Baby pomoc!
Tento mesiac som rodila, mam doma novorodenca, takze absolutne nemam cas registrovat sa na nejake zoznamky a riesit tam nejake podmienky a platby, resp preklikavat uzivatelov, mam dost roboty sama so sebou a detmi.
Preto vas prosim, ak viete niekto o co ide, ci by ste mi to v skratke nenapisali?
Mame s nmanzelom spolocny ucet a on si mysli, ze ja na IB nechodim (sem-tam tam ale pozriem) a tento mesiac mu bolo strhnutych 11 platieb na badoo!!!!
9x v sume 11,99€
1x 12,67€
1x 12,66€
Co to je? Je to nejaka pausalna platba? Nejaky balik? Sluzba navyse?
Jedine, co ja viem, ze badoo je zoznamka a viac netusim 😞
Viete mi niekto pomoct? Je to strasne moc penazi a manzel by si dal pre 1€ koleno vrtat! Preto mi to na neho vobec nesedi…
Budem ho urcite konfrontovat, len akosi potrebujem pochopit, o co presne ide a za co plati.
Dakujem za kazdu pomoc.
No čo..mesačne si plati službu v online zoznamke. Niektore kroky su tam zadarmo, tie zaujimavejšie su platene. Raz to zadaš a už ti každy mesiac strhavaju. Manžel bol zvedavy na žienky v zoznamke 😀.
nuž trošku si chcel spestriť život inými ženami, nič iné za tým nehľadaj 😉
no je mi to ľúto. Máte doma novorodenca a teraz riešiť ešte toto
@mary888999 ved to mi dava zmysel, keby ta platba bola strhnuta raz mesacne… ale 11 platieb?
Len tak náhodou, nenabural sa niekto do karty? Mne dvakrát takto strhlo za transakciu na Facebooku (reklamy) a musela som dať inaktivovat kartu. Boli to "len" 2 a 3€ eurové položky, ale keby nekontrolujem výpis z účtu, ani to pomaly asi nezistim
A to este august neskoncil 🤯 (ohladom tych sum zial neviem poradit)
@lulu8491 aj mne to napadlo, ze to strhava duplicitne… len potom nechapem tie 2 odlisne sumy…
Preto som chcela poradit od niekoho, kto sa tam orientuje…
A dalsia vec je to, ze manzel je strasne na prachy, on by si 11 “zbytocnych” tranzakcii urcite vsimol..
Tak napis na helpdesk help@badoo ze sa musel stat omyl, vytlac si pdf vzor platieb a pripoj to do emailu. Spytaj sa ich ze mas podozrenie na napadnutie uctu a nech ti k tomu podaju vysvetlenie. Mozno aspon nieco viac sa dozvies 😀
@basulaak ak nepomoze MK, vyskusam 😂
@kittykat22 ved prave… cele mi to nedava zmysel
Neviem ako to funguje ale skús pohľadať na internete mne našlo veľa článkov a rôzne sumy (poplatky), žiadny ale nebol zrovna 11,99 (možno niaka aktuálna zľava ktorú vidno iba v aplikácii?).
Napíš im tam gmail prilož výpis účtu a hneď budeš vedieť viac.
Sadnúť si s nim za stôl a pokecat sa o tom
Je to dost zvlastni, manzela bych se zeptala hned at pripadne muzes platby ohlasit bance a zablokovat. Ale zase pokud je manzel setrivy, tak neverim, ze by si nevsiml, ze vam odeslo tolik penez. Jedna platba se ztrati, ale toto je pres 100€ za mesic, toho si prece musel vsimnout.
@tamitamitami niaka?
kludne to moze byt aj zneuzita karta, ak manzel potvrdi, ze na Badoo nie je registrovany, podaj reklamaciu v banke
Ešte ma napadlo, neda sa priamo na účte toto pozrieť? Zablokovať? Pamatam sa že raz som niečo vyklikala že ,,zadarmo,, ale pisalo sa tam aj č. účtu. a potom sa malo nahlasiť zrušenie na čo som zabudla 😳 a tak mi šiel mesačne poplatok par eur.
