Ako získať späť úctu u manžela?

31. okt 2022

Dievčatá, v čom to je, že u muža sa rokmi smerom ku mne stráca úcta, empatia? On je týždeň, dva milý a potom na mňa navrieska pre nejakú hlúposť. Ja by som sa hanbila po ňom nakricat, aj keď ma naštve, tak sa snažím s kľudom to riešiť. Uvediem príklad. Dnes máme obaja dovolenku. Ja spavam v obývačke lebo on veľmi chrape. S týmto sme obaja ok. Tak ja si spím a on príde o 7 do obývačky a prinesie si balík keksov a suchoce tam a chrume. Vôbec ho netrápilo, že do tej 8 by som si rada pospala, keďže do práce vstávam o 5,30. Pred 8 som vstala, normálne mu hovorím, či nabudúce nemôže prísť na počítač o 8. Išla som o 9 ku kadernícke a hovorím mu, že idem. Medzitým som ešte vybrala z umývačky a pustila práčku a hovorím že tak čau. A on začal zvýšeným hlasom na mňa, že načo mu hovorím dvakrát ahoj. Proste mám odísť a hotovo. Že jak u debilov. Už veľakrát som mu hovorila, že ma jeho správanie zranuje ale jemu je to zrejme jedno. Nikdy sa neospravedlni, ja som tá čo sa prvá prihovorí. Aj tak je to vždy moja chýba podľa neho. Čo s tým? Sme spolu 19 rokov, dve deti. K cudzím ľuďom aj ku kolegom je milý. Nekrici na nich. .ne tvrdí, že nemá empatiu.

ckocka
31. okt 2022

Neprosiť, oznámiť že také správanie nebudeš trpieť a opakovať. Musíš mať pripravené niečo za "trest", o čom vieš že mu bude tiež vadiť ak slová nepomožu.

liljana
31. okt 2022

Uz ste taki staromanzelia, ze si navzajom vadite. Preco v sobotu nespi v obyvacke on, ked rano vstava skor a chce tam ist na pc? Ty sa mozes v klude vyspat v spalni. Ked ste dlho spolu, bud ludia hladaju kazdy nieco dobre na tom druhom. Vzedy maju pekny vztah. Alebo naopak, vidia len to zle, reaguju kritikou na druheho a vracaju si kritiku a drobne naschvaly.

derdia
31. okt 2022

Strasne....
Co dodat.

autor
31. okt 2022

@liljana ale ja na ňom nehľadám to zle, práveže vždy ho pred sebou ospravedlňujem. Správam sa k nemu milo. Robím mu drobné prekvapenia. On nechce spať v obývačke, vraj je tam tvrdý gauč.

autor
31. okt 2022

@ckocka koľkokrát som mu už povedala, že mu to nebudem trpieť ale on s tým neprestal. On sám o sebe povie, že je nadpriemerne inteligentný a taký ľudia nemajú empatiu.

doriiis
31. okt 2022

Vzhľadom na to,že slovo empatia používa v zlej situácii nadpriemerne inteligentný určite neni

ckocka
31. okt 2022

No tak ten trest. Ak ani to nepochopí, potom len rezignovať alebo preč s ním. Ale musíš byť odhodlaná trvať na svojom. Ak sa jemu stále nič nedeje nemá dovod meniť sa.

doriiis
31. okt 2022

To čo on predvádza s empatiou nemá nič spoločné...

melanta
31. okt 2022

Robíš mu prekvapenia, spíš na tvrdom gauči, toleruješ že nemá empatiu. Počítam, že mu aj varíš, že o domácnosť sa staráš iba ty. Aký je dôvod aby zrazu teraz po rokoch začal mať k tebe úctu? Pre neho žiadny. Začni mať činy a nielen slová. Sama sa staviaš do pozície, že nie ste rovnocenní, tak nemožno čakať, že on sa k tebe bude správať ako k rovnocennej.

doriiis
31. okt 2022

Ja by som dopriala mužom ako je hento stretnúť ženu ako som ja...to by len spoznal,ako vyzerá človek bez empatie.

ckocka
31. okt 2022

Na to aby sa človek správal normálne slušne a neziapal po manželke empatia netreba, to sa naučí aj pes.

kittykat22
31. okt 2022

vztah padol do stereotypu. Muz je zvyknuty na full servis a nevazi si to. Obycajne to je tak, ze pokial chces zmenu, tak musis zastat poziciu, ze sa k tebe bude spravat krajsie alebo ho budes "trestat" - nech spi na gauci ked chce suchotat s keksami, poziadaj ho nech nalozi mycku, povedz nech v nedelu uvari. Obycajne je to tak, ze on bude prskat, ty budes drzat front a ked na teba raz navrieska, ze si taka makova, tak na neho hystericky navrieskaj spat vsetko co ta trapi. Obycajne to je moment kedy sa muz ktory ma doma dobru zenu zobudi.

zuzitko74
31. okt 2022

Najlepšie by bolo, aby si mu na tie jeho hulvátske reči odpovedala nejakým kruto pravdivým výrokom. Na tú reakciu na pozdrav, že je to u vás ako u debilov, by som mu asi úplne chladnokrvne zahlásila: ,,tiež sa tak u nás doma cítim, keď sa ty takto správaš."

