Čo sú pre vás romantické gestá?

sylvia002111
19. jan 2022

Ahojte, priatel sa ma spytal, co je podla zeny romanticke, kedze on je skor prakticky a racionalny clovek. My sme spolu par tyzdnov, mam pocit ze mu na nasom vztahu naozaj zalezi a tak rozmysla nad vecami, ktorym v minulych vztahoch nevenoval pozornost. Rozpravat mu, co konkretne pre mna niektory z expriatelov romanticke spravil, mi pride dost hlupe. Preto sa pytam na Vase predstavy, co su podla Vas romanticke gesta a co pre Vas Vasi muzi najromantickejsieho urobili?

majka1231990
19. jan 2022

Veď nemusíš povedať,že bývalý pre mňa urobil to alebo toto,povedz,že tebe sa páči,keď muž pre ženu robí to alebo toto.. hlavne povedz,čo sa páči tebe a nie ženám na MK

vilma7
19. jan 2022

Tak hádam vieš čo sa ti páči a čo od priateľa očakávaš ;)

A môj teda romantik nie je, takže veľmi asi neprispejem 🤣🤣🤣

jana_eyre_2
19. jan 2022

Premna je maximálna romantika že sa objímeme, povieme si že sa ľúbime s zaspime, každý na svojej strane postele.. ja som maximálne neromanticky človek a vždy mi bolo trápne keď sa nejaký môj ex o romantiku pokúšal.. 🤣 môj muž je našťastie ako ja.. takže ja viem že asi by som ani nemala.prispievat do temy, ale aj takí ľudia ako ja musia byť..

Vždy som neznášala keď muž robil niečo také očividne a sladké..

Pre ilustráciu mojej povahy napíšem ktorá romantická scéna bola premna najromantickejšia.. je to v knihe Jane eyre, keď rochesterovi začne horieť posteľ, jana ho zachráni a on ide skontrolovať svoju posahanu ženu.. keď sa vráti k Jane ktorá mala ostať v izbe, tak ju nechce pustiť preč.aj keď nakoniec pôjde.. keď som to čítala prvý krát a nevedela ako to dopadne, to bolo zosobnením toho čo ja považujem.za romantiku.. inak to asi opísať neviem..

sylvia002111
autor
19. jan 2022

@majka1231990
Noooo ex bol velmi velky romantik a daval si zalezat, az prehnane … nechcela by som o tychto jeho gestach rozpravat ci porovnavat … Skor ma zaujimalo co je tak bezne zenami povazovane za romanticke …

macekovam
19. jan 2022

@sylvia002111 ved ak ti vyhovuje tak stačí ze bude sám sebou nie? Také strojene gestá sú k čomu dobre?

lindous
19. jan 2022

Mne príde vždy pekné, keď si muž zapamätá maličkosť 😊 napr. nepotrebujem kyticu zo 100 červených ruží, radšej jeden tulipán, lebo som raz spomenula, že to je môj obľúbený kvet.. A tiež mám rada, keď takéto gestá prídu nečakane, len tak aby som mala krajší deň... A tiež sú pre mňa dôležité dotyky, objatie len tak hocikedy, pusa na čelo len tak hocikedy, držať sa za ruky, mojkať sa.. Ale niekto na to vôbec nemusí byť 😅 to sú tie jazyky lásky...

bolarazjedna
19. jan 2022

Mňa vždy vedeli potešiť maličkosti, ako bonboniera, pochvala výzoru, pomoc s ťažkým nákupom, otváranie dverí, ružička. Môj milý sa to tiež postupne učil, čo ma robí šťastnou a ja si to o to viac vážim, lebo viem, že to nerobí čisto z povahovyvh vlastnosti, ale preto, že mu na mne záleží.

Najromantickejsie co mi teraz napadne :boli sme na dovolenke v Egypte, on šnorchluje, ja som zlý plavec takže do hlbokej vody neidem, bojím sa. Objavil krasne koraly s farebnymi rybickami blízko povrchu, že sa dali vidieť aj z hora cez vodu, ale bolo to už tak hlbšie, na nohách by som to neustála, tak prišiel na pláž, jemne ma zobudil, že mi chce niečo ukázať a na rukách ma odniesol pozrieť tu krásu a celý čas ma tam držal nad vodou, kým som sa nevynadivala. Mna to strašne dojalo, nie ten pohľad, ale ze to pre mňa spravil ☺️

janewithane
19. jan 2022

Nepotrebujem gestá, no potrebujem sa cítiť milovaná, respektovana, vypočuta, videna. A veľa dotykov k tomu, občas prekvapenie

nwnw
19. jan 2022

@sylvia002111 no tych romantickych bolo kopu a ziaden vstah nevydrzal ani dlhodobejsie.
Som 10r s absolutne neromntickym chlapom na ktoreho sa da spolahnut. Nikdy mi nepovedal ani ze ma lubi. Dokazuje mi to denne beznym zivotom.

