Bolo to sexuálne zneužívanie?

23. apr 2024

Ahojte, su tomu uz roky, vtedy som nevedela, co robit, hanbila som sa.... Mala som 17 rokov, ked som prvykrat mala frajera. Bol vysoky a kg pri sebe. Ja 50kg. Nemala som pred nim nikoho a strase som sa pred nim hanbila vyzliect. Proste.. Neslo to. Aj ked sme boli spolu intimne, tak ja som mala tielko na sebe, a to aj v tme. Za svetla som to nedokazala.
A ked sme sa stretli u neho, nemal doma niko lezali sme, pozerali sme film, on si sadol na mna, na moje brucho tak, ze kolenom drzal moje ruky, nevedela som sa vyslobodit a vysunul mi tricko a podprsenku a smial s ami do tvare, ze vidis.....?! A zacal sa mi hrat s bradavkami. Kricala a plakala som, ale nepomohlo az po 5-10 minutach to skoncil... Ostala som ticho a obarena.... Uz teraz, s dospelou hlavou to mal byt pre mna varovnym signalom, ale vtedy som rozmyslala bohuzial inak. Zopakoval to este asi 5x kym som sa prestala hanbit pred nim.
Potom do mna vsunul svoj prst bez mojho suhlasu a chytil mi ruky tak, ze som sa nemohla nimi pohnut, nevedela som sa vyslobodit. Tak ma to sokovalo, ze na druhy den som dostala zapal mochovej trubice a mechura.
Hanbila som ist aj na wc (na velku potrebu), lebo sa ich dvere nedali zamknut, a otvaral na mne dvere a smial sa. Ked som tam aj spala uz ako 19 rocna 3-4 dni, bol sam s bratom, mama zomrela, otec stale v robote, tak ja som zadrziaval stolicu.
Mohla by som napisat knihu.
Bola som s nim 3 roky. 3. Psychicky ma tyral, vydieral, neohla som mat kamosky, nemohla som nikam ist, iba do skoly, jeho mama mala rakovinu aj zomrela, nedokazala som nechat mladeho cloveka. Stratil aj svoju mamu, a bola som ja jedinou oorou, aj ked to vybijal na mne.
Teraz, uz mam 38 r. a po tolkych rokoch som si na to somenula, ze to vlastne on so mnou porobil.... Nikomu som o tom nikdy nehovorila.

Ano, teraz s dospelou hlavou by som to robila uz inak... Bola som aj u psychologicky kvoli nemu, ale o tychto sikanach som sa hanbila rozpravat. Je to moja vina, viem... Mala som od neho odist hned.

jomarch
23. apr 2024

V prvom rade mi je luto, co sa ti stalo. Rozhodne to nie je tvoja vina. Nic z toho co popisujes. Ani to, ze si o tom nikomu nepovedala, ani ze si od neho neodisla (to sa lahko hovori, odid) ani to, ze si o tom nedokazala hovorit pred psychologickou. Drzim ti velmi palce a dufam, ze najdes v sebe silu to s nou otvorit. Bude to tazke, ale som presvedcena, ze to s jej pomocou zvladnes v sebe nejak uzavriet. Ak o tom nechces hovorit, napis jej to tak ako si to napisala sem. Uz len to, ze si to napisala aspon sem, je dobry krok.

banderaska29
23. apr 2024

ahoj, si super, že si sa otvorila a vyžalovala, máš moj obdiv. ja nie som odborník, neviem, či to bolo sexuálne zneužívanie, ale určite to nebolo správne zaobchádzanie, chápem, že si z toho frustrovaná. život ide ďalej, verím, že maš svoju rodinu, svoj život. aj ked to v tebe lieta, asi jediné, čo možeš, je skusit mu odpustit, určite sa otvor aj pred psychologičkou, neboj sa, ona je povinná udržat lekárske tajomstvo. držím ti palce

zuzinka888
23. apr 2024

Ano, bolo. Mrzi ma co si prezila. Nikto nema pravo sa ta dotykat bez suhlasu a uz vobec nie na intimnych partiach.

laurita285
23. apr 2024

Samozrejme že to bolo sexuálne zneužívanie, odporúčam vyhľadať terapeuta na spracovanie týchto odporných udalostí. Mrzí ma tvoja skúsenosť a držím ti palce v ďalšom živote.

mclissa
23. apr 2024

Ano bolo to sexualne zneuzivanie a zaroven domace nasilie, manipulativne spravanie. Mrzi ma co sa ti stalo. Ak chces mi napis.

mabenn
23. apr 2024

bolo...a nebola to tvoja vina

simona20201309
23. apr 2024

Mňa strašne mrzí, že s nami vtedy nikto o tom nehovoril. Bolo nám len povedané- neopovaz sa prespat. Aspoň u nás a v mojom okolí...
Absolútne nikdy nikto so mnou nehovoril na tuto temu - ze veci ktoré sú mi nepríjemné sú zlé veci. Aj teraz mam pocit ze sa o tom malo hovorí.
Držím prsty nech to v sebe úspešne spracujes.

kiki68
23. apr 2024

Ano bolo to sexualne zneuzivanie, vsetko bez suhlasu je zneuzivanie. Cokolvek na com sa nedohodnes, je to tzv hard limit a niekto to spravi je uz vazne zneuzitie. Cize je hrozne, ze co spravil a dufam, ze sa mu to raz vrati. Hlavne, ze si dokazala ist dalej, Ale keby to ma nejaky velky vplyv, tak urcite k psychologovi a prejst to za pomoci odbornika. Vela zien zazije taketo veci, nakolko uz nejake natlak typu “ ved to robi kazda, len ty nie, milacik ved to len skusim “ nie je v poriadku.

