Ako sa zoznamovať?

26. jan 2023

Kde a ako si hľadáte kvalitné kamarátske vzťahy mimo svojich rodných miest/niekde kde nikoho nepoznáte? Prípade boli ste v podobnej situácii a ako ste to riešili? (Hoci mi je jasné, že je to značne individuálne). Som po VŠ a žijem sama v zahraničí tri roky, pracujem. Z nejakého dôvodu si však neviem nájsť nijaké kamarátky, nikoho s kým by som mohla niečo zdieľať, či niekam ísť na výlet do okolia. Po práci chodím na rôzne záujmové činnosti (šport, cudzí jazyk), avšak je to len o tom, že každý príde na danú hodinu, absolvuje ju a po skončení ide rýchlo preč. Ľudia medzi sebou počas danej hodiny neformálne zrovna nekomunikujú, a tak šanca nájsť si nejaké kamošky je minimálna. Tiež som introvertnejší typ a moje sociálne zručnosti nie sú zrovna oslnivé, avšak ku každému sa snažím vždy byť milá. Cez víkendy nesedím doma a robím si program sama, vždy sa snažím ísť do mesta, do prírody, na bicykel, prípadne na rôzne kultúrne podujatia. Spočiatku som si to užívala, spoznávala mesto, avšak po toľkých rokoch ma už nebaví všade chodiť dookola iba sama a nemať si s nikdy nikým čo povedať. Všetky kamarátske vzťahy mi tu prídu také akési príliš povrchné. Ľudia majú svoje problémy, svoje okolie priateľov, a málokedy si nájdu čas na kávu či nejaký výlet do prírody, keď ich volám. Nemám pocit, že sa na nejakého človeka dá tak kamarátsky spolahnúť. Nepotrebujem veľa kamošiek, stačí mi jedna taká naozajstná. Našli ste v podobnej situácii niekto riešenie? Alebo je to už skôr vekom, že ľudia po VŠ sa zameriavajú na iné veci?

amelia1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
toskanka
26. jan 2023

Podľa mňa nerobíš nič zle, len nemáš šťastie. Priatelia, čo za to stoja, nám do života prichádzajú, netreba ich hľadať. Ja by som sama v zahraničí nedokázala žiť

vilma7
26. jan 2023

Tak ja som takto išla do švajčiarska pred 15 rokmi. Vopred som vedela do ktorého mesta, tak už cez internet som hľadala slovákov na zoznámenie, výlety atď.
Tri dni po mojom príchode som sa už s nejakými stretla a potom to už išlo nejako samé...
Aj na FB sú určite skupiny z danej oblasti..alebo som sa aj na ulici prihovorila keď som počula slovenčinu.a kde si?

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca_13
27. jan 2023

S týmto mám aj ja problém, s novými ľuďmi sa nejako nezoznamujem. Nie som taký typ, čo by sa proste len tak prihovoril. Mám kamarátku, ktorá si len prisadne k niekomu u doktora a už debata a kamošky si nájde raz dva, len ja taká nie som. Mám okolo seba ľudí väčšinou s ktorými som buď chodila na základnú, na strednú alebo proste nejako sú zo susedstva.

autor
27. jan 2023

@amelia1234
@vilma7
V Holandsku.

autor
27. jan 2023

@simca_13 Takisto, nie som taký typ čo sa len tak prihovorí. Niekedy sa však snažím ísť mimo komfortnej zóny, avšak nejde mi to tak prirodzene a obávam sa, že to môže byť vidieť.

simca_13
27. jan 2023

Mám to podobné aj som mala pár takých snáh, ale teda párkrát sa mi stalo také, že keď som sa prihovorila, že na mňa jedna pani tak zvláštne pozerala, že čo akože chcem, tak som potom cukla 😀