Čo viac mám pre nás urobiť?

4. apr 2023

Ahojte potrebujem sa asi len vyrozpravat….sme manzelia dva roky, mame 9 mesacne dieta ktore sme obaja velmi chceli. S manzelom pred svadbou bolo vsetko carovne vedeli sme sa rozpravat, pocuvat, planovat spolu buducnost. Po svadbe to akosi postupne zacalo chladnut…neviem ci som mala ruzove okuliare alebo ako si to vyvetlit. Muz ma prestal pocuvat a riesit somnou aj dolezite rozhodnutia. Zrazu som mala pocit ze do vsetkeho ho “nutim” ci uz len aby sme sa isli niekde spolu prejst ci rozpravat :( Ja som koli nemu opustila miesto kde mam vsetkych priatelov aj rodinu a prestahovala som sa a teraz to zacinam lutovat, boli sme dohodnuti ze budem chodit na navstevy raz za dva tyzdne a este aj s tym zacal mat problem a tvrdit mi ze iba blazon nemeni nazory…na druhej strane ked uz mu poviem co citim tak dva dni seka dobrotu a potom sa zas ku mne sprava jak ku nejakemu kolegovi a ja mam totalne stavy uz z toho lebo jeden den je dobry a zobere nas na vylet nejak ma prekvapi a na druhy den totalne sklamanie ze len revem. Proste a takto je to stale dookola…vzdy ked mi da uz nadej ze sa to zmeni tak to proste rychlo aj skonci. Ja uz mam aj pocit ze ho prestavam milovat, nechyba mi ani sex s nim ani on ho nevyzaduje….Neviem ako dalej a co viac by som mohla urobit pre to aby sa to zmenilo….raz som mu uz aj povedala ze chcem odist ze takto nevladzem nech ma zavezie ku rodine, on sa v tichosti postavil a odisiel. Prisiel naspat za hodinu a tvaril sa velmi dotknuto a potom ako keby nic, zas dobrota par dni a zas sme kde sme boli. Mam uz aj zaludocne problemy z toho nerozumiem mu a mam pocit ze ani neviem kto vlastne je…je mi z toho smutno

sejbipi
4. apr 2023

Ja len že.. presne viem, presne cítim tvoju bezmocnosť a bolesť. Mám to isté a otvorene poviem, že to je zlé

simona20201309
4. apr 2023

A čo očakávaš? Ze ti bude robiť program každý deň? Chodi do prace, tak asi tiež nemá energie na rozdávanie.
Úprimne, ani môj nebol na každodenné prechádzky. Bola som rada, že sa večer aspoň spolu naveceriame.
Možno je ten typ, ktorý potrebuje byť organizovany. Vymysli program a už mu to len oznam - v sobotu poobede ideme na návštevu. V nedeľu ideme na hrad.
Neber to útočne. Príchod dieťaťa veľa zmení a mnoho manželstiev sa práve v tomto období najviac odcudzi a rozvedie. Skus to brat s nadhladom, a snaž sa veriť, že je to len obdobie. Možno je tiež vyčerpaný z prace a z babatka doma.
My sme mali podobnú situáciu s ex. Problémy sa len nabalovali. Čím dlhšie nebol sex, tým viac sme sa vzdialovali a tým menej sme si rozumeli. Nedovol to!
Verím, že tu ešte dostaneš rozumne rady skúsených žien, ktoré túto krízu prekonali. My sme deti nemali, a po par rokoch dohovarania a prosenia som to vzdala.

simona20201309
4. apr 2023

Skúsili ste pred svadbou spolu žiť? Ako dlho ste spolu chodili?
Aké rozhodnutia robí za teba? Dôležité? Nie je to len preto, že ťa nechce zaťažovať?

autor
4. apr 2023

@simona20201309 och kiezby to bolo tak ako si myslis ale tto vobec nie je o tom, on robi len 3x do tyzdna, s dietatom mi nepomaha, na prechadzky ide radsej sam ked ja spim s malou namiesto toho aby isiel ku mne spat….zatajil mi veci ohladne financi….tak toto je ok? …… asi viac k tomu dodat netreba, ja nic od neho neocakam len aby sme sa vedeli normalne rozpravat ako manzelia a mali k sebe uctu a lasku

autor
4. apr 2023

@sejbipi ach drzim palce 🙏🏻❤️

simona20201309
4. apr 2023

Určite to nie je ok. Prečo mu nedáš malú nech ide s ňou na prechadzku?

sejbipi
4. apr 2023

Ozvi sa mi pokojne do správy. Rada prehodím pár slov s niekým kto to má rovnaké

toskanka
4. apr 2023

@autor Mňa by zaujímalo, ako dlho ste spolu chodili. Bola to známosť cez internet?

