Prosím vás o nejaké univerzálne rady. Po poslednom vzťahu sa cítim ako školáčka čo nevie čo má a nemá robiť. Chodieva za mnou do práce jeden úžasný chlap. Cítim že je medzi nami chémia no on je asi opatrný a ja prvá kroky robiť nebudem nechcem stratiť hodnotu v jeho očiach. No roztápam sa pri každom jeho úsmeve 😍 myslím na neho aj keď ho dlhšie nevidím. Nepíšeme si len sa osobne stretneme keď za mnou príde. Ste tu niektoré prešpekulované mrchy ako zinscenovať situáciu tak aby mal pocit že on vyvíja iniciatívu ale zároveň by som ho trochu poštuchla? 😅
Najprv by si mala zistit, ci nie je zadany.
Za mnou na brigáde bežne behali chalani a nič odomňa nechceli, možno si len namýšľaš, že po tebe ide. O nič sa nesnaž, nechaj to plynúť a možno sa to samo niekam posunie.
Ako píšu vyššie najskôr je fajn zistiť či nema priatelku,ženu,rodinu až potom niečo skušať to ri nedoslo predtym? Usmievať sa môže aj len zo zdvorilosti
Kvôli čomu za tebou chodí? Čo riešite? Len pracovné záležitosti? Hovorili ste niekedy aj o osobných veciach? Čo všetko o ňom vieš? Stav, bydlisko...? Prepáč, že sa toľko pýtam, ale ak má prešpekulovaná mrcha poradiť, potrebuje čo najviac informácií. 😃
Predstava že stratíš v jeho očiach hodnotu keď vyvinieš iniciatívu je predsa hlúposť.
@oli18 nie je 😁 k tomu už reč prišla
@h2 😁 aj rodinný stav (slobodný bezdetny) aj bydlisko vek záľuby prácu nejaké zážitky z minulosti. Hovoríme o všetkom možnom o živote o ľuďoch psychológia a podobne 😁
@rillwen odkiaľ to vieš? Čítala som o tom xkrat ako si muž prestal ženu vážiť lebo prevzala iniciatívu miesto neho
@h2 no práve nechcem nič riešiť ja.. Len sú aj hanblivi muži co sa boja osloviť ženu a nedajbože ešte ju o niečo popýtať
Skús ísť na to cez tie záľuby. Neviem síce, o čo sa jedná, ale skús prejaviť o to záujem. Teda, ak je to niečo, kam chodieva. Nejako zariadiť, aby ťa tam zavolal. Ak je to záujem, kde sa nechodí, čiže napríklad si doma číta knihu, prejaviť záujem, nech ti ju požičia...
Ak zena urobi prvy krok, tak si ju chlap prestane vazit? A to kde pisali? V burde z 89teho? 😂 Myslim si naopak, ze v dnesnej dobe muzi velmi ocenia, ked zena urobi prvy krok a je iniciativna a necakal na muza, kym sa rozhybe
@crazy_cat_lady To je všetko veľmi individuálne. Ale v každom prípade, ak chlap záujem nemá, bude z toho jedine trapas.
@h2 ano a to je zaroven to najhorsie, co sa moze stat.. ze si to zle vysvetlila/chlap nebude mat zaujem.. nic cez co by sa dospely clovek nevedel preniest 🙂
@crazy_cat_lady To áno, ale lepšie je sa tomu vyhnúť, než sa potom cez to musieť preniesť.
Si si ista, ze ta chemia je obojstranna? Necitis ju len ty?
Ak si si ista, ze aj u neho je zaujem o teba, nielen o to, ze sa s tebou dobre rozprava (o rovnakych zaujmoch), mozes nadhodit udicky. Kde das naznak, ale nechas na nom, aby sa ho chytil a rozvinul ho.
U niekoho to staci, aby rozbalil cely arzenal sarmu a zabavnosti, lebo sa pri tebe prestane citit neisto. Prave naopak, naberie istotu a sebadoveru.
Takze, mozes prejavit zaujem o veci, co bavia jeho. A nechat ho, nech ti o nich porozprava. Nechaj ho byt v jeho zivle, prejavit nadsenie, citit sa uvolnene.
Ale mali by ta naozaj zaujimat. Nemal by to byt iba prostriedok. Teda neskor, ked budete mat vztah, ho neschladit, ze uz je s tym otravny a nikdy ta to vlastne vobec nebavilo.
