Take ktoré nemali deti a nikdy neboli vydate. Podľa mna vyzerajú lepšie a dá sa na nich vidieť že si užívajú život a sú spokojnejšie. Mali sme s kamarátom takú diskusiu o jeho sestre a on sa vyjadroval rečami ako "zomrie sama, len preto je sama lebo ju nikto nechce" atd 😒
Mame v rodine jednu 41 rocnu babu, skryva sa za to, ze je v praci na vysokej pozicii, prezentuje sa ako super inteligentna baba (ano, ma sice VŠ, ale nie ziadnu astrofyziku, matfyz, medicinu, ale nejaku filozof.fakultu)...v skutocnosti je zatrpknuta a zakomplexovana, nedajboze stretne nejaku inu inteligentnu zenu, ktora ma muza a deti, nevrazivost je hned na nej poznat
Je má do toho veľké guľové. Ak chce rodinu je kopec možností. Keď sa proste nedarí zmieriť sa s tým.
V tridsiatke v pohode. Po 40tke je to uz skor smutne a tazsie pre ne.
Hm, poznam asi 3 stare dievky (okolo 40r) ale teda nevyzeraju nejak dobre a maju sebastredne povahy....a to je aj pricina toho preco su same. Volnost bez zavazkov nie je jediny pilier stastia. Myslim ze nikto nemoze byt stastny uplne sam, pretoze stastie chuti len ked sa s nim mozme podelit. Ale je mi jasne ze vyhovoriek a bajok na zastieranie tohto nedostatku je kopec. Nemusi mat kazdy deti, ale aspon partnera podla mna potrebuje kazdy zdravy clovek.
Ja inak nechápem,čo by si ľudia mali o takých ženách myslieť...a prečo,veď je to ich život. Možno fakt nestretli človeka s ktorým by chceli zdieľať svoj každodenný život, možno sa fakt nechcú výdat a viazať (poznám pár takých), za to že niekto nestretol človeka s.ktorym si rozumie a chce s ním byť, sa majú ľudia cítiť menejcenne/neschope? Vyrevovat doma? Niekto má to šťastie, niekto stále čaká,niekto sa viazať nechce...len nechápem prečo sa každý udivuje a nedaboze ľutuje ženu,ktorá je slobodná,normálne ako keby mali smrtelny vírus alebo co. Mozno tie vydáte by sa najradšej rozviedli,iné majú muža alkoholika/ drogovo závislé deti/postihnuté choré deti...každý má svoj život.
@janaolas332 či sa majú vydať,len preto aby boli ľudia okolo nich boli spokojní 🤷
Je to individualne… za mna lepsie byt sama ako za kazdu cenu s nejakym chmulom. Nie kazdy ma stastie na lasku do 30tky alebo 40tky. Urcite by kazda chcela zdielat zivot s niekym blizkym, ale nie vzdy to tak vyjde v zivote. Ja obdivujem tie, ktore si vedia uzivat aj bez chlapa. Cestuju, sportuju, venuju sa sebe. A ktovie, mozno neskor niekoho stretnu… mam taku kamosku, tak obcas vyrazime na damsku jazdu…a nepodobi ani zufalo, ani smutne.
Kolegyna ma 52 je sama, bez deti, bez muza, zle nevyzera, ale nervy ma na cely svet, na vsetko a na vsetkych, chyba jej do zivota spokojnost.
Tak hodnotiť to tak, že ked nemá rodinu a deti zomrie sama, tak to môže sama zomrieť aj keby rodinu a deti mala, nikdy nevieme ako dopadneme, nikto nezaručí samotu, ak máte/nemáte rodinu a deti. Ja som sa rozišla v 34 rokov po 11 rokoch a skôr to ako že by som hľadala niečo nové bolo to skôr len čisto o tom ako ma vnímalo okolie a spoločnosť. Máš 34 hľadaj len rozvedeného a s deťmi. No nepripadala som si, že mám 50 a som už mimo čiaru. Začala som cestovať, užívať si, spoznala som krásu turistiky, spoznala neskutočne veľa ľudí. Prvý krát som letela v 34 rokov. Bola som na Rysoch, vyšla som na Tatranský Kriváň. Za mňa spomienky na celý život. Čiže za mňa keby som ostala sama si myslím, že si to viem predstaviť, človek je sám sebe pánom. Tak ako niekto súdi ženu, ktorá je sama, tak môže byť druhá strana mince a to matka a manželka, ktorá by v srdci chcela cestovať a spoznávať a trpí tým, že má deti a práve možno nejedná mamička, by chcela cestovať, len tak isť niekam sama na kávu prípadne sama na dovolenku a užívať si pohodu a ticho a kľud. Príde mi skôr čudné súdiť niekoho, kto sa tak rozhodne žiť sám a bez rodiny a detičiek, každá by sa mala ,,starať,, o seba a nesúdiť druhých. To že niekto nechápe a nevie si to predstaviť neznamená, že ten človek alebo žena nie je šťastná a ja som napríklad bola 🙂 treba život brať tak ako je, nikdy nevieme kedy a či stretneme pána Božského a všetko sa deje pre niečo, preto nesúďme.
