Boli by ste s mužom, ktorý vás nekonečne miluje a vy cítite len vďaku?

26. jan 2023

Cauko idem sa vyžalovať. Spoznala som sa s jedným mužom. Áno je pekný je v mojom veku prijíma ma so všetkým čo si so sebou nesiem. Je romantik pozorný ochotný ochranca.. Ľúbi ma a chce byť so mnou. Máme spoločné záujmy spoločne cestovateľské sny. Rovnako ako ja vníma svet dušou skôr než očami materiálna. Mám ho rada ale nie je tam chémia. Ja nie som príliš šťastliva v láske nikdy som toľko súcitu a pochopenia od nikoho nezažila byt jeho princeznou (takto ma nazýva) byť pod niekoho ochranou. Som mu za všetko vďačná je milý pozorný dal mi aj krásny darček k narodeninám aj ku každému sviatku. No neľúbim ho. Vyčítam si to. Prečo to je tak ze už keď príde normálny chlap tak tam nie je iskra. Neviem si predstaviť okrem objatí aby sa ma inak dotýkal. Nechcem byť s niekym len preto aby som nebola v živote sama ale čo ak toto je jediná príležitosť niekoho mat? Čo keď taky zlatý už nepríde? Ved ich veľa nie je. Na druhej strane nechcem mu ublížiť. Ako by ste sa zachovali vy? On to berie že sme akoby vo vzťahu alebo že máme k tomu blízko. Ako prebieha vzťah a ako sa do neho vstupuje sme si vysvetlili na začiatku takže asi vie že ja to vnímam inak... Poraďte

modrykonik33
26. jan 2023

Ak je pekný tak potom čo je to, čo ti na ňom vadí?

janka_23
26. jan 2023

Ja by som to ukončila. Pre mňa je chémia vo vzťahu veľmi dôležitá a keď nie je na začiatku tak už nepríde. Stracas cas a jemu potom iba ublížis

panelacikova
26. jan 2023

chémia je podľa mňa dosť podstatná vo vzťahu. ak teba nepriťahuje, neviem, či do toho ísť... jedného dňa môžeš hoci len prejsť práve okolo toho pravého, ktorého "zacítiš" na sto honov a aj on teba a bude po krásnom vzťahu, lebo zatúžiš po niekom reálne aj fyzicky. neviem, koľko máš rokov, ale predpokladám, že maximálne 30. ak ti bijú biologické hodiny, chápem tvoje váhanie a premýšľanie. ak však netikajú, skús počkať. ver mi, bez tej nekonečnej príťažlivosti to fakt nie je ono....

katarinka89
26. jan 2023

No byť s niekym len koli tomu ze možno iný už nepríde.....?
Alebo týchto odbiť lebo možno príde niekto iný? Véd ku nemu nič necítiš tak načo nad tým uvažujem? No tak máš len 4 moznosti:
1) budeš s ním hoci ho neľúbis a nebudeš ty naplnená
2) nebudeš s ním a budeš čakať na toho pravého
3) možno príde ten pravý
4) ten pravý nepríde a budeš sama

marca12
26. jan 2023

Vela zien je s chlapom z rozumu,no nie su casom stastne alebo si vsugeruju,ze sa maju dobre. Ista chemia tam musi byt a ked ju necitis na zaciatku vztahu,tak taky vztah nema zmysel,budes sa len trapit a casom,ak stretnes chlaoa,ktory ta bude pritahovat,tak tomuto dobrakovi velmi ublizis.

autor
26. jan 2023

@modrykonik33 nemá tu iskru v sebe. Nevzrusuje ma.. Neviem.. Neviem to vysvetliť

autor
26. jan 2023

@panelacikova mám 30 a mám aj 2 deti no už som sama od kedy som bola s mladšou tehotná a nedala som zatiaľ šancu nikomu

autor
26. jan 2023

@marca12 nad tým ma nenapadlo uvažovať. Že raz môže prísť niekto kto mi bude "voňať" a jemu ublížim

zobaka
26. jan 2023

zle uvazujes, nech ta nebrzdi strach, ze "uz lepsi nepride" lebo sa zablokujes, ak sa v nablizsich dnoch nic nezmeni, co sa tyka citov k nemu, tak to nema zmysel, ako by si s nim fungovala, mala sex? nie nebola by som s niekym, keby ma nepritahoval

brembo
26. jan 2023

Buď voči nemu fér. Povedz mu to tak,ako to je. Možno zabije čas s tebou a iná mu ujde,lebo bude s tebou. A ty ho možno potom i tak opustíš.

panelacikova
26. jan 2023

autorka, tak momentálne máš pre koho žiť. ten pravý raz príde. no a čo, ak to bude na prahu 40-tky? bude to problém? deti odrastené a tebe možno do života práve vtedy vstúpi niekto, s kým to bude tip-top po všetkých stránkach.... ale bez chémie e-e-e....

