Ako ste prežili život bez partnera?

24. máj 2023

Ahojte dlhodobo to mám v hlave. Tie čo ste už staršie ako ste si užívali život bez muža? Výchovu detí (ak ste mali z manželstva) výlety spoločenské udalosti vianoce..? Keď ste všade chodili sami? Nechýbalo vám večerami objatie alebo spoločnosť muža dobre sa zasmiať pohovoriť? Keď ste robili závažné rozhodnutia nechýbal vám pohľad muža čo by vás miloval? Dá sa vôbec byť šťastná sama? Nemyslím rok dva bez partnera. Ale celý život. Dá sa naučiť so samotou žiť? Ako ste žili keď deti vyleteli z hniezda a zrazu ste ostali sami aj fyzicky? A ešte zvlášť keď ste napríklad nemali poblizku rodinu a nemali žiadnych priateľov.
Som extrovert s ľuďmi sa rozprávam rada ale nemám ani jednu kamošku. Som rozvedená mamka s dvoma deťmi nie práve úspešná čo sa vzťahov týka. Už som zvazila aj možnosť ze trebárs partner nepríde. Len ma to zaujíma z praktického hľadiska. Či ste boli skutočne šťastné len samé so svojimi koníčkami a svojou slobodou. Ako sa to v žene mení vekom. Okolie mi nerozumie že som mladá a mám si užívať život. Nemám ani 30 ale už som nejaké tie roky v celibáte a neverím že sa to niekedy zmení nakoľko mám strach pustiť si ľudí k telu nedôverujem a jednoducho moja polovička v tomto svete nie je. Prijala som to tak ako to je. Ďakujem za vaše skúsenosti. Prosím nepohorsujte sa ze anonym ak nechceš nemusíš odpísať. Ďakujem

stanulienkat
24. máj 2023

Tvoj príspevok mi príde veľmi smutný na to, koľko máš rokov . Možno máš len nesprávne nazeranie, podhodnocuješ sa. Nájdi si tu skupinu z tvojho mesta a oslov nejakú babu na spoločnú kávu, na spoločné hranie sa s deťmi. Pojdete si aspoň raz do mesiaca do kina, do divadla, spoznáš nových ľudí a časom príde určite aj partner. Nehádž flintu do žita, si ešte veľmi mladá na to, aby si už nikdy nezažila lásku. Trošku pozitívnejšie myslí a maj sa rada. Okrem toho ty si môžeš povedať že si šťastná, lebo máš aspon deti.

syslik81
24. máj 2023

skoro 8 rokov som bola sama len ja a mala -od jej narodenia a uplne v pohode.. tie vecere o samote ok to bolo take dost na city ,ale zas tulili sme sa my dve aj sa rozpravali vecer a vlastne to robime stale ... malo to aj vyhody - pyzamovy den kedy sme chceli varili sme co sme chceli .. vylety nam dvome nevadia .. vsetko zalezi od povahy .. priatela som si nasla az cca rok a pol dozadu .. ale len vikendoveho kedze byva daleko a byvat spolu nemozme kvoly jeho dobrej praci tam a malej dobrej skole tu .. a aj ked vikend s nim je uzasny uz som si asi moc zvykla na moj klud a zas sa tesim na to ticho a klud cez tyzden .. 😀

jumama
24. máj 2023

Poznam take dve zeny, co sa rozviedli s malymi detmi. Pre zenu je to casto zaberak uzivit byt, deti - ak nepomoze rodina, a ak to musi sama zabezpecovat. Najst dobre platenu pracu a normalny pracovny cas byva tazke. Ak teda muz nedava dobre vyzivne.

Co viem, jednej z tych zien dava muz vyzivne na dve deti dokopy 100 Eur. Pomaha rodina, vratila sa k rodicom. To tiez vacsinou nebyva ruzove, je vela medzigeneracnych stretov, lebo aj ti rodicia uz chceli slobodu. Ale tak zatial nema na to osamostatnit sa, kym su decka male.

