Cítim sa byť nešťastný v manželstve

martini17
8. nov 2024

Zdravím, som tu prvý krát a... Nemám možnosť sa s nikým o tom porozprávať. Je tu možno mnoho podobných tém. No neviem ako mám ďalej fungovať. Takže... Všetko začalo narodením dieťaťa, ja som sa snažil chápať určité veci, ako napr. jej zotavovanie po pôrode a starostlivosť o dieťa. Zo začiatku to bol pre nás riadny šok, vedel som že príchod dieťaťa nebude jednoduchý, ale mali sme problémy ako (reflux, kolíky). Bolo to dosť zložité, priznám sa, nevedel som v tom momente pomáhať s dieťaťom, bolo to pre mňa istým spôsobom náročné, keďže som nemal mladšieho súrodenca o ktorého by som sa staral.
Takže som pomáhal aspoň, keď chcela doniesť vaničku, doniesol som, snažil som sa postupne aj prebalovat, doniesť kočík, také normálne veci čo dajú zvládnuť. Ale nezniesol som uspavanie a vstavanie ku malému, dieťa bolo viac náchylné ku matke a veľmi zle mi robil detský plač. Už je to teraz lepšie. Dieťa má 1,4 mesiaca a už skúšam aj ja. Robím hlavne prípravu raňajok keď som doma, , večeru pre všetkých, niekedy neurobím pre dieta, podľa toho ako vyjde situácia, umývanie riadov bolo väčšinou na mne, vyhadzovanie odpadu separovaného, komunálneho atď. čistenie sporáku, občas skladanie prádla zo sušičky, manželka má zas na starosti pranie, umývanie podláh a vysávanie, kúpeľňa. Mali sme to skoro rovnomerne rozdelené. Ide mi vlastne o to, že sme sa začali akosi často hádať. Prečo? Tvrdí mi že jej vyčítam veľa veci. Čo je asi aj pravda, len sa skôr snažím to premeniť skôr do rozhovoru a vzájomného pochopenia sme predsa manželia. Ide napríklad o. (z mojej strany na ňu) vadí mi jej nezáujem o intímnosti, málokedy začne ona, viem že by to mala byť mužská rola, ale, vzťah je založený predsa na obojastrannosti nie? Tiež mam iste predstavy, vlastne, sú to veci ktoré kedysi boli, a už zrazu príchodom dieťaťa skončili alebo sa zredukovali na minimum , niečo čo predtým robila, a teraz nie, to beriem ako strašný podraz na ňu. A ak ich aj urobí, všetko jej to musím povedať, lebo ju to väčšinou vôbec nenapadne urobiť. Tiež, sme malo spolu, robím školu a nie vždy toho času je dosť ale, vždy dá nájsť. Preto ma aj štve, že sa nevieme dohodnúť ani na tom kedy môžme byť spolu. Už viem ze poobede sa dá, ale, ako kedy, lebo povinnosti. Večer je to tiež len občas robím nočné, ale mám aj voľno kedy sa to dá. Vždy ju prosím aby prišla ráno ku mne (spíme oddelene) ale jej sa proste nechce vstať, aj keď keby mohla. Lenže to neurobí pretože, ponocuje a tým pádom ráno nevstane. Tiež je stále unavená, takže intenzita sexu je raz do týždňa. Lenže väčšinou len z mojej iniciatívy. Málokedy ju napadne začať ako prvu. A tiež aj málokedy mi pomáha s riadmi, keď som doma skoro vôbec. A teraz ma už štve aj to že mi nepomáha s prípravou večere. Predtým to robila ale už je to čím viac tým menej. A raňajky? Nikdy mi žiadne nenachystala, sama mi povie že jej chystať nič nemusím, no chcem jej raz za čas tak pomôcť a mňa by to tiež potešilo aspoň raz za mesiac ich mat urobene od nej. Som už frustrovaný, lebo sa všetko točí len okolo dieťaťa a ja mám pocit, že so všetkým len opakujem, keď ju tým konfrontuje začo vždy, sa už nato naštve, že mám stále nejaký problém. Ešte taká vec, áno, ja tomu rozumiem ze je náročné sa starať len i o jedno dieťa, ale, aby som počul skoro každý deň že je unavená, a s tým pramenia všetky ostatné veci... Tiež ma štve že ma nevie pochopiť, moje pocity, je jej to niekedy jedno, lebo ona pedluje a má na všetko právo. Nedá sa to už vystáť. Ak robím niečo zle, poraďte mi prosím. Neviem či to má zmysel ešte čakať alebo mám odísť i za cenu rozbitia manželstva. Viac sa trápim ako teším z nášho manželstva. Možno už mám aj ja sám jasný signál a síce taký že viac sa pozerám na iné ženy ako moju vlastnu. Aj štýl obliekania, schválne si niekdy dáva veci ktoré sa mne nepáčia. Aj keď som jej navrhol aby si to nosila keď aspoň nie sme spolu. Ja by som tiež rešpektoval, kebyže sa jej nepáči niečo čo nosím, tak to nosiť nebudem prednou. Je toho aj viac ale. Toto je z časti asi všetko. Takže prosím, ak robím chybu ja prečo? Robí aj ona chybu? Som v práve alebo sa naozaj len sťažujem? Ďakujem.