Kvalita zivota nezalezi, ci si vydata alebo slobodna, ci mas deti alebo nie. Je to vsetko o zivotnych postojoch, o povahe cloveka, o vybere partnera.
A aj zena, co nema deti, nema manzela, moze mat stokrat kvalitnejsi zivot ako ta, co ma dedinskeho burana, tri deti... a doma si z nej urobili otroka. A zas mozes mat muza, s ktorym tvorite krasny zvazok, podporujete sa, tahate vo vsetkom za jeden povraz a mate kvalitny zivot.
Vydat sa a mat deti nie je povinnost a uz vobec nezarucuje plnost zivota
Ale to aku maju povahu predsa nehovori o ich kvalitach.
Je kopec vydatych zien, ktore maju konfliktne povahy, su komplikovane, ufrflane, panovacne... a su vo vztahu. Proste to nefunguje tak, ze "kvalita" automaticky vztah a zvysok single.
Mnohe single zeny proste len v zivote nechceli ist za kazdu cenu do vztahu a byt "druhymi matkami" vselijakym tulpasom, co zaspali dobu a ocakavaju, ze zena bude ich sluzka a tolerovat ich debilne zvyky. A tiez je skupina zien, co proste nevnimaju seba ako sucast takejto rodiny a vyhovuje im zit single. Mnohe sa venuju aktivizmu, dobrocinnosti, su velmi, velmi prospesne pre spolocnost.
no ja síce deti nemám ale sama nie som.My si užívame. Nie sme zatrpknutí🙂 mne sa skôr zdá,že nešťastné sú skôr tie,čo majú deti a muža na figu čo nepomáha a na všetko sú samé.To by som zas ja nechcela riešiť
a tohto sa dožiť🙂 niektorí chlapi sú ozaj nepoužitelní
@liusa82 súhlasím, tak ako sú šťastné ženy bez detí a užívajú si život, tak môže byť manželka s deťmi smutná, trápiť sa, čiže každá nech si žije ako sa jej páči 🙂 vždy sa osobne bavím na tom, keď mi nejaká kamoška čo má deti hovorí, že aký je môj život smutný bez detí, no neverím, že nebol deň v jej živote, kedy chcela mať ticho a kľud a čas pre seba a len tak niekam ísť a užívať si 🙂 ako sa hovorí každá minca má dve strany a všetko má svoje pre a proti 🙂
@s_o_n_i_k_e Vies co je pre mna divne? Ze niekto ti do očí povie - aky TVOJ zivot je smutny, lebo nemas dieta. Pre mna to je "náznak", ze ten clovek asi nie je celkom OK s tym svojim zivotom.
Podla mna moc skatulkujes aj so svojim kamosom. Je logicke, ze zena v zlom manzelstve nebude kvitnut ako nejaka v dobrom manzelstve a nie kazda slobodna zena bez zavazkov zije tak, lebo chce a ono je to aj na tych zenach vidno.
A veď,že neboli vydáte neznamena,že sa s niekým nestretávajú alebo majú nejakú známosť,len to tiež nemusí každý vedieť ...každého vec. To sa fakt každý stará do iného života 🤦 prečo si ona zobrala jeho a nie jeho,prečo mala deti vtedy a vtedy a prečo majumtolko deti a prečo bývajú v byte nie dome,čo si lepšiu robotu nenajde,zle sa oblieka...a.pod rozum sa mi zastavuje nad takýmo zmýšľaním,veď každý má svoj život.
Ja mam tak segru..deti ona ale nechce, nema k nim vztah absolutne..tak na 10-15 min postrazi ale nic viac 😅 vela cestuje, pracuje a ma domace zvieratka ktore miluje...vobec nie je nestastna a zatrpknuta..jej surodenci maju partnerov a rodiny...navstevuje nas,uziva si cas s nami cez vikendy a dovolenky...ona ale sa sama tak rozhodla ze rodinu svoju nechce 🙂 par vztahov mala ale bolo na nej vidno ze ju to az tak nenaplnalo ako ine aktivity ktore robi a miluje 🙂 kazdy je iny a vobec by som to neskatulkovala 🙂 segra ma obrovske srdce, rada pomaha ale jednoducho nie je stavana na to mat muza a deti 🙂
Ako ktore,ale vacsina je zakomplexovana a neprijemna pre okolie. Su to nestastne zeny. Nevravim,ze vsetky,ale vacsina ano.