Druha ta zena je trosku lepsie na tom financne, lebo aspon v tomto mala normalneho muza, nechal jej byt, auto, plati na deti, ze nemusia zit v strese. Ale teda zase je to aj o case, a ten venuje detom hlavne ona. On odisiel za druhou zenou, ma uz aj dalsie deti.

Podla mna si v takejto situacii zena muza k sebe nepusti a nezela, bola by to len komplikacia, uverit, ze ju zase nesklame, v zene sa zapne predovsetkym matka. Neviem, tieto dve nikdy nedali znat, ze im muz chyba, skor muzov nemaju rady, kvoli tomu ako dopadli, neveria nikomu. Ako asi aj ty hovoris. Ale inak nie su zatrpknute, po case sa obom vratila energia, ako sa rozviedli.

micusa2222
24. máj 2023

fakt som znechutené takýmito úvahami..to si fakt myslíte, že život bez muža sa končí ? že si treba dať guľku do hlavy ?? poznám mnoho žien bez mužov, majú super vzťah s kamarátkami, s rodinou, so súrodencami..dokonca sú niektoré bezdetné...

h2
24. máj 2023

Nemáš ani 30, prečo by si mala prežiť život bez muža? Mnohí si nájdu životného partnera až po 30-tke. A prečo nemáš žiadnu kamošku? Ani jednu jedinú? V čom je problém?

poppy22
24. máj 2023

prezila som ho stastne a slobodne...az som obcas lutovala tie,ktore si to kvoli rodine dovolit nemohli...jedinu nevyhodu som cely cas videla len po materialnej stranke-2 na hypo su urcite lepsi nez 1...dieta som vychovala uplne sama...problem bol,ked som sa zalubila.tak ozajstne-a ten vztah skoncil-to uz ten slobodny zivot bez toho konkretneho cloveka je smutny...ale inak povazujem zivot sama za super-nemusis okrem partnera prijat aj jeho rodinu,ktora tii vobec nemusi vyhovovat ani len na stretnutie raz do roka,nemusis sa nikomu prisposobovat,doma mozes vypnut a nemusis byt neustale zapojena do chodu domacnosti,a mozes byt stale otvorena novemu vztahu v kazdej etape svojho zivota podla svojich aktualnych preferencii,ludi okolo seba si vyberas len sama...toto ale zvladnu len silne osobnosti,ktore vidia svet v jeho celej sirke a hlbke a ktore dokazu mat vela zaujmov...ak je niekto nastaveny tak,ze len rodina /nech je akakolvek/ okolo je vrchol jeho existencie,alebo ak sa da niekto lahko ranit recami od inych ludi-tak ten to bude zvladat tazko...akcie zvladam aj sama,alebo sa vzdy niekto nasiel,neviem odkial mas,ze ked ma niekto partnera,tak sa kazdy vecer chichocu a rozpravaju..samozrejme,este stale zijeme v spolocnosti,ked ma zenino slovo v beznom zivote vacsiu vahu,ak za nou stoji muz..ale ak si das za a proti-nie je ziadny dovod sa pachtit po vztahu len aby si nebola sama..v mnohych pripadoch je to nakoniec bud obmedzujuce alebo len zotrvacnost...celibat nemusis mat,aj ked nemas dlhotrvajuceho partnera😉

majkakvet
24. máj 2023

Tazko ale clovek sa zvykne. 3 roky sama. Pokial deti boli doma sa to este dalo. Su horsie a lepsie dni.

missviolet
24. máj 2023

ja som sama cely zivot ale teda mam len 30... a je to prave tym ze ma partnersky zivot nelaka, mam taky svoj vlastny svet. ale kamaratky mam