domiklik
19. jan 2022

@sylvia002111 keď som sa vrátila z nemocnice, muž umyl okná na celom byte, odkedy sa malý narodil (6 mesiacov) zehlila som raz (zehli muž)... To sú romantické gestá 🙂

linduska86
20. jan 2022

@sylvia002111 keď navarí, poprace, keď sme spolu sami bez deti 😂😂Aspoň raz do mesiaca

opica_skorica
20. jan 2022

@sylvia002111 Vyrobil pre mňa srdce z hruškového dreva a spájkovačkou doň napísal písaným, že ma ľúbi.

zuzana9393
20. jan 2022

U mna by s nejakymi ruzami a dlhymi vyznaniami moc nebodoval :D mala som takeho byvaleho, ktory mi ozaj siahodlho vyznaval lasku. Uplne mi staci, ze sa vecer prituli, da mi pusu a tiez neskor kazdy na svoju stranu postele. Ale osobne milujem take tie veci, ako napr. ze ma pocas dna pohladka, stuchne do mna, alebo len tak da pusu. Pride mi to omnoho prirodzenejsie.

opuska
20. jan 2022

mne ked sa nieco paci, co robi partner tak mu to poviem 🙂 on si to snad zapamata a je to 🙂

dankanka
20. jan 2022

@sylvia002111 ono na zaciatku je lahke byt romanticky. Povedala by som, ze to je o vsimani si, bojovanie este stale o tu lasku..kazdodenne malickosti..mne sa pacilo ked sa mi staral o auto, aby sa mne nic nestalo, ked mi urobil ranajky, kavu do hrnceka so sebou. Ked som skratka videla, ze mu na mne zalezi. Ked mi hocikedy zavolal, aby vedel ako sa mam. Toto vsetko robi aj doteraz a stale si to vazim.
Take tie lacnejsie gesta som si uzivala ako mladsia. Len tam sice boli romanticke gesta, ale inak sa na partnera nedalo spolahnut. Typu, kytica do prace, listocek s vyznanim vo vrecku kabata..len co ked som v kutiku duse vedela, ze tym nieco zehli :D.

danica2711
20. jan 2022

nechápem, on chcel vedieť, čo je romantické pre TEBA, nie pre nás, to ti fakt nenapadne nič, čo by ťa od neho potešilo?

janisa31
20. jan 2022

každej sa páči niečo iné, pre mňa je napríklad pekné gesto, keď mi len tak zavolá, že večer nech si nič neplánujem, že niekde v reštike rezervoval stôl, alebo len tak mi donesie kvietok, keď príde z práce a ja robím večeru, nehovorím, nedeje sa to každý týždeň, ale o to viac si to vážim

anna_maria1
20. jan 2022

Suhlasim, a ono hlavne je pekne, pokial ma kazdy chlap to svoje cim vie potesit zenu. Ked spravi nejaku vec sam od seba 🙂

silvia_pekna
20. jan 2022

@anna_maria1 to je niekedy lepsie, ako keby mal nieco kupit. my si vieme vazit aj take tie malickosti

janickacrazy
21. jan 2022

@sylvia002111 tak napr. môj ex mi napísal báseň o mne, ktorá bola trochu nemotorna, lebo nebol žiadny spisovateľ, ale bolo to veľmi milé, že sa snažil a môj muž, keď robil v zahraničí, tak mi posielal zamilované pohľadnice, poštárka aj moja mama ich čítali a trochu závideli 😂

jana_eyre_2
21. jan 2022

@janickacrazy inak môj muž keď bol puberťák, tak písal básne, pripomenula si mi to.. nechápem dodnes kde sa to v ňom vzalo, lebo inak je naozaj bez romantiky 😅 keď sme sa spoznali mala som 16rokov a dosť sme sa skamaratili.. bol asi jediný chalan s ktorým som si vážne vedela dobre pokecať.. a on mal celý karisblok svojich básní, dal mi to čítať, čo mi vtedy prišlo ako úplny prejav dovery.. dodnes neviem komu ich písal a nikdy som sa nepýtala.. mám ho odložený, raz to ukážem deťom, myslím že dcéra bude veľká romanticka..