danica2711
23. apr 2024

jediná tvoja chyba bola, že si od neho neodišla hneď po prvom raze, čo si to voči tebe dovolil

sense
23. apr 2024

Áno bolo, a smutne aj z tvojej strany, ze si sa s ním stretla zas.
Teraz sa s tým musíš len zmieriť a ak budeš mat deti učiť ich od mala ze nikto sa nesmie. Dotýkať ich telá ak si to neželajú a je im to nepríjemné a ak sa to stane nemajú to držať v sebe ale niekomu o tom povedat

januska12323
23. apr 2024

Až mi je zle za neho. Nemala si dobré zázemie v rodine? Lebo inak si neviem vysvetliť prečo si sa k nemu domov vracala ešte x krát.

bylinka25
23. apr 2024

Ahoj, je mi ľúto, čo sa ti prihodilo.
V prvom rade nie je to tvoja vina, nepociťuj hanbu, ani nič podobné.
Bolo to sexuálne obťažovanie, ktoré sa vyznačuje práve tým, že niekto bez tvojho súhlasu siaha na tvoje telo, dokonca tvoje intímne partie.

danniiee8
23. apr 2024

Je len škoda, že v tej dobe nebola taká osveta o témach ako sexuálne zneužívanie, znásilnenie.. určite to nebola tvoja chyba, keďže si v tom čase nevedela čo to je. Ja by som bola na tvojom mieste asi rovnaká.

vanilkovazmrzka
23. apr 2024

Nie je to tvoja vina. A porozpravaj o tom aj psychologicke, ona ti pomoze najelspie s tym, ako to spracovat.

autor
23. apr 2024

Necakala som tolko odpovedi. Dakujem. Mam z toho fakt zmiesane pocity teraz, ze som to napisala. Strasnu hanbu som citila. Ani manzelovi som to este nedokazala povedat a aj s nim som mala na zaciatku problemy. Teda.... Nevedela som sa uvolnit a pohlavny styk som povazovala iba za akysi trest, bolest, utrpenie a nie za nieco pekne...

marsmykkok
23. apr 2024

Podľa mňa je problém hlbšie v tebe. Prečo vlastne si bola pred ním hanblivá, máš 50kg, teda zle si nevyzerala, prečo sa hanbíš za svoje telo? Prečo si dovolila aby ti rozkazoval a tak? Tu je problém zakorenený niekde hlbšie v detstve a zjavne ti chýba sebaúcta a na tom treba popracovať.

mclissa
23. apr 2024

@marsmykkok nie toto nie je hlbsie. Je jedno preco sa nechcela vyzliect. To co si on k nej dovolil nie je spravne.

mclissa
23. apr 2024

@marsmykkok cize, zena ked je sexualne zneuzita ma obvinovat seba? Prosim ta zmaz to.

marsmykkok
23. apr 2024

@mclissa čítala si celý príspevok? Píše tam aj o inom, že jej rozkazoval, nedovolil chodiť von, ponižoval ju a tak.

mclissa
23. apr 2024

@marsmykkok ano citala som vsetko. A to, ze si ju obvinila, ze za to moze sama nie je spravne. Pracujem s ludmi co boli sexualne zneuziti (od vaznych znasilneni po “vsak ma iba chytil za zadok), vratane deti. Tak isto s tymi co si presli domacim nasilym. Mam za sebou hodiny a hodiny rozhovorov s obetami aj pachatelmi. A ver mi ani jedna obet nemoze zato cim si presla.

autor
23. apr 2024

@marsmykkok mala som 17. Prvykrat v zivote zacala zit sexualne. V zivote ma chlap nevidel nahu. Ano, hanbila som sa. A ano, moji rodicia boli dost prisni, aj ma velakrat zbili. Velmi. Takze podla psychologicky som mala v podvedomi ukotvene, ze laska pre mna znamena aj ublizovanie. Smutne, ale je to tak.
Momentalne ale uz zijem stastny zivot. V sexualite mam este nejake problemy, ale je ro uz omnoho lepsie. Moj manzel mi ukazal, co to je prava laska, ako vyzera laska a ako treba milovat a byt milovany.
Len napadli ma dnes tieto veci, ktore som napisala aj na MK. Neviem odkial prisli a preco... Ale cely den sa citim kvoli nim tak zvlastne.

autor
23. apr 2024

@mclissa No, ano, vtedy, v tych 17 som presne takto rozmyslala. Nie som dost dobra... Co mi dokazovali cele detstvo aj moji rodicia bitkou, ponizovanim, atd.
Nechcem na nich kydat ale, uz mame super vztah.

autor
23. apr 2024

@marsmykkok a este pridam, v ochrane ostatnych zien, ze ked su hanblive pred chlapom, to NEZNAMENA, ze si chlap moze dovolit vziat si tu hanblivost nasilu sposobujuc traumu. NEMA na to pravo.
Teraz je mi to uz jasne. Aj mojho syna budem viest v tomto duchu, aby nikdy nic taketo skodlive neurobil nikomu.

banderaska29
26. apr 2024

@marsmykkok asi si to myslela tak, že žena, ktorá má v sebe silnú sebelásku tak nedovolí, aby s ňou niekto takto zaobchádzal. len vieš, ja som v 17 ani nevedela, kto poriadne som, ešte stále je to dieťa, ktoré sa pomaly stáva dospelou ženou a hľadá sa. sebeláska je vysoká méta, na ktorej sa pracuje niekedy aj roky, ja som tento princíp a ten pocit skutočne našla až po 30 ke... takže tu to nie je uplne na mieste.