Bývalá môjho manžela

dada_dada_dada
19. júl 2023

Ahojte, žijem s rozvedenym chlapom 5 rokov a jeho ex mu stále vypisuje a nadáva na mňa aj naše deti. Rieši len peniaze a keď nepovolí tak si to zlizneme my. Neviete či sa to nedá riešiť nejako trestne ?

alex49
19. júl 2023

majú oni dvaja spoločné deti? ak nie, tak zablokovať a vybavené. ak áno, tak komunikovať len vecne ohľadom detí, najlepšie písomne. Oznámenie na ňu môžeš podať, ak máš nejaké dôkazy alebo svedkov, že vám robí zle.

tosomja
19. júl 2023

@dada_dada_dada keď si s ňou chce vypisovať, nič s tým nespraviš. On si s ňou musí urobiť poriadky. Platiť výživné načas, dodržiavať súdne nariadenie ohľadom styku a nič viac neriešiť. Neviem, čo znamená že si to zliznete vy, ale ja osobne by som jej napísala, aby si upratala pred vlastným prahom a dala vám pokoj, ináč to budete riešiť trestným oznámením za urážanie, vyhrážanie, či čo vám robí.

deti95060810
19. júl 2023

ja by som neodpisovala, ani s pani nekomunikovala...
je to záležitosť tvojho partnera....

jamimo
19. júl 2023

@dada_dada_dada myslíš právne? Jedine asi trestný čin ohovárania 🤔
https://www.pravny-poradca.sk/ohovaranie

dada_dada_dada
autor
19. júl 2023

@tosomja no on si s ňou nevypisuje, áno majú spoločné deti spolu, výživné platí a dá aj navyše keď treba .. lenže peniaze nejdú deťom ale jej (oblečenie, nechty, cigarety a rada si aj vypije). A keď nemá za čo, tak len vypisuje aby poslal deťom peniaze..a keď nie, tak nadáva na nás .

dada_dada_dada
autor
19. júl 2023

@alex49 no on si s ňou nevypisuje, áno majú spoločné deti spolu, výživné platí a dá aj navyše keď treba .. to ona stále potrebuje vypisovať .. bohužiaľ vtedy keď má hlavne vypité, keďže pije ..a to vypisuje nonstop ..

vamajka
19. júl 2023

@dada_dada_dada A manzel sa nezamysla nad tym ako sa moze opita zenska postarat o jeho deti?

paciko9
20. júl 2023

Co budu mat tie deti zavychovu? Mama v liehu. Podla mna si zvykla na to,ze vzdy dostane co chce a ked nie nech si nadava kolko chce. Priatel si svoju vyzivovaciu povinost plny. Len nepochopim,preco stym nic otec nerobi. Kludne by som zavolala socialku,trosku postrasit.

tosomja
20. júl 2023

@dada_dada_dada a tvoj manžel je čo? Nech sa s ňou nedohaduje a nech dá na súd o zverenie deti do svojej starostlivosti a dá dôvod to, že pije a peniaze, ktoré posiela deťom prepije ona

tosomja
20. júl 2023

@dada_dada_dada ja neviem či sú tí muži takí sprostí či čo. To aj ten môj. Ex napíše daj, on skáče a dá. Pritom oberá seba, nás. Kým pochopil, prešlo veľa času, kým som mu ukázala, ako sa to robí. Tiež som ex, tiež môj ex platí výživné a tiež dá aj navyše, keď teba, ale nie peniaze. Peniaze jej odkladá on, šetrí jej, keď jej treba napríklad niečo kúpiť, pošlem ju, on s ňou ide do obchodu, buď to zaplatíme napoly, alebo raz on, raz ja.to isté som povedala môjmu terajšiemu. Že jeho ex je vychcaná, ona od neho ťahá peniaze, ale ani raz deti nepovedali, že to im dal ocko. Všetko im kupuje mamka. Raz ich zobral do obchodu, kúpil všetko od hlavy po päty, vo ona vyplávala, aby im poslal peniaze na oblečenie, lebo budú chodiť hole, bosé...a zrazu mu napísala nech ide do p....že nech si nechá čo nakúpil, že oni nepotrebujú nič od neho, že ona pýtala peniaze.
Odvtedy nedá ani euro navyše. Plní si vyživovaciu povinnosť, udať ho nemôže, plní súdne nariadenie čo sa styku týka, keď deti chcú, prídu, keď nie,nejdú.
Tak najlepšie, lebo exky vedia urobiť riadnu vojnu. Myslia si, že to len muži majú povinnosti. Keď odišli od nich, ale čo bolo za tým, už nikoho nezaujíma.

orta
20. júl 2023

nemal by to takto nechat, ak je to tak ako pises tie deti namaju prijemne detstvo a podla mna by mal zakrocit, treba aby si s nou urcil hranice

mamusa123456789
20. júl 2023

Prečo manžel nepožiada o zverenie deti do jeho starostlivosti, keď ona je stále naliata?

domkakvet
20. júl 2023

@dada_dada_dada tak toto minimalne jeden krat do tyzdna, zasa problem zeny ktora si zobrala chlapa s deckom, tak este raz to zopakujem, zobrala si chlapa s deckom, tak necakaj, ze bude cely iba tvoj, uz vzdy budes len ta druha, este nejake otazky?

dada_dada_dada
autor
20. júl 2023

@domkakvet ja som sa tu pýtala na niečo iné, či sa dá to riešiť nejakým trestným oznámením alebo niečím ..tvoj názor na to, ako to je žiť s rozvedenym chlapom má vôbec nezaujíma.

janamoto78
20. júl 2023

@dada_dada_dada nedá. Čo by bolo napísané v trestnom oznámení? Aký je to trestný čin? Napísať ex sms, môže, kým s tým neobťažuje teba, tak to nerieš. Možno má pocit, že za rozpad ich vzťahu, môžeš ty. Ak je to tak, môžeš si povedať že je to karma. Ak sa s ňou nerozišiel kvôli tebe, tak ťa môže tešiť, že ona je tá, ktorá je ex. Riešiť s ňou, by si to mal tvoj manžel. Mal by ju zablokovať a riešiť veci výlučne s deťmi alebo cez exsvokrovcov.

domkakvet
20. júl 2023

@dada_dada_dada jasne ze sa neda a co chces poslat trestne oznamenie, ze tvoj muz posiela peniaze na jeho vlastne dieta, to ze si ona za to kupuje make up a cigarety je len tvoja domnienka a ked dieta potrebuje viac, tak jasne ze matka popyta viac a co je na tom.