Chápem, každý sme iný. Niekto sa prejavuje rezervovane, chladnejšie, iný vľúdnešie, veselšie. V manželovej rodine panuje taká prazvláštna atmosféra. Akoby sa každý bál niečo povedať. Ja som iný typ a tak som sa snažila rozprúdiť aspoň nejakú diskusiu. Nič. Stále moja otázka a ich odpoveď. Napriek tomu,že som im nič neurobila, tak som s tým po čase prestala a zmierila sa. Tiež sú "vnúčatá" a tie druhé vnúčatá.Chápem dcérine deti sú im bližšie.Naše návštevy sú tak 2-3x do roka povinná jazda.
Avšak toto ma dostalo. Počas návštevy u svokrovcov si dcérka pri hre s ostanými deťmi rozťala ďasno nad mliečnymi zubmi. Kopa krvi, celé jej to napuchlo. Zub vykrivený. Dostala som strach, či nie je poškodený nerv a či sa jej vyvinie dospeláckyu zub. Mala to riadne rozťaté.Samozrejme,že sa opýtali čo sa stalo. To bolo asi tak všetko. Svokra sucho poznamenala,že jej to odpuchne. Švagrina nezareagovala nijako. Ani len otázka, ako sa má jej zub, keď sa tak zranila.Švagor neodlepil ani zrak od televízora.(malá nemohla jesť, ledva sa dokázala napiť
no zabolelo by ma to tiež. Nevieme, čo sa deje v ich hlavách...či sú fakt taká povaha, ako v rokoch 1950, keď si dieťa rozbilo koleno, babka natrela chlieb s masťou, čapla na koleno a dieťa utekalo ďalej, alebo nechcú byť za zvedavcov, alebo sú ozaj takí chladní...
Ja by som asi zavolala svokrovi, ktorý ako jediný prejavil empatiu a povedala mu, čo bolo potom, keď ste prišli domov, čo na to zubár, aj ako sa má dcérka. Proste dala nové správy a uvidíš reakciu. Ak by sa taký postoj opakoval, asi by som sa potom cítila, že sa vnucujem a stiahla by som sa. Ťažko poradiť, ale zavolala by som im, tváriac sa, že ich určite zaujíma ich vnučka.
Je to divné, no, keď si tam, svedkom úrazu a neopýtajú sa, nečakajú správy. Neštandardný prístup.
@mariaveronikag veď práve časom som nadobudla pocit, ze sa vnucujem a tak som sa úplne stiahla. Manžel má svoju rodinu na messengeri ako skupinu, kde si zdieľaju kadečo. Ani tam ani náznak záujmu. Jedine švagriná pofotena v zoo s hadom okolo krku😳
to ako keby si žili vo svojom svete...riskujú, že Tvoj vzťah a vzťahy vašich detí k nim tiež takto ochladnú. A keby si skúsila so švagrinou, svokrou nejak viac sa im ozývať, pýtať sa na nich, rozprávať o vás? Čudné no...možno sú introverti, alebo majú svoju uzavretú skupinku, kam ťažko niekoho pustia. Smutné je to, keďže najbližšia rodina.
@mariaveronikag práveže v tej skupine som bola i ja. Ale odišla som odtial. Nemala som čas to sledovat a navyse to bolo neustále otravné ako to pingalo. Prišlo mi to zvlástne, ze ked som s nimi zoči voči, tak aj tak nejavia záujem.
to vyzerá, že z ich strany im stačia povrchné vzťahy...lajknúť fotku s hadom, okomentovať video a hotovo. Neviem, čo s tým môžeš robiť, ak sa odstrihneš úplne, budeš nakoniec za "zlú " Ty. Neviem poradiť. Za každú cenu sa vzťah nedá siliť, ak Ti za to ešte stoja, skús urobiť z Tvojej strany, čo môžeš a vládzeš.
Prehanas a zbytočne...myslím situáciu okolo úrazu
@janinah hm myslíš? Veď ok, dieťa neumrelo. Ale aspoň mu povedať "pár teplých slov" to mohli. Tu nejde o úraz. Ale o ten aspoň záujem kvôli tomu,že je to dieťa.
prepáč, ale čo si čakala vo svetle tých vzťahov, ktoré popisuješ? Kašli na to. Prečo ti chýba záujem zo strany ľudí, ktorých vlastne ani ty nemáš nejako zvlášť rada? Je to rodina, no dobre, ale rodinu si žiaľ nevyberáš
Jediný svokor prejavil empatiu. Rozlúčili sme sa a odišli. Príde mi to divné, ak ani po pár dňoch z ich strany je nezáujem. Zvlásť ak sa jedná o úraz dieťaťa. Co si o tom myslíte? Môj muž mi na to povedal, že veď ani ja nejavím záujem o ich deti ak ochorejú. Ale predsa iné je ak dieťa bežne prechladne a iné je ak sa stane úraz.