Dá sa po nevere obnoviť manželstvo?

10. sep 2023

Ahojte, po 12 rokoch vztahu som sa pred par dnami dozvedela, ze ma muz uz par mesiacov podvadza. Mali sme velmi pekny vztah 10 rokov, potom sa nam narodilo planovane dietatko a nastalo narocnejsie obdobie, aj nejake mensie hadky a nezhody v nazoroch na vychovu. Stale sme ale vedeli komunikovat, pomoct si, len to uz nebolo take harmonicke, pohodove, co je podla mna pochopitelne a take obdobie moze nastat v kazdom vztahu. Manzel to vyriesil neverou. Sice ho to mrzi, ale sam nevie, co chce dalej, ci novy vztah, ci nas. Takze to nie je ktovieaky postoj. Keby sme boli sami dvaja, tak mu to neodpustim, ale mame male dieta a ja nemam pomoc zo strany rodiny. Najprv si musim najst pracu, aby som bola nezavislejsia, a potom uvidim. Ako na to, aby sa spamatal? Ak by sa snazil, tak sa v zaujme dietata budem snazit aj ja. Ako ste zvladli odpustit neveru? Stalo to kvoli detom za to, ci aj tak sa to potom pokazilo/urobil to znova? Ako ste obnovili intimitu?

viestta
10. sep 2023

Po akejkolvek krize sa da obnovit vztah ak ho chcu obnovovat obidvaja. Je to smutne, ale snaha jedneho naozaj nestaci. Takze ak on nevie, tak asi ani nechce, len to nedokaze priznat...

hipuska
10. sep 2023

Len jedno, nemozeš zachraňovať niečo, o čo druhá strana nemá záujem..on podviedol, takže z jeho strany by malo vyjsť väčšie úsilie o snahu, zachovať vzdať.

lonely66
10. sep 2023

tvoj manzel je chuj. niekolko mesiacov ta podvadza. to znamena, ze udrziava paralelny vztah. toto nie je jednorazovka vyplyvajuca z nejakeho skratu. toto je systematicke jazdenie na cudzej elektricke. je mi to luto. ja osobne by som taky vztah hodila za hlavu a dieta vychovavala sama. samozrejme, podala by som na sud o vyzivne na seba aj na dieta. nepodavala by som ani o rozvod. nech zabezpeci panko, ked ma tolko casu, ze stihne osuchat nejake ine galose.
takze ak mas rodicovsky, zaziadaj o vyzivne na seba i dieta a myslim, ze z toho nacas vyzijes. popri tom hladaj robotu.

cudujem sa ti, ze chces odpustit. co chces odpustit, to, ze chodil vymetat cudzi komin a to pravdepodobne pravidelne? si hlupa zena, prepac. a deti, teda to, ze dovod nevery bola nezhoda vo vychove - to je vyhovorka, nehnevaj sa.

akiana
10. sep 2023

Na obnovu vztahu po akomkolvek naruseni dovery a intimity je podla mna absolutne klucove, aby obaja partneri vztah chceli napravit. Z toho co pises, je zjavne, ze on v tom jasno nema, takze toto by som riesila ako prve. Nemozes niekoho donutit, aby chcel a snazil sa.

lonely66
10. sep 2023

@viestta vies, preco manzel nevie... lebo hlupa manzelka mu urobi dokonaly servis a u milenky sa vyprazdni. klasika.

melanta
10. sep 2023

Chceš obnoviť intimitu s chlapom, ktorý niekoľko mesiacov znova a znova úmyselne sexuje s inou ženu. Chceš obnoviť vzťah s chlapom, ktorý po odhalení nevie, či chce svoju ženu s dieťaťom alebo milenku. Wtf??? Kvôli sebe a aj kvôli dieťaťu by som ja nič s takýmto človekom nechcela obnoviť a hľadala cesty ako to zvládnuť bez neho. Niektoré ženy ostanú neplánovane samé s viacerými deťmi a dajú to. Dáš to aj ty. On keby chcel, tak po prevalení by sa snažil napraviť to. Namiesto toho on nevie, pre koho sa rozhodnúť. Akú inú odpoveď ešte potrebuješ?

