Ako sa zmieriť so zneužitím/znásilnením?

5. nov 2022

Neviem to spracovať. Neviem ako odpustiť sama sebe aj jemu a ako dosiahnuť zmierenie. Neviem sa vyrovnať s touto situáciou. Prešli ešte len necelé 3 týždne viem že to chce aj svoj čas. Cítim sa hrozne špinavá zneužitá potupená ponížená. Od toho osudného dňa som úplne stratila svoju žiaru a zdravotne som išla dole vodou. Bolí to o to viac keďže tomu človeku som verila a poznala som ho ako citlivého a milého muža. Kamarátili sme sa veľmi dlho a často sme sa stretávali preto som nemala o ňom žiadne pochybnosti. Ani neviem ako sa to celé zbehlo :(

pribinak
5. nov 2022

To chce psychoterapiu.

lenkit
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janulka1802
5. nov 2022

To ma mrzí. Obráť sa na odborníkov. Určite Ti pomožu nejaké sedenia.

maria1989
5. nov 2022

Podat trestne oznamenie.

matullienka
5. nov 2022

Podať trestné oznámenie a určite výhľadat psychológa. Držím palce

annelise17
5. nov 2022

Ahoj, chcem ti v prvom rade povedať, že si skvelá že o tom chceš hovoriť a chceš s tým niečo urobiť. Nájdi si psychoterapeuta, ktorý ti pomôže tie strašné emócie spracovať. Prosím podaj trestné oznámenie, za to čo ti urobil si zaslúži trest a ty si zaslúžiš aspoň také (viem že tvojej bolesti nevyrovnateľné) zadosťučinenie.

lulaby1982
5. nov 2022

Nekontaktujte ľudí ,kt.prezili čo Vy ,ak neboli ošetrení terapeutický ,pretože by Vám to pritazilo. Takíto ľudia to potrebujú spracovať čo sa im stalo,mohli si vytvoriť dysfunkcne vzorce prežitia ,kt.ich cyklia v ich zivotoch a ubližujú im. Najdite terapeuta kt.sa zaoberá traumatológiou. Na znásilnenie, zneužívanie pomáha terapia EMDR,kt.pomaha liečiť takéto ťažkosti ,je to výborná terapia,alebo skúste katatymno imaginativna terapia,prípadne koncetrativno pohybová terapia.

Čo teraz potrebujete Vy?

Jednoznačne terapia , chápem Vás,že to čo sa Vám stalo je veľmi bolestivé a veľmi zranujuce , Vy ste však paňou svojho života a vzdy ňou budete. Chcem Vás požiadať ,aby ste možno popremyslala aj nad trestným oznámením páchateľa, i keď ubehla dlhá doba a biologické stopy sú pravdepodobne fuč, bolo by dobré to riešiť aj s políciou, toto mu nemôže len tak prejsť. Prípadne sa zdoverte niekomu komu veríte,aby Vám v Tom rozhodnutí podať trestne oznámenie pomohol.

kiki68
5. nov 2022

Urcite psychologa a terapiu. Nenechaj to tak. Musis o tom s niekym hovorit a nejak tym prejst v spolupraci s profi clovekom. Je mi velmi luto, co si zazila. Nasilie akehokolvek typu bez suhlasu oboch je neprijatelne. Hoci by to bol iba blby zart. Takze za mna s tym zacat nieco robit. Ty si chybu nespravila, len si stretla skryteho sexualneho predatora.