Chcem súkromie v kúpeľni

slivka77
3. jún 2023

Ahojte, chcem sa s vami poradit, lebo mam pocit, ze som divna. S priatelom zijeme takmer tri roky v jednej domacnosti. Ked prichadza cas hygieny v kupelni, chcem tam byt sama. To znamena, ze chcem mat 10-15min pre seba, kde sa osprchujem, oholim, vykonam potreby, umyjem zuby, odlicim. Je to taky moj privatny cas, kedy nechcem byt rusena. Moj priatel to vsak nechape. Ked sa sprchujem, vojde mi dnu, lebo sa mu to paci, ale mna to obtazuje. Ked si idem umyt zuby, tak on sa tiez v tom istom case rozhodne, ze si ich ide umyt a tlacime sa v malej kupelni dvaja, lebo sa mu tak paci. Niekolkokrat som mu to vycitala, aby respektoval, ze ked mam zavrete dvere, tak tam chcem byt sama. Ja sice tiez niekedy potrebujem jemu vbehnut do kupelky, ale vzdy predtym zaklopem a spytam sa, ci mozem. Keby mi povedal nie, tak pockam. On ale ani neklope.. Co sa tyka inak nasej intimity, s tym to nema nic spolocne, lebo nahota mi samozrejme nerobi problem, prave naopak, rada sa mu ukazujem a videl velmi podrobne asi kazdy centrimeter na mojom tele 😀. Ale jednoducho, naozaj mi vadi, ze nerespektuje moje sukromie a vzdy ked mi vojde do kupelky, ked sa napriklad holim, tak ho zhucim a este sa na mna urazi. Co by som prave ja mala byt nahnevana a nie on..
Ako to mate vy? Chodi vam priatel do kupelky pri akejkolvek aktivite v nej alebo tiez chcete mat svoje sukromie?

jaskolka
3. jún 2023

Zamykaj si dvere a problém vyriešený.

cocolino234
3. jún 2023

@jaskolka u nás doma toto nerobíme. Priateľ sa bojí, že sa jednému z nás niečo stane a nebudeme sa tam mať ako dostať. Tu je bohužiaľ problém v celkovom rešpektovaní.

jaskolka
3. jún 2023

@cocolino234 tak u vás to nemusíte robiť. Autorka to robiť môže. Je to na jej rozhodnutí. Okrem toho, Keby jej priateľ párkrát našiel zamknuté dvere, možno by pochopil. Lebo takto môže mať pocit, že to nie je až také podstatné.

kitycat
3. jún 2023

@slivka77 ak si mu niekolkokrat povedala a on to neberie vazne, tak ozaj uz len zamknut dvere. Este skus, ked tam pojdes mu povedz aby ta nerusil?

Tiez mam rada pri holeni a sprchovani sukromie

diewcatqoo
3. jún 2023

Uplne ti rozumiem a extremne by ma to iritovalo, keby mi chlap neustale liezol do kupelne. Kluc nemate? Ja sa teda pre istotu nezamykam (uz mi raz prislo zle v kupelni), ale manzel ano, lebo chceme sukromie. Nelozime si do kupelne, ked sa sprchujeme, iba obcas, ak bud nieco surne potrebujeme alebo si ideme uzit.

slivka77
autor
3. jún 2023

@jaskolka keby sme mali kluc, tak sa zamknem.

vela02
3. jún 2023

Ja som bola zvyknutá sa v kúpeľni zamykat, on to nechápal a dostal sa dovnútra aj tak (keď je kľúčik rovno tak zvonku odomkne). Vtedy som sa fakt nahnevala, presne pre to že je to MÔJ ČAS. Ale pochopil to, ja sa zamykam už len zo zvyku, viem že by mi do kúpeľne nešiel. Rovnako ani ja jemu. Ale zase každý večer sme naučení si zuby umývať spolu 😅

martinka13
3. jún 2023

Úplne chápem. Keď nestačí, že si ho navyo niekoľko krát upozornila, zamykaj sa.

cocolino234
3. jún 2023

@jaskolka tak ak to nerobila doteraz, myslíš, že potrebovala od cudzej osoby počuť, že dvere majú aj dieru na kľúč? 😂😂 asi tam nejaký dôvod na to nezamykanie bude. Plus nikto nepovedal, že to nemá robiť, ja som ti napísala jeden z dôvodov, prečo to mnohí ľudia nerobia. A správne si opísala daný problém, nepríde mu to až tak podstatné aj keď je to u nich dlhodobý problém. Rovnako slovný dohovor je u nich očividne na dennom poriadku a nezaberá to, preto asi píše sem.

slivka77
autor
3. jún 2023

@martinka13 nemam kluc. stratil sa dakde uz davno

jaskolka
3. jún 2023

@slivka77 tak potom len mu to opakovane povedať, natvrdo, že "Jožko prepáč, ale v kúpeľni chcem byť sana6. Rešpektuj to lebo inak budem zlá, keď ma budeš zbytočne vyrušovať"

januska12323
3. jún 2023

Po druhom prekročení tvojich hraníc si mala kúpiť kľúč ale trpíš tri roky lebo máš nechapavého frajera? Dajú sa kúpiť hocijaké zamykacie veci.

slivka77
autor
3. jún 2023

@jaskolka on mi z desiatich razov vlezie devatkrat do kupelne.. Vcera mi zas vliezol a som nanho zahucala, ze ho prosim,aby isiel prec. Na to sa urazil a do rana sa so mnou nebavil. Rano mu hovorim, ze to skor ja by som sa mala hnevat, ze nerespektuje pravidlo, ake sme si dohodli - a to, aby mi nechodil do kupelne, ked su dvere zavrete. A zacal po mne kricat, ze ho doj..bavam za hovadiny a ze ho takyto moj pristup od neho vzdaluje... no chytam sa za hlavu...

zmrzlinka2021
3. jún 2023

@slivka77

Pre mna je zvlastne, ze chodis s clovekom, ktory ta nerespektuje.

