Teraz tu bola diskusia ze snubenec sa bozkaval s nejakou kamoskou. Vsetci razne a jednoznacne radia rozchod. Chcem sa len tak opytat ci naozaj je to az tak jasne a jedina moznost je rozchod. Myslite ze ked su dvaja partneri, ziadne ani najmensie podknutie nie je odpustitelne ? Alebo aj manzelia ? Co ak sa proste nejakou nestastnou nahodou stane ze sa proste niekto s niekym bozkava ? Myslite ze je to tak strasne vazna a neprekonatelna prekazka ? Clovek nema pravo na male posmyknutie ? Nehovorim o nejakej dlhodobej vedomej nevere ale ako vravim nejake ozaj nechcene posmyknutie. Ci myslite,ze clovek je tvor tak dokonaly ze sa to proste nesmie stat ? Naozaj len ma zaujima taky vas pohlad. Pokojne z pohladu zeny aj muza.
Mňa osobne by asi piclo, keby vidím môjho muža za čias zasnúbenia sa olizovať s inou (teraz by som ho len ovalila nejakou lopatou keby to vidím). Skrátka je to pre mňa cez čiaru, čo však mnoho ľudí môže vnímať inak. 😀
Uz bozkavanie je u mna cez ciaru
A zaujimalo by ma, ako sa da "nestastnou nahodou s niekym bozkavat"
no zeny toleruju strasne vela veci, aj nemanzelske deti, bokovky popri vztahu, radsej slepo uveria muzovi len aby nemuseli riesit rozchod
@veronikaszabova neviem napriklad ako bolo v tomto pripade alkohol
Anonym - nevera je vzdy rozhodnutim, zlyhanim jednotlivca. A alkohol nie je ospravedlnenie
Alkohol je len sprostá výhovorka. Aj človek, ktorý vypije by sa mal vedieť ovládať.
Lenže oni dvaja boli spolu na oslave, to znamená, že ON tam prišiel s ňou, so svojou snúbenicou, a na tej oslave sa bozkával s inou... neboli dlhoroční manželia, a nebol na party so svojimi kamošmi, kde sa pripil a kde sa nezávezne boskával s nejakou babou. Ja si neviem predstaviť prísť na oslavu, medzi našich známych so svojim snúbencom, ktorého si mám za mesiac zobrať a tam by sa boskával s inou ženou.
Odpustitelne je vsetko, pokial ten dotknuty chce a vie. Autorka prispevku o bozkavani ocividne nieje s tym ok, rozmýšľa nad tým, trápi ju to.. teda ok s tym nieje.. Ono ja osobne si to neviem predstaviť, na rodinnej oslave sa snubenec olizuje s nejakou babou v case viacmenej najvacsej zamilovanosti, chystajú svadbu a on tam pred ľuďmi toto.. to nieje len bozk v opitosti, to je niečo iné.. možno že sa autorka cez to prenesie, možno nie.. ale uz je tam nejaka kontrolka,.. ked sa teraz olizuje pred svadbou, potom neskôr kym bude ona v porodnici možno prefikne inú... 🤷 Ťažko povedať... Každý ma hranice nastavené inak..
alkohol nie je ospravedlnenie a zase viem, že je tu debata o tom alkohole a bozkávaním ale za mňa autorke radím aby minimálne odložila svadbu a potom nech sa rozhodne či chce dalej byť s ním alebo koniec
@veronikaszabova Neexistuje nestastna nahoda, po case to bude un ho alebo u nej normalne a to su rany na cely zivot, nestasna nahoda v intimnych vztahoch nesmie existovat, tam dovera konci navzdy ,.lebo partneri alebo manzelia nie su siamske dvojcata aby vsade chodili spolu, proste, ked len boskavanie, ale uz to nie je daleko k sexu, Doporucujem rozchod,Vsak toto neni nestastna nahoda, to je nevera jek vysita,
@veronikaszabova presne, to sa podla mna da len stastnou nahodou :D
pre kazdeho je neodpustitelne nieco ine. na konovi panuje nazor ze neveru neodpustaj nikdy (mozno aj vo vacsine spolocnosti neviem) pre mna to nieje take strasne. zalezi vela od okolnosti a aj od toho ako dlho su dvaja spolu. vlastne este som sa nerozhodla ci verim v monogamiu cloveka, tak tazko nieco take posudzovat. su ale veci ktore by som nikdy neodpustila, napriklad vulgarnu nadavku, alebo dokonca fyzicky utok. clovek by sa mal viac zameriavat na to co je neakceptovatelne pre neho a nenutit tieto svoje nazory a hodnoty dalej ako napriklad nenavidim vetu "vaz si samu seba" no ved vazim tak na 60kg...ale tak ak mi nieco neublizuje, preco by som sa mala tvarit ze hej...len aby marienka od susedov mala pocit ze mam sebahodnotu... tu predpisuje pravidla viac spolocnost a clovek nejako zabuda co je ok a nieje ok pre neho samotneho...
inak jeden knaz raz vravel ze nevera je porusenie dohody ze budeme spolu v dobrom aj zlom...to ak ta muz podvadza to je to zle, a ak ho opustis je to teda rovnaka nevera...to co vravia knazi mi je u prdele, cirkev neznasam a slovo cloveka nieje slovo bozie. ale zmysel podla biblie to dava. len to sme zase pri tom, ze clovek si vybera to pasujuce pre seba. otazka je ci podla kultury alebo vlastneho citenia. ako vieme v minulosti to az take monogamne nebolo.