veklipo
8. nov 2024

Prežili sme toto 2x s deťmi, ale keby mi v čase po pôrode muž povedal, ze sa mu nepáčia veci, čo mam na sebe, tak by sa ma to veľmi dotklo. Prosím, vydrž 1r. Potom by malo prísť lepšie obdobie. Dovtedy buď trpezlivý, lebo netušíš, čo s ženským telom a ženskou dušou spraví tehotenstvo a materstvo.
My sme sa 6r snažili o deti. A nakoniec nás to skoro stalo manželstvo. Našťastie sme to spolu s odbornou pomocí ustali.
Držím palce!

minenkak
8. nov 2024

@martini17 ja si skoro vždy zastanem chlapa,ale teba ani náhodou!

zltalienka
8. nov 2024

Vek dieťaťa 1,4 mesiaca.....ešte som nepočula takto počítať vek. To je koľko vlastne? 6 týždňov? Kto u vás v rodine takto ráta vek bábätka?

minenkak
8. nov 2024

@martini17 ty naozaj toto všetko vyžaduje s od svojej ženy,veď toho je strašne moc,mňa keď som mala Melek dieťa dostalo z postele , nič a ešte že to máte rozdelené rovnako,no nemáte

januska12323
8. nov 2024

@zltalienka tipujem preklep a má to byť 14 mesiacov alebo 1 rok a 4 mesiace. Lebo ak toto vyžaduje od ženy čerstvo po pôrode zišlo by sa mu panvicou po hlave.

petronelag
8. nov 2024

Aj ja si myslím, že dieťa má 1 rok a 4 mesiace, ale to je stále ešte vyčerpávajúce obdobie, treba vydržať, pomáhať jej a nie, že pozerať sa po iných ženách. Mať dieťa vyžaduje obetu nielen od ženy, ale aj od muža. Tým si všetky mladé rodiny prešli a rozumní a trpezliví, to dokážu pochopiť.

michaela329
8. nov 2024

Koľko máš rokov? 17? To si fakt myslíš, že vaše manželstvo je tu len na plnenie Tvojich potrieb? Sa daj trochu dokopy, pomáhaj viac - lebo to vyzerá, že starostlivosť o dieťa je len na nej. A začni sa správať ako chlap, čo to so svojou ženou chce zvládnuť a nie ako rozmaznané decko.

zltalienka
8. nov 2024

@januska12323 i mne to napadlo. Ale ak by malo dieťa 1,4 roka, tak prečo autor absolútne vôbec nespomína aktivity s dieťaťom? Teda, že mu občas urobí jesť...

januska12323
8. nov 2024

🤷 Nemá kedy, celý čas mu zaberá práca a sťažovanie na blbosti.

luccija
8. nov 2024

Ty od nej chces, aby ráno vstala skôr ako dieťa a išla k tebe do izby kvôli sexu?Ja jej verím, že je unavená prvý rok, dva je zahul pre obidvoch.Ked máte sex raz za týždeň ver tomu, že ste na tom ešte dobre.Tvoja žena koji?
Vydrz manželstvo a rodičovstvo nie je len o tom, že bude začínať sex aj, keď je dôležitý, ale žena je hormonálne nastavená prioritne sa určitý cas starať o dieťa.Preco chces hneď zdupkat?
Ide víkend choďte niekde von, spravte si pekný večer.Asi ti chyba pozornosť od ženy, ale neviem byť tak dotknutý, že ti nespraví raňajky?

