No, som vo vztahu, z ktoreho mam v plane casom odist. Moj muz nie je uplne patologicky manipulator, ale crty tu su. Spociatku nebolo nic vidno, prave preto, ze nema silne prejavy. A posobil dost submisivne (voci mne, voci svojej rodine). Casom sa ale veci menili a to vtedy, ked som zacala mat vlastny nazor, hlavne pred ostatnou rodinou. To sa mu prestalo pacit a zacalo to.
Nechcem sa nechat oklamat druhykrat, kedze viem, ze na zaciatku su vsetky vztahy krasne a trva to, kym sa to zacne vyvrbovat. Nieco si uz viem spätne identifikovat sama, mam uz pochopitelne aj inu startovaciu ciaru, ale necham si poradit od dalsich tuna skusenych, na co vsetko by ste si uz teraz po druhykrat davali pozor od zaciatku? Mozno aj preto, aby som naopak, svojho potencialneho buduceho partnera neidentifikovala nespravne a nezahodila tak dobry vztah, kvoli predsudkom, zaujatiu a strachu.
Mna zaujalo,ze este si ani neodisla od muza,boh vie,kedy vobec odides,ak odides,este nevies,co ta caka a ako dlho sa budes z toho dostavat,no uz planujes ochranu pred vztahom,ktoremu si otvorena. Ale k veci,ten “moj” manipulator bol taky,ze vsetko hral na obet. Siel na mna citovo,vzdy vedel udriet na strunu tak,aby vo mne vyvolal pocit viny,lutosti voci nemu. Ked sa nieco stalo,vzdy bol na vine niekto,alebo nieco ine a vzdy to podal tak,aby bol najvacsie chudatko,ktore treba lutovat. Hodzal smutne oci,pouzival slova alebo slovne spojenia,ktore vedeli opantat. Postupne mi skrz toho priam vnucoval svoje myslienky,nazory a manipuloval k tak,aby docielil svoje. Ak mu to nevyslo,zacal pritvrdzovat a presiel do vyhrazok,z nich zase ako si ublizi,potom do sebalutosti opat a ked som to na dobro sekla,tak bol agresivny a prenasledoval ma,vypisoval,menil cisla…po nom som na chlapa a vztah nemala chut 3 roky…
Takto ako na to ides teraz nikam nedôjdes.Planujes sa s ním rozísť a už rozmýšľaš nad ďalším vzťahom.Cele zle toto.Takto sa nepoucis a nezistis ani trt.Keby si sa s ním chcela rozísť tak uz to urobíš dávno a nekecas o tom.Takymto príspevkom neverím ani bodku
Treba si nastaviť hranice... Celkom dobrá na tému vzťahov, co preberame po rodicoch, lebo pravedopobne si mala takeho otca nie?, Je katarina runa, pozri si niektoré jej dostupne videá, mozno ti to pomôže.
Svojim spôsobom sme manipulatori všetci, niekto viac, niekto menej. Fajn ze sa snažíš nájsť nejaké varovné signály ktoré si mala vidieť a v budúcnosti sa tomu vyhnúť. Ja si myslím ze vela veci o druhom človeku tušíme už od začiatku, ale nejak si ich nechceme v tej zamilovanosti pripustit alebo ich zlahcujeme.
Veľa vypovedá o človeku to aké má vzťahy so svojou rodinou, ako sa vyjadruje o ex, o kolegoch, akých ma kamarátov. Psychopati väčšinou necítia žiadnu empatiu a stred vesmíru je ich osobnosť. Veľakrát sami seba stávajú do role ublizenej obete alebo naopak priam nadčloveka.
Takže buďto im okolie ubližuje, alebo ich otravuje, ex je najväčšia mrcha pod slnkom, kolegovia sa proti nemu spikli.... Za všetko môže okolie, nikdy nie on sám.
Takže manipulátor je chlap, ktorý nie je submisívny a má vlastný názor? 🙂
Aj ja odporúčam videá od Katarína Runa. A nezen sa zo vzťahu do vzťahu..
Tiež si myslím, že každý máme v sebe niečo z manipulátora(viac alebo menej).. a ty presne len tú jedinú vec budeš sledovať u každého jedného chlapa a aj ju nájdeš, lebo presne to nechceš.
@elizabet173
@ibajaanikiny Ja aj chapem ze sa vam to zda divne, ale ako som zistila je to proces.
Ja sa tiez necitim na novy vztah, neviem si to predstavit vobec. Ale nemam pocit, ze sa to vylucuje, ta priprava vs. rekonvalescencia.
@nurielka Ano, to je tiez riziko, ze budem kazdeho podozrievat.
Proste mi stale nie je jasne, kde je rozdiel medzi normalnym a manipulatorskym chlapom v zaciatkoch vztahu. Asi nikde, ze? To sa da zistit az casom. A ja by som to chcela zistit co najskor, nie po 4 rokoch, ako to bolo v tomto pripade. Ako mlada baba som mala pocit, ze sa mi to iba zda a ze to teraz kvoli svojmu "pocitu" zahodim cele 4 roky? Co ked sa mylim? A toto si uz nechcem zopakovat.
A ta Runa ma videa prave o manipulatoroch?