reddflowerlife
24. máj 2023

Podla mna byt sam je hrozne.. a este ked je zena sama.. a ked je uz sama s detmi tak uplne.. Ja som tak vyrastala, chybal nam niekto na muzske prace , opravit , postavit.. za vsetko toto mama platila velke prachy profesionalom lebo nebol muž v rodine ktory by nam poopravoval a porobil.. Teraz keď som v manzelstve, vidim ake je to lepsie ak clovek ma partnera na ktoreho sa moze spolahnut vo vsetkych smeroch, zije sa mi lahsie ako ked som bola sama. A to deti nemam. Zobrali sme hypo na dom- mne samej by hypo na dom nedali, takisto by som taku splatku sama splacat nevedela. Takisto ak sa hocico stane s mojim autom- riesi vsetko manzel. Ja sa do toho vobec nevyznam. Proste celkovo si myslim ze ak zena ma spravneho partnera ktory je napomocny a naozajstny chlap, zene sa zije lepsie, moze ostat zenou a nezmeni sa dusevne aj na “chlapa a otca”. Pretoze vela zien musia byt naraz aj otcami pre tie deti.

minilla
24. máj 2023

Tym, ze si sama, sa ti vytvoril cas a priestor, aby si prehodnotila svoje minule vztahy. Pozrela sa preco nefungovali, ci sa v niecom podobali (byvali partneri), co si mohla ty ako partnerka urobit inak a tak zacat na sebe pracovat. Idealna prilezitost.

toskanka
24. máj 2023

Podľa mňa vyvodzujes skore zavery. Rozvedenych, s dvoma deťmi pred 30 je veľa žien a neuvažujú ako ty. Nehovorím, že máš ist teraz naháňať chlapov, ale uvažovať už teraz, že zostanes sama... Život so správnym, opakujem správnym partnerom, je určite iná káva ako žiť sama, ale nie je to to najhoršie, čo sa ti mohlo stať. Oveľa horšie sú toxické vzťahy, ktoré ženy nedokážu ukoncit. Život sa dá prežiť aj bez partnera, ale musíš byť na to nastavená, inak zostanes nenaplnená. Ak na toto nastavená nie si nastavená, len si rezignovala, tak sa z toho otras a snaž sa časom si niekoho k sebe nájsť, si ešte mladá.

hanaxxx
24. máj 2023

Vacsinu zivota po odideni od rodicov som prezila sama a bola som uplne spokojna. Vsetko to zalezi od osobnosti, ja som vzdy bola rada sama, samozrejme nie byt cele dni sama, ale po praci mat uz svoj klud, obcas sa stretnut s kamoskou a potom mat klud 🙂. Uzivala som si, ze som prisla domov a nikto tam nebol, mohla som si robit, co som chcela, nikto odo mna nic nechcel, nikomi sa nebolo treba prisposobovat.

luccija
24. máj 2023

Aj robíš niečo pre to, aby si nebola sama?
Nemusíš mať chlapa, ale aspoň kamarátky s ktorými vieš niekam s deťmi vybehnúť.Tiez sa mi zdá, že si rezignovala, ale si veľmi mladá na také reči.Poznam veľa žien čo zostali same spolužiakova mama zo strednej školy, ale ona žila pre svojich synov až chorým vzťahom plus sa venovala práci, mala veľa kamarátok kúpele, divadlo neskôr už vnúčatá...a takých je veľa.Kazda si našla nejakú aktivitu.Ak si extrovert nemôžeš mať problem cez maminy deti si nájsť kamarátky či v mieste bydliska.Ak by som mala zostať sama hneď aj nájdem čo a s kým robiť.Nestavaj svoje šťastie na chlapovi🙂ale si mladučká ešte stretneš partnera