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucilaines
8. nov 2024

Chlape preboha..ja tu toto pisem dokola pri podobnych temach, lebo ocividne vela muzov to nevidi..tvoja zena JE unavena..ja sa ti pokusim vysvetlit, co ma ona v hlave. Ty mas pocit, ze to mate rovnomerne podelene, dokonca este si ukrivdeny, ze ti nepomaha s vecerou ci co. No nemate. NEMATE. preco? Skusim sem dat len nahodne priklady. Mate male dieta. Kto k tomu dietatu vstava v noci? Kto rozmysla, co sa mu da jest 5x denne? Kto to nakupi, kto to pripravi? Kto mysli na to, ci ma dieta flasku na vodu, ci je umyta, ci dnes dost pilo? Ci malo dost ovocia? Ci mame doma lieky na teplotu, na bolest brucha ked nahodou ochorie? Kto tie lieky kupi, donesie domov? Kto mysli na to, ze zrazu sa ochladi a dieta treba obliect? Ci ma doma bundy spravnej velkosti? Nahradnu bundu? Rukavice? Ci nevyrastlo z topanok? Kto tie veci kupi, prinesie domov, da do skrine? Kto ide k lekarovi? Kto sleduje povinne ockovania? Kto nastuduje informacie o nepovinnych ockovaniach a rozhodne, ci ich dietatu date? Kto sleduje, ci mate doma este dost detskej zubnej pasty? Co mate v chladnicke? Ci mate dost cistiacich prostriedkov? Kto vymysla dietatu darceky na vianoce? Kto ich kupi a zabali? Kto prinesie domov ten baliaci papier? Mohla by som pokracovat dalej a dalej..chlap ma pocit, ze sak som umyl riady, aj smeti som vyniesol, tak co po mne este ta zena chce. Lenze ta zena robi tolko isto domacich prac a okrem toho jej ide hlava 24/7 kedy riesi vsetky tieto neviditelne detialy, ktore teba ani nenapadnu. Toto bude aj vas pripad. Tvoja zena je z toho vycerpana a este aj dobre nasrata, lebo ma pocit, ze sa nezastavi cely den a nielenze ty to vobec nevidis a nevnimas, ale este jej aj vycitas debiliny a ze ti nepomoze s vecerou. S tym sexom raz za tyzden este dobre obchadzas, poviem ti kruto, ze je dost pravdepodobne, ze ona nema chut ani vtedy, ale kvoli tebe sa aspon vtedy premoze. Moja rada- pocuvaj svoju zenu. Bez utokov a ocakavani, ktore mas ty. Opytaj sa jej, s cim jej mozes pomoct. Zober dieta na vikend a posli ju s kamoskou na wellness. Posli ju behat, cvicit, venovat sa tomu co ju bavi aspon raz do tyzdna a ty sa postaraj zatial o domacnost. Nie naloz dietatu pripravenu veceru. Ale postaraj sa o dieta, vymysli co mu das jest, navar, hod do pracky, uspi ho a uprac byt, vyvesaj pradlo. Ked dojde a toto jej povies, garantujem ti, ze aj ten sex bude.

sassy_girl
8. nov 2024

@martini17 ahoj, my sme s mužom toto prežili tento rok, no ale poviem ti, keby sa choval ako ty, asi by som sa zbláznila. Nevieš, čím všetkým si žena po pôrode prechádza, možno ti ani veľa vecí nevešala na nos. Ja som si skoro 2 mesiace nevedela ani sadnúť, lebo ma bolela kostrč, nehovoriac o iných veciach, problémy s kojením, nočné vstávanie, zabehnúť sa, naučiť..a popritom má žena ešte robiť full mužovi servis? Mame som neskôr spomenula, že sa ma dotklo, že ma došla pozrieť 1-2 dni po tom, čo som sa vrátila domov , a ešte mala poznámku že som neupravená a ja som ledva stála na nohách, nestihla som dospať ani návrať z pôrodnice. Uvedomila si to, že to bolo dosť nevhodné a jej to úplne nedošlo. Môj muž mi ani raz nič nevytkol, snažil sa ako mohol, nechal ma vyspať, varil atď... Teraz mám pocit že sa všetko točí okolo príkrmov, musím sa jej aj viac venovať, ísť von je obtiažnejšie, lebo ju musím naobliekať a nehovoriac o tom keď sa pred odchodom pokaká..áno, je to tak, že sa prvý rok, alebo aj viac všetko točí okolo dieťaťa, treba to prežiť, je to veľký zásah do vzťahu, u nás našťastie pozitívny🙂

simsalabim
8. nov 2024

@matkamirko suhlasim.