euka210
26. jan 2023

Len tak btw, neberies antiku? Pri nej moze byt prave problem s tou chemiou.
Tiez si myslim, ze tam proste chemia musi byt, inak to bude vztah len z rozumu.
Nemas v sebe nejaky blok?

hankab
26. jan 2023

Ja budem radit uplny opak toho, co vsetci predomnou 😅 roky som sa nahnala za chlapmi, co ma velmi pritahovali a pokial tam nebol vybuch chemie, nedala som im ani sancu. No jedneho dna ma to omrzelo, lebo kazdy z nich hladel len na seba a svoje potreby, chemia po case aj tak vyprchala ked prisiel stereotyp vo vztahu.. po rokoch som uz v zufalstve dala sancu chlapovi, ktory nebol az tak moj typ, nelietali iskry ani nic podobne a nemenila by som ❤️ Je pre mna omnoho viac to, ze na nas oboch mysli, ze nie je sebec, pomaha mi vo vsetkom, sprava sa ku mne ako ku princeznej, je to dobracisko od kosti. Radsej budem cely zivot s nim, aj ked nemam chut sa nanho od rana do vecera vrhat, ako s niekym kto ma sice hrozne pritahuje, ale vztah s nim nic moc. V zivote je pre mna vzajomna ucta a charakter viac nez chemia.

liljana
26. jan 2023

No aby si nezistila, ked ta teda necha, ze si sa zamilovala a uz bude u druhej.

marca12
26. jan 2023

@hankab a jemu nevadi,ze sa nanho nevrhas,ze nanho zamilovane nepozeras? Maloktory chlap ustoji,ze vlastna zena onho nema zaujem,ze ma slaby sexuálny apetit. Pokial je aj on spokojny,ok. Len ci po rokoch si neuvedomi,ze ta nepritahuje.

panelacikova
26. jan 2023

@marca12 alebo si uvedomí, že sa nepriťahujú navzájom. poznám zopár ľudí, ktorí si to uvedomili až v čase, keď mali vychované deti. že dofrasa, veď celý život som len tak "prežil/prežila"... bez vášne a skutočnej lásky so všetkým, čo k tomu patrí....
potom sa čudujú mnohí, že chlapi opúšťajú svoje ženy v období okolo 45.-50. roku, hovoria tomu druhá puberta alebo že im šiblo v hlave. ja tomu hovorím, že pochopili, že žili v partnerstve/manželstve bez vášne a chémie...

eeffka
26. jan 2023

Tak toto by som sa nechcela nikdy dozvediet, ze som pre niekoho len vyhovujuca zena. 😱 vyska,sirka, spolocensky prijatelna. Nie je 17.te storocie.

oli18
26. jan 2023

Mna napadli 2 pripady, kedy baby nemohli svojich, vtedy napadnikov, ani vystat. Ale chlapi to nevzdali a nakoniec sa baby zalubili a zobrali. Su stale spolu. Takze daj tomu cas, mozno to pride.

deti95060810
26. jan 2023

záleží od povahy... ja už by som ho poslala do čerta. neznášam mužov čo mi nedajú dýchať a sú slepí, hluchí... už by som pri ňom nebola. Zaľúbenosť musí byť... inak je to pre mňa trápenie.

macatt
26. jan 2023

Možno je chyba v tebe a popri deťoch si sa zamilovať nestihla, pozoruješ, si opatrná a nie si si istá či ho k sebe chceš pustiť a zdravý rozum ťa už nechce pustiť do bláznivého dobrodružstva, lebo si už dozrela a po deťoch sa človek mení..mne osobne vadí byť za princeznú🙄 som panovačná kráľovná, ktorá ma všetko v rukách a nerada dostávam darčeky( neviem ako sa mám tváriť a neznášam byť niekomu zaviazaná)😃

thoughtfulweirdo
26. jan 2023

Ja myslím, že je viac než len jeden spôsob vstupovania do vzťahu. Môže byť, že to začne chémiou, fyzickou príťažlivosťou a postupne sa vybudujú hlbšie city, alebo to môže byť aj tak, že to začne priateľstvom, úctou, obdivom a spolu s hlbšími citmi príde postupne aj fyzická príťažlivosť. Poznám taký pár 🙂 ešte by som nad tým nelámala palicu, ale určite buď k nemu úprimná. Nenechaj ho v domnení, že k nemu prechovávaš city, ktoré tam v skutočnosti nie sú, to by fakt nebolo fér. Ak mu za to naozaj stojíš, bude trpezlivý, ale daj mu šancu rozhodnúť sa.

