Ako zistím, či nevera online ešte pretrváva?

23. aug 2023

Ahojte, neviem či ste sa s tým stretli. Pol roka po svadbe som zistila, že manžel si vypisuje s nejakými ženami na instagrame. Dovtedy som nevedela ani len že Instagram má, proste zhoda náhod a klamstvo vyplávalo na povrch. Ale žiaľ, neviem čo bolo v konverzaciach. Čo viem malo tam byť aj fotky a podobne, vraj sa tam prezentoval ako slobodny, ale vraj sa nestretli. No tomu môžem aj nemusím veriť.. v Tom čase keď som to zistila, som bola už v 8tt tehotenstva. O čom on vedel, dieťa bolo plánované a máme aj staršie dieta.. zadusal sa že mu preplo v hlave a že ľúbi len mňa a že ma nechce stratiť. Chodíme od vtedy aj do manželskej poradne. No mám pocit, že opäť sa niečo deje. ten istý pocit ako vtedy, len neviem ako zistiť, či mám pravdu, alebo som zostala už "len" paranoidna. Keďže on chodil na net cez inkognito stránky, tie sa neukladajú do histórie.
Neviem či ho mám konfrontovat a riešiť to s ním, keďže aj predtým mi klamal a nič som nezistila, ani len netušila. Tak aby mi aj teraz neklamal do očí a nič nevyriešim. Alebo mám čakať a nejako zistiť či to ešte stále robí, ale ako?... 🫣

maranta_leuconeura
23. aug 2023

Doma sa o neho staras, varis, peries, upratujes, obskakujes ho, o dieta sa staras vacsinou ty? To je vacsinou dovod, preco vidia muzi vyhody vo vztahu, takze budu zatlkat, aby o ne neprisli. Inak ako to mas zistit ak sa ti neprizna, tak to naozaj neviem.

sajmonka_1216
23. aug 2023

Aký ma telefón?

autor
23. aug 2023

@maranta_leuconeura no momentálne sme obaja doma, na MD, takže sa venuje deťom aj. Varím ja, ale rád pomáha, periem samozrejme ja ale s upratovaním pomôže aj sám od seba. Takže nie je to že príde domov vyloží nohy a nič nerobí.

autor
23. aug 2023
sajmonka_1216
23. aug 2023

Neviem teda či to ide aj tam, ale na iPhone napr presne ukazuje čas pred obrazovkou.. - aké aplikácie, aké stránky a ako dlho… to nevymažes, nedá sa to.. jedine žeby to nebolo zapnuté…

autor
23. aug 2023

@sajmonka_1216 no to ma nenapadlo pozrieť. Skúsim teda pozrieť prehliadač koľko času tam trávi. Ďakujem za radu 🙏

sajmonka_1216
23. aug 2023

To ale nenájdeš c prehliadači ale normálne medzi nastaveniami…
No ale uvidis
Lebo tu klasickú históriu z prehliadača si vie v pohode vymazať

autor
23. aug 2023

@sajmonka_1216 áno viem viem presne čo myslíš. Ale ani len ma to nenapadlo. Som zvedavá čo zistím.

kiki68
23. aug 2023

Ja by som mu rovno dala navrh, ze chces vidiet jeho telefon. Len tak z lasky. Moj muz ma bezne moj a ja jeho telefon dostupny, vieme pin, moze si on, ci ja ten phone vziat. Hoci to bezne nerobime, iba ked maly chce nejaku rozpravku alebo checknem pocasie. Ale v principe, ak nerobim zle veci, tak nemam co tajit

autor
23. aug 2023

@kiki68 pointa je tá, že on nemá problém aby som mu prezrela telefón. Ani vtedy keď si vypisoval nemal ten problém, keďže vedel dobre zamiesť stopy. Máme hesla od telefónov. Ale napríklad nechcel mi dať heslo do mailu, aj keď v mobile je ten mail a môžem si ho kedykoľvek pozrieť, proste nechcel aby som vedela heslo....

taktotedanie
23. aug 2023

No zjavne vam poradna nepomaha ked neviete komunikovat

autor
23. aug 2023

@taktotedanie on nevie, preto tam stále chodíme. Nikdy nebol extra výrečný, ale už čo sa deje je extrém. Aj sama psychologička vravela že to bude ťažká cesta a nebude to hneď. Na to by som trpezlivosť mala, ale nepotrebujem aby si za mojím chrbtom vypisoval z inými ženskými. To ozaj tolerovať nebudem a klamstvá... Len keďže sú v Tom dve deti, potrebujem si byť istá.

taktotedanie
23. aug 2023

Tak vyrecna niesi asi ani ty ked to neriesis z oci do oci

kasssiopea
23. aug 2023

Autorka ak máš chuť, napíš mi SS. Ono tá kontrola Ti nepomôže. Dôvera je z veľkej časti rozhodnutie, lebo aj keď mu prelustruješ mobil od A do Z, stále tam niekde v Tvojej hlave bude to, čo píšeš - vie dobre zamiesť stopy. Istotu Ti lustrovanie nedá..