No alkohol podľa mňa nie je slepá výhovorka 😄 ak sa človek tak spije, ze o sebe nevie, je schopný čohokoľvek. Od svojho partnera teda očakávam, že vie kde má strop a kedy prestať.
K otázke, aj pre mňa je pusa niečo čo je za čiarou, zároveň je to pre mňa odpustitelne, tak ako aj nevera. Človek robí chyby a pokiaľ si ju uvedomí, nie je za mňa nutnosť ukončovať vzťah. Môj názor.
Zároveň však je možné, ze to partnera tak hlboko zraní, že je aj tak už vzťah nezachránitelný
@ckocka no ja som bola opitá pod obraz boží (kombi víno s pivom -pokus ma opiť a dostať do postele ), ale NIE je proste NIE. Pozbierala som sa išla do izby. A to sa nebavime o pohári vína. Bez problémov viem "stiahnuť " fľašu sladkého alebo pol fľaše whisky a nič mi nie je. Samozrejme, ked sa popíja normálnym tempom a medzitým sa niečo aj zje. Takže stále budem tvrdiť, že ak sa chce, tak sa všetko dá. Aj v opitom stave.
Pokiaľ bol alkohol dôvod na olizovanie sa môjho snúbenca s inou, tak konečná - neznášam ožratých ľudí
Tak nema pit ked nevie co robi. Ak sa s niekym vyspi tiez to hodi na alkohol? Ze ved o nic neslo to alkohol? Dobra vyhovorka
a k tomu alkoholu. ano suhlasim clovek ak sa nevie ovladat pod vplyvom alkoholu, tak nema chlastat. ale myslim ze v tej diskusii bolo aj povedane, ze ten snubenec sa nevyhovara na alkohol, ze vie ze to nieje ospravedlnenie a prijma zodpovednost za svoje spravanie. uz to nasvedcuje o jeho pozitivnom charaktere. keby to bol kreten tak by to ani nepriznal, povedal by ze ona ma halucinacie, alebo ze ta slecna sa na nho vrhla a on sa kvoli alkoholu nevedel branit, jednoducho vsetci by boli vinni len on nie. ale tak ak je olizovanie sa s niekym pre autorku tej temy no go, tak potom nieje o com. ak by ma moj partner zrubal jak zito a tvrdil by ze ved som bol opity, tiez ho poslem kade lahsie.
Záleží, čo všetko si potom ochotná akceptovať v manželstve. Neveru, facku, citové vydieranie, fyzické násilie?Však on chudák nevedel, čo činí. Veď mal chudák vypité.
Si robíš srandu? ,😂😂😂😂😂 Stane sa že sa niekto ÚPLNOU NÁHODOU pobozká? 😂😂😂😂😂😂 Ešte sa úplnou náhodou spolu nesexovali 😂😂😂😂😂
@autorka
Zakopnút mozes, na to pravo mas, ale musis brat do uvahy, ze ta druha strana ma pravo sa rozhodnut na zaklade toho, ze proste nechce s tebou zdielat spolocny zivot.
A treba si uvedomit - prave chodenie, ked este ludia nie su manzelia, je cas na spoznavanie sa a zvazenie vsetkeho, ci ist do toho alebo nie. A ak pocas chodenia ta uz podvedie partner, necuduj sa potom v manzelstve, ked to spravi znova. To nie je vecou alkoholu, ale charakteru. A velmi vela zien konci zle len preto, ze si zakryvali oci nad realitou, ked este chodili so svojimi terajsimi manzelmi.
@monuska112 Nie je to az take strasne, ked sa to stane pocas frajerenia, ked par nie su manzelia, nemaju deti. A prave preto je uplne OK rozhodnut sa neuzavriet manzelstvo a nemat rodinu, s takym clovekom.
Ovela strasnejsie je, ked sa to zopakuje v manzelstve, doma dve-tri male deti, unava, kopec problemov a pan manzel sa niekde olizuje s atraktivnou kolegynou 😉 Potom je uz placu.
Tam nejde o pošmyknutie, ale chcela by si byť s niekym kto sa zamiloval do inej?
@zmrzlinka2021 preco ma oslovujes v tomto kontexte? jasne napisem ze nestojim o tlacenie nazorov, nech sa clovek rozhoduje za seba a nie za spolocnost...a ty mi napises vyssie uvedene....nie nezmenila si moj nazor. za mna to take strasne nieje, i ked ak pridame fakt ze sa to dialo na rodinnej oslave, situacia zavazila znacne. nebola som tam nebola si tam. nech sa kto chce v podobnej situacii rozhodne ako chce. a nech si kazdy dava pozor na vlastne hranice nie na tie cudzie.
@monuska112 Ved nikto tu nechce menit tvoj nazor - toto je diskusia.
Netreba sa bat diskusie - my slovaci nie sme na to zvyknuti a vo vsetkom vidime nejake "tlacenie nazorov", ci osobne utoky. My tu diskutujeme. A ako pisem, kazdy ma vlastne rozhodnutia, ale aj vlastne nasledky.
Odpustitelný je aj sex s celým harémom a tri zatajené deti - ak sa na to človek cíti.