Ahojte,
so snúbencom sme spolu vyše 9 rokov, z toho sme rok zasnúbení. Bývame už spolu cca 7 rokov (vyše 6 rokov sme bývali u jeho rodičov) teraz už sme konečne sami. Obaja mame tesne po 30tke a chcela by som už aby sme mali dieťa. Vraj chce aj on..ale problém je, že stále sa ako keby vyhovára alebo skôr boji že by sme ho nedokázali uživiť. Neviem čo si mám už o tom myslieť.Nechcem ho k tomu nútiť ale už neviem fakt čo robiť..styk mame už vyše roka bez ochrany ale všetko ide vždy ,,von,,.On mi stále vraví že raz to dieta bude..ale kedy??Co mám čakať do 40tky pokial sa on rozhodne?? Inak všetko funguje a neviem si predstaviť,že by sme sa mali rozísť, veľmi by ma to trápilo keby kvoli tomuto náš vzťah skončí..ďakujem za rady
@anjelicek26 tiez som toho názoru že mal dosť času na rozmýšľanie a nemyslím si že mame mega finančne problémy,dosť nám pomáhajú aj jeho rodičia s tým že sem tam kúpia nejaké základne potraviny. Ale myslím si že by sme to zvládli aj keby mame dieťa.
mate po 30 a rodicia vam musia financne vypomahat nakupmi? nepoviem nic, ak by ste boli mlady par, ale vy ste uz vo veku, kedy by ste mohli byt samostatni vo vsetkom, kde davate peniaze?
Nevieme aké máte príjmy a výdavky, či žijete vo svojom a trebárs splácate hypo, alebo v podnájme, kde idú všetky prachy "von oknom". Trochu si prepočítať, čo to spraví, keď tvoj príjem vypadne. Môže to byť tak, že sa chlapec nechce viazať, ale môže to byť aj tak, že ty máš ružové okuliare, čo sa dieťaťa týka a on je ten realista. Ďalšia vec - a svadba čo? Keď už ste zasnúbení, tak sa asi chcete vziať? Či nie? Či ako? Podľa mňa by malo byť poradie zásnuby-svadba-dieťa a nie zásnuby- niekedy dieťa a nieeeeekedy možno aj svadba, alebo možno aj nie. A to, že vám vypomáhajú rodičia TERAZ, keď ešte dieťa nie je, nuž, prikláňam sa skôr k tvojmu priateľovi, nevyzerá to, že by ste boli na tom finančne nejak úžasne 🤷.
@liz_lemon nežiadame ich o to..asi majú pocit že musia pomáhať..alebo chcú.
@mikadooo žijeme vo svojom a splácame hypotéku. No povedala by som že on je dosť realista a ja zasa chápem že dieťa sú výdavky a dakedy nie malé..výdavky mesačne cca 500€ a príjmy dokopy cca 1200€
Hmm. Nie je to veľa, ale viem si predstaviť, že by ste vyžili aj s dieťaťom (ak beriem, že trebárs obaja máte rovnaký plat). Tak potom si treba len sadnúť a spísať, ako by to hypoteticky bolo potom, aby sa prestal až tak báť. On bude hlavný živiteľ, tak keď sa mu to zdá málo, ťažko sa toho strachu zbaví. Tak si to dajte na papier 🤷. A keď sa stále bude brániť, tak asi to dieťa nechce a chce len snúbenicu a tak je vlastne spokojný 🤷.
@mikadooo hej veľa to nie je..a jeho rodičia nám zasa nekupujú veľké nákupy proste sú to maličkosti..bývajú v tom istom vchode ako my len o poschodie vyššie a priateľov otec robí v AT tak nám raz za čas proste niečo donesie. Musíme si pravdepodobne k tomu sadnúť a všetko si zrátať no a potom sa uvidí..na svadbu si šetríme ale ktovie kedy bude🙃
Ja by som tu ukoncila. Je sice pekne ze Vam vsetko klape, ale dieta je broblem. Aspon ja zena to tak vnimam, sice nemam este 30, a uz mam dve deti. Ale aj keby mi moj partner v 25 stale posuva dieta, ukonvila by som to. Aby raz nebolo neskoro a budes to lutovat, cas uz spat nevratis. Nemyslim to v zlom, ale pokial si sem napisala na MK ze ty to dieta cgces tak ho uz naozaj chces, a je smutne ze on nie
1200€ je vas prijem dokopy? To je naozaj malo, vezmi si, ze po pol roku materskej, ktoru by si z takeho prijmu aj tak vysoku nrmala, by si uz dostavala lrn rodicak 🤷 cize by vas prijem cinil kolko? 900€? A vydavky vam stupnu a nie malo, nemozes to mat vyratanr do koruny, lebo stat sa moze hocico, len jedna návšteva lekarne stoji bezne 20-30€
No neviem. Veľmi dlho ste spolu a nijaký posun.
