Bojím sa mať vzťah

19. mar 2022

Ahojte, som mlada, mam 22 rokov a moj problem je, ze sa bojim mat vztah. Parkrat som sa dost sklamala v chalanoch este vo faze randenia a navyse mam nizke sebavedomie, no a uz to ide.. Momentalne sa stretavam s jednym chalanom, ktory sa ku mne velmi pekne sprava, rozumieme si, atd.. ale uz vidim a citim, ze cim sa mi snazi byt blizsi, tym sa mu ja viac vzdalujem, ale nerobim to umyselne.. Ani neviem presne, ze preco to robim. Mam v sebe take pocity, ze by som nebola pre nikoho dost dobra + aj tie predchadzajuce nepekne skusenosti mam stale na pozadu v mysli.
Mali ste niektora nieco podobne alebo mi viete poradit, co by ma tychto pocitov zbavilo?

mabenn
19. mar 2022

potrebujes sa zamerat na veci, aktivity, dokazy, co ti zvysia sebavedomie...nech je to pre teba cokolvek: dobre vyzerat, mat pekne saty, mat uspechy, uznanie, sama si to prejdi, co konkretne by ti pomohlo a zacni to robit....vztah bude len vedlajsi dosledok a odraz tvojho pocitu zo seba

oli2782
19. mar 2022

Ber to športovo. Nemysli na to, čo bude. Či z toho bude vzťah, či má inú, či sa mu páčiš. Cítiš sa s ním dobre? Tak si píšte, stretávajte sa ale nedávaj tomu väčšiu váhu než to má. Napríklad ja som na také sladké reči a príliš hrotenie hneď na začiatku alergická. Môj mi ešte kedysi rovno povedal, že preňho to neznamená ešte nič. Chce ma spoznať najprv čo najviac. Padlo mi to najprv zle keďže ja som bola taká, ktorá si hneď svadbu plánuje😂 no zmenilo mi to pohľad na vec a prestala som mať veľké očakavania. Bude čo bude.

sasesoe
19. mar 2022

Vzdy he dolezite zacat od seba. Pokial nie si spokojna/ stastna sama so sebou, tak je len miziva sanca, ze budes s niekym inym. Samozrejme, nie je to zalezitost na 10minut, ale dolezite je rozhodnut sa, veci si pomenovat a zvazit, co s tym mozes spravit. Mozno navsteva psychologa? Terapeuta? Nejaky kurz/ literatura? Z coho to prameni? Chcelo by to preskumat i vztahy v rodine. Vychovu. Nejaky traumy z detstva...
Take prve "mini" cvicenie, ktore mozes zacat dnes je - napis (nahlas povedz) kazdy den, 5 veci, co sa Ti dnes/ vcera podarilo. (Podla toho, ci si najdes cas vecer al rano).

zmrzlinka2021
19. mar 2022

Ak sa necitis na vztah, nemaj ho. Nemusi ist o strach ale proste nie si este zrela na vztah, nie si pripravena na vztah, to je uplne vporiadku. Moj prvy chlapec a zaroven uz manzel prisiel v mojich 23 rokoch. Dovtedy som sa necitila na vztah, radsej som sa ucila, brigadovala.

bennn
19. mar 2022

ja mam toto v mysli, a som preto nikdy nevyužil žiadnu šancu :D