kp7333
26. jan 2023

ak sa ti vyslovene neprotivi, daj tomu sancu. niekedy ta povestna iskra preskoci, az ked sa viac zblizite. nie kazda laska je na prvy pohlad.

terry658
26. jan 2023

Ja som takto začínala s manželom. U mňa to bol racionálny vzťah. Také to extra lietanie v oblakoch prišlo až časom. Prosto mohla som mu dôverovať, bol pozorný a veľmi mu na vzťahu záležalo. Bolo to najlepšie rozhodnutie v živote. Sex bol tiež vždy skvelý (teda až na krátke obdobie spankovej deprivacie pri deťoch) lebo sa zaujímal o to, čo ma teší. Po roku sme boli ako vystrihnutí z romantického filmu. Sme svoji už 10 rokov a je to super. Nemenila by som. Nie všetko v živote musí začínať ako romantická komédia s motýľmi v bruchu, ružovými okuliarmi.

hankab
26. jan 2023

@marca12
@panelacikova
Nikde som nepisala, ze spolu nespavame a nemam ziadny zaujem o sex 🙂 mame ho menej ako v 20-tke ci 25-ke, ale je to zvacsa sposobene inymi dovodmi nez nezaujmom a obom nam to vyhovuje, aj ked on ako chlap obcas strajkuje, ze by chcel viac.. nepoznam ale ziadneho, co by nechcel viac 😅 na druhu stranu je on uz snad 2 mesiace soplavy a bez energie, takze tiez ma svoje “obdobia” kedy je raz ze vobec zije.
Drzia nas pokope ine veci, zaujmy, to ako sme si sadli povahovo a aku pohodu si doma vytvarame. Po 50-tke to podla mna skor krachne parom, ktore su spolu kvoli velkej fyzickej pritazlivosti, potom su roky zamestnane starostlivostou o deti a zrazu si po rokoch nemaju co povedat, ked deti vyletia z hniezda. Nechcem ale zovseobecnovat, moze sa to stat aj nam..

panelacikova
26. jan 2023

@hankab osudy ľudí sú rôzne. úplne ideálne je mať chémiu, ale i rovnaké koníčky. vtedy je šanca na úspech - rozumej, na manželstvo na celý život. takých je ale ako šafránu. samozrejme, ľudia sú rôzni. niekedy má chlap nejakú hormonálnu poruchu (napríklad štítnej žľazy), o ktorej nemá ani potuchy (ber to ako príklad). obom vyhovuje, že majú sex 1x za mesiac... potom sa kvôli nejakým problémom príde na to, že chlap je "chorý", proste musí ísť na liečbu. zrazu sa hormóny upravia a chlap je zrazu opäť chlapom a chce to minimálne 5x do týždňa. a nastáva problém.... (to som dala len ako 1 príklad, nie ako pravidlo).
proste ja osobne vnímam chlapov takých, akí naozaj sú, ak nemajú zdravotný problém alebo inú orientáciu. sú to stvorenia, ktoré potrebujú a chcú sex s opačným pohlavím. áno, chcú byť aj milovaní a preto ak nájdu lásku a výborný sex v jednom (v jednej osobe), tak sú neskutočne šťastní a vzťah vydrží všetko.
ale som akosi presvedčená o tom, že ak chlap chce sex raz za mesiac, buď ich tá žena vôbec nepriťahuje (a riešia si to teda akosi rukami...) alebo majú nejaký zdravotný problém. vtedy vlastne ani netušia, že za iných okolností by chceli sex možno aj každý deň 🙂

dolce_principessa
26. jan 2023

Nie nebola by som s takym

sandrasstini
26. jan 2023

Ja verim ze sa da zamilovat aj postupne v niektorych pripadoch.
Takze ak to pre teba nie je neprijemne daj tomu cas napr max par mesiacov ak to nepride ukonci to. Bude to fer aj voci nemu.
Osobne som toto zazila stretla som skveleho chlapa mily pozorny inteligetny zabezpeceny, ale jedine co tam chybalo bola chemia z mojej strany k nemu
A kedze ja som dost citovy clovek dala som mu sancu lebo bol naozaj super muz ale neprislo to ani po mesiaci ani po troch. Tak sme isli kazdy svojou cestou. On ma uz zenu a ja som nasla chvala panu opat uzasneho muza s ktorym nam klape vsetko ❤️ drzim palce!

scorpionflower1
26. jan 2023

Ukončila by som to, presne takéto mám za sebou, skončila som to, bol tam aj dlhoročný hnev z jeho strany, ale nič lepšie som nemohla pre seba urobiť.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mladena
27. jan 2023

nie, taký chlap by bol pre mňa "slabý" a hlavne aj keď som si namýšľala nekonečnu lásku z jeho strany možno by si sa čudovala čo sa takému dobráčikovi občas ženie hlavou.....