dzulli1980
10. sep 2023

Pre mňa je dôvera vo vzťahu kľúčová ... ja osobne by som v takom vzťahu už byť nemohla, bolo by to pre mňa trápenie ... pretože toho červíka pochybností už budeš mať v hlave stále ... podľa toho, čo píšeš, on nemá záujem váš vzťah zachraňovať, je mu to v podstate jedno ... Ty mu vytváraš teplo domova, s ňou t.tká ... nie, viac by som ho nechcela.

viestta
10. sep 2023

@lonely66 nemam odvahu sudit, ale iste je, ze pan si vybera len hrozienka z dvoch roznych kolacov...

lonely66
10. sep 2023

@viestta tak. a ty si to tak pekne zaobalila. 😀

ibrunova
10. sep 2023

Takže to nie je jednorazovka, mrzí ho to, ale pokračuje s ňou. Ty sa budeš snažiť, makať na neho a on si bude užívať, neverím, že s tým skončí.

aurora33
10. sep 2023

Neodpustila by som ani jednorazovku, nie to niekoľkomesačný vzťah.

pribinak
10. sep 2023

Vieš, tvoj muž tá podvádzal dlhodobo, to nie je jednorazová záležitosť, že sa opil v bare a podviedol Tá
On si vytvoril další paralelný vzťah popri tom vašom

Ja na nejaké vytvorenie opätovného vzťahu po nevere neverim. Zradil a zničil to najdôležitejšie - dôveru.

Poznám pár ktorý je ďalej spolu, ale sú spolu kvôli majetkom firme spoločenskému statusu a postaveniu
O láske intimite dôvere a úcte tu už nemôže byt ani reci

Neodpustila by som

ckocka
10. sep 2023

Odpustiť sa dá všetko, ale najprv si ujasni či ideš odpúšťať neveru ktorá skončila alebo tolerovať paralelný vzťah. A za ďalšie, ak aj kývneš na celý hárem, ale on s tebou nebude chcieť zostať, tak sa na celé odpúšťanie možeš vykašlať. Inak poznám pár ktorý sa rozviedol kvoli nevere, tí dvaja neverníci sa potom vzali, tiež rozviedli, a vrátili sa k sebe povodní partneri. Len neviem či teda za neveru považovať aj to manželstvo uprostred celej tej histórie, alebo len ten kúsok kedy s tou neverou začali.

zorkahorka
10. sep 2023

Vsetko sa da, ked sa chce. Teda - vo vasom pripade, ked obaja chcu... ale ak ma tvoj muz dilemu, ci ostat s tebou alebo s nou, tak tym by si to u mna posral uplne 🤷‍♀️

barborachors
10. sep 2023

@lonely66 ano a preto si musia vymeniť úlohy. Manžel pekne k milenke, nech mu pere osrane spodky a k manželke len na kávu a nech riešia, co dalej. Milenka bude pekne nervózna, co furt chodí k žene a bude zduta a bude sa skriepit. Manželka musi byt nad vecou aby ten tutmak pochopil čo má doma. Preto ja stále vravim, ked ovocie uz neni zakázané, prestane sladko chutiť.

domkakvet
11. sep 2023

Ty rozmyslas ako obnovit vztah a este ani nevies ci ho chce obnovit aj on pri takom postoji asi tazko nieco obnovis.

patricia255
11. sep 2023

Áno dá sa to, samozrejme tá dôvera a intimita budú chcieť čas a trpezlivosť, ale aj to sa dá. Ale musi chcieť aj tvoj manžel

On je zaľúbený do milenky, mali vášnivý vzťah, nedavno sa do nej len zamiloval a teraz to zrejme asi ukončil a rozhoduje sa čo spraví. Očividne si neuvedomuje že už nie je čas na vahanie... buď sa o teba začne teraz snažiť alebo sa ser naňho...

Či mu fakt chceš teraz este pol roka fúkať jeho boľavé srdiečko lebo prišiel o milenku a ostala mu len stara znama manželka a dieta?
Vieš nerob zo seba hlupu, že on je vlastne tvoja jediná možnosť

luccija
11. sep 2023

Keď mu ukážeš, že o neho stojíš bude na koni a bude prebiehať od jednej k druhej a vie, že sa nič nestane..Preco ty mas niečo robiť, aby sa spamätal?Ja by som bola hrdá a nebojovala asi vedel čo robí nie?a aké to môže mať následky
Aj, ked si naklonená odpustiť dobre by som si to rozmyslela.Sam sa priznal či ako si to zistila?

mandzula
12. sep 2023

Nebojuj o nieco, co si uz davno stratila.