob a podobne.Mas vela moznosti.Proste skus sa aj ty viacej posnazit kym nemas deti.Ak uz budu deti a muza takeho co pocitate kazde euro,bude to horsie.

lasoli
23. dec 2022

@maria123a a preco neusetrite? Pozri sa nespoliehaj sa na partnera,ziadneho.ak chces mat luxus,tak pracuj na nom ak si este mlada,nic ti v tim nebrani.

micusa2222
23. dec 2022

@maria123a a čo robíte pre to, aby ste sa mali lepšie..ste mladí ľudia, čakáte na vyplatu, ktorú šmahom miniete...no jedna katastrofa...a z lásky vyžiť, to si robíš dobrú srandu..lebo mať niekoho rád, a nemôcť si nič kúpiť, ani dovoliť..no ďakujem pekne za takú lásku...

vanda323
23. dec 2022

@maria123a Tak ja asi zlatokopka som, ale muža bez auta a bez peňazí by som nechcela
Ja som s mojím manželom išla na prvé rande vďaka jeho autu hahah

maria123a
autor
23. dec 2022

Ja už dieťa mám, mám 5 ročného synčeka,kým si nenašiel prácu v mojom meste som živila celú domácnosť ja .. a vlastne esge stále čakáme na jeho výplatu, ktorá ma prísť 10. Teho ..

marca12
23. dec 2022

Otazne je,preco nema nikdy peniaze. Ak slobodnu chlap,ktory pracuje nema na zaklad ako je zaplatenie byvania a stravu,tak to by som nevedela takto zit. Neda sa sice zovseobecnovat su rozne zivotne fazy. Pochopila by som to,ak by bol po chorobe a rozbieha sa,ak mu nevyslo podnikanie. Ale pokial by som videla,ze sa nesnazi mat lepsie a staci mu takto zivorit,to by mi casom asi vadilo.

mircalla
23. dec 2022

@maria123a Pises, ze nie si zlatokopka....Ak ti musia chlapi platit najom a kupia ti, na co si ukazas, tak zlatokopka si. Nikdy som ziadneho chlapa nezneuzivala ako ty, a prilezitosti boli. Cize to zhrniem, zo zien ako ty mi je nanic.
Samozrejme, ze v tvojom pripade skor ci neskor tento vztah krachne prave na tom, ze jednoducho nebudes mat chlapa, co ti vsetko plati.

maria123a
autor
23. dec 2022

@mircalla toto vôbec nikde nepíšem že musia, len som proste doteraz mala takých, ktorí ma nenechali nič platiť, proste som mala o všetko postarané, samozrejme že som pracovala a všetko, snažila sa, ale oni mi nedovolili nič platiť, chceli sa o nás s malým starať so všetkým všudy, tot vse

maria123a
autor
23. dec 2022

@mircalla teraz je to proste pre mňa zmena, tu je to naopak, tento muž si skôr platiť nechá.. ale chápem. Že si hľadal prácu ale cele som to musela živiť ja, je to pre mma proste nezvyk

mircalla
23. dec 2022

@maria123a To, co pises su vyhovorky, ak si chcela prispiet, da sa to urcit si hranice uz len z principu (vlastna skusenost - jednoducho povedat nie). Ale tak bolo pohodlne sa nechat zivit. Podla toho co pises, samozrejmost.
Pochopitelne chlap, co nic neplati, tiez nie. Ale ty mas 2 extremy, je idealne mat kompromis.

sense
23. dec 2022

Ste spolu 4 mesiace a už spolu žijete? Keď ho musíš živiť ty?

lasoli
23. dec 2022

a onak co sa tak hrnies do vztahov,?Nevies cas byt sama so sebou a dietatom?Tak ked zanho platis,bud sama a tie peniaze odkladaj malemu predsa.Naco zivis cudzieho muza,a pritim ams dieta o kt sa treba starat??

pragmaticka
23. dec 2022

Nie, taky chlap by u mňa nemal šancu. Zivorit s malými deťmi netúžim! Tam najneskôr každá láska skončí.

mircalla
23. dec 2022

@maria123a Takze mi to pride, ze jeden extrem a teraz zrazu druhy. Vztah je aj o deleni vydavkov a rozumnom kompromise. To, ze mas syna a striedas tych chlapov ako ponozky a syn to vidi asi tiez neni ideal, kedze pises, ze ta aj syna vsetci zivili.
Mozno chvilu fungovat ako samostatna jednotka bez chlapa ci musis za kazdu cenu s niekym byt, len aby si bola?