h2
31. okt 2022

ON chrápe, ON potrebuje ráno vstať a ísť na PC do obývačky, ale TY si mu uvoľnila spálňu. ON na teba hocikedy vrieska pre blbosti, kým TY riešiš veci ticho a pokojne. Ty máš dohodnutú kaderníčku, ale predtým ešte rýchlo doma vykladáš umývačku, nakladáš práčku, hoci už si bola na odchode. A ešte ho aj otravuje, keď ho pozdravíš 2x. Zle, zle, zle! Neviem, či sa dá čakať zmena, keď si si ho takto naučila za 19 rokov.

drzaopica
31. okt 2022

Klasicka ponorka lepsie to uz nebude.Je doma mal nalozit umyvacku a nie hned po zobudeni sadat za PC.Moze navarit obed, kym prides.Naco by sa snazil ty spravis....pleskla by som dverami a nie ho 2x zdravit🙂Poobede si sprav den s detmi a moze aj machom obrast ci citat si encyklopediu, ked je nadpriemerne inteligentny.Treba nanho nahucat mozno sa spamata

20iffka
31. okt 2022

Viac pozeras na neho ako na seba… chyba ti sebalaska, podla toho kratkeho co pises, ustupujes len ty, ospravedlnis sa len ty, prisposobujes sa spanim len ty … ja som to tiez robila a zle to dopadlo… ak ste takto roky fungovali tazko sa preuci 🙈 to by musel chciet zmeni, a tak zacni sama fungovat, starat sa o seba, chod si a nepovedz mu a citaj si a nevenuj sa sebe 😉🍀 vela stastia a pevne nervy

zmrzlinka2021
31. okt 2022

Tiez to vnimam ako ponorku, pokial ten stav fakt netrva 19 rokov. Zda sa, ze si ten typ zeny co sa snazi vzdy za kazdych okolnosti muzovi vyhoviet, ale to nesmies. Dokonca nie si povinna vyhoviet ani vlastnym detom, proste nikomu.
Za mna:
- jasne formuluj a komunikuj muzovi, co sa ti nepaci -nie naznaky!!!!
- ziadne robenie sluzky, praca v domacnosti sa delit, ziadne ze cerstve kolaciky a statie za ritou
- pestuj si vlastne konicky, chodievaj behat, cvicit, stretavaj sa s kamoskami
- bud k muzovi uctiva, slusna, mila, ale nikdy sa nepodlizuj a zaroven nikdy sa nenadraduj - vztah nikdy nesmie byt KTO Z KOHO
- staraj sa o seba, o telo, dusu - nič nie je horšie, ako ked clovek cely zivot zasvati iba rodine a zabuda na seba

luxus10
31. okt 2022

a preco on je rano keksy?...🙂

luxus10
31. okt 2022

chova sa k tebe ako k otravnemu spolubyvajucemu na intraku...a kolko ma to svoje iq, podla coho urcuje ze je nadpriemerne inteligentny?

hori
31. okt 2022

@luxus10 tiež ma prekvapilo… ešte len ráno a už sa vyjeda… 🙄 keby tak chcel spraviť normálne raňajky - samozrejme aj pre manželku, ani to suchotanie by až tak nevadilo… 👍😎

charlinka111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
doriiis
31. okt 2022

@mamula20 ...ja to viem.Ja som vetu,,Každý si k tebe dovolí toľko,koľko mu ty dovolíš," na tomto fóre napísala už toľkokrát že až.U mňa by mal panko veľmi ťažké chvile

bluka2
31. okt 2022

Uctu si nemáš získať, to má vychádzať od neho. Však si spala, to nebola reakcia na nejaké tvoje správanie. Manželská poradňa?

autor
31. okt 2022

@luxus10 dievčatá, tam bol preklep. Nie sme spolu 19 rokov ale 15 čo nie je taký rozdiel. No on v práci šéfuje a na základnej škole a strednej chodil na matematické olympiády. Tak usúdil že je nadpriemerne inteligentný a tí vraj uvažujú logikou a nie citmi.

autor
31. okt 2022

@bluka2 on neverí psychológom, vždy tvrdí, že on je ok, to ja ničím našu rodinu

autor
31. okt 2022

@mamula20 to je asi pravda, čo vidím aj vo svojom okolí, keď je dominantný, nepríjemný chlap tak má ženu čo pre dobro rodiny ustupuje. Áno aj ja a nie som na to pyšná. Alebo keď je žena simetrika tak muž pod papučou. Tak rada by som bola keby si vážil, čo všetko robím pre rodinu plus práca, jazyková škola. Ale vždy sa dočkám len kritiky. Ja ho oceňujem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
31. okt 2022

@hori no on si doniesol nejaké disko kekse alebo niečo na ten štýl a tam stále suchotal a chrumal od 7😣

autor
31. okt 2022

@elizabet173 myslela som si, že ho to naučím že keď sa správam nevhodne, prídem sa ospravedlnit. Ja nemám problém sa ospravedlniť ani deťom keď som prepracovaná a zvysim na ne hlas. On si ale chyby nikdy neuzná a nepovie prvý prepáč. Radcej bude hrať urazeneho. Mne sa zdá, že rokmi je protivejsi. Ale aby po mne navrieskal kvôli tomu že ho dvakrát pozdravím pri odchode, tak to už mi hlava neberie.