Ahojte,
mám 29 rokov a keď vidím okolo seba rovesníkov, ako majú už dlhoročné vzťahy a niektorí aj založené rodiny, mám dosť veľký strach o to, že zostanem sama.
Čo myslíte, aká je tá najlepšie "cesta" nájsť si partnera ? Zoznamky, diskotéky, nejaké spoločenské podujatia alebo užívať si život single človeka aj naďalej a nechať to na osud ?
Vďaka za každý názor.
P.S. Tí, ktorí majú "zdravý" vzťah, majte sa radi a vážte si to, čo máte 🙂
Prepac, ale preco sa bojis, ze ostanes sama?
Myslis si,ze ostat sama je zle? Ze taky zivot je menej kvalitny? dostavas menej lasky zo svojho okolia? si menej stastna?
Ja si osobne myslim, ze nie kazdemu je dane mat vztah, vydat sa, mat deti, ze zivot sa da rovnako prezit, ci mas milujuceho partnera alebo nemas a venujes sa inym veciam... a zeny, ktore sa velmi hrnu do vztahoch za kazdu cenu, neraz koncia vo velmi zlych vztahoch, rozvadzaju sa...
Preto ma zaujima, ic povazujes zivot single za horsi?
@zmrzlinka2021 Nikto, ziadna nechce byt sama. Aj ked vztah nevyjde a mas deti, nie si sama. Druhy extrem je mat vztah za kazdu cenu a deti s hocikym.
Ja som uz tiez nejaky ten rok sama. Po rozvode mi to vyhovovalo, vlastne ani teraz nie som nestastna ale uz citim ze by bolo fajn mat niekoho s kym vybehnem na rande a komu bude na mne zalezat
Rozmyslala som aj nad zoznamkou ale nejako ma odradza kolko uchylov a vselijakych individui sa tam nachadza😄
Zatial tomu nechavam volny priebeh🙂
Tak zalezi, koho hľadáš. Je fajn mať co najširší záber a niekolko kamosiek, ktoré pojdu s tebou von. Prevazne je fajn poznat muzske konicky, ci pestovať šport. A tráviť okolo tohto dosť casu na tych správnych miestach. Dalej dobré reštaurácie, kde chodia na obedy ludia z firiem, fitko.... Možnosti je trilion, ale ak si neveríš, nevies ludi osloviť alebo nie si komunikacne zdatna a prirodzene milá, chod radsej na tu zoznamku...
@barborachors To zalezi, kde byva. V mestecku tazko najde partnera. To treba mat sirsi zaber.
@zmrzlinka2021 Samozrejme, ze ten zivot je menej kvalitny. Bez partnera, deti. Cele zle. Netreba sa utesovat, ze clovek ma volnocasove aktivity a tie mu zalepia bolest v srdci. Ono to hlavne pride casom, po 50ke sa ludia menia, viacej uzatvaraju a vtedy je ludom najhorsie. Na starobu sam, bez pomoci, pekneho slova.
@zmrzlinka2021 mna by zaujimalo,ci toto pise dlhodobo single zena alebo manzelka a matka niekoho.
Neboj sa, ja som mala 29 rokov, keď som si našla partnera. Predtým som nemala absolútne žiadny vzťah, takže to bol môj prvý partner v živote. Bol to kolega z práce a vtedy nabral odvahu a povedal mi, že po mne pokukuje. Pokukovanie bolo vzájomné a teraz sme manželia a máme 2 chlapcov. Teraz mám 34 rokov. Pár rokov dozadu som si nevedela predstaviť, že budem mať niekedy rodinu a že ma niekto ukecá na deti. Ale stalo sa a tiež som v to už nedúfala.
Všade, doslova všade. To sa nedá škatulkovať že kde. Môže sa to stať hocikde, v čakárni, na tribúne, v práci, v rade na pošte... To je rôzne. Ide o to či sa tí ľudia páčia navzájom. Mňa sa často kamaráti pýtali presne toto a netreba ani robiť zbytočné ilúzie lebo jeden bol škaredý jak noc, totálne nesympatický, keby sa k vám priblížil už by ste volali políciu, a takému keby poviete že užívaj si single život a nechaj to na osud, tak ten by sa nedočkal celý život. A druhí zase vyzerá ako herec tomu som mohla povedať že nemusíš robiť absolútne nič a do mesiaca mal frajerku. Na toto rady neexistujú. Buď si niekomu sympatická alebo nie.