autor
4. apr 2023

@toskanka chodili sme spolu rok, aj sme byvali spolu cca pol roka

toskanka
4. apr 2023

@autor Prepáč moju zvedavosť, ale mňa zaujíma, či ste sa zoznámili cez internet. Toto totiž v poslednej dobe pozorujem.

ysseba
4. apr 2023

Čiže ste chodili spolu rok a z toho len pol roka ste spolu bývali? Potom po roku ste sa zobrali a začalo sa to kaziť? Prepáč, ale nepokašlalo "sa to", proste sa začalo prejavovať jeho pravé JA, to aký je v skutočnosti. Prvotná zaľúbenosť prešla, ostalo to skutočné čo je v ňom. Hovorí sa, že na začiatku každá metla dobre metie. Proste ten rok sa snažil, nebol sám sebou, ale trošku viac sa prikrášľoval - to nie je nič nezvyčajné, že na začiatku vzťahu sa každý snaží byť lepší, krajší, tolerantnejší,... Druhého najlepšie spoznáš keď spolu žijete a pol roka je naozaj krátka doba.

iv007
4. apr 2023

Nepises kolko mate rokov.Ja si vsimam v okoli ale aj tu v diskusiach, ze mnoho muzov si zaklada rodiny pricom na to vobec nie su pripraveni a stavani.Tazko sa vzdavaju svojho pohodlia, casu aj financii.

autor
4. apr 2023

@toskanka ano cez jednu krestansku zoznamku

toskanka
4. apr 2023

@autor A mal pred tebou aj iné vzťahy? Podľa toho, čo píšeš, mi príde ako človek, ktorý je naučený sám na seba a rodina mu je tak trochu na obtiaž.

nique
4. apr 2023

Ja som vydatá 13r, s manželom sme 15r. Prešli sme rôzne fazy, aj prekročenie hraníc o ktorých sme si mysleli, ze nikdy neprekročíme. Keď uz sme to vzdávali, skúsili sme manželskú terapiu a pomohla nám. Teraz sa mame fajn. Nie sme zaľúbenci, ale ako ľudia fungujeme s úctou a presvedčením, ze uz zostaneme navždy spolu. Neviem, čo bude o 10r, ale viem, ze vzťah je drina. Nie je to klišé. Je to denno-denne pracovanie na kompromisoch, zdielanie malých radosti a veľkých trápení. Držím vám palce. Myslím, ze sa len posúvate ako každý par do novej etapy. Oplatí sa zabojovať

eli_meli
5. apr 2023

@autor ahoj, keďže píšeš, že ste sa s manželom zoznámili na kresťanskej zoznamke, predpokladám, že ste obaja aspoň trochu veriaci.. a teda ako odpoveď na tvoju otázku čo viac urobiť sa mi ponúka - modliť sa za vaše manželstvo a skúsiť sa s manželom porozprávať o vás aj v tomto kontexte.. sľúbili ste si predsa nie len, že jeden druhého neopustíte, ale aj budem ťa MILOVAŤ a CTIŤ... porozprávajte sa, čo pre teba znamená cítiť sa milovaná - keď manžel vymýšľa spoločný program, keď ťa zahŕňa do rozhodnutí a počúva tvoj názor atď. atď. aj ty sa pýtaj jeho, kedy sa on cíti milovaný možno tiež nemá svoj pohár lásky plný a teda nemá z čoho nalievať a preto "seká dobrotu" len dva dni a potom sa to vráti do starých koľají... neviem, čo všetko je medzi vami, ale držím palce, aby ste ťažkosti dokázali spoločne prekonať 🙂 odporúčam knihu 5 jazykov lásky (G. Chapman) a aj knihu Dar lásky (S. a A. Kendrick)

eli_meli
5. apr 2023

https://www.hlavnespravy.sk/vyzva-lasky-1-15-de... ukážka z knihy Dar lásky, v knihe je ku výzvam popísané viac (motivácia a vysvetlenie) je náročné ich plniť, hlavne keď máme pocit, že nie ja som tá, kto by sa mal vo vzťahu snažiť viac, ale stojí to za to

autor
5. apr 2023

@eli_meli Dakujem urcite to pozrem 🙂

gabika0825
6. apr 2023

A nenudis sa náhodou doma? Ako vidím že pises že máš 9 mesačne dieťa ale ak je kludnejsej povahy a väčšinu dňa prespí tak môže prísť na teba aj nuda. Muž pracuje koľkokrát do týždňa? Robí namáhavú prácu? Má naozaj čas chodiť po výletoch a máte financie na to chodiť kade tade? Treba si sadnut, porozprávať sa, dobre by bolo si vyjsť aj sami dvaja a vydiskutovať si veci. A ďalšia vec čo mi nejde do hlavy, keď si videla nejaké zmeny vo vzťahu už pp svadbe, prečo ste išli do dieťaťa? Si si myslela že to vás vzťah nejak zmení alebo?