Bojím sa, že budem neplodná

22. sep 2022

Menštruácia mi nikdy nechodila pravidelne, ale v poslednom čase mi už nechodí vôbec, ak nepočítam občasné "špinenie" (hnedý výtok, čo trvá len jeden deň, možno to je stará krv, neviem). Brala som nejakú dobu antikoncepcie a vtedy mi chodila pravidelne, ale prestala som ich brať, lebo som za ten čas, čo som ich brala dosť pribrala. Občas som chodila aj na injekcie, ale už nechodím, lebo po nich ma stále tak strašne bolelo brucho, že som sa až po zemi váľala. Kvôli čomu to môže byť? Bojím sa, že budem neplodná, chcela by som mať raz deti. ☹️ Mám podľa vás naďalej brať tie antikoncepcie a tie keď budem chcieť mať deti vysadiť a hneď po poslednej menštruacii skúsiť otehotnieť? Alebo čo iné brať,robiť, aby mi začala chodiť?

luciador
22. sep 2022

Aj môžem poradiť,tak piť alchemilkovy čaj a aj vitex jahňací v tabletkách je fajn. Antikoncepcia problém nerieši...😐

lamonita
22. sep 2022

Chod sa dat vyšetriť gynekologom a všetky otázky sa ho opýtaj. Tu niet lepšej rady 🤷‍♀️

miriama11
22. sep 2022

Urcite k lekarovi, mne napr. Na nepravidelnu menstuaciu davala duphaston a pomohol. A este je dobry pupalkovy olej.

joannita
22. sep 2022

Ked beries antikoncepciu, je dolezite si uvedomit, ze vtedy NEMAS menstruaciu. To krvacanie medzi baleniami nieje menzes. Je to len krvacanie, z dovodu, ze ked na 7 dni vysadis HAK, poklesnu ti hormony.
Je dolezite si tiez uvedomit, ze HAK ti doslova odstavi vajecniky pocas celej doby co ju beries. Pocas tvojho najplodnejsieho obdobia v zivote si ich odstavujes, oni nepracuju, netvoria vajcka, nemas ovulaciu, len si tam tak spinkaju a zcvrkavaju sa. Tym padom preto nemas ani menzes. Je to uplne proti prirode.
Ja som brala 10 rokov HAK a ostala som neplodna. Bola som sprosta a lutujem to. Ja som presvedcena ze z toho. Mam po 40.a nemam vlastne deti (mam osvojene). Pred 40tkou som sa dostala do predcasneho prechodu.
10 rokov snahy a nic.
Ja by som to uz nikdy nebrala a preto ti odporucam vysadit to. Niekomu to nemusi ublizit ale niekomu ano

ninka99865
22. sep 2022

Určite zbehni ku Gyn a nech ti spraví hormonálny profil. Treba to rieist čím skôr tým lepšie, ja som si tiež stále hovorila že netreba riesit môj otrasný cyklus kým nebudem chcieť byt tehotná a odporúčam začať hneď nie až keď budeš chcieť babo..

monkabohdalova
22. sep 2022

Mala som takýto istý problém s menštruáciou, a dobre mi ju upravil progesterone

bozenka9532
22. sep 2022

Ja som mala menštruáciu vždy nepravidelnú,od začiatku a obe detí sa nám podarili na prvú šupu, až po 30tke mi začali dáke problémy a vtedy my zistili poruchu štítnej žľazy a odkedy na ňu beriem lieky tak menzes mám ako hodinky....

autor
22. sep 2022

@monkabohdalova Čo je to?

jjanulienka
22. sep 2022

Ja som si to tiež myslela a otehotnela som v 19tich😅

sono2
23. sep 2022

Treba si uvedomiť že pri antikoncepcii je umelá ms. Spôsobená hormónmi. Treba ist určite k dr

ninka99865
23. sep 2022

Progesteron, to by v tvojom prípade mohlo pomôcť naštartovať cyklus, nasadila by ti ho lekárka od 16 resp 17 dc na 10 dni potom ho vysadis a krvacas a tak dookola a cyklus by sa mal napraviť 🙂

dadis
23. sep 2022

@joannita Ja som prave pocula opacny nazor, ze tak vela menstruovat pocas zivota, nie je prirodzene. Ze volakedy zeny rodili ako hrusky, medzitym dojcili..ze tolko ako v dnesnej dobe nemenstruovali. Ten skory prechod mi je luto, ale ozaj nemusi suvisiet s antikoncepciou. Ale tiez mj nazor je, ze abtikoncepciu uzivat len na kratku dobu (napr. pri novom partnerovi rok - potom sa chranit menej spolahlivo, ale prirodzene (alebo sa rozist 😂, ak by pripadne tehotenstvo s nim bola katastrofa), alebo po nastupe do novej prace a pod. Tiez si myslim, ze na 10r si nasadit antikoncepciu je vela.

stellarstar
23. sep 2022

Na úpravu ms je dobrý inositol, gynex a Mastodynon kvapky

joannita
23. sep 2022

@dadis samozrejme, presnu pricinu prechodu a neplodnosti nezistime, ja si ale myslim ze to bolo z toho.
Kazdopadne pchat do seba synteticke hormony a vedome a umelo si zastavit menzes a ovulaciu je na povazenie 🤷‍♀️

melany4
23. sep 2022

Antikoncepciu by som isto nebrala,to je poriadny hnus...vyhľadaj si takého lekára ktorý ti porobi riadne vyšetrenia a nájde príčinu,,prípadne ta odošle aj na iné vyšetrenia.

rastenka
23. sep 2022

Tipujem to na polycysticke vajecniky. Ja ich tiez mam a mam 2 deti. Aj taketo vajecniky sa daju nastimulovat pomocou liecby na tvorbu vajicok neboj🙂

pipistrel13
28. sep 2022

@joannita 👏👏👏