@martini17- rozmyslam, ci ta zena ma niekedy moznost vypadnut z domu, byt sama ci s kamoskami, bez dietata... ty chodis do prace a do skoly. Nevies si asi predstavit, ake ubijajuce moze byt starat sa od dieta a nemat poriadne socialne kontakty. Nespominas, ako dieta spi - cez den aj v noci. Aj toto velmi vplyva na unavu zeny.

zltalienka
8. nov 2024

Autor si zabudol aktualizovať softvér. Načo jej chystáš raňajky, keď vieš, že ona potrebuje dospať noc? Ak jej chceš naozaj pomôcť, tak ju nechaj vyspať sa.

zobaka
8. nov 2024

nikde nespominas, ci idete niekde na dovolenku a pod. unava casto zvykne byt okrem zdravotnych problemov z frustracie, mozno sa citi este horsie ako ty len o tom nevies

cimage
8. nov 2024

Vec sa ma tak, ze tvoja zena je unavena. Uz si ani nepamata co je to spat celu noc. Ked konecne zaspi, tak sa dieta zobudi a tak dokola. Ak dieta vstane raz za noc, tak to su vianoce pre nu. Ked niekto napise, ze zena ma na starosti len dieta, tak asi s nimi netravi dostatok casu, lebo to je tazsie ako 12h v praci, lebo to ma 24/7. Ty od nej ocakavas ranny sex este z jej iniciativy 🤦🏽‍♀️? Keby ma muz s takym vtipom zobudil po prebdenej noci, tak by to bolo to posledne co urobil.
Bud sa spamatas, dozrejes a pomozes zene s vychovou, alebo si obzeraj pipky a podaj ziadost o rozvod.

michaelam2
8. nov 2024

@martini17 casto som sa tu zastala chlapov lebo si nemyslim, ze je spravne ked zena po porode uz zabudne na to, ze ma doma aj partnera. Ale toto co pises je na mna trosku moc. Ocividne absolutne netusis ako velmi moze byt unavena. V klude napises ze si nevedel pomahat s dietatom, ze to bolo narocne. A vies ake narocne to bolo pre nu? Totalne rozbita po porode ale MUSELA sa starat, musela k nemu kazdu jednu noc vstavat, ponocovat a kazdy bozi den naplno fungovat. A ty sa ides stazovat ze sa ti nepaci jej oblecenie, alebo ze nepomoze s vecerou 😡 co to s vami niektorymi chlapmi preboha je??? A este uvazujes ze ju opustis a nechas s malickym dietatom samu. Dospej, preber trosku zodpovednost, si otec, tak sa tak zacni spravat. A este k tomu sexu…mate sex raz za tyzden. Keby si ho mal raz za mesiac tak potom sa mozes stazovat.

veselo_neveselo
8. nov 2024

@martini17 och, dalsi muz co sa stazuje ze manzelka nema chut na sex, lebo je unavena....ale v noci nevstava k decku, lebo to nedava a detsky plac mu vadi.
Nuz, chlape, jak zasievas, tak znes.

Ked si tvoja zena bude moct oddychnut, vyspat sa celu noc, a mat cas na seba, tak aj ta chut na sex pride.

Skus si to s nou vymenit na tyzden. Na ferovku, ty budes vsetko robit co teraz robi ona, a ona bude zatial oddychovat (aby sa dala dokopy). Uvidime, ako sa tebe bude chciet si po tyzdni nespania rano privstat, aby si si posexoval.

kittykat22
8. nov 2024

@martini17 pisat, ze si naschval oblieka skarede veci je slusne cez ciaru. Myslis si, ze tvoja zena by nechcela byt spokojna, vysmiata a pekne oblecena s chutou na sex? Podla mna si uplne mimo v predstave, ze si to ako teraz funguje vybrala. Jej nic ine nezostava. Ma doma malicke dieta ktore nereaguje podla prirucky, je nevyspana, unavena a frustrovana - pretoze ine matky maju doma spokojne spiace deti a ona sa trapi. A ty este pises ako jej vycitas, ze je taka makova a pozeras po inych zenach? Mozno by sa mal nad sebou zamysliet ake tazke je byt matkou. Je to 24/7, 7 dni v tyzdni praca kedy sa clovek poriadne ani nevyspi, je to praca platena 0, 0, nic v porovnani materska/pocet hodin okolo dieta a este to nikto ani neoceni. Pretoze je to vlastne "dovolenka". Mozno by si si mal vstupit trosku do svedomia a uvedomit si, ze tvoja zena nema nikdy volno, mate dieta o ktore sa velmi pekne stara a daj jej priestor aby sa dala dohromady. Ono to pride. Mal by si si uvedomit ake mas stastie, ze mas starostlivu zenu, zdrave dieta a rodinu. Vela ludom sa takeho privilegia nedostane. Bud trochu vdacnejsi a menej sebecky.

