Asexuáli

lanka999
19. feb 2024

Potrebovala by som poznat vase skusenosti s tymto novym fenomenom ci ako to nazvat toto divne spravanie sa muzov. Mali ste dokonca vztah s niekym kto tymto trpi? Ak poznate nejakeho muza o ktorom si myslite ze trpi touto chorobou ako sa to prejavovalo? Je sanca ze sa to da casom zmenit ak je to nahodou laska?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
minenkak
19. feb 2024

@lanka999 toto nie je choroba, vymeniť partnera

vanilkovazmrzka
19. feb 2024

Asexualita nie je choroba 🥴

jana_eyre_2
19. feb 2024

Nejde o nový fenomén, bývalo to tak vždy - avšak tak ako v mnohých témach o tejto tiež nikto radšej nerozprával.. ak je niekto naozaj asexual, tak sa nezmení, nie je to choroba.. ak nemá chuť na sex z nejakej traumy z minulosti, tak by mohol pomôcť sexuológ.. to však musí chcieť samotný človek..

stanielka17
19. feb 2024

@lanka999 Asexuali su ludia, ktori necitia tuzbu, mat sex. Maju normalne, emocne naplnene vztahy s inymi asexualmi, a ich intimita je zalozena na inych veciach, ako na sexe.

kiki68
19. feb 2024

@lanka999 nie je to nic nove a taky clovek musi mat rovnako zmyslajuceho partnera. Tam to nejde inak, to by bolo iba trapenie. Ale takych ludi je minimum, to je mozno 1% populacie alebo tak

katika_batika
19. feb 2024

Obavam sa, ze vztah s asexualom nieje stastna volba pre osobu s normalnym libidom. Sex je prirodzena sucast vacsiny ludi a pre utmelenie vztahu a pravidelnej prace na nom je tiez dolezity.

karolinakr
19. feb 2024

urcite laska asexuala nezmeni na bujaka..neverim tomu

karolinakr
19. feb 2024

sex ťa bavi alebo nebaví

hankm
19. feb 2024

@lanka999 nesedi mi tu viac veci, definujes to ako chorobu, si si ista, ze je to choroba? Nemoze to byt deviacia? Zaroven sa pytas, ci sa to neda vylievit "laskou". To je zaujimave tvrdenie, laska teda je super a pomaha psychosomatike ale som.presvedceny, ze nikdy nic nevylieci v pravom slova zmysle. Zaroven, sex je biologicka zalezitost a laska do toho tahaju zeny....ano ista naklonnost moze zvysit zaujem o sex s niekym konkretnym ale to nema nic spolocne s biologickou zlozkou sexu, muz - eroticky stimul, erekcia a schopnost penetracie a koitu.
Menej uvazovat vo vzletnych frazach a viac pragmatizmu a faktografie.

karolinakr
19. feb 2024

@lanka999 nezmeni to nič, citaj diskusie chlap nechce sex 2, 3 roky a viac..Takyto nebude 3x do tuždna plnit tvoje tužby..Raz za rok ho prehovoriš, medzitym ta xy krat odmietne, aj ten 1x sa necha nahovorit, len aby ta nestratil a šmytec

mondolina
19. feb 2024

ak má určite asexualitu tak to nezmení ani láska.
v prípade príťažlivosťi, anti príťažlivosti druhej osoby sa to zmeniť môže.

marsmykkok
19. feb 2024

asexualita je často sekundárna, nie primárna, napríklad človek s depresiou alebo psychickými problémami nemá chuť na sex, takých prípadov je podľa mňa viac ako pravých asexuálov. A tam ak sa upraví psychika, k čomu môže pomôcť aj vzťah a láska, tak áno, človek môže začať cítiť chuť na sex.

hankm
19. feb 2024

@marsmykkok prave preto je nutne rozpravat exaktne a nie narabat so slovami mirnix dirnix. Diabol je ukryty v detailoch. Len je jednoduche to vsetko riesit skratkou, ved laska.

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kikinda201
24. feb 2024

@lanka999 ja (25) som sa zaľúbila do chlapa (30), ktorý sa stále sťažoval, ako ženám nerozumie, že sa mu nedarí vo vzťahoch, že ešte doposiaľ nemal vzťah, ktorý by sa vzťahom dať nazval, tak som sa ho snažila pochopiť, byť empatická, netlačiť. Vydržalo mi to presne 10 mesiacov, ale v podstate som mu časom úplne prestávala rozumieť, nevedela som, či mi klame alebo si vymýšľa, aj keď tvrdil, že chce na tom pracovať , tak sa mi to nezdalo, bola som maximálne trpezlivá, ale už som cítila, že mám potrebu sa k nemu viac fyzicky približovať, ale taký odpor, aký som od neho cítila, neprajem zažiť nikomu, raz som mu v takej pokojnej chvíli osamote skúsila sadnúť na kolená, vtedy ma doslova rukami dvihol a posadil vedľa seba, až kým som sa ho neprestala dotýkať, keď som sa pýtala, čo sa deje, až ako keby sa bál, čo by mohlo nasledovať, nevedel mi odpovedať, že on to tak necíti, nechce ma sklamať, nevie mi sľúbiť, že to niekedy bude ok, často mi povedal, že on nemá vo veciach jasno (po nejakom polroku od "rozchodu" som si už začala myslieť, či náhodou mi tým, že nemá vo veciach jasno nechcel naznačiť nejasnosť v sexuálnej orientácii), tak som mu teda povedala, nech to skončíme, že ja mu bránim v tom, aby sa on mohol reálne do niekoho šialene zaľúbiť, nato mi povedal, že on to nechce ukončiť, že on také veci zvláda ťažko, na tému sex nikdy nedošlo, aj keď už si musím priznať, že som to v podstate musela ukončiť aj preto, že ja som už bola tak nadržaná, že už som nemala silu sa na ňho iba "pozerať", ale vedela som, že nemôžem byť ja tá, ktorá bude na ňho tlačiť. Moje sebavedomie sa postupne znižovalo tým, že som sa mu chcela "páčiť", aby to začal cítiť tak, že sa zaľúbi a bola by som ochotná urobiť čokoľvek, aj keď mi nikdy ani len nenaznačil, že by som sa mala meniť, práveže on bol strašne dobrý, milý, inteligentný. Tak som to v jednom nevysvetliteľnom okamihu, keď už som bola z toho všetkého strašne unavená a zničená, skončila a po čase mi rozum hovorí, že som urobila to najlepšie, čo som mohla, aj keď som mu stále vravela, že to nie je dobré a nechcem, aby sme sa na seba hnevali, ja ho mám rada stále, ale on mňa zrejme nie, pravdepodobne sa na mňa urazil, hnevá sa, aj keď celkom nerozumiem prečo, keď si bol vedomý aj on toho, že to nie je také ako byť má. Každopádne viem, že by sme sa trápili obaja. Tak mi z toho celého vyšlo, že buď naozaj nemal jasno v sexuálnej orientácii alebo ide o chlapa asexuála, ktorý to v podstate nepotrebuje a nikdy potrebovať nebude.

lanka999
autor
24. feb 2024

@kikinda201 sprava 🙂