gertrudaosem
23. dec 2022

@maria123a sama si si odpovedala keď si spomenula chlapov s veľkým CH a keby len to, aj medzi riadkami tam bola pointa

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gertrudaosem
23. dec 2022

@vanda323 fúha tak to je dosť smutné

vanda323
23. dec 2022

@gertrudaosem Ani nie, nepoznáš celý príbeh našej lásky

jan510
23. dec 2022

otazka je preco Ti to s tymi co ti vsetko kupovali a platili nevyslo ...Ci si ta nekupovali, aby ta mohli manipulovat? A tiez je otazne kolko zarobi, co robi terajsi priatel a preco mu nikdy neostane? Ci celu vyplatu dava na seky a najom alebo ju miniie na hluposti

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivik4
23. dec 2022

@mircalla pre mna je extrem ze ty to povazujes za extrem 😄
To vazne ? Akych chlapov si mala ? Ja vo svojom okoli ani nepoznam chlapa co by automaticky neplatil v domacnosti co treba a zena by mala tiez,alebo na polovicu. Pre mna je to uplne bezne 👀.
Zlatokopku si predstavujem ovesanu drahymi sperkami, co nepracuje, ma velmi,velmi drahe auta a rovnako aj handry.
Nie zenu ktora ma partnera s autom co zaplati najom a vsetko v domacnosti 👀

ivik4
23. dec 2022

@elizabet173 presne, chlap pri ktorom cakate na vyplatu je na nezaplatenie 😐

miadi
23. dec 2022

Single matka co bola zvyknuta ze jej frajeri platili podnajom si nasla mladeho zaja co nema nic Iba velke .. oci.. a este ho živit ???? Keby si nemala dieta tak ok tvoja vec maj si toy boy milenca. Ale takto oberas svoje dieta o urcity zivotny standard ked financujes dakeho cudzieho chlapa. Chapem ze dobry sex je dolezity ale zas nie az tak 🤦‍♀️

mircalla
23. dec 2022

@elizabet173 Ja nechapem najma to, ze naco s niekym po 4. mesiacoch zit aj s dietatom, ktore mam s niekym inym.
@ivik4 To je podstatny rozdiel - ci vsetko, alebo prispieva aj zena. Celkovo mam radsej financne nezavisle zeny, co sa o seba vedia postarat a ak im daco krachne nie su v totalnych srackach, ak ich manzel ci frajer prestane zivit, to je cele. Mam rada svoje peniaze, ktore si miniem podla uvazenia a viem si ich zarobit. Samozrejme co opisuje autorka je neakceptovatlene, pre mna total neschopacik.
Ale som za kompromis. Ani jeden z tychto 2 extremov. Mala som chlapa, co chcel vsetko platit, islo mi to na nervy, pretoze som sa necitila komfortne, ale ze si ma kupuje, mala som aj zgrlosa. Pre mna ani jedno nie je ok

simona20201309
23. dec 2022

@maria123a tak tvoj nick si veľmi dobre pamätám. Ty si naozaj reálna? Zas máš ďalšieho a už s ním bývaš? Kks, ty máš do roka koľkých nových chlapov? A malý ako? Ostal bývať u rodičov, alebo je s tebou???
Podľa mňa to úplne zbytočné riešiš, myslím, že dlho vám to aj tak nevydrží.
Si taka nezrelá a naivná. Si matka, mala by si sa začať konečne podľa toho aj správať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
23. dec 2022

Inak toto mi pripomenulo jednu bývalú môjho brata, keď mal tak 20, našiel so frajerku co bola tiež zvyknutá ze vždy všetko čo chce zaplatí chlap. A môj vtedy mladý naivný brat s lásky jej to kupoval tiež výlety, restiky, topánky, serepeticky všetko má čo si ukázala lebo veď veľká láska... Keď po polroku minula j tie malo úspory co mal lebo veď byt, strava a frajerka zvyknutá ze chlapi všetko platia povedal raz že by jeden nákup mohla zaplatiť aj ona lebo ze výplatu bude mať za 3 dní tak mu vynadala ze s prizivnikom nebude à kto to kedy videl aby žena živila chlapa. A to ešte keď prišiel z prace upratoval lebo veď ona nie je slúžka aby upratovala byt kr nie je jej...

ivik4
23. dec 2022

@mircalla ale to si ty
Naozaj je x muzov co to beru automaticky ,ze maju zenu tak sa a o bezny chod domacnosti financne staraju oni a ci zena prispieva alebo nie,je im nepodstatne. Nie hned ze je zlatokopka 👀
Ako kazda ma svoj pohlad ale takto to ozaj vo vela domacnostiach funguje a su to bezne stastne rodiny