milanemila
8. nov 2024

@martini17 vies co chod, urcite sa jej ulavi

laurita285
8. nov 2024

Načo si si plodil deti? 😀 čo si čakal akože?

betulinka1
8. nov 2024

@martini17 ty robis na smeny, este chodis do skoly a to sa tvojej zene teda necudujem, ze je unavena. To ponocovanie o ktorom pises je, ze ked uspi dieta tak si aspon na chvilu sadne k telke alebo lustruje inernet. Ak Ano, takto sme ponocovali vsetky, lebo to bol jediny cas pre nas. Nechapem, preco by ti mala pomahat s večerou alebo raňajkami? Pri malom dietati jeden robi to a druhy to. Ak nekoji, tak skuste sa vymenit a nech sa ona vyspi do kedy chce. Ked si v praci, tak jej Skus poslat nejake pekne sms, pochvál ju. Proste musis pochopit, ze do tych 3 rokov dietata, je to proste o tom dietati. Potom uz ked ide do skolky, matka ma konecne cas aj na svoje myslienky. Sex raz do tyzdna pri Vasom vyťažení by som brala ako celkom Dobry uspech.

doriiis
8. nov 2024

Fuj.Take ufrflane,uplakané,samolutovacie veľké decko.Otrasny muž a otec a rodiny

sisaka
8. nov 2024

@doriiis dobre si to vystihla.
Si viem predstaviť takýto text od nejakeho puberťáka.
Nevyzretý, nesamostatný, neschopný,
sebecký, samoľutujuci sa muž, ktorý nedozrel na rolu manžela a otca.

tenerifka
8. nov 2024

Prisla som po Nema zaujem o intimnosti....
Dalsi neukojeny darca spermie.....

tenerifka
8. nov 2024

K nadpisu-stastie slovenskeho muza v manzelstve je priamoumerne sexuchtivosti jeho manzelky, poctu sexualnych stykov a fajok za mesiac, co tam po tom, ze je zena par mesiacov po porode a ma male narocne babetko, ved priniesol vanicku, tak co este ona chce.....

lucka_ke
8. nov 2024

pošli ju na víkend sa niekde zotaviť a ty buď sám s dieťaťom celé dva dni, možno ju dokážeš pochopiť aké to je náročné... ty môžeš odísť do práce a oddýchnuť si od plaču dieťaťa, ona nemá kde, ozaj je to neuveriteľne vyčerpávajúce a navyše vedieť, že odísť nemôžeš, lebo si mama... a interval 1x týždenne je ešte super

tenerifka
8. nov 2024

Zeny, toto je realita, oni vazne takto rozmyslaju. Preto je fajn este pred plodenim deti mat zadne vratka, lebo takyto exemplar to za chvilu striekne niekde mimo, on je schopny kvoli sexu zenu opustit, lebo je nestastny🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

oceanahory
8. nov 2024

@martini17 Dakujem bohu za mojho muza, ktory akceptoval aj to, ze sme prvy rok mali sex asi iba mesacne raz, lebo ja som bola taka na srot, ze sa ledva pamatam, ako sme vlastne toto obdobie s narocnym predcasne narodenym babatkom vobec zvladli...nehovoriac o velmi narocnom tehotenstve. A to moj manzel NAOZAJ pomahal, kedze som dlho nekojila, tak si ho obcas braval aj k sebe na noc napriek tomu, ze chodil do roboty, len aby som si aj ja nieco pospala.
Toto obdobie je pre kazdeho velmi narocne, ale toto pochopi iba chlap, ktory chce byt naozaj plnohodnotnym rodicom a partnerom a ktory sa nezacne hned pri prvych tazkych situaciach obzerat za inymi zenami. Je mi naozaj luto tvojej zeny ☹️...