zuzana212722
24. máj 2023

Hneď ma napadla moja stará mama cez70 rokovmá..prvé dieťa mala mladá odišla po pár rokoch lebo alkohol s 1 dieťaťom
Potom stretla druhého a mali ďalšie dve deti..bol to podľa jej slov despota ktorý bol žiarlivý a veľmi hrubý. Umrel v 45 na infarkt ostala sama odvtedy ona nemala ani 40 .. 3 deti uživiť ale v tej dobe sa to dalo no tiež sa musela otáčať dokázala veľa dostala dobrú prácu dobre zarábala a spravila si aj školu sikulka..
Len stále sama podľa jej slov bola s tým aj jé v pohode ..
No lenže chorobné sa upla na syna majmladsieho ktorý ju cicia dodnes z peňazí a života..v 1 izbaku sa tlačia druhý syn môj strýko chudák umrel na rakovinu moja mama jej dcéra je v zahraničí..po tom ako zomrel syn je to ešte horšie a na toho svojho syna sa upla ešte viac..šťastná určite nieje keď je s ňou on je úplne v depresii a keď tam nieje lebo občas sa stane ze ide na pár dní niekam je to úplne živý človek..
Ale ona je úplne pri zmysloch vie sa o seba postarať dokonca stále pracuje z domu a preto s ňou nieje reč o tom a nemôžme jej kafrat do života..
Ale chúďatko celý život sama bez objatia lásky pozornosti nehy od chlapa ona to nikdy nezažila a keď sme mali takú intímnu debatu tak ani sex ktorý by za niečo stal ze to nikdy nezažila ..
Neviem si predstaviť takto žiť každý potrebuje tu svoju druhú polku tu keď nájdeš tak pochopíš tie co ju nenašli ti v ohode napíšu ze život bez chlapa je super sú nezávislé atď..vdak ok každého vec..
Ale ten pocit keď máš vedľa seba človeka ktorý ťa miluje a ochotne znáša tvoje nálady smejete sa spolu aj hadate veď to všetko patrí do obyčajného života..
Sex s takým človekom je úžasný to nieje o tom že dokážeš žiť bez chlapa to zvládne každá..žena zvládne všetko ale mať pri sebe toho jedného on ťa učí byť lepším človekom aspoň ja to takto mám..
A to vôbec niesme dokonalý ten môj ma vie tak nasrať že keď začnem ziapat tak aj susedia počujú ale aj tak sa stará o mňa ja o neho ľúbime sa..prešli sme si sra.kami máme deti kopu starostí túžby očakávania..všetko na čo si len spomenieš
Moja starká žije so synom lebo bez neho by bola sama ako prst tak radšej trpí s ním..a je to veľmi akčná žena ťa schová hocijakú 30čku ona môže behať po dovolenkách kadetade len nemá s kým..ale ona to tak chcela alebo si povedala že radšej sama ako s blbom a zvládla to no je sama..

bluka2
24. máj 2023

Ja mám kopec kamosiek a vrátane seba, ktore už dlhé roky žijeme samy. Jedna chodí na dovolenky s cestovkou a rozpráva mi zážitky, čo tam v takých all inclusive hoteloch vidí. Ako tam ženy kŕmia malé deti od rana do večera a manželia chodia na celodenne cyklistické výlety a pri drinkoch rozprávajú ostatným oteckom o úspechoch v práci a pod. To tak vystihuje, čo vidim v okoli aj ja. Rovnoprávnych vzťahov už na prvý pohľad minimum. Zhodli sme sa na tom, že keď si na dobrý život vieme zarobiť, nič také nepotrebujeme - ako to ona zhrnula “na mieste by som sa s ním rozviedla” 😀 nuda, smútok? Nepoznám ani jednu, ale tak rada sa obklopujem pozitívnymi ľuďmi… toľko možnosti na svete, čo zaujímavé robiť, čítať, učiť sa; kultúra, príroda, hudba, nové miesta, rozumieť ľudom, keď hovoria cudzím jazykom, chápať niečo, čo si včera nechápal, objavit nové jedlo, čo ti chuti, porozprávať sa s náhodným človekom na ulici, pomôcť niekomu a urobiť radosť; a dostať to v nejakej forme spať. Nie, život treba oslavovať, sme časť nejakej komunity, celku a nie sami

slavomira236
24. máj 2023

Poznam 2 damy uz su obe v dochodku obidve sympaticke mile obe bez chlapa ceky zivot a obe ucitelky v materskej skolke boli cely zivot jedna z nich riaditelkou neskor ..vlastne deti nema ani jedna a obe spokoojne

divokykonik
24. máj 2023

Mužova teta je dobrovoľne bez partnera už cca 25 rokov. Jej manžel tragicky umrel pri autonehode a ostala a ostane mu verná do konca života, už má niečo do 70. Život obetovala deťom a kariére. Či bola šťastná, to neviem. Teraz sa teší z vnúčat, je s deťmi často aj keď už vyleteli z hniezda. Viem, že máš inú situáciu, si rozvedená, ale vidíš, že život sa dá prežiť aj bez partnera. Je to síce náročné, aj finančne, všetko ťahať sama.