Sorry,ale byť s niekým toľké roky,nebyť ani manželka a ešte dávať šancu partnerovi,či chce alebo nechce mať dieťa,čakať....čo je toto za vzťah?
Z roka na rok sa to ešte ponatahuje a ani nevieš,ako máš 40r. Neuhraj to celkom na peniaze.
Termín svadby ste si pri zasnubach neurčili? Hm
Na svadbe sa vám väčšina peňazí vráti z darov, takže tak tragicky na to šetriť nemusíte.. Skôr treba zapracovať na tých platoch. To mate obaja minimálny, podpriemerný?
Kedze mate po 30 tak viac ako 3-4roky by ste cakat nemali a otazka teda znie co sa za tie roky zmeni? Ine je cakat ked vies ze napr riesi nejaky kurz, projekt, zmenu prace.. Ze aktivne riesite zvysenie vasho prijmu ale ak nic neriesi tak za 2 roky ste tam kde ste boli..
Na vasom mieste by som ani nesetrila na svadbu, proste by to bol obed s najblizsimi a mozno party s kamosmi v meste a nasetrene peniaze by som mala ako rezervu
no tak ten váš spoločný príjem je dosť tragický, a to ešte počas tvojej rodičovskej značná časť z neho vypadne. Potom čo? Budete ešte viac odkázaní na jeho rodičov? 30-roční ľudia?! Keď ste doteraz nedokázali urobiť nič so sebou, aby ste zarábali viac, urobte to aspoň teraz! Zvýšenie kvalifikácie/rekvalifikácia, nájdenie nového zamestnania... Za tejto situácie by som ja osobne dieťa nemala (a keď si myslíš, že už musíš, tak nie s týmto partnerom, aj keď tvoj prístup a prínos tiež nebude bohviečo...)
Môžem prosím vedieť v akom meste žijete? A čo robíte ? Lebo to čo zarábate je strašné málo a nečudujem sa tvojmu snúbencovi aj keď to budeš možno pri jeho tempe snúbenica navždy že dieťa ešte nechce.
My keď sme prvé dieťa plánovali tak sme si všetko prediskutovali. Že či to manžel utiahne sám keď budem doma. Ja keď som ostala na rodičovskej tak bol rodicak 200€, čo ak by manžel prišiel o prácu, čo ak sa auto pokazí a pod.
No nakoniec sme to urobili tak že sme zvládli aj dve deti za sebou s odstupom skoro 4roky.
Tak on je takto spokojny, zijete ako manzelia - bez manzelstva, tomu sa hovori taky ten drz hubu prsten, sexuje bez ochrany - ale dieta nechce, lebo sama vyhovorka... ono je otazne, ci mate skutocne financne problemy a byvate v jednoizbaku z ruky do ust, alebo zijete uplne normalne a staci sa trochu uskromnit... ano vypadne jeden plat, ale staci byt doma tak rok, prestriedat sa jeden-druhy na materskej a potom nazad do prace a male do jasli... vsetko sa to da prediskutovat, ale tema dieta mat-nemat je skutocne taka, na ktorej padaju-stavaju sa vztahy. Pretoze dieta je pre zenu (a muza) vacsinou cely svet a zivotne stastie... bohuzial si budete musiet sadnut a ten rozhovor dostat do zlomoveho bodu - kedy na konci vyjde - ano chcem, nie nechcem. Mozno nie je odpoved, casu nad tym premyslat mal dost.