Ja som uz vydata zena oproti tebe, ale ked poviem drahemu nieco, automaticky to bere ako fakt a sprava sa ku mne uctivo.

To co robi tvoj praitel, ze rusi tvoje hranice je neucta a mala by si sa s nim o tom vazne porozpravat. Lebo poznas to - uz pred svadbou vidno red flags a potom sa to bude len a len zhorsovat a pride ta neucta do dalsich a dalsich oblasti tvojho zivota.

jaskolka
3. jún 2023

@cocolino234 nemá kľúč. Pozri, ja som jej poradila podľa svojho. Prečo máš potrebu poučovať ma? Vy to nerobíte, ok, vaša vec. Ty máš svoj názor, ja ti ho neberiem. Tak prosím, rešpektuj aj ty môj. Ja som jej potom poradila aj iný postup, ty zatiaľ si jej neporadila nič, len píšeš mne

jaskolka
3. jún 2023

@slivka77 no a keby si kúpila nový zámok? Lebo bohužiaľ, takto budete len do aleluja sa hádať. Keby narazil na zamknuté dvere, hádam mu dopne, že pre teba to hovadina nie je

cocolino234
3. jún 2023

@jaskolka kde ťa poučujem? toto je diskusné fórum, slušne som ti napísala a ty si ofenzívna už od prvej reakcie, čomu vôbec nerozumiem. Daj si kávu a ukľudni sa, takáto komunikácia nie je v poriadku.

trema
3. jún 2023

A toto je jedine, v com ta nerespektuje, inak chápe a respektuje vsetko, ano?

panelacikova
3. jún 2023

my s mužom s tým vôbec nemáme problém. niežeby sme si tam liezli ako na zavolanie navzájom, ale stane sa. niekedy sa opýtame: "môžem? nevadí?" nám to však nevadí ani jednému 😀
ale ak si ty vyslovene partnerovi povedala, že chceš byť tých 15 minút sama a poriešiť si svoje záležitosti, tak by to fakt mal plne rešpektovať. môj muž by to rešpektoval, keby som ho o to požiadala. akurát mne je to fuk, takže my nemáme takéto starosti. si s ním tri roky. trvá to celé tri roky?
@slivka77

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
3. jún 2023

@cocolino234 v tej vete "ak to nerobila dotetaz, myslíš, že by potrebovala počuť od cudzej osoby, že sa ma zamykat?"
Toto je také "poucovacie" v zmysle, že moja rada je úplná hlúposť podľa toho.
Aj prvá tvoja reakcia hneď bola mierne poučná, že "u vás doma toto nerobíte" (takže tým pádom je to asi zle, čo jej radím). A vidíš, ona by to aj rada urobila, keby mala možnosť.
Áno, diskusné forum. Ale hlavne diskutovať s autorom príspevku, nie s prispievateľom. Lebo ty zatiaľ diskutujes iba si mnou. Nie s autorkou.

slivka77
autor
3. jún 2023

@jaskolka to zas ale bude kopu reci okolo, ze sa zamykam a ze ako sa od seba takto vzdalujeme, ked nezdielame kupelnovu intimitu 😀. Akoze teraz sa smejem, ale ja toto realne pocuvam. Lebo pre neho je to dolezite, pre neho je to taky symbol, ze pred sebou nic neskryvame, ma rad ked partneri zdielaju intimitu a navyse mu to pride sexy, ked ma vidi nahu v kupelke (pritom ma vidi niekolkokrat denne nahu mimo kupelky).

panelacikova
3. jún 2023

@slivka77 ešte to skús upresniť, to "vbehnutie". vbehne si niečo vziať, vycikať sa (ak máte spoločné wc a sprchu), alebo vbehne s tým, že tam stojí alebo sedí na hajzli a celý čas ťa očumuje? o aké vbehnutie ide?

slivka77
autor
3. jún 2023

@ruzovakobyla1 to mozem kedykolvek spravit,lebo on s tym problem nema

slivka77
autor
3. jún 2023

@trema viacmenej asi toto je taka jedina oblast. Ine sa mi nevybavuju

panelacikova
3. jún 2023

@ruzovakobyla1 to nič nevyrieši, lebo akurát jej vyvalí ten smrad do celého bytu a on bude spokojný 😀 :-d

slivka77
autor
3. jún 2023

@panelacikova ano, od zaciatku. Najprv som to nejak tolerovala, ale ked mi nazaj z desiatich razov vlezie devatkrat, tak zacinam uvazovat nad tym, ze sa budem sprchovat, kym nepride domov 😀. Ja budem spokojna a on tiez, lebo ho nezhucim 😀. ale teraz vazne. Toto urcite nie je dlhodobe riesenie. Len neviem, ako mu to mam vysvetlit,lebo ked tu temu otvorim, tak chyti nervy

jaskolka
3. jún 2023

@slivka77 ja som typ, ktorý povie mierne 2x,3x a keby ani potom to partner (alebo hocikto) nerešpektoval, už by som zvýšila hlas a povedala jasne, ze si to neprajem, basta, a nech sa aj uráža, koľko chce.

vela02
3. jún 2023

Ale to mi už príde ako nejaká úchylka 🫢 ja si teda vôbec nezakladam na tom či vidím muža nahého v kúpeľni alebo nie 😂 nestačí mu v spálni? Alebo čo sa mu páči ako si s prepáčením umyvas zadok?🙈

doriiis
3. jún 2023

@autor.....a skúšala si mu to vysvetliť aj normálne,polopate?