kiki68
23. aug 2023

Myslim, ze vypis stranok vie poskytnut provider internetu pre telefon. Aspon u nas to tak je, ze drei v Rakusku to na poziadanie poskytne. Detailne vsetko, aj co si vymazala. Je to v ramci ochranu uzivatela. Aj keby to po sebe maze, tak stale mu musi sem tam prist sprava od nejakej blbky. Neverim, ze to moze mat 100% pod kontrolou. Mozes mu hacknut email tiez cez niekoho, pripadne ked vies cez co bol neverny, tak poziadaj kamosku, nech si spravi profil s nejakou fake foto a pekne mu napisat. Ked sa chyti, tak po tyzdni mu odpisat a potom by u mna skor potreboval chirurgicky urgent ako psychologa 😉

autor
23. aug 2023

@kiki68 veru nemal a ani nemá nainštalovaný Instagram. Písal si cezeň. No keď to všetko prepuklo, vymazal ho tak, že je to nenávratne preč. Čiže ak si vytvoril nový insta, nezistím, to lebo si mohol vytvoriť aj nejaký jednorazový mail. Dnes mal doma telefón pol dňa a on robil vonku, takže správ sa určite neobáva a aj vtedy to tak bolo. Bez problémov si nechal telefón pri mne a išiel niečo robiť von alebo tak.

autor
23. aug 2023

@kasssiopea ja viem, doteraz som bola viac menej ok odvtedy, stalo sa to v novembri, no teraz zase začal sa chovať tak divno, proste divný výraz v tvári keď sa ho pýtam čo robí na telefóne. A tak..

autor
23. aug 2023

@taktotedanie riešim, pýtala som sa ho a najskôr povedal že nič nerobí a potom bol ticho. Nie s každým sa dá normálne rozprávať. A ktorý chlap sa dobrovoľne prizná že podvádza?

spadnutaslivka
23. aug 2023

Vernosť sa nedá dokázať. Škoda, ale je to tak.

autor
23. aug 2023

@kasssiopea napísala som ti správu

autor
23. aug 2023

@spadnutaslivka to je pravda, dôvera sa dá iba opäť vybudovať. No ako ju vybudovať ak to raz za čas neskontrolujes? a teda toto je prakticky po 8 mesiacoch,..
Slepo dôverovať niekomu kto raz sklamal, nie je cesta podľa mňa.

lienka.7
23. aug 2023

@autorka pokial je raz chlap suknickar, nepomoze ti ani 10 manželských poradni, je mi luto

spadnutaslivka
23. aug 2023

neviem ako ju znova vybudovať. Sama sa musíš rozhodnúť, že mu budeš veriť a že na to, čo bolo, "zabudneš" a nebudeš sa k tomu viac vracať. Ak sa v tom stále točíte, čo zjavne áno, niet šance na vybudovanie dôvery. Lebo nemá ako. Aj keby ti denne nosil kvety a nepotreboval by ani mobil, ani keby sa od teba ani na krok nepohol, aj tak by si si stále vedela nájsť niečo, čo ťa nejako bude nahlodávať.

ckocka
23. aug 2023

A to je ten dovod prečo ak raz chlapovi neveríš nemáš zháňať dokazy, ale zbaliť kufre - sebe či jemu, podla situácie.

autor
23. aug 2023

@ckocka nie vždy je situácia taká priaznivá.

autor
23. aug 2023

@spadnutaslivka áno, doteraz som to neriešila, riešili sme to na začiatku spolu aj so psychologičkou. Odvtedy sme chodili do poradne a učili sa ako spolu komunikovať. Sama psych. Povedala, že je to beh na dlhú trať. On má teraz chodiť sám tam. No žiaľ, stalo sa to, že som prišla za ním a hneď všetko v telefóne vypol. A bol nervózny. Nemôžem si nevšimnúť takýto prejav. To by som si oči musela vypichnúť a aj keď 8 mesiacov bol kľud tak po tomto žiaľ nie. Ale chcem si byť istá že je to tak, prv ako spravím nejaké kroky. Z dvoma deťmi jedno z toho má mesiac to nie je žiadna sranda len tak odísť.

plushika
23. aug 2023

normalne by som ho konfrontovala a uz na jeho spravani uvidis, ci sa nieco deje alebo nie. taketo pocity by sa mali zdielat, lebo to vedie k cinom, ktore mozu fakt potopit zvtah bez toho, aby za tym bola pripadna nevera

autor
23. aug 2023

@plushika naposledy som mala žiaľ pravdu. A to všetci o ňom vravia že on by to nikdy nespravil. Tichá voda brehy myje.. 🤦🏼‍♀️ ľúbim ho a myslím si že je nám vo veľa veciach dobre, no on je žiaľ vychovaný tak, nechávať svoje pocity a emócie len pre seba.. na Tom aj pracujeme u psychologičky. Ťažko sa s ním rozpráva. Namiesto toho aby mi narovinu povedal čo mu vadí aby som s tým vedela pracovať je ticho alebo povie že je všetko super, popritom vidím že nie.. takže toľko ku komunikácii s ním. Dnes mám ale v pláne že si dáme víno 🍷 a normálne sa skúsime porozprávať uvoľnené. Tak som zvedavá. Ale už predtým som videla na ňom, že je nervózny.

ckocka
23. aug 2023

Tak potom čo riešiš, nepriaznivá situácia - zatni zuby a drž.

pinkpicka010
23. aug 2023

Ak mu nedokážeš dôverovať tak to svedčí iba o tom, že vo vašom vzťahu je zásadná chyba - či už v nedôverovaní si, alebo v samotnej nevere. Určite to nie je paranoja pretože sa tak necítiš bezdôvodne. Chápem, že uvažovať o rozchode musí byť pre teba veľmi ťažké aj kvôli deťom, ale trápiť sa s ním nemá podľa mňa opodstatnenie. Drž sa, verím, že to vyriešiš.