Ak sa vies objavit na miestach, kam chodi on, objav sa tam (pod rozumnou logickou zamienkou). Ale nebez za nim, ak sa zbadate. Ziadne: jeeee, no to je nahoda, ze sa vidime!
Usmej sa, kyvni mu, ale nechaj na nom, ci sa za tebou vyberie (pretoze ty tam tiez mas co robit, neprisla si obchadzat novy revir).
Aj keby ste sa stretli zoci-voci, usmej sa, pozdrav ho, prehod par slov, no bud pripravena ist dalej. Ibazeby on rozprudil rozhovor. Rad, ze ta vidi a moze s tebou chvilu byt.
Ak spomenie napr. nejaku farbu, skus si ju dalsi raz obliect. Vacsinou, ak muz ma zaujem, vnima detaily na zene a pamata si ich celkom dokladne (hlavne v zaciatkoch.).
Spomen, co mas rada. Ake darceky rada dostavas (ak na to pride rec). Uvidis, ci si to zapamata. Aby ta potesil cielene tym, o com vie, ze ti urobi radost a ze to bude prave on, kto ti ju sposobi.
No a hladkat mu ego. Teda ocenit, pochvalit. Ale uprimne, nie vypocitavo, ci vtierat sa. Daj mu najavo, ze muz si musi tvoj obdiv zasluzit. Ked mu ho potom prejavis (uprimne), bude to mat velky vyznam. Moze ho to posmelit, ak pre neho nieco znamenas. Ze ho vnimas ako vynimocnejsieho, nez inych (co asi vnimas, nie?).
To vsetko nemusi stale nic znamenat, ale zaroven uvidis, ci znamena. To uz je z toho tak nejak citit, ci to robi z priatelstva, ci zo zalubenia.
Mám urobiť prvý krok ja?
Dosť sa vylučuje "ako nič nepokaziť" a "zinscenovať". A univerzálne rady čo robiť a nerobiť? Nikdy som nepremýšľala nad tým, čo robiť a nerobiť. To by som sa musela pretvarovať celý život. Som aká som. Aj od muža to čakám. Čiže hľadaj si muža, pri ktorom nemusíš premýšľať čo robiť a nerobiť a ktorého nebudeš chcieť ty meniť.
To je taky problem dat najavo, ze mas zaujem? Vsak cakaj ako vos pod chrastou... On si povie, ze zaujem nemas alebo mu aspon ponukni kavu ci vodu pred odchodom 🤷♀️
@h2 Preco trapas? Mne sa viackrat stalo, ze chalan mal zaujem a ja nie a ani jeden z nich mi nepripadal trapny. Takisto ja som raz jednemu povedala o svojich citoch, opatovane to nebolo, ale ziadny trapas z toho nebol, zostali sme kamosi.
Co je to prevziat iniciativu. Ty sa mas na neho usmiat, mozes sa prihovorit, byt mila. Zvysok je na nom. Nikto, ani ty nemas na cele napisane. Som volna a celkom sa mi pacis. Mozes to u mna skusit.
Nikto nehovori, ze sa mas na neho vo dverach vrhnut a tahat ho do postele.
@marianarem Ja by som sa trápne cítila. To je super, že ste zostali kamoši aj potom.
@h2 No mne na tom nic trapne nepripadalo. Nevidela som dovod, preco by mali byt moje city trapne. Ja sama si velmi vazim uprimnost a odvahu ludi, ktori idu s kozou na trh. Samozrejme, prejavit zaujem sa da aj nevhodnym sposobom, napriklad keby som prisla a zacala rovno obchytkavat alebo sa na dotycneho lepit. Ale normalne s kludom povedat, co citim, mi pride v poriadku. Ale tym padom aj odmietnutie druheho musim vediet zobrat tak, ze to je v poriadku.
@drake122 to su take bludy...uprimnost si tu mnohe myslia s prostorekostou, vykecaju uplne vsetko a potom je zle. Prespekulovany scenar nemusi byt nieco zle. Nie kazda ma prirodzene v sebe mieru. Niektore baby su otravne a unavne.
Chlap má raďsej uprimnú ako prešpekulovanú mrchu, čo inscenuje scenare...