hugger
25. máj 2023

Akceptovat samotu v situacii ze na svete je 8 miliard ludi nie je OK v ziadnom veku a vobec nie ked ma clovek 30. Sme socialne zvierata a aj ti najvacsi samotari a introverti potrebuju spolocnost. Tvoju temu nevnimam ako "bez muza je koniec sveta" ale absencia hlbsich vztahov vseobecne. V com spocivali tvoje neuspechy vo vztahoch? S muzmi aj zenami? Ako hlboke su tvoje vztahy s rodinou a detmi? Kto je tvoje okolie ? Kolegovia v praci, susedia? V com ti nerozumeju?

Zivot bez muza sa urcite prezit da, dokonca bez muza sa zeny dozivaju vyssieho veku 😀, otazka nie je ci sa to da, ale ci to tak chces.

tamtamka26
25. máj 2023

nejaký čas sa to dá vydržať, aj je to super na nejakú tú očistu hlavy. ja som veľa rozmýšľala a ujasnila si čo chcem a nechcem do budúcna. ako píšu baby, nie je na škodu si nájsť najprv aspoň kamošku - na kávu, výlet, občasné pokecy, nech nie si ozaj len sama. silou - mocou chlapa hľadať nemusíš, ale skôr, či neskôr určite príde 🙂 . ja som vedela fungovať aj bez partnera, viem si urobiť program aj sama. vlastne sama som bola iba cez víkend a dobre vieme, ako rýchlo ubehne. rada čítam, chceš aj upratať, prípadne bicykel, po obchodoch keď som išla, tak výlučne sama. nemusím také to babské šopingovanie 🙄 . to čo mi ale chýbalo, bolo objatie a opora niekoho. spontánna pusa, pohladenie, pochvala za dobrý obed. takže ano, dá sa to vydržať, ale neupínaj sa na to, že to tak chceš celoživotne.

milanpetras
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martul
25. máj 2023

@reddflowerlife tak ale podľa tohto ty potrebuješ manžela len na servis, údržbu a opravy. To máš pravdu v tomto je to hrozné.
Ja mám manžela ako oporu, kamoša, mať koho milovať a žiť s ním.

reddflowerlife
25. máj 2023

@martul nie len na servis ale prave to je ta pomoc a opora - mat muza, hlavu rodiny, porobi vsetko co treba a mozem sa dpolahnut. Nie ako mama ze platila velke prachy muzom za vymalovsnie, poskladanie policiek skriniek.. Uz aj v tom je to velmi velka nevyhoda. A nikde som nepisala ze len na servis ale je to dost velka sucast vsetkeho.

missviolet
26. máj 2023

@reddflowerlife vymalovat a poskladat skrinky? :o tak to generacie žien v rodine robili samy tieto prace co si vymenovala, nie ich manzelia. ja tiez ako teenagerka malovala steny, vesala policky, skladala nabytok do svojej izby .. ved zrovna toto su uplne normalne roboty. elektrinu nepokladiem a podobne, ale to ani mnoho muzov mojej generacie, cize tak

lubkaj38
28. feb 2024

Som 10r sama bez partnera, Rada by som si našla partnera no nedarí sa mi, ak bol pokus chlap nakoniec nevedel prijať že mám dieťa a ze je moja súčasť. Chyba mi partner ale pomaličky sú zvykám na to ze budem sama ..nechcem silou mocou byť vo vzťahu s nesprávnym partnerom .. zamerala som sa na to ze si hľadám nové kamarátky ľudí čo majú radi turistiku aby som voľný čas využila aktívne s ľuďmi co majú tiež vášeň pre turistiku No mam stavy keď si aj poplacem lebo objatie neha je niečo co človek prirodzene potrebuje a chyba mu. Dvom sa určite lepšie ťahá v živote.