@marca12 A nie je jedno, ci je clovek single, ci ma partnera alebo aj deti?
Proste ak si kvalitu svojho zivota zakladam na tom "byt vo vztahu" ako tu pise jedna zena vyssie, ze taky zivot povazuje ze menej kvalitny, mam vacsiu tendenciu skoncit v zlych nepodarenych vztahoch. Velmi vela rozvedenych zien zial urobilo chybu uz v zaciatkoch vztahu - pokracovalo v nom zo strachu, ze zostanu same "na ocot". Avsak toto su len socialne naucene vzorce spravania sa, nic viac. Ludia co su single, vobec nemusia byt samy, su neraz aktivni, scestovani, maju velmi vela krasnych vztahov, priatelstviev
Presne taaak. Dokonca aj taká slobodná matka ak má dobry vzťah so synom a nikoho k životu nepotrebujú a môžu byť šťastní.
@zmrzlinka2021 nie je to jedno,lebo ak si nezazila,co je to byt sama a byt odkazana len na seba a cas svojich priatelov,tak potom nevies,ake to je. Hlavne je usmevne,ak vydata zena ide pisat,ake je to super byt sama. Ja osobne milujem slobodu,samotu,nikdy som sa neviazala na ineho cloveka,nemam problem ist sama na dovolenku,kdekolvek. Ale nedokazala by som zit uplne sama bez muza,rodiny. Clovek potrebuje urcitu istotu a kazdy,kto vravi,ze mu je samemu dobre,aj ten vyhladava spolocnost a chce byt bud s priatelmi alebo zhana sexualne uspokojenie. Takze si nenahovarajme,ake je to super.
@marca12
Ale ved zit bez manzela a deti neznamena zivot v samote.
Kvoli tejto "predstave" zial velmi vela zien slo do vztahov, v ktorych sa viac trapia, su realne osamotene, nestastne...
Ja netvrdim, ze mat dobreho manzela a deti nie je fajn. Prave naopak, je to super, ale ak to cloveku nie je dane, nemal by ist do vztahu len zo strachu, ze ako single bude opusteny, bude mat menej kvalitny zivot.
Som toho nazoru, ze zaklad je nast spokojnost, stastie, vyrovnanost vo svojom vnutri bez ohladu na to ci mam muza alebo nie. A ak mi pride do cesty skvely muz, je to len dobre. Ak nie, pokracujem v zivote bez neho.
Ak ti môžem poradiť trochu mimo tému, kým si bez partnera, ušetri si peniaze a nemíňaj zbytočne za hlúposti. Zíde sa to neskôr pri založení rodiny. Bola som v tvojej situácii, už som si myslela, že nebudem mať rodinu. Aj tak som si odkladala, buď pre moju budúcu rodinu alebo len tak na neurčito že si budem neskôr ako single užívať. Pritrafil sa mi neskôr muž, deti a tie odložené peniaze sa nám fakt zišli v tejto dobe. Nič extra, ale aspoň môžem byť v kľude na rodičovskej dovolenke s 2 deťmi a nemusím sa obávať ako každý mesiac vyžiť z rodičáku a z jedného platu + hypotéka.
nehladat! pride to same! staci chodit medzi ludi. starat sa o seba, byt komunikativna a pozitivne náadena, vysmiata
@akinom0077 áno, niekedy treba byť v správnom čase na správnom mieste. Je to aj o náhode.
zoznamku ti neradim, tam ti bude pisat denne 100 chlapov, 80 z nich jednoduchych blbecko, tak 10 hracov a 10 normalnych chlapov, lenze problem je si vybrat spravne.. zacnes mat vysoke sebavedomie, ktore vobec neni opodstatnene a zacnes mat hroozne vysoke naroky co tych normalnych chlapov odradi 🙂
Musíš veriť v to čo a koho hladas ...buď verná svojim snom ❤️
Zoznamky, diskotéky, nejaké spoločenské podujatia
neboj sa najdes ho vtedy ked to nebudes cakat ... kmaratlka bola dlho sama a nasla si jej znamej brata 😀 ja mam mojho z pokecu ale teda tam by som nehladala ..pred nim co za debilov vypisovalao 😀 bud spolocneska bav sa , chod na vylety, proste bezne cinnostia uvidis ze skor ci neskor niekoho stretnes ..hlavne ho nechci za kazdu cenu