@liz_lemon ona? veď je týždeň-dva po pôrode... ona len nech pekne oddychuje. manžel má očividne veľa voľného času, keď má čas si dopisovať, tak nech aj vybavuje (keď bol dosť sprostý na zadanie údajov karty na badoo, tak nech to teraz rieši v banke on)
autorka, celé by som to nechala vybaviť manžela 😉 a podľa reakcie sa zariadila. minimálne jedna platba byť musela - už tu by mal čo vysvetľovať.
@zuzanka.zuzu reklamacia sa da podat aj mailom/telefonicky
@liz_lemon a? ani by ma nehlo... nech vybavuje muž.
Mozno nieco zadal raz, lebo to chcel jednorazovo pouzit, trebars kupil tie mince a neuvedomil si, ze ako ich pouziva, tak sa mu platba automaticky obnovuje a mince doplnaju, lebo to nezrusil.
Ako si niekto nevsimne, ze sa mu automaticky obnovuje balik dat, a potom je na konci mesiaca prekvapeny sumou za mnozstvo obnoveni, lebo veselo prezeral stranku za strankou.
A mozno je aktualne v auguste zlava na nejaky typ balika, preto sumy nesedia s oficialnymi za balik.
Mozno bol len zvedavy a teraz bude nastvany sam na seba, o kolko penazi sa pripravil pre nic za nic.
Alebo ak aj podvadzal, teraz si uvedomi, ze mu to lezie slusne do penazi a nevera mu strpkne na jazyku. Aj ked ju neprizna. Ze sa sam vytrestal.
Alebo zistite, ze zadal niekam udaje z karty na podvodnu stranku, a teraz to niekto pouziva pre seba na badoo.
Akoze ked vidim tie sumy a x krat za sebou,u nas sa hovori takto "dostal by po k.te rylom" 😅🙈
@taminka1986 da sa aj slusnejsie.
@zuzanka.zuzu a nie je to jedno, kto to pojde vybavit?
Bud je to prasak alebo niekto zneuziva jeho kartu.Konfrontuj ho.
Najjednoduchšie, co môžeš urobiť, je rovno sa ho opýtať. A podľa reakcie a odpovede budeš vedieť, na com si.
Toto tu je len všetko "možno, myslíme si, asi takto, zrejme toto alebo toto",.a aj tak ti to nijako nepomôže.
Pozri či môžeš v IB nastaviť blokovanie konkrétneho obchodníka a zablokuj badoo, tu je príklad blokovania vo FIO
https://www.fio.sk/docs/bannery/zabezpecenie_ka...
Ak sa nedá zablokovať obchodník, nastav si limit na internetové platby kartou 0€
Napíš na ten mail otázku, daj dátum čas, sumu, id transakcie, posledné 4 čísla karty nech ti napíšu čo je to za platba a prečo je 11×.
* Je to strasne moc penazi a manzel by si dal pre 1€ koleno vrtat! *
To akože nemáte nastavené notifikácie pri platbe kartou, aby obom pípol mobil keď sa platí?
To je základ byť informovaný, nie že spätne zistíš že ťa niekto okráda.
Ak je tam 11 rovnakých platieb skôr to vyzerá na zneužitie karty, takže rýchlo nastav limit pre internetové platby.
Ale príde mi to strašne veľa peňazí za jeden mesiac 😅 pochopím keby 1-2 platby (že si tam niečo platí)....ale vyšše 100€? Podľa mňa založil účet (údaje z karty tam musel niekto zadať), chcel si kúpiť základný balík a nakúpil toho nechtiac viac.
Odišli tie platby v jeden deň alebo odchádzajú pravidelne?
Nevieš sa mu proste pozrieť do mobilu či tam tú aplikáciu vôbec má? Ak nie tak sa mohlo stať že niekto získal údaje z vašej karty.
Väčšina platieb musí byť potvrdená sms alebo cez token (občas sa nájde stránka kde platba prejde aj bez) - takže je veľmi málo nepravdepodobné že by to zaplatil niekto iný aj keď stať sa môže.
Každopádne ak by to bol druhý prípad a došlo k zneužitiu karty treba konať a spraviť opatrenia.
@liz_lemon veď práve to, že NIE JE jedno, kto to vybaví 🙈 čomu si na tom nepochopila???? a obzvlášť ak má žena týždeň-dva po pôrode 😨
plati sa tam za rozsirene sluzby, napr. aby mohol kontaktovat zeny, aj ked s nimi nema zhodu. to sa da robit zo strany muzov iba po zaplateni pokial viem.