Ci zeny, ci muži - ti ktori sa vedome rozhodnu žiť bez partnerov a su s tymto rozhodnutim spokojni- ti su stastni. Uzivaju si zivot aj sami. Ale jevich skor menej. Ostatnym vacsinou vztahy nevysli, uplne jedno preco. A ti veru k tym štastnym patrit nebudu. Len to nedavaju na bubon.
Ja som raz stretla 92 rocnu slobodnu, bezdetnu, byvalu profesionálnu baletku. Ci zo zadu, ci spredu vyzerala uzasne. Ona vyzarovala stastie a spokojnost. Ale takmer som odpadla, ked mi povedala svoj vek. Nehadala by som jejvani 60 rokov!
V tombsoku som bola hrozne netaktna a opytala som sa jej, kolko plastyk ma za sebou, ze tak mlado vyzera. Vtedy by som sa od hanby bola prepadla ked som si uvedomila, co zo mna vyletelo.
Ona sa rozosmiala, ze ziadnu. Ale ze bola cely zivot stastna i jed bez muza a deti.
Ona bola fakt unikat! Jedina skraslivacia procedura bola farba na vlasy, jemne licenie a kadernik 🙂
Hmm .čo ti ja viem . Onedlho mám 36 a som po štyroch pôrodoch , a neskromne priznávam ,že vyzerám mladšie ,a aj "živšie" a spokojnejšie oproti mojej bývalej spolužiačke ,ktorá je single a bezdetná .
Myslím ,že dôležity je pocit všeobecného šťastia a spokojnosť zo životom .
Uplne normalne.....su to ludia ktori ziju svoj zivot tak ako chcu a mna realne do toho nic.
Tieto "uvahy", ze slobodni ludia su zatrpknuti a smutni a ludia ktori maju partnerov a rodiny srsia stastim su uplne mylne domienky.
To, kym clovek je, je vec charakteru. To, ci je ten clovek vo zvazku alebo nie nemeni jeho povahu nejako radikalne. Poznam ludi ktori by nerobili nic ine len zlobu a nachadzaju sa na oboch stranach plotu.
Zatrpknutych, nestastnych ludi mas vsade a ich socialne postavenie, praca, romanticky zvazok nemaju mnoho docinenia s tym kym su. Proste sa radi stavaju do pozicie obete aby mohli akymsi sposobom potvrdit preco sa im v zivote nedari pretoze cely svet je akosi proti nim.
Ani ludia v partnerskych vztahoch nemaju ustlane na ruziach a kto si mysli, ze drviva vacsina zadanych su statisticky stastnejsi asi velmi malo cita konika. Tie pribehy co sa tu miestami objavuju........no veru, nemenil by som aby som mal doma peklo ako to maju poniektore uzivatelky pretoze si na krk zavesili hulvatov.
Ludia maju taky zivot aki si ho zrobili nezavisle od toho ci partnera maju alebo nie.
Rozne. Ako nevinne dievcata. Aj bezstarostnejsie. Aj ako promiskuitne zeny neschopne sa usadit. Aj ako vecne hladajucrle sa stvorenia. Fakt rozne.
Nejak som to doteraz neanalyzovala, ale keď sa zamyslím nad starými dievkami, čo poznám, tak buď sú to zatrpknuté nepríjemné ženy, alebo potom vychádzajú s okolím dobre, sú dobroprajné, extrovertné, ale majú špecifickú povahu - poznáš ten typ starej dievky, učiteľky? Tak to sú ony - všetky do jednej sa reálne živia učením na ZŠ alebo SŠ. Ale zahrnula som tu len ženy od 40-45 rokov. Pri 30+ mi príde, že žijú normálny život a ešte dokonca majú reálnu šancu niekoho si nájsť.
Nič si nemyslím. Nemám predsudky. Svadba a partnerský život nie je pre každého.
Nemyslím si o nich nič. Je to ich život. To, že má niekto muža a deti neznamená, že je šťastnejší a život má viac naplnený ako ten slobodný a bezdetný. Inak, frustrovaná a vynervovaná môže byť aj vydatá žena s dieťaťom - napr. ja som nevyspatá kvôli dcére a bez problémov sa priznám, že zo mňa nesála žiadne šťastie, pohoda a mám nervy. 😀
never tomu... mám krásnu kolegyňu, čo nevyzerá ani na 30, hoci má už 41 a je to jedna smutná žena z celého života.. z toho že žije s rodičmi, sama, bez muža a dieťaťa... navonok to neprejavuje, ale blízkemu človeku sa zdôverí a veru ostala som len kukať...
človek si myslí aká je šťastná, ide si kde chce, nemá s nikým nič, je slobodná, voľná, no nie je to tak... nenávidí svoj život
je rozdiel zrejme, či sa tak rozhodne sama, alebo len proste nemala šťastie na lásku